Canımı yakan psikolog ve psikiyatrlar !!! Lütfen bana iyi birini önerin :(((

[QUOTE doktorunuz kim yazar msnz??

="n3m3sis, post: 28330793, member: 436559"]Arkadaşım kendi doktorumu önerebilirim, Nişantaşında, bana ciddi destek ve yardımcı oldu, geceleri bile çok kötü hissettiğim zamanlarda aradım konuştuk, benimle ilgili herşeyi takip ediyor hatta arada kendisi arıyor sağolsun durumumu öğrenmek için.
Dilersen yardımcı olabilirim..[/QUOTE]

Spora başla, en iyi ilaç görüceksin, ayrıca yemekhaneye git, yalnız da olsan, oraya gitmekteki amacın yemek yemek, biriyle dost olmak değil, amacına odaklan, ben de çekiniyodum yalnız gitmeye, artık yanıma birini istemiyorum, onu beklemek zorunda kalıyorum diye, önce yemekhaneye gitmekle başla, kendini zorla, görüceksin alışacaksın, spora da hemen başla, yoga meditasyon tavsiye ediyorum. ruhuna iyi gelicek bir spor salonu bul.
merhaba kızlar :KK43: nickim gibi dertlerim hiç bitmiyor maalesef :KK43:( nolur yardım edin bana, yalvarırım bir yol gösterin. 28 yaşındayım, şurda 29 olmama da birşey kalmadı ya neyse.. eski konularımdan da hatırlarsanız belki. sözlüydüm ama 5 ay önce söz atıldı. yaşımdan dolayı evlenemeyeckmişim gibi geliyor ve bunu çok kafama takıyorum.

1 ay kadar önce biriyle görüştüm. benden 2 yaş küçük, ama dedim belki olur belki ben de yuvamı kurarım diye.. ama olmadı 3 defa görüştük artık ne arıyor ne soruyor. zaten sözlümden ayrılmışım yaralıyım, bir de üstüne bu olay beni iyice mahfetti. öyle ki, yüzüm yaşlandı bile inanır mısınız :KK43:(( normalde 28 olmama rağmen 3-4 yaş küçük görünürdüm, şimdi yüzümden o ifade gitmiş aynalara bakmaya korkar oldum, yeni kırışıklıklar eklenmiş yüzüme. hadi kırışıklığı boşver resmen yorgun bir yüzüm var artık :KK43:((

başka bir sorunum da arkadaşsızlığım. hiç çevrem yok. anlatmıştım bunu da daha önce: sessiz çekingen bir yapım olduğu için lise yıllarımda çok hor görüldüm ve ezik bir kişiliğim oluştu. ne kadar çabalasam da arkadaş edinemiyorum kimse ezik biriyle arkadaş olmaya yanaşmıyor. işyerimde yapayalnızım. tek başıma yemek yemekten utandığım için öğlen yemekhaneye gidemiyorum dolayısıyla bütün günüm aç geçiyor işimde de performansım düşüyor :KK43:(

bunca sorunum varken psikoloğa/ psikiyatre gitmeyi denemedim mi? denedim kızlar ama hepsi acıyla sonuçlandı :KK43:( zaten canım yanıyordu daha beter üzdüler beni. ilk olarak devlet hastanesine 2 sene önce psikoloğa gitmiştim. kadın beni öğrenci sanmış ve baya azarlamıştı. inanın ağlıycaktım nerdeyse :KK43:( gerçeği öğrenince de hiç ilgilenmedi bile derdimle, 2 hap yazıp başından savdı.

2.sinde dedim paraya kıyıp özele gidiyim. gittim ve kadına hayatıma pişmanlıklarımı anlattım. kadın ne dese beğenirsiniz ? "sen onu niye böyle yaptın niye şöyle yaptın, keşke böyle yapsaydın" zaten benim acım bana yetiyodu bi de kadın keşke, keşke, keşke, keşke, keşke dedikçe sanki yüreğim kızgın şişlerle dağlanıyor gibi hissetmiştim :'((((((

3.sünde geçen yıl gitmiştim. bir gazetede insanların dertleriyle ilgilenen bir yazar var, onun yazılarında devamlı bir psikolog adı geçiyordu. işte çok iyiymiş falan. üstelik de prof. ben o yazıları okuyunca gaza geldim, dedim ki benim derdime deva olabilir, madem çok iyiymiş. prof. istanbul'daydı, aileme binbir yalan söyleyerek gittim istanbul'a. ama sonuç: koskocaman bir SIFIR !!!!!! 3 defa gittim toplam 3500 tl para harcadım, test mest bişiler yaptı ama o kadar. ne adam akıllı bir tavsiye verdi ne başka birşey. sadece dinledi ifadesiz gözlerle. ben dayanamayaıp ağlarken beni teselli etmesini bekledim, "tamma simge herşey güzel olacak, hepsi geçecek" demesini sarılmasını bekledim. işine biraz duygu katmasını bekledim ama yok !!! tavsiye bile vermiyodu. 2000 lira verdim test yaptı bana; testi yaparken sorulara cevap verirken çabuk cevap veriyorum diye bana kızıp azarladı. test sonuçlarıyla ilgili de 3 cümle söyledi: düşünün 2000 lira para vermişim test için, sonucuna ilişkin sadece ama sadece 3 cümle söyledi !!!! bu psikoloğa yaptığım harcamaları kredi kartlarından yapmıştım borçları kapatmak için aylarca uğraştım :KK43:((((

kızlar bu olay benden psikolog ve psikiyatralara güvensizlik oluşturdu. bir yandan çok gitmek istiyorum, ihtiyacım var, sorunlarım var: ezik bir insanım, arkadaş edinemiyorum, yuva kuramıyorum.. yalvarırırm bana çok iyi bir psikolog / psikiyatr tavsiye edin nolur ömür boyu dua ederim sizin için :KK43:((( insan halinden anlayan, derdimi kendi derdi gibi sahiplenen, ben ağlayınca duygusuz gözlerle bakmayan tam tersi beni teselli eden, tek derdi kazanacağı paracıklar olmayan psikolog ya da psikiyatrist.... kızlar böyle birini tanıyor musunuz :KK43:((((

Spora başla, en iyi ilaç görüceksin, ayrıca yemekhaneye git, yalnız da olsan, oraya gitmekteki amacın yemek yemek, biriyle dost olmak değil, amacına odaklan, ben de çekiniyodum yalnız gitmeye, artık yanıma birini istemiyorum, onu beklemek zorunda kalıyorum diye, önce yemekhaneye gitmekle başla, kendini zorla, görüceksin alışacaksın, spora da hemen başla, yoga meditasyon tavsiye ediyorum. ruhuna iyi gelicek bir spor salonu bul. Özellikle yoga meditasyon, toplum içinde rahat davranmanı sağlıyor. Mümkünse her gün git. Çok değişiceksin görüceksin. Ben değiştim. Oturup ağlamayı bırak, ben 34 yaşında evlendim noldu. Herşey evlilik değil, evlilikten beklentin çok olmasın, sonra daha çok üzülürsün, kendinle mutlu ol, ailenle, varsa kardeşlerinle. Evlendikten sonra görüyosun ki boşa üzülmüşsün, ailen altın değerinde, asıl beklediğin değeri sana veren senin ailen.

gittiğin psikoloğun eğitimini araştır, lisans psikoloji, yüksek lisans klinik psikoloji değilse hayal kırıklığına uğrarsın, verdiğin para ve zaman da boşa gider. klinik psikoloji yüksek lisansı olmayan psikolog terapi veremez.
burada dikkat edeceğin iki nokta var.
birincisi lisans eğitimini psikoloji dışında bir alanda alıp daha sonra (genelde özel üniversitelerde) psikoloji yüksek lisansı yapanlar. yani maden mühendisliği okuyup parayı bastırıp özel bir üniversiteden psikoloji yüksek lisans diploması alan birisi psikolog ünvanı almaya hak kazanıyor maalesef, senin gittiklerin de aslında maden mühendisi, fen bilgisi öğretmeni veya bir hemşire olabilir:)
ikincisi ise psikoloji okuyup üstüne klinik psikoloji dışında bir psikoloji bölümünden yüksek lisans yapanlar, örneğin sosyal psikoloji, gelişimsel psikoloji vs. den yüksek lisans yapanlar.
geçmiş olsun.

canan1989 arkadaşım yorumu tamamen doğrudur. ben ankarada ilk psikolog ararken sanırım gezmediğim psikolog kalmadı hemen hemen. 4 psikolog değiştirdim. ucuz diye gittiklerimden kimi rehber danışmanlık ofisi açmış, kimi psikoloji yüksek lisansı yapmış felsefe öğretmen, kimide psikoloji lisans bitirmiş ve ünlü bir psikolojik danışmanlık merkezinde terapi vermeye çalışıyor. çok param ve zamanım gitti bunlara. üstelik problemlerim bunların sayesinde daha da çoğaldı.

daha sonra ankarada yüksek lisans ve doktorasını yapmış bir uzm. dr. klinik psikolog buldum. 4 ayda problemlerimi çözmemde yardımcı oldu ve şimdi çok şükür iyiyim. canan1989 dediği gibi işin ehlini bulmak çok önemli. yüksek lisans ve doktorasını yapmış bir klinik psikolog gerçektende sizin için daha iyi olacaktır.

Bu anlattığıin psikoglari duyunca meslektaslarimdan utandimbu nedir ya insana moral verecegine dahadabozuyor

Problemlerini atlatan bir daha geri dönüp bakmıyor
İyi bir psikolog arıyorum İstanbul avrupa yakasından. Bana öneride bulunursanız çok mutlu edersiniz :-(

söyledikleriniz çok doğru , iyi olmayan ama kendinin iyiymiş gibi reklamını yapan kişiler sorununuzun daha da büyümesine , çözümsüzmüş gibi hissetmenize sebep oluyor , her şeyinizden çalıyor ve her şekilde hayatınızın daha da kötüleşmesine sebep oluyorlar.gittiğiniz yerden ayrılırken kendinizi daha da kötüleşmiş olarak buluyorsunuz..

çözüm adına hiç birşey yapmıyor, tedavinizin çok uzun yıllarca sürebileceğini söylüyor , sorununuza belki de sizde olmayan ama hiç olmayan tıbbi isimler veriyor , uzman olmadığınız için söylenenlere inanıyorsunuz, sıkıntınız her neyse yıllarca 5-6 yıl boyunca aralıksız terapi alacağınızı duymak size sorununuzun koskocaman çözülemeyecek bir şey olduğunu düşündürüyor. terapileri kötüye kullanmak isteyen fazlaca insan var, önemli olan sadece para kazanmak...

Canım psikolog psikiyatrları bırak Allahına sığın, ondan baska sana kimse yardım edemez, ugur koşar ın Bana Allah yeter kitabını al oku.Doku.Dualarda var ne varsa, hacı hoca degilim, açık bir bayanım.

Önce iyi olmayı iste...istemek basarmanın yarısı...ruh ve beden bir bütündür.beden sağlığımız kadar ruh sağlığımız da cok onemlidir.sana onerim izmir esrefpasa devlet hastanesindeki psikiyatrist aybars beye gitmen.kendisi cok iyi bir hekim.kendisine ayvalıktan bile gelenler var.kendisinin özel muayenehaneside var.imkanın varsa özeline git.konuşmaları seni rahatlacak.

Oncelikle ilaç kullanmayı düşünme derim çünkü tedavi etmiyo 1,sadece günü kurtariyo bırakınca daha kötü yapiyo 2 ve ilaçların tedavi etmediği gibi beynine yaptığı hasarı anlatmaya gerek yok 3.
Psikologlara gidersen belki daha geniş bakış açısı kazandirabilirler.Ama kendi kendine de yetebilirsin.Her turlu düşüncenin başladığı yer beynin degil mi.Onun gorevlerinden biri 24 saat sana düşünceler uretmek. Sorun su ki sen o düşüncelerle derin bi bağ kurmussun bide duygu uretmissin.Yemekhanede tek oturmak ile ilgili fikrin ve sonrasında utanman ozguvensiz hissetmen gibi.Sen kendini nasıl hissediyosan insanlarda sana öyle davranmak ZORUNDA.Emin ol enerji meselesi.Bilimsel olarakta arastirabilirsin.Yapabileceğin şey düşüncelerinden ayrı olduğunu farketmen.Sessiz bi kosede sakin nefesler alip gozlerini kapatip onlarla ozdeslesmeden sanki sana ait degillermis gibi bir izleyiciymissin gibi gelip gitmelerini izlemen.Böylece inan bütün etkilerini yitiricekler.Kabaca anlattım araştırmak istersen osho nun yazılarına gözatabilirsin meditasyon veya tefekkür diye geçer.Bugun bu sorunun var 2 yıl sonra başka bi sorunun olucak ama beynin yine olumsuz şeyler anlattığında aynı yöntemi kullanabilirsin.Buyuzden inzivaya çekilmek meditasyon yapmak birçok probleme tek ilactir.araştır adamin dine bakış açısını kabul etmek zorunda degiliz

Fiyatları da çok yüksek deil hem önce Allah seni sevsin o yeter bıcok ateist vsr sosyal hayatı super insan ilişkileri super Ondan sa Allah sevsin sonra gerisi gelir
evlilik de kader ama bu ezikliginden duygusuyla evlenirsen esin de sana saygı duymaz

Nekadarda guzel bir konu. Arkadaslar benimde sorunum bu. Bir psikologa gidiyorum. Gecen sene cok calkantili bir iliskim ve nisan donemim oldu. O sirada gitmistim. Iyi anlastik vs. Ama o nisanlimdan ayrilacagimi soylemisti. Biz ayrildik. Simdide bana koc burcu ve teraziler zor evlenir diyor. Benimi korkutuyor acaba 32 yasindayim. Evlenmek yuva kurmakta istiyorum. Simdi o oyle soyleyince acaba budami dogru cikicak diye dusunmeden edememiyorum ve evet korkuyorum evlenememekten.Biraksammi acaba? Ne onerirsiniz?

Nekadarda guzel bir konu. Arkadaslar benimde sorunum bu. Bir psikologa gidiyorum. Gecen sene cok calkantili bir iliskim ve nisan donemim oldu. O sirada gitmistim. Iyi anlastik vs. Ama o nisanlimdan ayrilacagimi soylemisti. Biz ayrildik. Simdide bana koc burcu ve teraziler zor evlenir diyor. Benimi korkutuyor acaba 32 yasindayim. Evlenmek yuva kurmakta istiyorum. Simdi o oyle soyleyince acaba budami dogru cikicak diye dusunmeden edememiyorum ve evet korkuyorum evlenememekten.Biraksammi acaba? Ne onerirsiniz?

bu mesajınızın ustunden bir ay geçmiş ama görünce yazmadan geçemedim. bu kişi gerçekten psikolog mu yoksa boş zamanlarında falcılık mı yapıyor? uzmanlığından emin misiniz, aldığı eğitimlere baktınız mı?
bırakın tabii ki, koç-terazi zor evlenir diyen insandan ne hayır gelir bir de doğru çıkar mı diye vehme kapılmışsınız. her şeyi de geçtim size nasıl böyle saçma bir argüman sunuyor ilginç. onun işi uzmanlaştığı yöntemle terapinizi yapmak, size yeni bir bakış açısı kazandırmak ve rehberlik etmek. astroloji de bilmiyor ki ordan konu açmış. Lütfen acilen kesin bu şahısla alakanızı.

Merhaba,

Benim bir psikolog önerim var. Kendisi bu konuda kendini çok iyi yetiştirmiş ve Amerikada ki hastanelerle birlikte tedavi konusunda ortak çalışma yapmış tecrübeli biri. Size sitesini yazıyorum. .....

Son düzenleyen: Moderatör:
evleneceksen , evlenmeceksen bı tek allah bilir. çok saçma.
benim de sosyal fobileri var . psıkoloğa gitmeye duşunurdum, ama bunlara duyunce çok üzüldum :110: guvenelcek biri yok demek. sadece para emmiyorlar anladim kadarıle:KK12:

Psikologlar ile falcilari ve astrologlari birbirine karistirmamak gerekir. Bu konuda boyle tecrubeler yasamaniz acikcasi cok uzucu. Ancak benim onerebilecegim bir isim var dilerseniz internetten de sitesine girip bakabilirsiniz. Sizin icim dogru adres olacagindan eminim. .....

Son düzenleyen: Moderatör:
X