Canımı yakan psikolog ve psikiyatrlar !!! Lütfen bana iyi birini önerin :(((

dostum belki farklı bir şekilde yaklaşacağım ama bence senin kesin tedavin namaz. bilmiyorum kılıyor musun ama kılıyorsan da kendini daha farklı ibadetlere ver bir alim der ki nasıl ki bedenin yemek içmek nefes almak gibi ihtiyaçları varsa ruhun da öyle ihtiyaçları vardır . her ruhun da farlı farklıdır . çağımızın en büyük sorunu olan bu psikolojik problemlerin sebebi ruhun ihtiyaçlartının karşılanmamasıdır. bence en güzel ilaç namazdır. sonrasında yapılan dua ise her şeye değer rabbimden en güzelini hayırlısını hayırlı zamanda iste . eminim o senin bu duanı duyacak sabret ondan istersen bir de hayırlısını istersen verir inşallah. eğer namaz kılıyorsan senin ruhunun ihtiyacının daha fazlası olduğunu gösterir . daha fazla ibadet et . Allah'a güven . ondan başka sana yardım edecek kimse yok bence . rabbim seninle olsun...

Konunuzun hepsini okumadim ama okudugum kadariyla cok uzuldum. Tam olarak okuyup size ozelden yazacagim psikiyatr da tavsiye edecegim.

merhaba kızlar :KK43: nickim gibi dertlerim hiç bitmiyor maalesef :KK43:( nolur yardım edin bana, yalvarırım bir yol gösterin. 28 yaşındayım, şurda 29 olmama da birşey kalmadı ya neyse.. eski konularımdan da hatırlarsanız belki. sözlüydüm ama 5 ay önce söz atıldı. yaşımdan dolayı evlenemeyeckmişim gibi geliyor ve bunu çok kafama takıyorum.

1 ay kadar önce biriyle görüştüm. benden 2 yaş küçük, ama dedim belki olur belki ben de yuvamı kurarım diye.. ama olmadı 3 defa görüştük artık ne arıyor ne soruyor. zaten sözlümden ayrılmışım yaralıyım, bir de üstüne bu olay beni iyice mahfetti. öyle ki, yüzüm yaşlandı bile inanır mısınız :KK43:(( normalde 28 olmama rağmen 3-4 yaş küçük görünürdüm, şimdi yüzümden o ifade gitmiş aynalara bakmaya korkar oldum, yeni kırışıklıklar eklenmiş yüzüme. hadi kırışıklığı boşver resmen yorgun bir yüzüm var artık :KK43:((

başka bir sorunum da arkadaşsızlığım. hiç çevrem yok. anlatmıştım bunu da daha önce: sessiz çekingen bir yapım olduğu için lise yıllarımda çok hor görüldüm ve ezik bir kişiliğim oluştu. ne kadar çabalasam da arkadaş edinemiyorum kimse ezik biriyle arkadaş olmaya yanaşmıyor. işyerimde yapayalnızım. tek başıma yemek yemekten utandığım için öğlen yemekhaneye gidemiyorum dolayısıyla bütün günüm aç geçiyor işimde de performansım düşüyor :KK43:(

bunca sorunum varken psikoloğa/ psikiyatre gitmeyi denemedim mi? denedim kızlar ama hepsi acıyla sonuçlandı :KK43:( zaten canım yanıyordu daha beter üzdüler beni. ilk olarak devlet hastanesine 2 sene önce psikoloğa gitmiştim. kadın beni öğrenci sanmış ve baya azarlamıştı. inanın ağlıycaktım nerdeyse :KK43:( gerçeği öğrenince de hiç ilgilenmedi bile derdimle, 2 hap yazıp başından savdı.

2.sinde dedim paraya kıyıp özele gidiyim. gittim ve kadına hayatıma pişmanlıklarımı anlattım. kadın ne dese beğenirsiniz ? "sen onu niye böyle yaptın niye şöyle yaptın, keşke böyle yapsaydın" zaten benim acım bana yetiyodu bi de kadın keşke, keşke, keşke, keşke, keşke dedikçe sanki yüreğim kızgın şişlerle dağlanıyor gibi hissetmiştim :'((((((

3.sünde geçen yıl gitmiştim. bir gazetede insanların dertleriyle ilgilenen bir yazar var, onun yazılarında devamlı bir psikolog adı geçiyordu. işte çok iyiymiş falan. üstelik de prof. ben o yazıları okuyunca gaza geldim, dedim ki benim derdime deva olabilir, madem çok iyiymiş. prof. istanbul'daydı, aileme binbir yalan söyleyerek gittim istanbul'a. ama sonuç: koskocaman bir SIFIR !!!!!! 3 defa gittim toplam 3500 tl para harcadım, test mest bişiler yaptı ama o kadar. ne adam akıllı bir tavsiye verdi ne başka birşey. sadece dinledi ifadesiz gözlerle. ben dayanamayaıp ağlarken beni teselli etmesini bekledim, "tamma simge herşey güzel olacak, hepsi geçecek" demesini sarılmasını bekledim. işine biraz duygu katmasını bekledim ama yok !!! tavsiye bile vermiyodu. 2000 lira verdim test yaptı bana; testi yaparken sorulara cevap verirken çabuk cevap veriyorum diye bana kızıp azarladı. test sonuçlarıyla ilgili de 3 cümle söyledi: düşünün 2000 lira para vermişim test için, sonucuna ilişkin sadece ama sadece 3 cümle söyledi !!!! bu psikoloğa yaptığım harcamaları kredi kartlarından yapmıştım borçları kapatmak için aylarca uğraştım :KK43:((((

kızlar bu olay benden psikolog ve psikiyatralara güvensizlik oluşturdu. bir yandan çok gitmek istiyorum, ihtiyacım var, sorunlarım var: ezik bir insanım, arkadaş edinemiyorum, yuva kuramıyorum.. yalvarırırm bana çok iyi bir psikolog / psikiyatr tavsiye edin nolur ömür boyu dua ederim sizin için :KK43:((( insan halinden anlayan, derdimi kendi derdi gibi sahiplenen, ben ağlayınca duygusuz gözlerle bakmayan tam tersi beni teselli eden, tek derdi kazanacağı paracıklar olmayan psikolog ya da psikiyatrist.... kızlar böyle birini tanıyor musunuz :KK43:((((

Avusturya Sen Jorj hastanesinde ( istanbul -galata kulesinin yanında) bir doktor var.. 2 arkadaşım gitti.. çok memnun kaldı.. tavsiye ederim.. ( sana bir psikoloğun sarılmasını beklemen hiç profesyonel değil ama onuda belirteyim.. omzunda ağlanacak en iyi insan benim gel bana ağla sen :)))

oncelikle yemekhaneye gitmekle ise baslamalisin.

git hatta en erken sen git. guzel bir masa bul otur. sonradan gelen yalniz biri olacaktir oturabilir miyim diye sorarlar. bir gun iki gun hep ayni masaya otur yavas yavas muhabbet kurarsin. inan bana kimse seni gozetlemiyor aa yalniz gelmis diye dusunmuyor. herkes karninin doyduguna ya da muhabbetine bakiyor.

yuzun asik olmasin gordugun insanlara gulumse gulumsemek seni mutlu eder, karsindakini de.

hicbiseyden eglenmiyorsan gidip yemegin tadini cikarmalisin.

once bu adimi at.

Psikiyatri ile psikoterapi yaklaşımlarının farkını arkadaslar anlatmış.

Öncelikle sadece YALNIZ sın senin dertleşmeye ,arkadaşa ihtiyacın var.ONAYLANMAYA,SIRTININ SIVAZLANMASINA,HAKLISIN lafını duymaya...

Psikiyatristler şöyle bir dinler ve ihtiyac dogrultusunda sana ilaç reçete eder.Çünkü tıp hekimidir.

Psikologlar ise seni dinler ,konuların not alır ve kavramaya çalışır.ARADA SANA YOL AYRIMLARININ OLDUGUNU ANLATMAK İCİN SORULAR YÖNELTİR.BU SORULAR Kİ ASLINDA MECBUR OLDUGUNU SANARAK YAPTIGIN HER SEÇİMİN ASLINDA KENDİ İRADENLE SEÇTİGİNİN,VE BAŞKA BAŞKA YOLLARINDA OLDUĞUNUN VURGULANMASININ SAĞLAR.yani sana sorulan sorular saldırı amaçlı degil,kişisel degil,farkındalık sağlamak amaçlı,tabi tavrı tarzını bilemem sen yaşadın...

Hiçbir psikiyatr veya psikolog sana sarılmaz.Bu kanımca yasaktır.Birilerine yada bir şeylere zaafı olan insana bedensel dayanak olmak onu daha da güçsüzleştirmez mi?Hiçbir psikolog da arkadasınımış gibi vah vah seni anlıyorum çok çekmişsiniz yorumunda bulunamaz.İşi senin hayatınız ve karakterinizle yüzleşmenizi sağlamak.

1. cisi karşınıza gerçekten işini iyi yapamayan kişiler çıkmış olabilir.

2. cisi beklentilerin farklı,bu insanların görev tanımı farklı oldugu için kendini kötü hissettirmiş olabilirler.

Bağırma,azarlama,kötü muamele zaten her meslekte oldugu gibi kabul edilemez.

Bir de şunu demeden geçemeyecegim :ŞU TV DE ÇIKIP DA HASTAYLA TV DEKİ GİBİ SAMİMİYETLE VE SICACIK İLGİLENEN DR SANIRIM YOK.BU DURUMDA BİR KANDIRMACA.
Ortopedi,dahiliye ve alternatif tıp dalında 3 prof .a bizde gittik.Dünyanın parasını döktük.Hatta ortopedist için akrabam Alman yadan geldi...ama adam müstehzi bir gülümseme ile bizi dinleyip yüzmilyonlar tutan tedaviler reçete edip gecer dedi.Bu arada bu tedaviler kendi saglık mrk.uygulanıyordu.

İşini iyi yapan bir psikolog derseniz ...İstanbul ALTINTEPE KIZILAY DA ZEYNEP ŞAFAK UÇAR HN. var.Ücretleri de dışardaki bir Psikolog a göre gayet uygun. 0216 489 55 06 dan randevu alabilirsin.Öyle 3 bin tl ler felan tutmaz inan.Şehir dışı oldugunu okudum sanki.Ama bu konuda tanıdıgım tek uzmandır kendisi.Gelmiş geçmiş olsun.

Evlilik konusunda şunu söyleyebilirim :ÖZGÜVEN,TOPLUMDA KENDİNİ RAHAT İFADE ETME,ARKADAŞ EDİNME SORUNLARINIZI HALLETMEDEN SAKIN EVLENMEYİ DÜŞÜNME.ÇOK EZİLİR VE SIKINTIYA DÜŞERSİN.
EVLENİNCE HAYATINIZDA EKSİKLİĞİNİ ÇEKTİGİN HİÇBİR ŞEY SANA BAHŞEDİLMEYECEK.

AKSİNE ÜZERİNE FARKLI FARKLI SORUMLULUKLAR BİNECEK.

28 YAŞINDA KARAKTERİNİ OTURTMUŞ OLMAN GEREKİRDİ Kİ HAYATINDA BUNA ENGEL TEŞKİL EDECEK FARKLI SORUNLAR YAŞAMIŞ OLMALISIN.

ASLINDA DERTSİZ OLAN BAŞINIZA DERT AÇMAK ARZUSUNDASIN:))

ÖNCE KENDİNİ GELİŞTİR,SENİ SIKAN-ÜZEN YANLARINI ONAR.SONRA İNAN KENDİLİGİNDEN İNSANLAR ÇEVRENE GELİP YERLEŞİR.

HER FERT KENDİ BAŞINA ÇOK DEGERLİDİR.YETER Kİ İNSAN ÖNCE KENDİNİ SEVİP KABULLENSİN...

bukadar uzun düşünme taksite böl düşüncelerini hepsini bikerende düşünürsen hiç birini düzeltemezsın... mesala haftalık hedeflerin olsun bu hafta ne yapmalıyım ne yaparsam mutlu huzurlu olurum ne yapmak ıstıyorum bukadar... o hafta ondan sonrakı haftaları düşünme..

bu hayattanögrendıgım tek sey hayatına mudahale etmemen gerektıgıdır.. cunku yarın ne olacagı bellı olmaz ve planlrın degısır... belkı o haftalardan bırınde bı bakmısın cok aşık olursun bı beyaz atlıya

Psikiyatri ile psikoterapi yaklaşımlarının farkını arkadaslar anlatmış.

Öncelikle sadece YALNIZ sın senin dertleşmeye ,arkadaşa ihtiyacın var.ONAYLANMAYA,SIRTININ SIVAZLANMASINA,HAKLISIN lafını duymaya...

Psikiyatristler şöyle bir dinler ve ihtiyac dogrultusunda sana ilaç reçete eder.Çünkü tıp hekimidir.

Psikologlar ise seni dinler ,konuların not alır ve kavramaya çalışır.ARADA SANA YOL AYRIMLARININ OLDUGUNU ANLATMAK İCİN SORULAR YÖNELTİR.BU SORULAR Kİ ASLINDA MECBUR OLDUGUNU SANARAK YAPTIGIN HER SEÇİMİN ASLINDA KENDİ İRADENLE SEÇTİGİNİN,VE BAŞKA BAŞKA YOLLARINDA OLDUĞUNUN VURGULANMASININ SAĞLAR.yani sana sorulan sorular saldırı amaçlı degil,kişisel degil,farkındalık sağlamak amaçlı,tabi tavrı tarzını bilemem sen yaşadın...

Hiçbir psikiyatr veya psikolog sana sarılmaz.Bu kanımca yasaktır.Birilerine yada bir şeylere zaafı olan insana bedensel dayanak olmak onu daha da güçsüzleştirmez mi?Hiçbir psikolog da arkadasınımış gibi vah vah seni anlıyorum çok çekmişsiniz yorumunda bulunamaz.İşi senin hayatınız ve karakterinizle yüzleşmenizi sağlamak.

1. cisi karşınıza gerçekten işini iyi yapamayan kişiler çıkmış olabilir.

2. cisi beklentilerin farklı,bu insanların görev tanımı farklı oldugu için kendini kötü hissettirmiş olabilirler.

Bağırma,azarlama,kötü muamele zaten her meslekte oldugu gibi kabul edilemez.

Bir de şunu demeden geçemeyecegim :ŞU TV DE ÇIKIP DA HASTAYLA TV DEKİ GİBİ SAMİMİYETLE VE SICACIK İLGİLENEN DR SANIRIM YOK.BU DURUMDA BİR KANDIRMACA.
Ortopedi,dahiliye ve alternatif tıp dalında 3 prof .a bizde gittik.Dünyanın parasını döktük.Hatta ortopedist için akrabam Alman yadan geldi...ama adam müstehzi bir gülümseme ile bizi dinleyip yüzmilyonlar tutan tedaviler reçete edip gecer dedi.Bu arada bu tedaviler kendi saglık mrk.uygulanıyordu.

İşini iyi yapan bir psikolog derseniz ...İstanbul ALTINTEPE KIZILAY DA ZEYNEP ŞAFAK UÇAR HN. var.Ücretleri de dışardaki bir Psikolog a göre gayet uygun. 0216 489 55 06 dan randevu alabilirsin.Öyle 3 bin tl ler felan tutmaz inan.Şehir dışı oldugunu okudum sanki.Ama bu konuda tanıdıgım tek uzmandır kendisi.Gelmiş geçmiş olsun.

Evlilik konusunda şunu söyleyebilirim :ÖZGÜVEN,TOPLUMDA KENDİNİ RAHAT İFADE ETME,ARKADAŞ EDİNME SORUNLARINIZI HALLETMEDEN SAKIN EVLENMEYİ DÜŞÜNME.ÇOK EZİLİR VE SIKINTIYA DÜŞERSİN.
EVLENİNCE HAYATINIZDA EKSİKLİĞİNİ ÇEKTİGİN HİÇBİR ŞEY SANA BAHŞEDİLMEYECEK.

AKSİNE ÜZERİNE FARKLI FARKLI SORUMLULUKLAR BİNECEK.

28 YAŞINDA KARAKTERİNİ OTURTMUŞ OLMAN GEREKİRDİ Kİ HAYATINDA BUNA ENGEL TEŞKİL EDECEK FARKLI SORUNLAR YAŞAMIŞ OLMALISIN.

ASLINDA DERTSİZ OLAN BAŞINIZA DERT AÇMAK ARZUSUNDASIN:))

ÖNCE KENDİNİ GELİŞTİR,SENİ SIKAN-ÜZEN YANLARINI ONAR.SONRA İNAN KENDİLİGİNDEN İNSANLAR ÇEVRENE GELİP YERLEŞİR.

HER FERT KENDİ BAŞINA ÇOK DEGERLİDİR.YETER Kİ İNSAN ÖNCE KENDİNİ SEVİP KABULLENSİN...
..............................,........
Ben senin yorumlarına bayılıyorum yaa..............

sözlüm askere gittiği zaman bir kopukluk yaşadık 3 ay kadar. sonra o dönünce tekrar birleştik ama o başka biri olmuştu sanki. o 3 ayın hıncını benden çıkarırcasına en ufak tartışlmada küfürler etmeye, hakaretler savurmaya başlamıştı hatta el de kaldırdı ama vurmadı. inceldiği yerden de koptu işte :KK43:(

görüştüğüm kişi konusunda ise, devamlı adımları onun atmasıydı. yani ben çok çekingenimdir utanırım öle mesaj atmaya filan. sanıyorum ki devamlı görüşmek isteyen taraf olmaktan sıkıldı :KK43:(

kendimi ezik hisediyorum lise yıllarımda çok mobing yapıldı üstüme gelindi lakaplar takıldı, sessizdim pasifdim çekingendim mücadele etmedim her yapılanı kabullendim :KK43:( ezik, arkadaş edinmeye çekinen bir insan olup çıktım işte :KK43:( siliğimdir, insanlar sanki görmez beni günlük hayatta, sanki ben yokmuşum gibi davrnırlar. yüksek sesle konuşmaya çalışsam bile görmezler beni :KK43:(

ben de farkındayım özgüvenim hiç yok ben de psikologlardan medet ummutum ama onlar da ezdi beni :KK43:((

normal yaşantında bahsettiğin gibi biri olman çok doğal fakat sorduğun soruları ve verdiğin cevapları bir oku lütfen )
kendi İnanç kalıpların içinde başka düşüncelere yer vermiyorsun fakat yardım istiyorsun..
bu güzel bir başlangıç! nedir bu güzel başlangıç diye soracak olursan bana,
Yazarak kendini gayet NET ifade edebiliyor ve Kendini çok Güzel savunuyorsun :KK66: ..yani bu güzel bişey ve bunu farket!..demek ki yaşamına dahil etmeden evvel eylemlerini, Kendini yazarak ifade edebiliyorsun ve güzel bir yazar olabilirsin , kendince denemeler yaz..

konu Senin Kendi "İnanç" kalıplarının "DOĞRU" oluşunu savunuyor olman ve ben ister abla diyebilirsin ister arkadaş farketmez DOĞRU diye birşey YOK!diyorum ve cidden yok :) sadece farklı bakış açıları var..
Senin pencerenden herkesin bakmasını bekleme lütfen..ve Başkalarının Akıllarını okumaya kalkma!
neden biliyor musun? aslında karşındaki kişiyi daha tanımadan yada hiçbir ilişki kurmadan(bu özel yada arkadaş ilişkisi olabilir) ön yargılarla davranıyorsun(buda benim ön yargım mesela :))

Seni anlıyor muyum ? evet anlıyorum çünkü Kendi geçtiğim süreçler içinde bende Senin geçtiğin süreçlerin tamamı olmasa da bir kısmını geçtim ve çoğu insan da geçiyor..sana Özel değil yani )
Kendini fare gibi kapana kısılmış hissetmeni ve Yaşamındaki ve etrafındaki herkese "Bana bu bedeli ödettiniz, ezerek küçük görerek v.s gibi Sizde ödemelisiniz mesajı verdiğin sürece(buda bir varsayım Doğru değil tabi) Kendini VAR edemessin canım...
yaşadığın süreçleri Kendin Seçersin ve bunun Sorumluluğunu almak için Ağır Bedeller ödersin..en büyük bedel ise "Kendinden Nefret ettiğini" kabul etmektir...Kendinden Nefret etmeye hakkın var mı? bana göre yok! çünkü Rabbimiz bile Son nefeste kuluna Hesaba çekerken(Allah a inanalar için geçerli tabi, diğer dinler ise kendi inançlarına göre kalıba koyar ve bu çok doğaldır)sen yada ben farketmez yani kim oluyorum yada oluyoruz da zerre uzvumuzu yaratamazken, Bedenimizden hesap soruyoruz..

çözüm ne dersen ? arkadaşlarımızın çok güzel önerileri ve tavsiyeleri var..ben ve diğer arkadaşlarımızn sözlerine Karşı direnç gösterirken kendine ufa ufak sorular sor ve Kendi cevapalrını ister buraya istersen kendine ait bir yere yaz)
her söylenene cevap verme arayışında olmaktansa, "Kendi kendine bir HEDEF seç" ve küçük küçük adımlar at..

mesela ilk aklıma gelen; günlük tut ve hergün kendine başardığın konular için ödüllendir ve bunu günlüğüne yaz :KK66: mesela akşama kadar aç durduğunu söylüyorsun bu bir "Başar "bence :) kendine bir çikolata yada şeker ısmarla yada sevdiğin birşey yap..

"başkası için değil KENDİN için yap"

çünkü ben yemek yemeden dursam dünyayı terki diyar ederdim heralde yada tansiyon eksilerde olup, leyla leyla gezip, ilizyonlar görmeye başlardım diye düşünüyorum :)

yani demem o ki Sen süreçlerini yaşayansız..ne hissettiğini yanlızca sen bilebilirsin, biz sadece izleyici olarak gördüklerimizi yorumlayabiliriz...istersen sürekli ağlayarak başta "Kendini" ve sonra etrafındaki kişileri uzaklaştırmayı seçersin,(çünkü Türk insanı olarak Çözüm odaklı değil Sorun odaklıyız, ve her adım attığın 10 kişiden 9 u hayatından şikayet eden, sanki hayatta tek dertli kişi kendi olan kişilerle doluyuz ve ben kendi adıma da artık yaşamdan Şikayet etmek sitemiyorum, zaten 33 senem geçmiş, bir 33 senenin garantisi yok yani seninde yok anlıyor musun ?)istersen de "Yaşadığın her An ufak mutluluklar için ŞÜKÜR edip Yaşamanın tadını çıkarırsın"

Yaşam sürekli şikayet için bile kısa bence :KK66:

psikoloji kitapları oku! hem onları anlamış hemde ön yargılarından vazgeçmiş olursun ve Kendini Sadece KENDİN İZİN verirsen iyileştirebilirsin :KK66:

Sevgiler ve üzme Yüreğini ve kimse de üzmesin yüreğini ...<3

Sevgili simge oncelikle beni ekleyebilirsin ben seninle arkadas olmak isterim .. Kucukken ebeveynler cocuklarini onaylamaz sirtini sivazlamaz ona guc vermezlerse ozguvensiz olurlar..kendini suclarsin cun ki onlar seni suclamis sende suclanmayi ogrenmissin..Hayatta kimseye bagimli olma guclu ol icindeki sevgi ve sefkat acligi insanla ra uzuldugumu gosterirsem bana sarilirlar beni severler icindeki boslugu gosteriyor..boyle bir bosluk bebekken doldurulmaliydi artik buyudun bu tur davranislar karsi tarafa kotu yansir..deveye diken insana ... Lafi tamamen pisikilolojik bir yansima soyleki her iyiligi yaptim yaranamadim bilmem kim soyle yapti boyle yapti yarandi derler o soyle boyle yapan kisi kendi hak ve ozgurluklerini bilir ezdirmez karsi taraf bunu hisseder onun gucune saygi duyar kendini paralayan kisiye ise amaaaan der ve bilinc alti saygi duymaz..Beton gibi saglam dur hayatta..

Son düzenleme:
Bu arada Dogan Cuceloglu icimizdeki cocuk..sana nasil davranmislar goreceksin..kitap bitene kadar benim a aaaaa nidalarim bitmemisti

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

merhaba kızlar :KK43: nickim gibi dertlerim hiç bitmiyor maalesef :KK43:( nolur yardım edin bana, yalvarırım bir yol gösterin. 28 yaşındayım, şurda 29 olmama da birşey kalmadı ya neyse.. eski konularımdan da hatırlarsanız belki. sözlüydüm ama 5 ay önce söz atıldı. yaşımdan dolayı evlenemeyeckmişim gibi geliyor ve bunu çok kafama takıyorum.

1 ay kadar önce biriyle görüştüm. benden 2 yaş küçük, ama dedim belki olur belki ben de yuvamı kurarım diye.. ama olmadı 3 defa görüştük artık ne arıyor ne soruyor. zaten sözlümden ayrılmışım yaralıyım, bir de üstüne bu olay beni iyice mahfetti. öyle ki, yüzüm yaşlandı bile inanır mısınız :KK43:(( normalde 28 olmama rağmen 3-4 yaş küçük görünürdüm, şimdi yüzümden o ifade gitmiş aynalara bakmaya korkar oldum, yeni kırışıklıklar eklenmiş yüzüme. hadi kırışıklığı boşver resmen yorgun bir yüzüm var artık :KK43:((

başka bir sorunum da arkadaşsızlığım. hiç çevrem yok. anlatmıştım bunu da daha önce: sessiz çekingen bir yapım olduğu için lise yıllarımda çok hor görüldüm ve ezik bir kişiliğim oluştu. ne kadar çabalasam da arkadaş edinemiyorum kimse ezik biriyle arkadaş olmaya yanaşmıyor. işyerimde yapayalnızım. tek başıma yemek yemekten utandığım için öğlen yemekhaneye gidemiyorum dolayısıyla bütün günüm aç geçiyor işimde de performansım düşüyor :KK43:(

bunca sorunum varken psikoloğa/ psikiyatre gitmeyi denemedim mi? denedim kızlar ama hepsi acıyla sonuçlandı :KK43:( zaten canım yanıyordu daha beter üzdüler beni. ilk olarak devlet hastanesine 2 sene önce psikoloğa gitmiştim. kadın beni öğrenci sanmış ve baya azarlamıştı. inanın ağlıycaktım nerdeyse :KK43:( gerçeği öğrenince de hiç ilgilenmedi bile derdimle, 2 hap yazıp başından savdı.

2.sinde dedim paraya kıyıp özele gidiyim. gittim ve kadına hayatıma pişmanlıklarımı anlattım. kadın ne dese beğenirsiniz ? "sen onu niye böyle yaptın niye şöyle yaptın, keşke böyle yapsaydın" zaten benim acım bana yetiyodu bi de kadın keşke, keşke, keşke, keşke, keşke dedikçe sanki yüreğim kızgın şişlerle dağlanıyor gibi hissetmiştim :'((((((

3.sünde geçen yıl gitmiştim. bir gazetede insanların dertleriyle ilgilenen bir yazar var, onun yazılarında devamlı bir psikolog adı geçiyordu. işte çok iyiymiş falan. üstelik de prof. ben o yazıları okuyunca gaza geldim, dedim ki benim derdime deva olabilir, madem çok iyiymiş. prof. istanbul'daydı, aileme binbir yalan söyleyerek gittim istanbul'a. ama sonuç: koskocaman bir SIFIR !!!!!! 3 defa gittim toplam 3500 tl para harcadım, test mest bişiler yaptı ama o kadar. ne adam akıllı bir tavsiye verdi ne başka birşey. sadece dinledi ifadesiz gözlerle. ben dayanamayaıp ağlarken beni teselli etmesini bekledim, "tamma simge herşey güzel olacak, hepsi geçecek" demesini sarılmasını bekledim. işine biraz duygu katmasını bekledim ama yok !!! tavsiye bile vermiyodu. 2000 lira verdim test yaptı bana; testi yaparken sorulara cevap verirken çabuk cevap veriyorum diye bana kızıp azarladı. test sonuçlarıyla ilgili de 3 cümle söyledi: düşünün 2000 lira para vermişim test için, sonucuna ilişkin sadece ama sadece 3 cümle söyledi !!!! bu psikoloğa yaptığım harcamaları kredi kartlarından yapmıştım borçları kapatmak için aylarca uğraştım :KK43:((((

kızlar bu olay benden psikolog ve psikiyatralara güvensizlik oluşturdu. bir yandan çok gitmek istiyorum, ihtiyacım var, sorunlarım var: ezik bir insanım, arkadaş edinemiyorum, yuva kuramıyorum.. yalvarırırm bana çok iyi bir psikolog / psikiyatr tavsiye edin nolur ömür boyu dua ederim sizin için :KK43:((( insan halinden anlayan, derdimi kendi derdi gibi sahiplenen, ben ağlayınca duygusuz gözlerle bakmayan tam tersi beni teselli eden, tek derdi kazanacağı paracıklar olmayan psikolog ya da psikiyatrist.... kızlar böyle birini tanıyor musunuz :KK43:((((

Merhaba Simge :) nette dolaşırken tevafuken senin açtığın konuya denk geldim normalde pek ilgilenmesemde dikkatimi çekti ve okudum hepsini.. hatta sırf senin için üye oldum bu foruma :) yaşım senden küçük henüz üniversitedeyim ama bende hayatımın bir dönemini senin bu yazdıklarına çok benzer şekilde geçirdim bende 3-4 kez gittim psikologlara,psikiyatrlara ve sonuç seninde dediğin gibi midemi bulandırdı diyebilirim bi faydaları olmadı banada.. peki ben nasıl ve nerede buldum çözümü ? çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki mucize bir kitapla tanıştım duymuşsundur belki Risale-i Nur denilen iksir tadında kitaplar..başta anlamayıp sıkılsamda 2-3 hafta sonra baktım benim ruhum aç ve öğrenmeye muhtaçmış..benimki sadece bir tavsiye unutma değerli olmasan Alemlerin Rabbi sana değer verip yaratmazdı :KK66: taş,ağaç vs. de olabilirdin ama Rabbin seni insan yaratmış neden? çünkü seni seviyor ve Onu tanı istiyor :) tanı ki hayatının manasını bul inşaallah :)) bir de bu sitedeki yazı ve sohbetleri dinleyebilirsen çok faydasını göreceğine inanıyorumm :) (Sözler Köşkü )
Sözler Köşkü

(Tekrar belirteyim kendi hayatımda uygulamaya çalıştığım ve karşılığını aldığım bir yöntemden küçük bir tavsiye :) İnsanın okudukları ve dinledikleri hayatına çok büyük etkilerde bulunabiliyor o yüzden seçici olmak gerek :KK66:

İnsan sırtını yaslayabileceği kendisini anlayacak bir dayanak ister. Bu bir arkadaş bir sevgili yahut aile efradından biri olabilir. Ama an gelir ki o kişi bile sizi anlamaz derdinize deva olmaz. Bu arayış sürekli devam eder ta ki O'nu bulana kadar. Diyeceksin bende biliyorum. Bilmek değil uygulamak gerekiyor ve işin en can alan noktası o. Kolay bir iş değil. Şeytanın vesveseleri, nefsinin istekleri seni alıkoyacak. Tatmin olmak isteyeceksin. Bir erkeğin seni sevmesini ve değer vermesi, ortamda beğenilen birine dönüşme arzusu vs. şuan eksik olduğunu düşündüğün herşey gözünün önüne gelecek kısa vadeli çözüm yollarına sarılıp memnuniyetsiz kalacaksın. Öncelikle düşünce tarzından vazgeç. Daha fazla olumsuz düşünme.Sosyal faaliyetlere aktif olarak katıl.
Yalnız ve yalnız O'ndan yardım dile yalnız O'na içini dök. Pişman olmayacaksın

yazını görünce yazmak istedim
canım yaşın şuanda genç( aynı yaştayız)
bence hemen kendni toparlamalısın nedir bu depresif hal ne insanlar var kaç yaşlarına gelmiş evlenememiş
artık evlenme yaşı 30 lu yaşlar sen daha çok gençsin
kuaföre git kendine bak ayrıca bırak sözlünde gitmişse gitmiş boşverr diğer görüştüklerinde gitmişse onlar kaybetti diyip geçiceksin
hayatın sonu değil ya canından kıymetli ne var şu hayatta
kendine güvenini kaybetmişsin öncelikle bu konuda kendi kendine bir terapi yap
yok yüzüme kırışıklık geldi bilmem ne duyanda 45 ini aşmış sanır seni(ki o yaşta bile kendine güvenmelisin)
benim çevremde neleri vardı onlar bile evlendi
evlenme işini dert etme kendine yeni arkadaş çevresi edin içime kapalıyım sessizim eziğim diye birşey yok kimse kimseden üstün değil şu hayatta.tatil yap yeni kıyafetler al eğer bu halinden memnun değilsen tarzını değiştir mesela
eskileri düşünüp düşnüp kendini üzme
psikolojin bozulduysa bir kişi önce kendini motive etmeli hayata karşı kendi kendinin doktoru olucaksn bu durumda
eski aşkların için dr ye gitmiceksin çünkü onları hemenn siliceksin geçmiş geçmişte kaldı geleceğe bak ve bence hemen bir kitp edin onu oku hatta öneriler bile var onlara mutlaka bakmalısın:KK70:

Merhaba Simge Hanım. Yazdıklarınızı okuyunca hem üzüldüm hem de nasıl böyle olabilir diye fikirler yürüttüm kendimce. Simge Hanım okuduklarımdanakmaya başladım, şunu anlıyorum, siz sürekli kişiliğim sorunlu diyorsunuz, öncelikle şunu kabul edin, adı üstünde KİŞİlik, bu kişinin kendisiyle, hayata bakışı, olaylara tepkileri, yaşama karşı tutumuyla alakalıdır ve bence içseldir. Sizin kişiliğinizi sizden başka kimse değiştiremez. Ve belli ki siz kendinizi sevmiyorsunuz, en büyük sorununuz bu. Öncelikle Neden? Bu soruyu sorun kendinize? Neden sevmiyorsunuz kendinizi. Çok seçenek olabilir kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz, ya da yaşadığınız ayrılığın tramvası olabilir üzerinizde. Simge Hanım kendini beğenip beğenmemeyle alakalı bi örnek vereyim. Ben öğretmenim, atandığım ilk yıllarda ve ilk yerde o kadar çok ilgi görüyordum ki bazen bunalıyordum. Etrafımda sürekli insanlar vardı, dışarı çıkar eğlenirdik arkadaşlarımla. Bulunduğum ortamın gözdesiydim. Kendimi de çok beğenirdim. Haliyle insanlar da bana benim gözümle bakıyorlardı ve etrafım daha da cıvıl cıvıl oluyordu. Ama sonra ben birini tanıdım ve sevdim, ilk iki sene çok güzeldi, fakat sonraki senelerde beni kendisine benzetmeye başladı. Çok yakışıklı değildi, benim çevremden ondan daha yakışıklı beni beğenen insanlar vardı ama ben onun merhametini sevmiştim. Ama zaman geçtiköe beni kısıtlamaya engellemeye başladı. Artık ne dışarıda gönlümce gezebiliyor ne de yeni ortamlara girebiliyordum arkadaşlarımla. Sonunda bana yaptığı yorumlar yüzünden burnumu kafama takmaya başladım. Halbuki gerçekten yolda yürürken insanlar başını çevirir bakardı ama burnum mükemmel değildi ama yüzüme yakışıyordu bence. Sonra ben evde otura otura kendimi incelemeye ve burnumu iyice takmaya başladım. Bu insan da benden uzaklaşmaya başladı. Ben artık kendimi eskisi kadar güzel bulmuyordum. Yemin ederim ki bu çevreme de yansıdı. Çekim yayası olayı yüzde yüz gerçek ve ben burun ameliyatı oldum. Ameliyatımda sorunlar oldu, ve ben o güzel kız kendimi bi ucube gibi hissetmeye başladım. Arkadaşlarımla artık hiç görüşmüyordum sanki herkes benim yüzüme burnuma bakıyor gibi geliyordu, dışarı çıkmıyordum.Ailesi güzelliğe aşırı düşkün insanşlar, annesi sürekli beni eleştiriyor, amcası benim yanımda burnunda iz kalırsa eskisi gibi olmaz diyordu. Henüz evli de değildik üstelik. Ve bu arada aradan 4 sene geçti ve ben 26 yaşına geldim artık bütün arkadaşlarım da evlenmişti nerdeyse, onunla beraberken bile evlenme teklif eden insanlar oluyor, görüşmek isteyenler oluyordu. Ben herkesi redettim onun için, ve sonunda etrafımdaki o kalabalık dağıldı, Ben evde kaldığımı düşünüyorum şimdi. Hatta arkadaşlarım beni birileriyle tanıştırıyor ama beğenmediğim oluyor kimi zaman. Çünkü hala kendimi seviyorum, arkadaşlarım bana daha ne istiyorsun seninle evlenmk istşiyor diyorlar. Nasıl böyle bi duruma geldiğime inanamadım ilk başlarda ama sonradan kabullendim ve evlenmesem de mutlu olamaz mıyım diye düşünmeye başladım. Bu arada o sevdiğim kişiyle bi türlü olmayınca ben başka yere tayin istedim, çünkü öğretmenlik yaptığım yerdeki insanlar artık bana kimleri kimleri kaçırdın ve sonunda ne buldun, biz sana demiştik demeye başladılar.Şimdi yeni bir yerdeyim hayatımı sıfırlamaya çalışıyorum, yaşıtlarım hep evlendiler. Burda da hiç arkadaşım yok nerdeyse ama kendimi eve kapatmıyorum, kitabımı alıp sahile gidip okuyorum. Bi kahve içip etrafı izliyorum, insanlar ilginç ilginç bakıyor tek başına sahilde kitap okumam onlara acayip geliyor ama umurumda bile değil açıkçası.Bazen acayip ya da ilginç olmak marjinal olmak anlamına da gelir. Artık burnumu da böyle seviyorum. Yaşım ilerliyor gözümün yanında kırışıklıklar var hatta beni genelde üni öğrencisi sanırlardı ama geçen de bi öğrencim babam siz de daha küçük hocam dedi, babası çok genç evlenmiş. Moralim çok bozuldu günlerce ağladım hatta ama ben kendimi seviyorum, bal maskeleri yaptım, bakıma im, saçlarıma yağlar aldım sürüyorum. Canım benim insanlar kendilerini iyi göstermek için başkalarını alaşağı etmeyi çok sever, benim kendi kuzenlerim, en yakın arkadaşlarım alttan alttan ne oldu o kadar güzelliğine, peşindekilere ne oldu, güzel değil mantıklı olmak önemli diyor. Hani evlenemedin muhabbeti yapıyor bana, üzülmüyorum desem yalan olur ama evlenince insanın başı göğe ermiyor tatlım. Sen evlenmeyi falan bi yana bırak kendini sevmeye bak. Bir de lütfen ben eziğim falan deme, sen bunu kabul edersen herkes bayıla bayıla katılır sana. Çünkü ben de dahil her insan için Ah yazııık demek Bravo demekten daha kolaydır çünkü kendi eksikliklerinin normal olduğunun bi kanıtıdır kendilerinden kötü durumda olanlar.Bir de kırışıkarım var yüzüm yorgun demişsin. 15 gün boyunca saf balı yüze sür, 20 dakika beklet ve ılık suyla yıka. 15 gün yap ama sonra 20 gün falan ara ver yüz tahriş oluyomuş çünkü. Bir de niveanın bi kremi var adına bakıp yazarım gece ve gündü için anti wrinkle bi ürün onu kullan mutlaka. psikoloğa onca para vereceğine kendine yatırım yap tatlım:)

Ayrıca o bal maskesi yüzü çok güzel canlandırıp, kendine getiriyor. ve niveanın o kreminin adı pure natural serisi. Tlara kapatma:)abi ekonomik durumun daha iyiyse clinique ya da estee laudeer ürünleri kullan. Onların daha etkili olduğunu duymuştum. Ayrıca düşün benim çok sıkı yönetim bir babam ve ondan çok korkan bi annem var, 26 yaşındayım bi kere bile tatile gidemedim yazları öğretmen olmama rağmen. Biliyo musun ben burun ameliyatı olduğum yerde bi arkadaşla tanıştık, ikimiz de aynı doktora gidiyorduk, onunla bile arkadaş olduk. İstanbula atandım hiç arkadaşım yoktu, şimdi o var mesela. Çok sıkıldığımda buluşuyoruz, geziyoruz, alışveriş yapıyoruz. Canım benim, sen kendini insanlara kapatma sakın:)

CANIM BENİM ABLAMIN DURUMU ÇOK ÇOK KÖTÜYDÜ SANA KESİNLİKLE ÇOK İYİ BİR DR TAVSİYE EDECEÜİM BANA DUA ET YETER ANKARADA DR MESUT KAYALI UCRETİ 200 TL. ABLAMI ÖNCE ALLAH SONRA O DR HAYATA DÖNDÜRDÜ İLK BAŞTA DEVLET HASTANESİNE GİTMİŞTİK ABLAMA ŞİZOFREN TEŞHİSİ KOYUP AĞIR İLAÇ VERDİLER BİZDE BU BÖYLE OLMAZ DEYİP ARAŞTIRDIK VE O DR ABLAMI HAYATA DÖNDÜRDÜ ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM SANA DA ÇOK FAYDASI OLUR EMİNİM

X