Çamaşır derdi

Havluları niye ayrı yıkıyorsunuz kızlar anlamadım . Ben mesela açık renkli atarım çarşaf havlu açık renk pijama çorap falan . Bunu muhakkak ön yıkamalı atarım . Oğlum var 2 buçuk yaşında. Onunkileri beraber atıyorum artık .en çok biz de koyu renkli çamaşır oluyor . Pijama eşofman oğlumun kıyafetleri pantolon gibi . Bi de ayrı olarak iç çamaşırları beyazlar yıkanır . Hiç saymadım ama bir 2-3 güne bir çalışıyor . Bazen günde iki kere bile oluyor . Çamaşır durumuna bağlı yani . Bi de makinem 7 kilo . Çok tıka basa doldurmam

zaten makineyi tıka basa doldurunca hem iyi sıkmıyor hemde güzel yıkanmamış oluyor çamaşır içindeyken en üstünde 1 karış yer kalması gerekliymiş ben hep öyle yapıyorum.. bahsettiğin eşyaları ayrı yıkıyorum çünkü yere bastığım çorap ile elimi yüzümü sildiğim havlunun aynı tambur içinde yıkamak beni rahatsız ediyor

ayda 2 defa gelse ne yapıcak birde o da var cam desen 2 haftada bir silinmez ki hadi ayda 1 tamamda.. cmtsi çalışanlar alsınlar valla haklılar onlar da..
aynen ben cumartesi önceden çalışıyodum şimdi çalışmıorum yapıyorum temizliğimi gerekte kalmıyo

Of ıkı kısısyz cocuk da yk ama benmde cmasr utu derdım bıtmez bıraz uyuzum galıba utusuz hc bişiyı yerıne kyamam bunun harıcı ıkı gun gıylms herseyı krlıye atarım koku olmasın dye haftada en az uc gın makına calısır ıc camasrlarını cok cok aldım rahat olyo kırlı bırktrmem makına dlmasada calıstrırım bazen

al benden de o kadar.. eşimin gözünde temizlik hastasıymışım ama malum erkekler pek anlamıyor bu işten yerde en ufak bir şey görsem sinir oluyorum ben dediğin gibi camlar falan öyle çok batmıyor gözüme.. birde benim evim çok çabuk tozlanıyor mesela yatağımın 2 başındaki komidinler hergün silsen silersin yani uyandıncada o tozları görmek sinir ediyor insanı
benim de öyle. ben de işi bilmediğim için mobilyalarımın büyük bölümünü de may beyaz lake seçtim. mutfak dolaplarım beyaz kulpları krom yani hepsi toz gösteriyor.o yüzden haftada bir temizlik yapmazsam ev pis görünüyor.bir de evinizde tozdan şikayetçiyseniz hepa filtreli bir süpürge alabilirsiniz.çünkü eğer süpürgenizin filtresi iyi değilse süpürdüğünüz tozun bir kısım süpürgenin arka tarafından tekrar eve doluyor. ayrca emiş gücü yüksek bir süpürge de toz işini baya hafifletiyor. süpürgenin emiş gücü özellikle bebekli evlerde 400 wattan daha düşük olmamalı. ama önemli olan EMİŞ GÜCÜ.o 2000wat filan yazanlar giriş gücünü gösteriyor. emiş gücü ise süpürgeden asıl verim aldığınız tozu çekme kapasitesini gössteriyor. tozdan şikayet edenlere duyurulur:)

ya zaten artık yeni çıkan makineler sudan ve elektrikten tasarruf özellikli olmuyor mu? benim makineyi kuran servis ne kadar uzun programda çalıştırırsam sudan ve elektrikten o kadar az kullanacağını söyledi misal 3 saatlik pamuklular 3 çizgi suyu ve elektriği harcıyor ama 15 dk lık kısa program 5 çizgi gösteriyor..

benim de öyle. ben de işi bilmediğim için mobilyalarımın büyük bölümünü de may beyaz lake seçtim. mutfak dolaplarım beyaz kulpları krom yani hepsi toz gösteriyor.o yüzden haftada bir temizlik yapmazsam ev pis görünüyor.bir de evinizde tozdan şikayetçiyseniz hepa filtreli bir süpürge alabilirsiniz.çünkü eğer süpürgenizin filtresi iyi değilse süpürdüğünüz tozun bir kısım süpürgenin arka tarafından tekrar eve doluyor. ayrca emiş gücü yüksek bir süpürge de toz işini baya hafifletiyor. süpürgenin emiş gücü özellikle bebekli evlerde 400 wattan daha düşük olmamalı. ama önemli olan EMİŞ GÜCÜ.o 2000wat filan yazanlar giriş gücünü gösteriyor. emiş gücü ise süpürgeden asıl verim aldığınız tozu çekme kapasitesini gössteriyor. tozdan şikayet edenlere duyurulur:)

evet benimde tv ünitem yatak odam mutfak dolaplarım banyom her yer bembeyaz ama olsun ben yinede seviyorum ferah aydınlık gösteriyor :nazar: süpürgem dyson bu allergy modeli yanlış hatırlamıyosam ve inanılmaz memnumum soranlar o kadar para bi süpürgeye verilirmi diyor ama bence verilir.. camlara tel takıcak eşim haftasonu çünkü ben evi sürekli havalandırırım tel takınca belki bu toz olayını geciktirebilirim.. birde ne ile siliyorsunuz mobilyalarınızı?

yok canım zarar gormuyor hıc
ıslak kuru utude bı farkı yokkı :)
hatta terzıler utu yaparken utuleyecegı yerı ıslak bezle sıler oyle utuler :)
daha guzel utulenır bı dene ıstersen :)
bıtek kumas pantolonları ıslakken utulemıyorum onun dısında herseyı utulerım
Bugün deneyeceğim :KK8:

aynen ben cumartesi önceden çalışıyodum şimdi çalışmıorum yapıyorum temizliğimi gerekte kalmıyo

zaten pazar günü pazar market alışverişi derken günün yarısı ölüyor e birde haftaiçine yemek yapıp buzluğa atıyorum 1 gün bitti bile diğer günde de temizlik yapmak ne yalan söyleyeyim gözümde büyüyor ama çok şükür ki 2 günüm bana ait cmtsi çalışanlara Allah sabır versin

evet benimde tv ünitem yatak odam mutfak dolaplarım banyom her yer bembeyaz ama olsun ben yinede seviyorum ferah aydınlık gösteriyor :nazar: süpürgem dyson bu allergy modeli yanlış hatırlamıyosam ve inanılmaz memnumum soranlar o kadar para bi süpürgeye verilirmi diyor ama bence verilir.. camlara tel takıcak eşim haftasonu çünkü ben evi sürekli havalandırırım tel takınca belki bu toz olayını geciktirebilirim.. birde ne ile siliyorsunuz mobilyalarınızı?
lakeleri sirkeyle silmek hem parlatıyor hem de mikrobu kırıyor.mutfak dolabım oturma odamda lake mobilyalar var.ayrıca kulpları buzdolabını ve bulaşık makinesini filan da sirkeli suyla siliyorum.yatak odam mat beyaz lake ama onu da sirkeli suyla siliyorum. ayrıca banyo temizliğinde de sirke kullanıyorum. ama suya karıştırdığınız sirkeyi abartırsanız leş gibi kokuyor miktarını iyi ayarlamak lazım.
benim süpürgem de süper. philipsin ama modelini tam hatılamıyorum. çok memnunum hepa filtre harika bişey.
not: parlak zeminleri silerken de yer silme deterjanına sirke karıştırıyorum çok güzel parlıyor.:)

zaten pazar günü pazar market alışverişi derken günün yarısı ölüyor e birde haftaiçine yemek yapıp buzluğa atıyorum 1 gün bitti bile diğer günde de temizlik yapmak ne yalan söyleyeyim gözümde büyüyor ama çok şükür ki 2 günüm bana ait cmtsi çalışanlara Allah sabır versin
aynen cumartesı çalışmıyorum bende.
sabah kalkıyorum misslr gibi kahvaltımı yapıyorum.
temizlik sonrası ne zaman biterse bitincede yemeğimi yiyip uykum varsa yatıyorum yoksa tv film izliyorum çayımı içiyiorm.
pazar günü ya gezerim ya alışveriş yaparım.
dediğimi gibi 10 dkkada yemeğimi koyar kışık ateşte kendi halinde pişer miss gibi.
kafanıza çok takmayın bu işleri.

çamaşırları nemli ütülemek büyük kolaylık sağlıyor çünkü ütülenecek giysi kupkuru olduğunda giysinin dokusu ütünün buharını bünyesine alamıyor ama giysi nemliyse açamadığnınz bi kırışıklığı rahatça açabilirsiniz. bunun için giysileri askıdan nemliyken alabilirsiniz veya çamaşırlar tamamen kuruduysa ütülemeden önce üzerine spreyle su püskürtebilirsiniz.

aynen oyle bende bunu 20 yasımda tesadufen kesfettım
cabuk kurumasını ıstedıgım camasırı ıslakken utuledım hemen serım kurusun dıye bı baktım jılet gıbı oldu :KK70:
ogunden berıdır boyle yapıyorum

aynen cumartesı çalışmıyorum bende.
sabah kalkıyorum misslr gibi kahvaltımı yapıyorum.
temizlik sonrası ne zaman biterse bitincede yemeğimi yiyip uykum varsa yatıyorum yoksa tv film izliyorum çayımı içiyiorm.
pazar günü ya gezerim ya alışveriş yaparım.
dediğimi gibi 10 dkkada yemeğimi koyar kışık ateşte kendi halinde pişer miss gibi.
kafanıza çok takmayın bu işleri.
ben o kadar becerikli değilim heralde.bi yemek yapmam demek yaklaşık 1 saat demek:)

ben o kadar becerikli değilim heralde.bi yemek yapmam demek yaklaşık 1 saat demek:)
mesela şimdi diyelimki taze fasülye yapacaksınız.
soğanı doğra kavur salça patates doğra taze fasülye su tuz baharat istiyosanda kat kapat ağzını ağar ağar pişsin bunun neresi 1 saat Allah aşkına

soğanı doğra kavur salça patates doğra taze fasülye su tuz baharat istiyosanda kat kapat ağzını ağar ağar pişsin bunun neresi 1 saat Allah aşkına
Öyle demeyin fasülye dondurucudan hazır çıkmıyorsa eli ağır biri için 1 saat bu saydıklarınız. Keşke 10 Dkda bitirsem ben de isterdim ama pratiklik yok.

hazırlık ve etrafı toplama aşaması uzun sürüyor.mesela taze fasülyeden örnek vereyim.fasulyeyi kır ikiye böl.iyice yıka en az 4-5 kere yıkamak lazım. (patates atılıyor mu ki fasülyeye ben atmıyorum)soğan doğra kavur falan en az 15 dakika geçer heralde. sonra pişir filan.o arada durmadan etrafı toplamaya uğraşırım.illa düzenli olacak tezgah filan(saçmalık işte biraz ama huy işte)bi de bıçaklarımı kesme tahtamı tahta kaşığı filan asla makineye atmam onları elde yıka derken bi saati bulmasa da bi 45 dakikayı bulur:)

Herkesin 10 takım çamaşırı var bizde oğlumun 15 takım ki 5 yaşında

Hafta içi de yıkıyorum ama kışın kurumaz

Eşimin 10 gömleği var en az oğlumda çarp iki ile kendime de ben uydururum bir şey

Sorun yıkamak değil ki kurutmak bence eşinin de çamaşırı artırması lazım

4 atlet 4 kilot mu var terlese ne oluyor

Herkesin 10 takım çamaşırı var bizde oğlumun 15 takım ki 5 yaşında

Hafta içi de yıkıyorum ama kışın kurumaz

Eşimin 10 gömleği var en az oğlumda çarp iki ile kendime de ben uydururum bir şey

Sorun yıkamak değil ki kurutmak bence eşinin de çamaşırı artırması lazım

4 atlet 4 kilot mu var terlese ne oluyor
4 çamaşır çok az.

X