Canim faydali bir seyin fazlasi da zarar verebiliyor. Ben Tracey Mallet ile yazistim booty barre programini yapan bölgesel calismalari haftada 3 gün yap dedi kadin. Benim de sorun bölgem karin yagi 3 cocuktan sonra deli gibi her gün karin hareketleri yapiyorum. Yaptikca sisiyo tabii aa neden böyle oluyo diyosun. Yagin altindaki kasi sisiriyorum boyna. Artik kardio ile dengeliyorum. Yani bu deneme yanilma isi ve vücudumuzu iyi tanima. Birinin yaptigi digerine uymuyor. Callanetics iyi bir program ama ihtiyaca göre ayarlanmasi lazim. Senin bacaklarin kalinlasmaya meyilli ise haftada 3 günü gecmeden pilates yapabilirsin kaslar ince uzun olsun diye.yok asla yanlış anlamadım. anladığım kadarıyla zaten fit bir insansın. çok doğru bir noktaya değinmişsin. yabancı forumları ben de okudum. benim durumumdaki kişiler kadar memnun kalanlar da var. onlar genellikle haftada 3-4 maksimum 5 gün yapıyorlar. acaba diyorum, haftada 6 gün yaptığım için mi oldu. bu benim için büyük bir şüphe.
Power plate o kadarda mucize birsey degil cok duzenli gidilmedigi surece..pilatesten çekiniyorum, izmirde iyi bir salon bilmiyorum. giden arkadaşlarımdan iki tanesinin beli sakattı, pilatesten değil dediler ama bunu çok duyuyorum. bacaklarımın kalınlaşma eğilimi olabilir, anlamadığım şey bu eğilimi neden 35 yaşında gösterdiği :) bu aralar power plate odağımda
Bana yollarmisiniz indirdim ama acilmadi bilalk.turan@hotmail.com tesekkurlerKesinlikle evet tüm Vücudu toparlıyor.
merhabalar. kimseyi üzmek istemiyorum ancak callanetics'in yararlılığı hakkında çoğunuza katılmıyorum. sırf bunu yazmak için foruma üye oldum. callanetics egzersizlerini 6 ay kadar yaptım. ilk haftalarda hatta ilk 5 gün sonunda gözle fark edilebilen bir değişiklik yaptığı doğru ancak ilerleyen zamanlarda benim bacaklarımı kalınlaştırdı ve popomu düzleştirdi. Bakın bu çok önemli. Egzersizler içinde karınla ilgili olanlarda boynu ağrıyanlar var. bu çok normal çünkü yanlış. Bir bale hocasına videoları seyrettirip bizzat sordum ve bazı hareketlerin kasları şişireceğini söyledi (Bu yaz bale strecthing için 15 gün kadar derslere katıldım). mesela bale strecthing'de yatma hareketlerinde boynunuzu yere yatay tutup arkaya itiyorsunuz. callanetics'de tam tersi, boynu aşağıya indiriyorsunuz. bu da boynu ağrıtıyor ve zorluyor. ben konunun uzmanı değilim ancak bu spor, başka sporları da düzenli yapanlara göre. uyarmak istedim. cardiyo yapın, pilates kursuna gidin, jillian yapın ancak callanetics'i tek başına yapmayın. Callenetics'in egzersiz dünyasına kattığı çok şey var, kabul ediyorum. mesela pelvis hareketleri. tae-bo abs videolarında da bazı teknikleri kullanılıyor. sonra egzersiz sırasında karnınızı ve poponuzu sıkma. bunlar doğru ve güzel şeyler ancak bütüne baktığımda kendi adıma uzun vadede bana çok zararı oldu bu sporun ve tüm videoları sildim.
MERHABA siz daha önce callanetics yapıp faydasını görenlerden misiniz6 ay callanetics için uzun bir süre değil mi? : ) Bu sorunlarla karşılaşman bu durumda doğal...
Bu arada yarın diyetimin 10. günü 2 kg gitti. : ) Yarın diyet+callanetics tekrar başlamayı düşünüyorum.
Merhaba...MERHABA siz daha önce callanetics yapıp faydasını görenlerden misiniz
bacak kalınlaşması ya da popo düzleşmesi sorununu yaşadnız mıMerhaba...
Evet... Faydasını epey gördüm. : )
Ben klasik callanetics için 20 günden fazlasını vermedim. Sonrasında 10 gün kadar süper callanetics yapardım. En fazla etkiyi bacaklarımda gördüm. Ciddi sıkılaşma oldu. Araya farklı egzersizleri katarak vücudu şaşırtmak gerekir. Süreç uzadıkça düzleşme yada kalınlaşma gibi etkileri olabilir.bacak kalınlaşması ya da popo düzleşmesi sorununu yaşadnız mı
bacaklarımla ilgili çok sorunum yok göbekle ilgili var,bacak hareketlerini atlayıp karından devam etsen nasıl olur?
Devam ediyor musun? :) Bana kalırsa tümüyle yap... Zararı yok faydası çok...