• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan koca

Zaten hep o aptal ana babalar yüzünden başımıza ne geliyorsa geliyor.Ben çalışmayan erkekten,rahatına düşkün herşeyi ayağına bekleyen erkekten,karısından parasını alan erkekten,yemek yapmayı bilmeyen ve bunu bir mağrifet sanan kadından,temizlik bilmeyen temiz olmayan kadından açıkçası nefret ediyorum.Çalışmak da erkeğin görevi yerine göre,yemeği temizliği bilmek de kadının görevi yerine göre.Tabiki paylaşımlar olacak ama erkek dediğin evine para getirir,kadın dediğin yemek,temizlik düzenini sağlar.Bakın kadın çalışmaz demiyorum ben de çalışıyorum eşim de temizliğe yardım etsin istiyorum ama demek istediğim ana görevlerdir bunlar kadının ve erkeğin bilmesi gereken.Eşiniz pişmanlıktan pişmanlığa sürüklenirken siz de yeni hayatınızda neler yapacağınızı hayal edin bence🌸
Ben sizin dediğiniz gibi bir görev paylaşımı olduğunu düşünmüyorum. Yani erkek çalışır kadın yemek yapar diye. Hepsi insanî görevlerdir. Ben çalışmaktan da rahatsız olmadım. Ben bütün evlilik yükünün bana yıkılmaya çalisilmasindan rahatsız oldum.
Teşekkür ederim guzel dilekleriniz için 🌿

Valla kadın öyle mutluysa yapacak bir şey yok . Adam iyi yere kapak atmış. 😅 Bir de benim koca bir ekmeğin hesabını yapardı.
Ben ekonomik güç için çalıştım avukat paramı da biriktirdim tüm istediklerimi de aldım. Şimdi de arkama bile bakmadan kaçıyorum o adamdan😅
Sizi kararlı gördüm.
Peki mantık evliliği mı yaptınız o kısmı nasıldı?
Aşk gözünüzü kör etmemis çünku.

Merhaba.benim babamın 50 yaşı var.toparlasan hayatının 1-2 yılını çalışmıştır.annem hep poh pohladı. Bizimde şükür iyi bir dayımız vardı o yardımcı oluyordu evide dayımın biri almıştı.İnanın ki bir tane evde eskiden kalma koltuk vardı.koltuk onun bedeninin şeklini almıştı. Yıllarca orada ya televizyon seyr etti ya da telefonla oynadı. Bizim içinde kuru kuru sevmekten başka hiç bir şey yapmadı. Şimdi diyenler olur ki sevse bile yeter ama öyle değil işte.gencecik bir insan eli ayağı yerinde sağlam.ama hep bizleri başkalarına muhtaç etti.annem çalıştı hasta hasta. Okutmadı çeyiz vermedi.annem dayım zar zor bir şeyler yaptı. Üstüne anneme ihanetinide yakaladım anneme hiç bir şey demedim. Çünki annem zaten boşamazdı onu diye. Şimdide ikisi kaldı zar zor dayımın anneme verdiği evde geçiniyorlar. Babamla pekte iyi değil aramız.o ihanet görüntülerinden sonra.
çok doluyum bu konuda hayatımı yazdım resmen😃. Ama sizede boşanmasaydınız olacakları anlatmaya çalıştım. Doğru bir karar yani.Allah yolunuzu açık etsin❤️

Zaten hep o aptal ana babalar yüzünden başımıza ne geliyorsa geliyor.Ben çalışmayan erkekten,rahatına düşkün herşeyi ayağına bekleyen erkekten,karısından parasını alan erkekten,yemek yapmayı bilmeyen ve bunu bir mağrifet sanan kadından,temizlik bilmeyen temiz olmayan kadından açıkçası nefret ediyorum.Çalışmak da erkeğin görevi yerine göre,yemeği temizliği bilmek de kadının görevi yerine göre.Tabiki paylaşımlar olacak ama erkek dediğin evine para getirir,kadın dediğin yemek,temizlik düzenini sağlar.Bakın kadın çalışmaz demiyorum ben de çalışıyorum eşim de temizliğe yardım etsin istiyorum ama demek istediğim ana görevlerdir bunlar kadının ve erkeğin bilmesi gereken.Eşiniz pişmanlıktan pişmanlığa sürüklenirken siz de yeni hayatınızda neler yapacağınızı hayal edin bence🌸
Nerde yazıyor kadın ve erkeğin ana görevi? Baş cahiller el kitabında mı? Bi bitemedi sizin gibiler. Siz yetiştiriyorsunuz, salıyorsunuz meydana. Sonra erkek eve para getirdim diye kendini nimetten sanıyor. Karısına sofra toplarken bile yardim etmiyor. Ama sizin soyunuz tükenmez. Sizin gibilerin işi yürüyor bu memlekette

ihtiyac oldugu halde calismayan ustelik ev islerini de yapmayan insani bakin koca demiyorum insan diyorum bosamak en dogrusu. bence de geri adim atmayin.

ben bu konuda “kadinin calismamasi da tercihtir” diyen hanimlarin goruslerini merak ettim.
kadınların çalışmaması çocuk bakımından dolayıysa bir tercih olabilir, ama her açıdan kadının çalışması bence yararlı...ancak karşısındaki erkek annesi tarafından padişah torunu gibi yetiştirildiyse ve eşim çalışıyor bende farklı yönden kadının yükünü hafifletmeliyim diye düşünmüyorsa evet kadının en büyük tercihi çalışmamak olmalıdır...( bunu 25 sene çalışmış ve sorumsuz bir eşe bakmış bir kişi olarak söylüyorum)

tembel teneke

Bari ev işi yapsaymış

Tek sizin başınızda değil maalesef son zamanlarda pire gibi çoğaldı bu yiyici erkekler.

İyi yapmışsınız yol vermekle

Nerde yazıyor kadın ve erkeğin ana görevi? Baş cahiller el kitabında mı? Bi bitemedi sizin gibiler. Siz yetiştiriyorsunuz, salıyorsunuz meydana. Sonra erkek eve para getirdim diye kendini nimetten sanıyor. Karısına sofra toplarken bile yardim etmiyor. Ama sizin soyunuz tükenmez. Sizin gibilerin işi yürüyor bu memlekette
Ne diyorsunuz hanımefendi zeka geriliğiniz mi var?? Olduğu bariz de bari buralarda sergilemeyin kendinizi.Ben zaten bunlar görevdir demedim bunlar bilinir uygulanır yeri gelince eşe öğretilir anlatılır elbette erkek çalışsın kadın toplasın demiyorum öyle diyor olsaydım eşim bana ev işlerinde yardım etmiyor diye feryat figan sıkıntılarımı anlatmazdım burada yorumlarımı okuyanlar bilir.Yorumunuz gayet saygısızca umarım siz bir çocuk yetiştirmiyorsunuzdur topluma safi zarar çünkü.

Ben sizin dediğiniz gibi bir görev paylaşımı olduğunu düşünmüyorum. Yani erkek çalışır kadın yemek yapar diye. Hepsi insanî görevlerdir. Ben çalışmaktan da rahatsız olmadım. Ben bütün evlilik yükünün bana yıkılmaya çalisilmasindan rahatsız oldum.
Teşekkür ederim guzel dilekleriniz için 🌿
Toplumumuzun en büyük sorunu okuduğunu anlamama,ben kimseye bunlar göreviniz demiyorum “yerine göre”ibaresini kullanıyorum.Tabiki kadın da çalışacak erkek de,kadın da yemek yapacak erkek de temizleyecek.Ama neyse size kolaylıklar:)

Ne diyorsunuz hanımefendi zeka geriliğiniz mi var?? Olduğu bariz de bari buralarda sergilemeyin kendinizi.Ben zaten bunlar görevdir demedim bunlar bilinir uygulanır yeri gelince eşe öğretilir anlatılır elbette erkek çalışsın kadın toplasın demiyorum öyle diyor olsaydım eşim bana ev işlerinde yardım etmiyor diye feryat figan sıkıntılarımı anlatmazdım burada yorumlarımı okuyanlar bilir.Yorumunuz gayet saygısızca umarım siz bir çocuk yetiştirmiyorsunuzdur topluma safi zarar çünkü.
Yaa çok gerizekalıyım ben sormayın. O yüzden bariz şekilde anladım ben sizi. Buram buram ataerkil kaynana kokuyor yorumunuz. Daha çok ağlarsınız zaten siz. Önce yaz yaz sonra kıvır... Asena halt etti zaten

Sağlam zırvalamışsınız.

Yaklaşık bir yıllık bir evlilik geçirdim. Şu an boşanma aşamasındayım. Biz evlendiğimizde ücretli askeri görevini yapıyordu. 4 ay sonra bitti ve işsiz kaldı. Değil iş bulmak arama gibi bir çabası dâhi olmadı. 8 ay ben çalıştım evi gecindirdim. Hem ekonomik güç için hem de özgürlük için çalıştım. En son da boşanma kararı aldım. Bir erkek nasıl çalışmaz çok hayret ediyorum. Bütün gün evde telefon oynuyor yiyip içip yatıyordu. Evi de bok götürüyordu. Ama yine de gidip iş aramiyordu. Sabrettim, uyardım, konuştum ama bir şey değişmedi. En son bıraktım. Merak ediyorum bir benim mi başıma geldi çalışmayan koca vakası?
Kesinlikle yanliz degilsin bende varim..
Nasıl geçiriyorsunuz?
Benim cabalarimla ve emeklerimle.. biktim usandim.. cocugumuda alip gidesim var..

Emekleriniz ziyan olur.. Olan size olur
zaten olan bana oluyor.. en cokta sagligima.. ben cocugumla o kadar mutluyumki sukur.. gecen yine bir tartismada evden git artik dedim .. yine tehdit savurdu.. olay suki artik agziyla kus tutsa gozumden dustu.. sogudum.. sevgimde kalmadi..

Back