• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmayan koca

Yaklaşık bir yıllık bir evlilik geçirdim. Şu an boşanma aşamasındayım. Biz evlendiğimizde ücretli askeri görevini yapıyordu. 4 ay sonra bitti ve işsiz kaldı. Değil iş bulmak arama gibi bir çabası dâhi olmadı. 8 ay ben çalıştım evi gecindirdim. Hem ekonomik güç için hem de özgürlük için çalıştım. En son da boşanma kararı aldım. Bir erkek nasıl çalışmaz çok hayret ediyorum. Bütün gün evde telefon oynuyor yiyip içip yatıyordu. Evi de bok götürüyordu. Ama yine de gidip iş aramiyordu. Sabrettim, uyardım, konuştum ama bir şey değişmedi. En son bıraktım. Merak ediyorum bir benim mi başıma geldi çalışmayan koca vakası?
Çok iyi yapmışsın, işsiz olması sıkıntı değil çaba göstermemesi sıkıntı...ve tek sen değilsin...imkanlarına bakmadan iş beğenmezler birde, sürekli issizlik oranlarından bahseder ama hiç bir içrat göremezsin

Hadi çalışmamasına tamam diyelim, o zaman da evin işini yapmak durumunda çünkü hayat müşterek, tek bir kişinin her sorumluluğu sırtlaması evlilik değildir. Paşa yayılmış her şeyi sizden bekliyor, inanılmaz sinir bozucu. Ayrılma kararınızı kutlarım, kendinize saygı duymanız çok güzel.

Bu modeller düzelmiyor. Boşanmak bence de en mantıklı çözüm. Ya hayır bir de nasıl gururuna yediriyor ya. Püh!!

Yaklaşık bir yıllık bir evlilik geçirdim. Şu an boşanma aşamasındayım. Biz evlendiğimizde ücretli askeri görevini yapıyordu. 4 ay sonra bitti ve işsiz kaldı. Değil iş bulmak arama gibi bir çabası dâhi olmadı. 8 ay ben çalıştım evi gecindirdim. Hem ekonomik güç için hem de özgürlük için çalıştım. En son da boşanma kararı aldım. Bir erkek nasıl çalışmaz çok hayret ediyorum. Bütün gün evde telefon oynuyor yiyip içip yatıyordu. Evi de bok götürüyordu. Ama yine de gidip iş aramiyordu. Sabrettim, uyardım, konuştum ama bir şey değişmedi. En son bıraktım. Merak ediyorum bir benim mi başıma geldi çalışmayan koca vakası?

Neden askerlik görevinin bitmesini beklemediniz? Tanıştığınızda da askerde miydi?
Bir tek sizin başınıza gelmedi elbette ama evlilik öncesi biraz gözlem lazım. Neyse ki çocuk yok. Allah kurtarmış sizi.

ihtiyac oldugu halde calismayan ustelik ev islerini de yapmayan insani bakin koca demiyorum insan diyorum bosamak en dogrusu. bence de geri adim atmayin.

ben bu konuda “kadinin calismamasi da tercihtir” diyen hanimlarin goruslerini merak ettim.
Kadın çalışmadığı zaman evde boş oturmuyor ki. Hem çocuklara bakıp büyütüyor, hem ev işleri ve yemeği hallediyor.

Düşünüp taşınıp kararınızı vermişsiniz zaten ki bence de gayet yerinde bir karar.

Yakın diyebileceğim 2 arkadaşım da benzer durumu yaşadı. 2si de 1- 1.5 sene arasında boşandı. Hatta öyle bir denk geldi ki ikisi de çok çok zaman geçmeden başka evlilikler yaptılar. Şu an ikisininde çocuğu var gayet mutlular 😁

Tahmin ettiğimizden daha çok var aslında bu durum. Hakkınızda hayırlısı olsun 🌺

Neden askerlik görevinin bitmesini beklemediniz? Tanıştığınızda da askerde miydi?
Bir tek sizin başınıza gelmedi elbette ama evlilik öncesi biraz gözlem lazım. Neyse ki çocuk yok. Allah kurtarmış sizi.
Aman o kısmını hiç sormayin zaten evlendigim süreç hayatımın en büyük tramvasi

Aman o kısmını hiç sormayin zaten evlendigim süreç hayatımın en büyük tramvasi
Allah kurtarmış bunun bir örneği arkadaşımda var 2 çocuk yaptı , koca diye ölüyor😅 ama arkadaşşım ciddi özgüvensiz üzülerek söylüyorum o giderse başka koca bulamam kafası ile 2 çocuk yaptı iyice yerleşti koca, benim bildiğim 10 yılda parça parça 3 yıl çalıştı o sırada da arkadaşım işsiz kalmıştı mecburen çalıştı yani. Evde de asla hiçbir iş yapmaz

Allah kurtarmış bunun bir örneği arkadaşımda var 2 çocuk yaptı , koca diye ölüyor😅 ama arkadaşşım ciddi özgüvensiz üzülerek söylüyorum o giderse başka koca bulamam kafası ile 2 çocuk yaptı iyice yerleşti koca, benim bildiğim 10 yılda parça parça 3 yıl çalıştı o sırada da arkadaşım işsiz kalmıştı mecburen çalıştı yani. Evde de asla hiçbir iş yapmaz
Valla kadın öyle mutluysa yapacak bir şey yok . Adam iyi yere kapak atmış. 😅 Bir de benim koca bir ekmeğin hesabını yapardı.
Ben ekonomik güç için çalıştım avukat paramı da biriktirdim tüm istediklerimi de aldım. Şimdi de arkama bile bakmadan kaçıyorum o adamdan😅

Kesinlikle yanliz degilsin bende varim.. :(

Yıllarca babası bakmış kendisine. Koca adam olunca da aynı. Asla rahatı bozulmamış. Ben sabrettim ama meyvesi olmadı. Ömür boyu koca bakamam
Zaten hep o aptal ana babalar yüzünden başımıza ne geliyorsa geliyor.Ben çalışmayan erkekten,rahatına düşkün herşeyi ayağına bekleyen erkekten,karısından parasını alan erkekten,yemek yapmayı bilmeyen ve bunu bir mağrifet sanan kadından,temizlik bilmeyen temiz olmayan kadından açıkçası nefret ediyorum.Çalışmak da erkeğin görevi yerine göre,yemeği temizliği bilmek de kadının görevi yerine göre.Tabiki paylaşımlar olacak ama erkek dediğin evine para getirir,kadın dediğin yemek,temizlik düzenini sağlar.Bakın kadın çalışmaz demiyorum ben de çalışıyorum eşim de temizliğe yardım etsin istiyorum ama demek istediğim ana görevlerdir bunlar kadının ve erkeğin bilmesi gereken.Eşiniz pişmanlıktan pişmanlığa sürüklenirken siz de yeni hayatınızda neler yapacağınızı hayal edin bence🌸

Beni dinle, sakin geri adim atma. Cocugun da yok madem.
Benim ilk koca boyle calismiyordu cok da iyi bir meslegi olmasina ragmen. Şu an cok pismanim caliscam herseyi duzeltcem yalanlarina sakin kanma.
Cunku alismis. Kudurmustan beterdir.
Ilk evliligimde elektirik kesikken benim
Calistigmla yeni telefon alan koca gordum Ben. Sakin kendini heba etme bu salataliga.
Sen neden sabrediyorsun peki? Biliyorum çünkü bunun nasıl bir işkence olduğunu

Back