Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Benimde annem olsa belki bende çalışırdım hobi olarak. Ama eve iki kuruş fazla gelecek diye duzenimden esimde yıllardır yaptığı kariyerden olucak. Cok şükür maddi sorunum yok kendi gelirim var. Ben şimdi kendime vakit ayirabiliyorum. Kendimi gelistirebiliyorum.

İşte bende bundan bahsediyorum. Evde oturmuyorum. Egitim icin bi kursa gidiyorum hobi için baska bi kursa. Dini anlamda ibadetlerimi cok rahat yapabiliyorum. Kuranimi geliştiriyorum. Geziyorum vs. Çalışırken sadece disarda yemek yiyip eve uyumaya gidiyodum. Çalışırken para için başkalarının işine yararken şimdi kendim icin yaşıyorum.

Çalışmamak kendi seçiminiz olmuş ve sonucundan da memnunsunuz ne kadar güzel.

Bakıcı derdiniz olmayacak, işteki stresi eşinize çocuğunuza yansıtma gibi bir sıkıntınız da yok.

çalışmanın da çalışmamanın da kendine göre artıları eksileri var tabi. Bence burda önemli nokta sizin bu durumdan memnun olmanız.

neden sizin memnun olduğunuz hayatınızdan ötürü arkadasım dediğiniz kişiden hoş olmayan şeyler duyup moralinizi bozasınız?

o, hayatından memnun değil, bu yüzden baskasının memnun olması canını sıkıyor.
daha az görüşün ve mesafe koyun.

bu tarz konuların nedense samimi oldugunu düşünmüyorum sanki kendisi gibi düşünenleri bulma ve iç rahatlatma adına açılmış konular gibi geliyor,dediğiniz gibi çalışmıyor oluşunuz sizi hiç rahatsız etmeseydi böylesi uzun uzun bi açıklama yapmak zorunda kalmazdınız sanki,bence çalışmama fikri sizin içinize sinmiyor.
bana gelince ben çalışıyorum çünkü kamudayım işim çok ağır değil bi saygınlığım var vs vs,şuanki koşullara göre evet çalışıyorum ama bi gün adnan ziyagil kadar zengin olursa eşim tabi ki çalışmam "sokak iguanaları koruma derneği" kurarım tabi ki

Hayatta herkesin gorusu yetenegi farklidir.

Kimi insan bir eve guzel bakar ve guzel cocuk yetistirir.

Kimi insan meslegini iyi yapar uretir ve insanlara kendisine faydasi olur ve ailesine maddi katki saglar.

Arkadasiniz yalniz ve reddedilmis ona senin de meslegin var diye guzel seyler soyleseniz belki o da sizin evli olmaniza takilmaz ve size destek olur.

Annem yillar sonra bir arkadasiyla karsilasmisti meslegi olan biriydi annem onun caliskanligini ovmustu o da canim sen de ne guzel evlat yetistirmisin demisti cok zarif ve ictendi ama ilk adimi annem atmisti ve bu arkadasinin cocugu yoktu.

Evlenmeyi çok isteyip olmayanlar acısını en yakın arkadaşından çıkarıyor heleki birde hayatında biri varsa. Zor ben neler çektim ama değmezmiş alttan almaya. Duyduğum sözler hala içimdedir. O yüzden bırak kendi haline. Evliliğin bir amaç olmadığını dostsuz kaldığında anlayacaktır. Ezdirmw kendini.

He evet bide bu var. İşi biraktim sadece. Diplomami yakmadim. Hala çalışabilirim. Ben kendime vakit ayirmayi bi miktar paraya değiştim. Yorumunuz için çok teşekkürler

Böyle mutluyum. Çalışmak cok guzel cok da yorucu. şimdi kendime vakit ayirabiliyorum.

Bir de ben bu hayati yolunda gitmeyenlerin kiskancliklarina hak veriyorum az da olsa.
Dusununce kimi aileden zengin kimi zengin koca bulmus kimine de Allah yuru ya kulum demis. Bir yanda da sabahtan aksama kadar calisip cocugunu bakici eline teslim etmek zorunda olan ve gerek iste gerek evde posasi cikan kadinlar var. Istese bile ev hanimi olmayi tercih edemeyecek olanlar.
Uzucu bir bakima.
O yuzden birakin elalemi mutlu oldugunuz sekilde yasayin. Bugun oyle diyenler yarin baska bir seye kulp bulur.

Sen mutluysan kime ne demek düser. Ayse seni belli ki kiskaniyor muhattab olma ilgilenme paylastigi seylerle. Ne hali varsa görsün.

Çalışmakta çalışmamakta ayıp değil
Senin hayatın senin kararın
Nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa
Bazı insanların genetik kodunda var çalışma hırsı.İhtiyacı olsa da olmasa da çalışmayanlar gözüne batar.Arkadaşın ya onlardan biri ya da çekemiyor

Bi dizi vardı "kalbimdeki deniz "isimli sizin arkadaş oradaki hülya karakteri ile birebir sana sarmış durumda aman uzak dur kocana sevgili falan bulur

Haklısınız gerçekten. Keşke evlense. Ki buna ragmen asla hava atan nispet yapan bi insan olmadim. Ya da siradan bi ev kadini. Evlenmeseydim tek başıma bi cok şeyi zorlanarak yapacaktım. Şimdi iki kisilik de olsa bi ailem var. Mutluyum :) yorumunuz icin cok teşekkürler

kimse kimseye laf söylemediği, herkes özgürce kendi istediği hayatı yaşadığı sürece herkes seçimlerinden müsemmadır. sen ev hanımlığını seçmişsindir o çalışmayı. kimse kimseden üstün değildir. ve kimse seçimlerinden dolayı yargılanamaz.
burada biz çalışıyoruz diye çocuğumuza bakmamakla suçlanıyoruz ev hanımları tarafından, bazı çalışan kadınlar da ev hanımlarını aşağılıyor bariz belli.
ama kimse ben de kendi işime bakayım demiyor.
bence millet olarak birbirimize biraz saygı göstermeyi öğrensek her şey daha güzel olacak.

siz de ayşe den bahsederken kendinizi baya övmüşsünüz farkındasınız dimi.
peşinizde koşan ayşeyi red edenler diye.
kusura bakmayın herkes elinde ki ile övünüyor siz evli oldugunuz için ayşe evlenmedigi için övünüyor.
siz hamileyim galiba diyip arkadaşınızın tepkisini ölçmeye çalışarak canı acıtmak istemişsiniz.
kısaca size egosu tavan yapmış ama mütevaziii kılıgına bürünmüş bir kişilik olarak gördüm.
ayşe bana göre sizinle arkadaşlık yapmamalı fikrimi ayşeye söyler misiniz

kesinlikle katılıyorum. Annem benim çocuğuma bakmak zorunda degil ya da kv. Kendi çocuklarını büyütmüş şimdi inzivaya çekilmek hakki. Çocuğumu hic tanimayan bi kadin neden benim cocuguma egitim versin ki? Bi cocuga ancak anne ve babasi sabir gösterebilir.

Hamileyken erken doğum riski çıkınca işten ayrılmak zorunda kalmıştım
Oğlum 6 aylık işe dönmedim hala
Oğlumla zaman geçirdiğim için çok mutluyum ama bazen kendimi garip hissediyorum isimlendiremiyorum diyordum
Tam olarak dediğin gibi saygın olmayan bir durum
Sayende aydınlandım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…