Çalışmamak, ev hanımı olmak ayıp mı?

Evet bence ayıp bende ev hanımıyım, bu kelimeyi hiçte sevmem...ev hanımı ...ne yani neyin hanımı ? Bildiğin işsiz vasıfsız kadın demek bana göre...çocuklar büyürken tamamda okula başladılarsa veya çocuk yoksa ve çalışacak imkanın varsa mesleğin varsa ne diye başka birinin parasına muhtaç olacam?? Ben bugün iş bulacağimi bilsem bir dk. durmam.

Böyle şeyleri sorun ettigini bildiğin birine daha hamilelikten emin değilken bile hemen 'galiba hamileyim'i yetiştiriyorsan sende fesatlık gördüm. Yeme bizi. Sen arkadaşınla sorunlusun evde kalmak fasa fiso
bnce de size katılıyorum konu sahibi konu açarken de arkadaşı aşağılamış bnce o teklif almıyordu ben çıkma teklifi alıyordum fln bnce ikisi de biribiriyle yarış içinde ve birbirinden kalır yanı yook..bnce de testle fln teyit almadan hamilelik kesinleşmeden yetiştirmek de art niyeti gösteriyor..

Kompleksliyiz bu konuda valla samimiyim uzanamadığımıza mundar diyoruz....itiraf etmek yerine çalışanları kötüleyerek egomuzu rahatlatiyoruz kendimizce

Kimsenin calısması ya da calısmaması baskalarını ilgilendirmez ama benim bir eltim var 20li yaslarda ben calısamam kocam bana bakmak zorunda diyor öte yandan kv kp bize ev alın durumumuz yok diye baskı yapıyor.Şimdi bu durumda çalışmıyorsan bu bir tercihse kimseden bir beklentin olmamalı elin ayagın tutuyor ve saglıklıysan değil mi? O yuzden eltim kafasındaki kadınları anlayamıyorum ve tiksiniyorum.Çünkü hayatın ne getireceği belli olmaz bir kadın ayaklarının üstünde durmalı.

aynı şeyleri yazacaktım.

sanki biz çalışan kadınlar ev işi,çamaşır,bulaşık,yemek,ütü yapmıyoruz,çocuklarımıza bakmıyoruz.

hem sabahtan akşama kadar çalışıyoruz hem evde de boş durmuyoruz bunu idrak etmek çok mu zor anlamıyorum.

çalışmayan 'bazı' kadınlarda aşırı kompleks olduğunu bunu da ay ben evimde mutluyum köle gibi çalışmam kocam getirir ben yerim sözleriyle kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum bazen bu konuda bana bunu düşündürdü nedense.

vasfı olan eğitimi olan o eğitim için dirsek çürüten her bireyin çalışmasından üretmesinden yanayım.

Vallahi agzımdan aldınız lafı sanki biz hem işyerinde hem evde calısmıyoruz bizim işimiz 2 katı zor

Vallahi agzımdan aldınız lafı sanki biz hem işyerinde hem evde calısmıyoruz bizim işimiz 2 katı zor

onların işi de zor asla karşılaştırma yapmak istemem ama öyle yorumlar okudum ki arkadaşlar aramıza japonyadan katılıyor herhalde dedim

onların işi de zor asla karşılaştırma yapmak istemem ama öyle yorumlar okudum ki arkadaşlar aramıza japonyadan katılıyor herhalde dedim
evet en komiği de kocam bana bakmak zorunda yok cocugumu kendim büyütüyorum sanslıyım derler ama sizin aldıgınız maasın da hesabını yaparlar.

Geçmiş olsun öncelikle sizin ki ekstrem bir durum ama kabul edin .
Bi de gercekten kocam baksın kafasında olan kadınlar var.
Bana göre ev hanımlığı kolay evet bu konuda fikrim sabit .
Sizden bahsetmiyorum ama 11 e kadar yatıp bir kap yemek yapıp,bir süpürge çekip komşuya gidip Müge Anlı izlemenin nesi zor olabilir ki ?
Çalışan kadınlar da yemek yapıp çamaşır yıkayıp çocuk bakıp ailesiyle ilgilenip çarşı pazar hallediyor

Sağol. Geçti çok sukur. Annem rahmetli kv dem çocuk bakmayı sevmez. Çocuklarım okullu. Bende çalışmak istiyorum. Ama lise mezunuyum aldığım maaş bakıcıya anca yeter. Boş vakitlerimde evde ne yapabilirim diye düşündüm bir siteden takı tasarımı mi öğrenmeye çalışıyorum. En azından bir şekilde uğraş bulmak ve para kazanmak için. Aslında kas alımı ve makyajda ustayim ama diyorum ya cocuklarla dışarıda çalışma imkanım sıfır.

İnşallah takı yapıp satabilirim. Yoksa tum hayvanlarin özel hayatını 3. Kez izlemekten gına gelecek ben mugeci değil belgeselciyim

Önemli olan senin ne şekilde mutlu olduğun, kimin ne düşündüğü değil. Bazı kadınlar çalışıp, kariyer yapmaktan hoşlanır, bazı insanlar ev hanımlığından hoşlanır. Ben mesela, ev hanımı olamazdım sanırım :) Beni boğuyor bütün gün evde olmak ve ev işleri ile ilgilenmekten hoşlanmıyorum. Yemek yapmayı çok severim, bir de suyla yapılan temizlik işlerini. Ev toplamak, süpürge yapmak, çamaşır katlamak, ütü yapmak, toz almaktan nefret ederim. (Bu işleri eşime postaladım bu sebeple :) ) Ama bazı bayanlar da bunları yapmaktan zevk alır.

Ben sorun çözmeliyim, bir şeyler üretmeliyim. Sürekli yeni şeyler öğrenmeliyim... Sanırım keşke ev hanımı olsaydım dediğim tek nokta oğlumla daha çok zaman geçirebilmek noktası. Onun dışında iyi ki de çalışıyorum, çünkü ben böyle mutluyum...

Bizim fikrimizden ziyade sen kendin kabullensen iyi olacak ev hanimligini.Konunun ayseye kadar olan bolumunde tekralayarak kendini telkin çabandan baska birsey goremedim ben kusura bakma.He,bu tarz konularda fikrim ,yorumum hep sabit cocuk olunca o kritik ilk 2 sene disinda okumus ya da okumamis kadin calismali ! Yok kitap okuyorum?kurslara gidiyorum vs bunlar isin makyaj kismi ve kendini telkin kismi.O yuzden,siz kendinizi nasil rahat hissediyorsaniz oyle devam edin.

Valla bekarım ve şu kadarını söliyim kariyer de bir yere kadar vallahi ev hanımı çocuklu arkadaşlarımı kıskanıyorum açık ve net söylüyorum da yüzlerine Allah razı olsun benim için dua ederler bi arkadaşım Eyüp sultanda adak adamış ben evleneyim diye :) kıskanıyorum ama o küçük tatlı çocuklarınızı yaş oldu 30 evlenip bir çocuk doğurup boşanayım diyorum annem kızıyor

Yani siz şimdi bu ayşeyi kıstas alarak bu soruyu sorduğunuzda bize haksızlık etmiş olmuyor musunuz
Belli ki ayşenin özgüvenide yok

Başlık sorusuna cevap; tabiki ne çalışmamak ne çalışmak ayıp falan değil bu bi tercih meselesidir (bazı durumlarda zorunluluk da olabilir). Ayıp olan bence burda , konu sahibinin arkadaşını evlenememesini(ya da tercih etmemesini) kendi üstünlüğü gibi anlatması ya da çirkin ilgi çekmeyen biri olarak nitelendirmesi ve hatta kıskanç biri olarak gösterme çabası. Bi insanın başarılarıyla gururlanması kimseyi aşağılamak adına olmayabilir -ki işinde gücünde olan bi insanın zaten kimsenin hayatıyla uğraşacak onlara laf maf sokacak pek vakti yoktur- .. Ha bi de bana göre ayıp olan; çalışmayan kadınların ev hanımlığını çok matah bi iş gibi gösterip büyük başarılara imza atıyo gibi davranması.. çünkü hep atladıkları unuttukları ya da görmek istemedikleri bişey var ki; çalışan kadınlar da evdeki bütün işleri, çocukları olanlar çocukların bakımını, evinin yemeğini,temizliğini,düzenini aynı çalışmayanlar gibi sağlıyolar.. Yani bu işler bizler için çalışmayan ve tüm gün bol vakti olanlara göre çok daha zor yetiştiriyoruz ve adeta zamanla yarışıyoruz.. Ve büyük kısmımız bunun başarıyla üstesinden gelebiliyo.. Bazılarımız da (çalışmayı genel olarak sevmeyenler diyelim) genelde burda, eve işe yetişemiyorum, ya da çok yoruluyorum, ya da nasıl başa çıkarım gibi konularla başarabilenlerden yol yordam öğrenebilmek için konu falan açıyoruz..
Herneyse yani kabul edilmesi gereken bişey var ki; çalışan kadınlar çalışmayanlara göre 2 kattan da daha fazla mesai harcıyo ve 2-3 kat daha fazla yoruluyoruz.. Hele çocuğu olanlara Allah sabır ve kolaylıklar versin diyorum.. demem o ki bu tartışmaya açık bi konu asla değil. Akıl var-mantık var, ya da göz var-izan var, bunu hesap ve tahmin etmek zor değil. Çok yakinen tanıdığım insanlar var ki evlenmeden önce çalışıp evlendikten sonra çalışmaya ihtiyacı kalmayıp işi bırakan, ama çalıştığı dönemde de işten eve gelip yemek yiyip duş alıp yatan telefonla bile konuşamaya enerjisi hali kalmayan.. bu kişi zaten çalışmasın çünkü yürütemez yapısı öyle kolay yoruluyo enerjisi düşük..bu da bi tercih ve yapı meselesi ben saygı duyuyorum çünkü bazı insanın yapısında çalışkanlık bazısında keyifçilik vardır.. Herkes birbirinden farklıdır.. Birisine sor piyango çıksa naparsın diye mesela, hayatım boyu çalışmam yerim içerim gezerim der.. birisine de sor dünyayı kurtaracak bi projeye yatırım yaparım der.. Her ikisi de suçlu değildir ayıplanacak bi durumu yoktur.. yaşam felsefesi çeşitlidir,çeşitli de olması gerekir zaten..
Ama ev hanımlığı da meslektir falan bunları bi geçiniz öyle bişey yok eğer öyleyse bile biz çalışanlar o zaman en kötü 2 meslek sahibiyiz.. Haa ben bunu bi üstünlük olarak gördüğüm için söylemiyorum, ev hanımı olmayı tercih etsem de o zaman derdim ki kardeşim kime ne yiyorum içiyorum geziyorum kendime de boool bool zaman ayırıyorum (tıpkı konu sahibi gibi), çocuğuma da zaman ayırıyorum,kendimi üzmüyorum, vücudumu yormuyorum, keyfime de bakıyorum, oooh bi daha mı gelicem dünyaya.. bu kadar basit, kimseye de yadırgamak düşmez.

Evet cok ozel bir durum arkadasimizinki bence de. Yani ev hanimi dedigimiz insanlarin isi hic bitmiyor bile olsa asla calisan kadin kadar degil. Kaldi ki hobi ile ilgilenmek icin,ibadet edebilmek icin,kendini gelistirebilmek icin ev hanimi olmaya gerek yok,calisanlar da yapabiliyor bunu.

Ben kadin erkek arasindaki cifte standarda karsiyim aslinda. Bir kadin cocuk yaptim evde oturucam ona bakicam diyebiliyorken herkes takdirle karsiliyor bu toplumda ama ayni lükse erkek neden sahip degil? O zaman erkekler de diyebilmeli ay cok yoruldum is hayatindan bir sure kendimi hobilerime ve ibadetlerime ayirmak istiyorum deme hakkina onlar da sahip. Neden evi gecindirmek zorunda olan erkekler olsun? Bana ters geliyor ama topluma gore duz olan bu

Esiniz calismak istemiyorum yoruldum artik cocuga ben bakacagim sen calıs dediginde cifte standart olmamali deyip tabi hayatim diyebilecekseniz savundugunuz seye saygi duyarim....Aşırı marjinallik bu olsa gerek....fazla kasmayin hayatin dogal akişi denen birsey var....

Yok ben bunu dedim zaten gecen sene. Esim bir iflas yasayinca dedim ben calisayim sen cocuga bak,bir sure de oyle yasayalim dedim. Ki gayet mantikliydi bence. Ben bunu dedim ve is aramaya basladim. O arada esime is teklifi geldi ve maasli olarak bir yerde calismaya basladi. Sonra kendi isini toparlamaya basladi ve geri dondu esnafligina

Hayatin dogal akisina ters bir sey degil bu. Bireylerin calisip calismama ozgurlugu var olmali bana gore. Hic rahatsiz olmam ben disarida calismaktan ,kaldi ki rahatsiz olacaksam ben su anda da esim rahatsiz demek ki bana bakmaktan. Bu o anlama geliyor dogrudan

Siz olayı yanlış anladınız heralde yani burda arkadaş konu sahibine ve onun gibi düşünenlere diyor ki; eşiniz sizin yaptığınızı yapsa "tamam hayatım" der miydiniz? eğer derseniz seçtiğiniz yol mubah Demezseniz bu işte bi terslik var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…