- 4 Mart 2018
- 133
- 171
- 103
bnce de size katılıyorum konu sahibi konu açarken de arkadaşı aşağılamış bnce o teklif almıyordu ben çıkma teklifi alıyordum fln bnce ikisi de biribiriyle yarış içinde ve birbirinden kalır yanı yook..bnce de testle fln teyit almadan hamilelik kesinleşmeden yetiştirmek de art niyeti gösteriyor..Böyle şeyleri sorun ettigini bildiğin birine daha hamilelikten emin değilken bile hemen 'galiba hamileyim'i yetiştiriyorsan sende fesatlık gördüm. Yeme bizi. Sen arkadaşınla sorunlusun evde kalmak fasa fiso
Kompleksliyiz bu konuda valla samimiyim uzanamadığımıza mundar diyoruz....itiraf etmek yerine çalışanları kötüleyerek egomuzu rahatlatiyoruz kendimizceProfil bilgileri doğruysa çalışmayan kadınlar , çalışan kadınlara neden bu kadar kinli bunu da anlamak mümkün değil.Çalışan kadınlar genel olarak daha ılımlı yorumlar yaparken çalışmayan kadınlar neden böyle yapıyor bilmiyorum.
Kimsenin calısması ya da calısmaması baskalarını ilgilendirmez ama benim bir eltim var 20li yaslarda ben calısamam kocam bana bakmak zorunda diyor öte yandan kv kp bize ev alın durumumuz yok diye baskı yapıyor.Şimdi bu durumda çalışmıyorsan bu bir tercihse kimseden bir beklentin olmamalı elin ayagın tutuyor ve saglıklıysan değil mi? O yuzden eltim kafasındaki kadınları anlayamıyorum ve tiksiniyorum.Çünkü hayatın ne getireceği belli olmaz bir kadın ayaklarının üstünde durmalı.25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.
Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.
Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.
Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.
Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Ben de su kadınların ev hanımlığı kolay değil didinip duruyoruz demesini komik buluyorum :)))
Hem çalışan hem çocuğu olan hem evli olanların evlerini kim temizliyo yahu .
Konuya yorumum = Konu sahibi Ayşe yi ıyi gömmüşsün ...
Ama ne kadar gömsen de evde oturarak aslında bir şey yapmadığını sende biliyorsun
Vallahi agzımdan aldınız lafı sanki biz hem işyerinde hem evde calısmıyoruz bizim işimiz 2 katı zoraynı şeyleri yazacaktım.
sanki biz çalışan kadınlar ev işi,çamaşır,bulaşık,yemek,ütü yapmıyoruz,çocuklarımıza bakmıyoruz.
hem sabahtan akşama kadar çalışıyoruz hem evde de boş durmuyoruz bunu idrak etmek çok mu zor anlamıyorum.
çalışmayan 'bazı' kadınlarda aşırı kompleks olduğunu bunu da ay ben evimde mutluyum köle gibi çalışmam kocam getirir ben yerim sözleriyle kapatmaya çalıştıklarını düşünüyorum bazen bu konuda bana bunu düşündürdü nedense.
vasfı olan eğitimi olan o eğitim için dirsek çürüten her bireyin çalışmasından üretmesinden yanayım.
Vallahi agzımdan aldınız lafı sanki biz hem işyerinde hem evde calısmıyoruz bizim işimiz 2 katı zor
evet en komiği de kocam bana bakmak zorunda yok cocugumu kendim büyütüyorum sanslıyım derler ama sizin aldıgınız maasın da hesabını yaparlar.onların işi de zor asla karşılaştırma yapmak istemem ama öyle yorumlar okudum ki arkadaşlar aramıza japonyadan katılıyor herhalde dedim
Size gore didinmek komik gelmiş olabilir. Evet bu kelimeyi ben yazdım. Üstüne çalışan kadınlara saygım sonsuz da dedim. Ben de çalışmak isterdim. Ama olmadı olamadı. Ön yargılısiniz.
Benim oğlum doğuştan silik yani geçici otizmle doğdu. Herkesin çocuğu kapıda oynarken ben hastanelerde özel eğitim okullarinda yıllarımı gecirdim. Bir anne lafını duymak için çok uğraştım. Yasitlarini yakalamasi için tam 4 sene evde eğitim verdim. Özel eğitmeninden yardım alarak.
Oğlum hep yasitlarinin iki yıl gerisindeydi. Tam yedi yasindayken düzeldi. Şimdi 9 yaşında ve normal bir çocuk oldu o konuşamayan çok güzel konuşuyor ve derslerinde çok başarılı.
Ev hanimligi kolay diyorsun ya bana kolaylığını anlatsana bi. Ev hanimligi sadece temizlikten ibaret mi?
Benim iki çocuğumda pfaba sendromu vardı. İlk çocuğum da teşhis edilmesi ve 6 yıl bu hastalığı çektim. Küçük oğlum da 1.5 sene. Ve küçük oğlumda anlaşıldı. Bu durum.
Bu hastalığın Türkçesi çocuk hasta olmasa bile vücudun devamlı ateş yapmasiydi. Kendini tekrarlayan ateş kısacası.
Eşim askerdi ve senenin 6 ayı görevdeydi. Yanlizdim. Gece 40 derece ateşle hastanelere kostum. Sabahladim. Üç haftada bir 10 gün ateş yasardik. Bazi geceler ağladığımı bilirdim. İkisi aynı anda ateş geçirince tukenirdim. Her saat basi alarm kurardim ya havale geçirirlerse diye.
Artık uykusuzluktan halüsinasyon görmeye baslardim. Ve hep tek basimaydim.
Çok şükür iyileştiler ama yıllarım böyle geçti. Evet sizin için ev hanimligi kolay benim içinse iş kadınlığı kolay. En azından haftada Birgün tatiliniz var maaşınızı var bende o da yok. 7 / 24 anneyim ben.
Sağol. Geçti çok sukur. Annem rahmetli kv dem çocuk bakmayı sevmez. Çocuklarım okullu. Bende çalışmak istiyorum. Ama lise mezunuyum aldığım maaş bakıcıya anca yeter. Boş vakitlerimde evde ne yapabilirim diye düşündüm bir siteden takı tasarımı mi öğrenmeye çalışıyorum. En azından bir şekilde uğraş bulmak ve para kazanmak için. Aslında kas alımı ve makyajda ustayim ama diyorum ya cocuklarla dışarıda çalışma imkanım sıfır.Geçmiş olsun öncelikle sizin ki ekstrem bir durum ama kabul edin .
Bi de gercekten kocam baksın kafasında olan kadınlar var.
Bana göre ev hanımlığı kolay evet bu konuda fikrim sabit .
Sizden bahsetmiyorum ama 11 e kadar yatıp bir kap yemek yapıp,bir süpürge çekip komşuya gidip Müge Anlı izlemenin nesi zor olabilir ki ?
Çalışan kadınlar da yemek yapıp çamaşır yıkayıp çocuk bakıp ailesiyle ilgilenip çarşı pazar hallediyor
25 yasindayim. Daha önceki konularimda bahsetmiştim ailevi sorunlarim vardı. Annem ve babam ben çok küçükken ayrıldı ve biz babamda kaldık. 4 yillik Üniversite okudum. Güzel bir işim oldu. Çalıştım. Sonra da eşimle evlendim. Eşimin işi de maaşı da iyi. Güzel gecinebiliyoruz ve maddi anlamda bi sıkıntımız yok. Ama iş tempom ağırdı. Evlilik önceki süreçte çok yoruldum. Sosyal hayatım yoktu nerdeyse. İş çıkışı yemek yiyip uyurdum.
Kendi isteğimle işi biraktim. Kendi ilimde iş olanağım çok az. mecbur başka bi ilde çalışacağım o zaman da eşim sifirdan baslamak zorunda kaliyor maaşı işi tamamen en başa sariyor. Şimdiki işinde devam ederse belki yurtdisinda yaşama imkanimiz da var.
Maddi sıkıntım olmadığı icin işi ben biraktim. Evlilik ve iş beni zorlayacakti çünkü. Yogun Tempolu bir isti. Simdi kendime cok iyi vakit ayirabiliyorum geziyorum kendimi gelistiriyorum kitap okuyorum cesitli kurslara gidiyorum. Eşim hep destek oldu. Çalışmami asla sorun etmedi. Ama cocugumuz olursa onu başka bi kadinin büyütmesini istemiyorum dedi. (Annem yok kv baya uzak mesafede ve yaş saglik olarak çocuk bakimina uygun degil). Yani çocuğuma benden baska bakacak biri yok. Kendi başıma yapamayacagim herşeyi eşimle doyasiya yaşıyorum şimdi. Gece 2de sinemaya gidiyoruz. Balayinda bi kaç ülke gezdik yine planda yurtdışı var. Kendi ailemle yapamadigim seyleri şuan eşimle yasiyorum yani.
Bi cocukluk arkadaşım var. Beraber büyüdük. Adı Ayşe olsun. Ayşe güzel bi kiz ama hiç sevgilisi olmadi. Kendi gitti açıldı bi cok kişiye ama hep reddedildi. Bende aksine hep çıkma teklifi alirdim. Reddettiğim cocuklar benim niyetim ciddi diyip pesimden kosarlardi. Ayşe bi gün bana " sen kesin hemen evlenir çocuk yaparsin evde cocuk bakarsin ben kariyer yapicam" dedi. Seçim onun saygim sonsuz ama bunu öyle bi aşağılamayla söyledi ki.
Bi çocukla konusmaya başladı o zamanlar sevgili flört işleri güzeldi ama çocuk tarafindan terkedildi. Birinden hoslandiginda cok iyi arkadasiz. Ama hoslandigi kisi reddedince feminist takilip habire laf sokma aşağılama moduna giriyor. Galiba hamileyim dedim. Sok oldu tepki verecekti bişey diyemedi. Sosyal medyasinda habire evlilere laf sokma paylasimlari var. Kendisini çok seviyorum cocukluk arkadasim ama hayatinda biri yokken sürekli böyle. gerçekten evli olmak çocuk sahibi olmak çalışmamak ayıp mi? Asagilanacak bisey mi?
Evet cok ozel bir durum arkadasimizinki bence de. Yani ev hanimi dedigimiz insanlarin isi hic bitmiyor bile olsa asla calisan kadin kadar degil. Kaldi ki hobi ile ilgilenmek icin,ibadet edebilmek icin,kendini gelistirebilmek icin ev hanimi olmaya gerek yok,calisanlar da yapabiliyor bunu.Geçmiş olsun öncelikle sizin ki ekstrem bir durum ama kabul edin .
Bi de gercekten kocam baksın kafasında olan kadınlar var.
Bana göre ev hanımlığı kolay evet bu konuda fikrim sabit .
Sizden bahsetmiyorum ama 11 e kadar yatıp bir kap yemek yapıp,bir süpürge çekip komşuya gidip Müge Anlı izlemenin nesi zor olabilir ki ?
Çalışan kadınlar da yemek yapıp çamaşır yıkayıp çocuk bakıp ailesiyle ilgilenip çarşı pazar hallediyor
Esiniz calismak istemiyorum yoruldum artik cocuga ben bakacagim sen calıs dediginde cifte standart olmamali deyip tabi hayatim diyebilecekseniz savundugunuz seye saygi duyarim....Aşırı marjinallik bu olsa gerek....fazla kasmayin hayatin dogal akişi denen birsey var....Evet cok ozel bir durum arkadasimizinki bence de. Yani ev hanimi dedigimiz insanlarin isi hic bitmiyor bile olsa asla calisan kadin kadar degil. Kaldi ki hobi ile ilgilenmek icin,ibadet edebilmek icin,kendini gelistirebilmek icin ev hanimi olmaya gerek yok,calisanlar da yapabiliyor bunu.
Ben kadin erkek arasindaki cifte standarda karsiyim aslinda. Bir kadin cocuk yaptim evde oturucam ona bakicam diyebiliyorken herkes takdirle karsiliyor bu toplumda ama ayni lükse erkek neden sahip degil? O zaman erkekler de diyebilmeli ay cok yoruldum is hayatindan bir sure kendimi hobilerime ve ibadetlerime ayirmak istiyorum deme hakkina onlar da sahip. Neden evi gecindirmek zorunda olan erkekler olsun? Bana ters geliyor ama topluma gore duz olan bu
Yok ben bunu dedim zaten gecen sene. Esim bir iflas yasayinca dedim ben calisayim sen cocuga bak,bir sure de oyle yasayalim dedim. Ki gayet mantikliydi bence. Ben bunu dedim ve is aramaya basladim. O arada esime is teklifi geldi ve maasli olarak bir yerde calismaya basladi. Sonra kendi isini toparlamaya basladi ve geri dondu esnafliginaEsiniz calismak istemiyorum yoruldum artik cocuga ben bakacagim sen calıs dediginde cifte standart olmamali deyip tabi hayatim diyebilecekseniz savundugunuz seye saygi duyarim....Aşırı marjinallik bu olsa gerek....fazla kasmayin hayatin dogal akişi denen birsey var....
Siz olayı yanlış anladınız heralde yani burda arkadaş konu sahibine ve onun gibi düşünenlere diyor ki; eşiniz sizin yaptığınızı yapsa "tamam hayatım" der miydiniz? eğer derseniz seçtiğiniz yol mubahEsiniz calismak istemiyorum yoruldum artik cocuga ben bakacagim sen calıs dediginde cifte standart olmamali deyip tabi hayatim diyebilecekseniz savundugunuz seye saygi duyarim....Aşırı marjinallik bu olsa gerek....fazla kasmayin hayatin dogal akişi denen birsey var....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?