Çalışmak ya da çalışmamak

Geçen gün eşimle hayal kuruyorduk, zengin olsak napariz diye ☺️ İşimi bırakır mıyım diye düşündüm. Hiç bırakmak gelmedi içimden 😁 Ne iş yaptığınla ve işini sevmene alakalı sanırım. Zor bir işse bırakmak istersin ama benimki rahat Bi iş. Bi de bana hep söyle geliyo çalışmayı bırakırsam yaşlanırım gibi 🧓 Yani beni dinç ve genç tutuyo. Zihnimi de zinde tutuyo. Gez dolaş eğlen nereye kadar tatmin eder bilemiyorum. Beynim tembellesir galiba 😅 Hiç çekici gelmiyor.
Ay böyle seviyor olmanız çok güzel merak ettim ne iş yapıyorsunuz peki ?

Bu arada ev arabanız var mı ? eğer yoksa onları almak için çalışmanız iyi olabilir sadece kiradan gelen paraya da güvenmeyin derim Allah gstermesin deprem olur bir şey olur güvence gider yani
Evim yok, topraktan ev bakıyorum. Araştırma sürecindeyim. Dedikleriniz çok doğru. 2 adet motorsiklet var üstümde markaları ve modelleri iyi, 2si iyi 1 araba parası ediyor. Sezonunda satıp araba alacağım. Eski eşten kalma motorlar.

Evim yok, topraktan ev bakıyorum. Araştırma sürecindeyim. Dedikleriniz çok doğru. 2 adet motorsiklet var üstümde markaları ve modelleri iyi, 2si iyi 1 araba parası ediyor. Sezonunda satıp araba alacağım. Eski eşten kalma motorlar.
Aa motorları satmayıp motor bilmiyorsanız kullanmayı öğrenebilirsiniz, motorcu grupları sürekli etkinlikler yapıyor kadın sayısı da hiç az değil artık tr de, sosyalleşmek için güzel bir yer herkes motorla alakalı sorun olunca yardımcı olmaya çalışıyor falan .Ben de motor almak istiyorum hem de çok ,hayalim resmen :KK200: Ama araba daha güvenli tabi.Bir kadının güvencesi olması çok güzel bir şey dilerim Allah daha çok verir size.

Merhaba kızlar.
Size bir sorum var. Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var. Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum). Yani maddi anlamda ve geleceğim açısından şu an için çalışan bir kadından farkım yok. Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım. Önümüzdeki günlerde bir kursa başlayacağım. Hobilerimle ilgileniyorum. Gezmeyi çok severim, evde oturmam. Bir şeylerle zamanımı geçiriyorum, evde oturup sıkılmıyorum yani. Bu imkanlara sahipken yine de çalışmam mı gerekiyor? İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
İki seçenek var
Bir kazanacağın gelir bir hayli yüksek olacak ki mevcuttan çalışasın
Diğeri ise kendi hayatını dilediğince dolu dolu ye iç gez öğren spor o bu etkinliklerle geçireceksin

Ben fırsatım olsa 2. Seçeneği isterdim ömür bir kez geliyor her gün adım adım hayat tükenirken.

Aa motorları satmayıp motor bilmiyorsanız kullanmayı öğrenebilirsiniz, motorcu grupları sürekli etkinlikler yapıyor kadın sayısı da hiç az değil artık tr de, sosyalleşmek için güzel bir yer herkes motorla alakalı sorun olunca yardımcı olmaya çalışıyor falan .Ben de motor almak istiyorum hem de çok ,hayalim resmen :KK200: Ama araba daha güvenli tabi.Bir kadının güvencesi olması çok güzel bir şey dilerim Allah daha çok verir size.
Elimdeliler çok ağır modeller maalesef:KK43: Taşıyamıyorum bile. Bir kadın için zorlayıcı:) Ama ben de motorla yolculuktan çok keyif alıyorum🥰

Çok teşekkür ederim, size de inşallah🥹🫶🏻

Ya, evet. Nedense böyle bir algı var. Çalışmanın temel amacı para kazanmak değil mi? Kimse kimseyi kandırmasın. E benim maddi anlamda sıkıntım yok, çalışmama gerek yok deyince; ‘aaa olur muuu’ vs bu lafları duyunca acaba cidden sorun bende mi diyordum:)) Ne bileyim, tembel muamelesi yapılıyor gibi.
Sen zaten gelir sistemini oluşturmuşsun anladığım kadarı ile, bunu enflasyon karşısında ve zaman karşısında erimeyecek şekilde dengede tutarsan zaten dilediğin gibi yaşarsın. Ye iç gez dolaş dünyada. Çalışınca sanki hepimiz koç holding sahibi olup para basacağız. Epi topu üç kuruş için milletin işinde kendini paraladığına değmez. Eline geçen bir arpa boyu seni ileri taşımıyor ki

Sen zaten gelir sistemini oluşturmuşsun anladığım kadarı ile, bunu enflasyon karşısında ve zaman karşısında erimeyecek şekilde dengede tutarsan zaten dilediğin gibi yaşarsın. Ye iç gez dolaş dünyada. Çalışınca sanki hepimiz koç holding sahibi olup para basacağız. Epi topu üç kuruş için milletin işinde kendini paraladığına değmez. Eline geçen bir arpa boyu seni ileri taşımıyor ki
Kesinlikle. Özel sektörde maaşlar çok komik rakamlar. Çok da üzücü.
Teşekkür ederim🫶🏻

Çalışmak maddiyat dışında da bireyin kendisini rahatlatan, bir şeyler yaptıkça özgüven kazandıran bir eylemdir. Bu yönden bakıldığında her anlamda iyi gelecektir. Çalışmayı, iş hayatını tavsiye ederim.

Çalışmak maddiyat dışında da bireyin kendisini rahatlatan, bir şeyler yaptıkça özgüven kazandıran bir eylemdir. Bu yönden bakıldığında her anlamda iyi gelecektir. Çalışmayı, iş hayatını tavsiye ederim.
Özgüven konusuna katılıyorum ama maddiyat dışında rahatlatma konusuna pek katılamayacağım. Ya da bana öyle işler denk gelmedi:/

Çalışmak yalnızca maddi bir ihtiyaç değildir. Elbette önemli bir kısmı maddiyattir ancak çalışmak demek sosyalleşmek demek, tecrübe demek, iletişim demek, yeni insanlar tanımak yeni ortamlar görmek bilmek vb demek. Maddi olarak gücünüz var bu çok güzel bunu avantaja çevirip sizi daha ileriye getirebilecek işler bakabilirsiniz. İş kadını olmak tüm zorluklara rağmen çok güzel, ben tavsiye ederim.
Zaten sosyalleşebılen hobi sahibi bı ınsana
calısmak sadece maddi ihtiyac degıl kı sosyalleşmek ıletısım Bla Bla. Dıye gelmişsiniz
Buradan Cok komık gorunuyorsunuz

Çalışmayıpta gücü imkanı sosyalliği osu busu yerınde mutlu olan herkes size batıyor de mi
İlla aksam eve yorgun argın mutsuz gelsın bı yemegı zor yetıstırsın İstiyorsunuz

🤣

İnsanlarımızın ekonomik olarak zor süreç yaşamasıyla benim sigortalı gösterilmem arasındaki bağlantıyı çözemedim ama
Yanlış anlamayın bilginiz olması dahilinde yazıyorum. Yaklaşık 4-5 yıl önce kendini sigortalı gösteren yakın akrabamı ve işverenini kinlenen biri şikayet etti. Geriye dönük tüm sigorta bedelleri cezası vs alındı sigorta günleri silindi. Tabi en yıpratıcı kısım olan sürekli sigortadan çağırılıp ifadeniz alınıp ikide bir mahkemeye çıkmaktı. Kendi adıma mahkeme olayları vs beni çok geriyor. Devlet sandığımızdan çok daha bu işin üstünde durup ceza yazabiliyor. Umarım sizin başınıza böyle bir durum gelmez tanıdıklara söylemeyin lütfen kimin ne yapacağı belli olmaz.

Yanlış anlamayın bilginiz olması dahilinde yazıyorum. Yaklaşık 4-5 yıl önce kendini sigortalı gösteren yakın akrabamı ve işverenini kinlenen biri şikayet etti. Geriye dönük tüm sigorta bedelleri cezası vs alındı sigorta günleri silindi. Tabi en yıpratıcı kısım olan sürekli sigortadan çağırılıp ifadeniz alınıp ikide bir mahkemeye çıkmaktı. Kendi adıma mahkeme olayları vs beni çok geriyor. Devlet sandığımızdan çok daha bu işin üstünde durup ceza yazabiliyor. Umarım sizin başınıza böyle bir durum gelmez tanıdıklara söylemeyin lütfen kimin ne yapacağı belli olmaz.
Teşekkür ederim bilgi için.

Güzel bir kariyer iyi bir meslek insanın kendine yapacağı en iyi yatırımdır bence. Gelir kaynağı ne bilmiyorum ama bitebilir. Yaşınız genç üretken çağınızdasınız bunu iyi değerlendirin. Paranızı da iyi değerlendirin. Hem ailemin hem eşimin durumu iyi bazen işi bırakmayı düşünüyorum ama emeklerime kıyamıyorum. daha iyi bir meslek için eğitim alabilirsiniz ya da finans eğitimi. Yoksa yatırım danışmanı bulun paranızı değerlendirin

Bir çalışan kadar gelirim var, sigortamı da ödüyorum. Dediğim gibi çalışan bir kadından farkım yok.
Boşuna mı okuduma gelince, evet maalesef boşa okudum. Kendi mesleğimi sevmiyorum
Bir çalışan kadar olan gelirinizin nerden geldiğine göre değişir aslında bu sorunun cevabı; opsiyonel olarak gelir kaynağıniz
A) ana- baba ise ; canınız isterse çalışın
B) koca veya sevgili ise ; kesinlikle çalışın
C) kendi adınıza kayıtlı menkullerden ise kesinlikle çalışmayın

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz şey kira mevduat vb gibi pasif bir gelirse ona çok güvenmeyin çünkü ekonomik anlamda çok sağlam zemini olan bir yerde yaşamıyoruz. Yurtdışı kaynaklı yani enflasyona ezilmeyecek sürekli bir pasif gelir varsa biraz daha rahat olabilirsiniz.

E ortada ev yok araba yok, gelirim var dediğiniz de eski eşten kalan nafaka filan mi? Şu konuyu gelirin kaynağı ve miktarıyla birlikte biraz daha açsanız daha fazla bilgi verebiliriz aslında.

calısmak sadece maddi ihtiyac degıl kı sosyalleşmek ıletısım Bla Bla. Dıye gelmişsiniz

Çalışmayıpta gücü imkanı sosyalliği osu busu yerınde mutlu olan herkes size batıyor de mi
İlla aksam eve yorgun argın mutsuz gelsın bı yemegı zor yetıstırsın İstiyorsunuz

🤣
Ey Allah ım ne alaka . Mesajimdan nasil böyle bir anlam çıkardınız. Sanki ben mi bakıyorum konu sahibini ister çalışır ister çalışmaz bananae. Fikir sordu ben de fikir verdim. Sanki ben çalış diyeceğim o da koşup calisacak. Hayret bir şeysiniz diyeceğim ama bunlar da size bla bla 🤣🤣

E ortada ev yok araba yok, gelirim var dediğiniz de eski eşten kalan nafaka filan mi? Şu konuyu gelirin kaynağı ve miktarıyla birlikte biraz daha açsanız daha fazla bilgi verebiliriz aslında.
Hayır tabi ki. Nafaka almıyorum. Şu an 1+1 dairede yaşıyorum, kira burası ama ev alacağım. Yeni boşandım, düzen kurmaya çalışıyorum. Dükkanım var büyük, kira geliri. Miktar olarak özel sektörde çalışsam da alamayacağım bir miktar diyeyim.

🤣
Çocuğun biri bir yerden öteki başka yerden çekiştirirken soğanın altını yakmadan beyazlarla renklileri ayırmak da çok eğlenceli aslında.
Zevkine çalışıyoz evet.

X