Biliyorum canımm, sigortalı gösterilmem yanlış( Onu kabul ediyorum, hata ediyorum. Şu bağkur işi benim de aklımda aslında.Valla kanka sen bilirsin böyle mutluyum diyorsan olur. Şöyle ki çoğu işyeri sinir stres mobbing. Ben para için değil üretmek için çalışan biriyim , buna rağmen TR şartlarında kimseye çalış CVn olsun kariyerin olsun yazmam yazamam yani çünkü çalışmak artık aşırı stresli. Yalnız şu sigortalı gösterme olayını lütfen yapma ne olursa olsun yasaya aykırı ve yanlış, dışardan sigorta ödeniyorsa öde ya da bağkur yaptır.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Çalışmak ya da çalışmamak
- Konu Sahibi Handelizm
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yakın zamana kadar 6 gün çalışıyordum ve asla değmeyecek bir maaşa. Zamanıma yazık oldu gözüyle bakıyorum vallahi.Ben sizin yerinizde olsam, olamam bilemem ama.Eger mesai şartları iyi bir iş bulursam çalışırdım sanırım.İki sene çalışmadım .Çalışmamak ta beni yordu.Ama ben öğretmenim mesai saatim diğer mesleklere göre çok az.ama böyle haftanın 6 günü 12-13 saat mesaiye kuş kadar maaş verseler asla çalışmam.
Bu arada tebrik ederim.Sigortanizi yatırıyorsunuz.Akillica
Teşekkür ederim
Şu sıralar hobilerimle ilgileniyorum. Seramik malzemeleri falan aldım. Önümüzdeki günlerde de kursa başlamak istiyorum. Boş boş oturmuyorum yani:)Konforlu bı hayatınız var geliriniz de varsa evde sıkılmayip kendime ugrasta bulsaydim kendi adıma calismazdim kesinlikle
Evet, tabi ki milyoner değilim (keşke olsam:)) ama dediğim gibi çalıştığım dönemden farkım yok ve sigortalıyım şu anda da. Kendimi geçindiriyorum.Her ay gelir çalışmadan nasıl elde ediyorsunuz
Dükkan ev kıra gelırı mı var
O zaman kafanıza göre takılın.Evet, tabi ki milyoner değilim (keşke olsam:)) ama dediğim gibi çalıştığım dönemden farkım yok ve sigortalıyım şu anda da. Kendimi geçindiriyorum.
Hayat kısa kuşlar uçuyor
Ya bu disardan sigorta ödeme işi bana çok saçma geliyor. Zaten emeklilik yaşına kadar prim günü fazlasıyla doluyor. Ölmez de alırsak diye iki kuruş emeklilik maaşı için şimdiden birilerine para verip prim ödemek saçma geliyor. Onun yerine fon alırım, ilerde daha mantıklı bir yatırım olmuş olur. Bu prim ödeme işi yıllarca çalışmamış, emeklilik yaşı gelince günü dolsun diye yapılınca mantıklı bence. Sen bilirsin ama yine de.
Gelirlerin düzenliyse, kira gibi, bence bir süre çalışmayabilirsin. Boşanma olduysa, tazminat aldıysan, kendi kendini döndürecek ufak bir iş de kurabilirsin. Boşanma henüz olmadıysa o aşamada girisme tabi böyle bir yatırıma
Gelirlerin düzenliyse, kira gibi, bence bir süre çalışmayabilirsin. Boşanma olduysa, tazminat aldıysan, kendi kendini döndürecek ufak bir iş de kurabilirsin. Boşanma henüz olmadıysa o aşamada girisme tabi böyle bir yatırıma
Ama maddi gücüm var dediniz. Yani herhangi bir iş bakmayacaksiniz ben mi yanlış anladım?Ben zaten birkaç ay öncesine kadar çalışıyordum. Üniversiteye giderken bile part time çalıştım. Çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum.
Özel sektörde çok sıkıntılar yaşadım her insan gibi. İş kadını olmak çok güzel diyemiyorum tecrübelerim sonucunda maalesef
Hayat sizin ama ben olsam çalışırdım. İstihdama katılmak sadece maddi değil manevi olarak da beni besliyor. Belli yaştan sonra çalışmaya sıfırdan başlamak da zor olabilir ayrıca. Sadece sigorta nedeniyle çalışmıyoruz, emeklilik için 60yaşa kadar 15 sene çalışsak zaten yetiyor bu da zor doldurulacak bir süre değil.
İş seçme iş kurma lüksünüz varsa yada çalışmama lüksünüz tabiki keyfinizin kahyası ne diyorsa onu dinleyin.Benim fikrim bu.Yani gezebiliyor yiyebiliyor ve kimseye minnet etmiyorsanız ne denir ki.Yapacak çok şey var para varsa.Ben duramazdim ama kreş falan açar yöneticilik yapardım fazla para göz çıkarmaz sanki Yemeyide bilmek gerekir hırslı olunca zor oturmak çalışmamak .Fakat size kesinlikle illlada çalışmalısın demem saçma olur.
Ben sanırım maddi olarak hiç kaygım olmasa ve çok zengin olsam bile yine de çalışırdım çünkü hem alanımı çok seviyorum ve mesleki tatmin konusunda o doygunluk seviyesine ulaşmama uzun yıllar olduğunu hissediyorum hem de kişilik özelliği olarak evde çok duramıyorum. Her gün olmasa da haftanın 4 5 günü bir şeylerle uğraşmam, meşgul olmam gerekiyor.
Alışveriş, gezme bir noktada bıkkınlık yaratıyor. Sizin yazdıklarınızdan anladığım bölümünüzü sevmediğiniz. Yani hâl böykeyken çalışmak size sadece sıkıntı yaratır ki deneyimlemişsiniz zaten. Birikiminiz çalışmanızı gerektirmiyorsa ve siz de durumunuzdan memnunsanız bence gerek yok. Kişisel gelişiminize mutluluğunuza odaklanın. Para yönetimini iyi yapabildiğiniz müddetçe pişman olacağınızı sanmam
Alışveriş, gezme bir noktada bıkkınlık yaratıyor. Sizin yazdıklarınızdan anladığım bölümünüzü sevmediğiniz. Yani hâl böykeyken çalışmak size sadece sıkıntı yaratır ki deneyimlemişsiniz zaten. Birikiminiz çalışmanızı gerektirmiyorsa ve siz de durumunuzdan memnunsanız bence gerek yok. Kişisel gelişiminize mutluluğunuza odaklanın. Para yönetimini iyi yapabildiğiniz müddetçe pişman olacağınızı sanmam
Fakirler anlamıyor bende dahil dermişim. Sosyal olmasanız mutlaka çalışın derdim. Gerek yok bence.Ya, evet. Nedense böyle bir algı var. Çalışmanın temel amacı para kazanmak değil mi? Kimse kimseyi kandırmasın. E benim maddi anlamda sıkıntım yok, çalışmama gerek yok deyince; ‘aaa olur muuu’ vs bu lafları duyunca acaba cidden sorun bende mi diyordum:)) Ne bileyim, tembel muamelesi yapılıyor gibi.
Yani şöyle, gelirim çok çok yüksek değil. Sonrası için ne olur bilemiyorum, bitti bu saatten sonra çalışmak yok asla demiyorum ama en azından bir süre böyle gidecek. Sigortalı olmak psikolojikmen güvende hissettiriyor beni. Hastane işlemleri vs.Ya bu disardan sigorta ödeme işi bana çok saçma geliyor. Zaten emeklilik yaşına kadar prim günü fazlasıyla doluyor. Ölmez de alırsak diye iki kuruş emeklilik maaşı için şimdiden birilerine para verip prim ödemek saçma geliyor. Onun yerine fon alırım, ilerde daha mantıklı bir yatırım olmuş olur. Bu prim ödeme işi yıllarca çalışmamış, emeklilik yaşı gelince günü dolsun diye yapılınca mantıklı bence. Sen bilirsin ama yine de.
Boşanma oldu kasım ayında. Aslında ufak bir yer de açasım var. Şöyle küçük bir işletme vs. Düşünüyorum henüz:)
Ben de gelirim var derken, kendimi geçindiriyorum; konforum yerinde manasında söylüyorum aslında:)) Sorumluluğum fazla olsa çalışmak durumunda kalırdım ben de.Fakirler anlamıyor bende dahil dermişim. Sosyal olmasanız mutlaka çalışın derdim. Gerek yok bence.
Sosyal olmasam ben de çalışırdım sanıyorum. Evde durmaktan nefret ediyorum.
Evet, şu an bakmıyorum.Ama maddi gücüm var dediniz. Yani herhangi bir iş bakmayacaksiniz ben mi yanlış anladım?
Isteğe bağlı çalışma lüksüne sahip olmak bence muhteşem birşey. 15 yıllık mühendisim, 3 yıldır freelance çalışıyorum sigortami da kendim ödüyorum. Şu şartlarda kurumsala dönmek istemiyorum çünkü bu sayede istediğim saatlerde dışarıda olabiliyorum...mesela şimdi oğlumu okuldan almaya geldim, kursa götüreceğim.. kantinde biseyler atistirirken bekliyorum.
Mevcut düzenim beni mutlu ediyor, sizde şartlarınızdan memnunsaniz çalışmayın ya da belki rahat bir is bakabilirsiniz.
Mevcut düzenim beni mutlu ediyor, sizde şartlarınızdan memnunsaniz çalışmayın ya da belki rahat bir is bakabilirsiniz.
Milyonlarca kadın ailesi üstünden sigortalı ya, hastane işinde sorun olmuyor şu an tamamen boşa verilen para o, onu da birikim yapardım. Zaten prim günü illa doluyor.Yani şöyle, gelirim çok çok yüksek değil. Sonrası için ne olur bilemiyorum, bitti bu saatten sonra çalışmak yok asla demiyorum ama en azından bir süre böyle gidecek. Sigortalı olmak psikolojikmen güvende hissettiriyor beni. Hastane işlemleri vs.
Boşanma oldu kasım ayında. Aslında ufak bir yer de açasım var. Şöyle küçük bir işletme vs. Düşünüyorum henüz:)
Yani daha fazla kazanıp daha güzel harcamak varken ortalama bir gelirle calismamayi ben tercih etmezdim. Ama yıllardır beyaz yaka çalışan olarak ben de kendi işimi kurdum o yüzden illa da birinin yanında çalışmaya gerek yok. Artık ilgi alanına göre ya çalışmak üzere ya başında durmak üzere bile olsa küçük bir iş kurulabilir.
Çalışmak sadece para kazanmak ve sigortanın yatması anlamına gelmiyor. Evet bunlar bana göre de en önemli iki kriter ancak; yeni insanlar tanımak, çevrenin genişlemesi, yeni ve farklı bilgiler öğrenmek de bazı insanlar için çok kıymetli olabiliyor. Örnek veriyorum bir iş vesilesi ile tanıştığı bir kişi ona çok farklı ve karlı iş kapısı açabiliyor. Eğer sizin böyle bir gayeniz yoksa ve bu tarz durumlar sizin için önem arz etmiyorsa çalışmayın. Nasıl olsa geliriniz varmış ve sigortaniz yatiyormus.Merhaba kızlar.
Size bir sorum var. Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var. Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum). Yani maddi anlamda ve geleceğim açısından şu an için çalışan bir kadından farkım yok. Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım. Önümüzdeki günlerde bir kursa başlayacağım. Hobilerimle ilgileniyorum. Gezmeyi çok severim, evde oturmam. Bir şeylerle zamanımı geçiriyorum, evde oturup sıkılmıyorum yani. Bu imkanlara sahipken yine de çalışmam mı gerekiyor? İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ya, evet. Nedense böyle bir algı var. Çalışmanın temel amacı para kazanmak değil mi? Kimse kimseyi kandırmasın. E benim maddi anlamda sıkıntım yok, çalışmama gerek yok deyince; ‘aaa olur muuu’ vs bu lafları duyunca acaba cidden sorun bende mi diyordum:)) Ne bileyim, tembel muamelesi yapılıyor gibi.
Oyle bi algi var cunku kadinlarin is hayatinda bu kadar aktif olmasi cok eskiye dayanmiyor Turkiyede. Y kuşagi daha cok calismaya başladi genelde, dolayisiyla kimisi calismayan annesiyle anneannesiyle kiyas ediyor ve oyle bir hayatin olacak diye kodluyor.
Bu iyi niyetli kisimdi bi de bunun kendisinin calisarak yaptigini senin rahat yapmani hazmedemeyen versiyonu var oraya hic girmeyelim.
Ne istiyorsaniz onu yapin yani kendinizi ayarladiysaniz ac acikta kalmam rahat ederim diyorsaniz kime ne.