• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak ya da çalışmamak

Merhaba kızlar.
Size bir sorum var. Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var. Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum). Yani maddi anlamda ve geleceğim açısından şu an için çalışan bir kadından farkım yok. Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım. Önümüzdeki günlerde bir kursa başlayacağım. Hobilerimle ilgileniyorum. Gezmeyi çok severim, evde oturmam. Bir şeylerle zamanımı geçiriyorum, evde oturup sıkılmıyorum yani. Bu imkanlara sahipken yine de çalışmam mı gerekiyor? İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
Ben çalışmak istemezdim şahsen imkanım olsa,çok yoruldum artık.

Merhaba kızlar.
Size bir sorum var. Ben üniversite mezunu bir kadınım. Mezun olduğum bölüm harici birkaç alanda daha bilgi sahibiyim, o alanlarda da çalıştığım oldu. Meslek sahibi olduğunu belirtmek istiyorum.
Hayatımın şu döneminde maddi anlamda çalışmama gerek yok. Düzenli ve bana yetecek kadar gelirim var. Sigortamı kendim ödüyorum (yasal değil, biliyorum ama bir yerde çalışan gösteriliyorum). Yani maddi anlamda ve geleceğim açısından şu an için çalışan bir kadından farkım yok. Buna rağmen çalışmak zorundaymış gibi hissediyorum. Günümüz çevre baskısı da etken olabilir buna. Aslında üretken de bir kadınım. Önümüzdeki günlerde bir kursa başlayacağım. Hobilerimle ilgileniyorum. Gezmeyi çok severim, evde oturmam. Bir şeylerle zamanımı geçiriyorum, evde oturup sıkılmıyorum yani. Bu imkanlara sahipken yine de çalışmam mı gerekiyor? İmkanlarım el veriyorken, çalışmamam mantıksız mı?
Sizin fikirlerinizi merak ediyorum.
madem sosyal güvencenizde var çalışmayabilirsiniz. Ama şöyleki ilerleyen dönemlerde yaşınızla beraber tecrübe isteyeceklerdir işe girmek istediğinizde. Bunu da dikkate alın atıyorum 35 yaşa gelipte kendi branşınızda hiç tecrübenizin olmayışı zor durumda bırakabilir sizi. Onun haricinde imkanım olsa bende çalışmam

Biliyorum canımm, sigortalı gösterilmem yanlış:(( Onu kabul ediyorum, hata ediyorum. Şu bağkur işi benim de aklımda aslında.
Buraya bunu yazmakla da iyi cesaret etmişsiniz. Sizi korkutmak istemem ama insanlar zaten ekonomik olarak zor bir süreç yaşıyor yıllardır. Bir de siz kendimi sigortali gösteriyorum yazmışsınız.. inşallah bir gün bir yerden patlamaz bu durum.

Buraya bunu yazmakla da iyi cesaret etmişsiniz. Sizi korkutmak istemem ama insanlar zaten ekonomik olarak zor bir süreç yaşıyor yıllardır. Bir de siz kendimi sigortali gösteriyorum yazmışsınız.. inşallah bir gün bir yerden patlamaz bu durum.
İnsanlarımızın ekonomik olarak zor süreç yaşamasıyla benim sigortalı gösterilmem arasındaki bağlantıyı çözemedim ama

Çalışmak sadece para kazanmak ve sigortanın yatması anlamına gelmiyor. Evet bunlar bana göre de en önemli iki kriter ancak; yeni insanlar tanımak, çevrenin genişlemesi, yeni ve farklı bilgiler öğrenmek de bazı insanlar için çok kıymetli olabiliyor. Örnek veriyorum bir iş vesilesi ile tanıştığı bir kişi ona çok farklı ve karlı iş kapısı açabiliyor. Eğer sizin böyle bir gayeniz yoksa ve bu tarz durumlar sizin için önem arz etmiyorsa çalışmayın. Nasıl olsa geliriniz varmış ve sigortaniz yatiyormus.
Biliyorum, tabi ki bu söyledikleriniz doğru. Bu yaşıma kadar tecrübe ettim. Şu an, iş vasıtasıyla tanıştığım ve hâlâ hayatımda olan insanlar var, evet. Fakat çok da büyük rolleri yok ne yalan söyleyeyim.

İnsanlarımızın ekonomik olarak zor süreç yaşamasıyla benim sigortalı gösterilmem arasındaki bağlantıyı çözemedim ama
İnsanlar binbir zorlukla colugunu cocugunu bırakıp ise gidiyor (bu en basit ornek) siz de oturduğunuz yerden kendinizi bir yerde çalışıyor gösteriyorsunuz ve bunu da tabiri caizse insanların gözüne sokarak yaziyorsunuz. İnanın sizin ne kazandığınız ne yaptığınız veya yapmadığınız benim umrumda değil. Anonim birinin anonim birine reel hayatta bu durum patlamaz umarım diye yazısı olarak algılayabilirsiniz.

Milyonlarca kadın ailesi üstünden sigortalı ya, hastane işinde sorun olmuyor😅 şu an tamamen boşa verilen para o, onu da birikim yapardım. Zaten prim günü illa doluyor.

Yani daha fazla kazanıp daha güzel harcamak varken ortalama bir gelirle calismamayi ben tercih etmezdim. Ama yıllardır beyaz yaka çalışan olarak ben de kendi işimi kurdum o yüzden illa da birinin yanında çalışmaya gerek yok. Artık ilgi alanına göre ya çalışmak üzere ya başında durmak üzere bile olsa küçük bir iş kurulabilir.
Ailemden sigortalı olmak istemem ama yaşantımız ayrı. İş kurma fikri var aklımda, acele etmek istemiyorum şu an:)

Yoo çalışmak zorunda değilsiniz ama birikim yapmak istiyorsanız farklı bir meşgale arıyorsanız sizi çok fazla yormayacak bir işte çalışabilirsiniz.Tamamen size bağlı yani evliyseniz ve çocuk düşünüyorsanız onun geleceği için şimdiden birikim yapmakta gerekebilir avantaj ve dezavantajlarına bakıp ona göre karar vermek lazım.

Bu arada çalışmadığınız halde size yetecek gelir nereden geliyor merak ettim?

İnsanlar binbir zorlukla colugunu cocugunu bırakıp ise gidiyor (bu en basit ornek) siz de oturduğunuz yerden kendinizi bir yerde çalışıyor gösteriyorsunuz ve bunu da tabiri caizse insanların gözüne sokarak yaziyorsunuz. İnanın sizin ne kazandığınız ne yaptığınız veya yapmadığınız benim umrumda değil. Anonim birinin anonim birine reel hayatta bu durum patlamaz umarım diye yazısı olarak algılayabilirsiniz.
Neden insanların gözüne sokayım ki? Ben kimseden çalıp çırpmıyorum neticede. Sanki kaçak elektrik kullanıyormuşum gibi yazmışsınız:)
Kendimi sigortalı gösterdiğim şirket zaten abimin şirketi. Sıkıntı yaşayabileceğim bir durum yok, uyarınız için teşekkür ederim. Ben zaten yasal olmadığını bildiğimi söyledim. Teşekkürler.

Yoo çalışmak zorunda değilsiniz ama birikim yapmak istiyorsanız farklı bir meşgale arıyorsanız sizi çok fazla yormayacak bir işte çalışabilirsiniz.Tamamen size bağlı yani evliyseniz ve çocuk düşünüyorsanız onun geleceği için şimdiden birikim yapmakta gerekebilir avantaj ve dezavantajlarına bakıp ona göre karar vermek lazım.

Bu arada çalışmadığınız halde size yetecek gelir nereden geliyor merak ettim?
Evli değilim, boşandım kasım ayında. Dolayısıyla uzun vadede çocuk fikrim de yok.

Kira gelirim var.

Bunu iki yıl önce sorsaydın kesinlikle çalışmalısın derdim. Üreten kadın, topluma katkı sağlayan insan fırt zırt gereksiz tabularım vardı. Bu dünyaya çalışmaya gelmedik. Ömür çok kısa, su gibi akıl geçiyor. Diyorsan ki daha fazla para istiyorum daha iyi bir hayat yaşamak istiyorum o zaman çalış. Ama zaten durumum iyi kendime ait gelirim var, bu para veya gelir ben ölene kadar beni her türlü idare eder diyorsan keyfine bak derim.

Böyle bir durumda olsam yine de çalışırdım sanırım. Tabi ki çalışacağım şartlar da önemli. Bence rahat bir çalışma ortamı bulursanız çalışın. Akarken doldurmak lazım 😃

Bunu iki yıl önce sorsaydın kesinlikle çalışmalısın derdim. Üreten kadın, topluma katkı sağlayan insan fırt zırt gereksiz tabularım vardı. Bu dünyaya çalışmaya gelmedik. Ömür çok kısa, su gibi akıl geçiyor. Diyorsan ki daha fazla para istiyorum daha iyi bir hayat yaşamak istiyorum o zaman çalış. Ama zaten durumum iyi kendime ait gelirim var, bu para veya gelir ben ölene kadar beni her türlü idare eder diyorsan keyfine bak derim.
Bu toplum için hayatı ziyan etmeye değmez, değmiyor. Ne refah var ne emeğin karşılığı.

Bu arada kesinlikle ben de 2 yıl önce biri sorsa, saçmalama tabi ki çalış derdim. Ben de aynı sizin gibiydim. Benim de fikirlerim değişti.

kişisel gelirim olsa, çalışmadan da çalışıyor gibi bir gelir elde edebilen biri olsam hayatta calismazdim. ben su an mecburiyetten çalışıyorum. paraya ihtiyacım olduğu için yani. ha bu çalışma sebebim elbette memur oluşumdan da kaynaklı amma velakin sigortam yatsaydı maaşım kadar bir gelirim olsaydı yemin olsun çalışmaz büyük bir zevkle istifa ederdim. ha siz çalışma kadinisinizdir saygı duyarım 🤣ben ev kadınıyım bayılıyorum eve. yine de halime sukredeyim sağlıklıyım çalışıyorum diyeyim de rabbimin gücüne gitmesin

Back
X