• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışmak ya da çalışmamak

Yanlışlıkla o kadar geliştik ki artık kadınlara çalış baskısı yapılıyor😂 dünya değişir, evrilir ama kadına baskı her zaman sabittir.
Ben evden çalışıyorum ona rağmen insanlar ee sen ne zaman işe gireceksin diyorlar. Benim bir işim var diyorum böyle sabah çıkıp işe gitmeli normal iş diyorlar.. Aile evindeyken göze batmıyordu da evlendikten sonra evden çalışıyorum diye ev hanımı olduk gözlerinde. Yani insanları memnun edemezsin. Hangi opsiyon seni mutlu edecekse onu seçmelisin

Yani şöyle, gelirim çok çok yüksek değil. Sonrası için ne olur bilemiyorum, bitti bu saatten sonra çalışmak yok asla demiyorum ama en azından bir süre böyle gidecek. Sigortalı olmak psikolojikmen güvende hissettiriyor beni. Hastane işlemleri vs.

Boşanma oldu kasım ayında. Aslında ufak bir yer de açasım var. Şöyle küçük bir işletme vs. Düşünüyorum henüz:)
Çocuk oyun grubu kur kız hande. Biraz samimi oldu ama içimden geldi. Çok güzel para var. Oturduğun yerden yaparsın. Hayatını da etkilemez.

Yanlışlıkla o kadar geliştik ki artık kadınlara çalış baskısı yapılıyor😂 dünya değişir, evrilir ama kadına baskı her zaman sabittir.
Ben evden çalışıyorum ona rağmen insanlar ee sen ne zaman işe gireceksin diyorlar. Benim bir işim var diyorum böyle sabah çıkıp işe gitmeli normal iş diyorlar.. Aile evindeyken göze batmıyordu da evlendikten sonra evden çalışıyorum diye ev hanımı olduk gözlerinde. Yani insanları memnun edemezsin. Hangi opsiyon seni mutlu edecekse onu seçmelisin
Ayy ne güzel özetledin. Üstüne söz söylememe gerek yok. Kaşe mühür imza😅😍

kişisel gelirim olsa, çalışmadan da çalışıyor gibi bir gelir elde edebilen biri olsam hayatta calismazdim. ben su an mecburiyetten çalışıyorum. paraya ihtiyacım olduğu için yani. ha bu çalışma sebebim elbette memur oluşumdan da kaynaklı amma velakin sigortam yatsaydı maaşım kadar bir gelirim olsaydı yemin olsun çalışmaz büyük bir zevkle istifa ederdim. ha siz çalışma kadinisinizdir saygı duyarım 🤣ben ev kadınıyım bayılıyorum eve. yine de halime sukredeyim sağlıklıyım çalışıyorum diyeyim de rabbimin gücüne gitmesin
Ne güzel memursunuz. Memur olsam çalışırdım ben de.
Allah güç kuvvet versin herkese❤️

amaaannn gez arkadaşım paran da varmış. gezdiğin yerleri paylaş YouTube da ben de takip ederim seni. Hem gezer hem çalışırsın. Türkiye in her ilini gez vallahi imrendim sana suanda

Buraya bunu yazmakla da iyi cesaret etmişsiniz. Sizi korkutmak istemem ama insanlar zaten ekonomik olarak zor bir süreç yaşıyor yıllardır. Bir de siz kendimi sigortali gösteriyorum yazmışsınız.. inşallah bir gün bir yerden patlamaz bu durum.
Insanların zor süreçlerden geçmesi ile arkadaşın sigortasını şirket üzerinden yatırması arasındaki bağlantıyı cozemedim. Bu millet yıllarca ise gitmeyip tikir tikir maaş alanlara bile bişey yapmadı bugüne kadar ya da mevcutta 3-5 şirkette müdür pozisyonlarını dolduran ultra donanımlı kişilere de.

Sigortası şirket üzerinden yatiyormuş, isteğe bağlı sigortalı olsa bağkur üzerinden yatar. Sonuç olarak tek farkı emeklilik için gereken prim gün sayısı olur. Sanki devlete para vermeden emekli olmaya çalışıyor

Sigortaniz yuksekten ödeniyor ve ayrica gelirinizde var ise, standartlarinizdan memnunsaniz calismaniza gerek olduğunu dusunmuyorum.

Standartlarim bana yetmiyor, daha cok para kazanirsam daha mutlu bir hayatim olur diyorsaniz elbette calismalisiniz.

Ya bu disardan sigorta ödeme işi bana çok saçma geliyor. Zaten emeklilik yaşına kadar prim günü fazlasıyla doluyor. Ölmez de alırsak diye iki kuruş emeklilik maaşı için şimdiden birilerine para verip prim ödemek saçma geliyor. Onun yerine fon alırım, ilerde daha mantıklı bir yatırım olmuş olur. Bu prim ödeme işi yıllarca çalışmamış, emeklilik yaşı gelince günü dolsun diye yapılınca mantıklı bence. Sen bilirsin ama yine de.

Gelirlerin düzenliyse, kira gibi, bence bir süre çalışmayabilirsin. Boşanma olduysa, tazminat aldıysan, kendi kendini döndürecek ufak bir iş de kurabilirsin. Boşanma henüz olmadıysa o aşamada girisme tabi böyle bir yatırıma 😅

Su temettu fonlarindan anliyor musun Kerkenes? Ya da anlayan varsa bana bir mesaj atabilir mi yahu? Birseyler danisacagim.

Su temettu fonlarindan anliyor musun Kerkenes? Ya da anlayan varsa bana bir mesaj atabilir mi yahu? Birseyler danisacagim.
Maalesef ben yatırımımı yurtdışında yapıyorum artık daha kolay geldiği için. Yatırım danışmanı yapiyor daha doğrusu. Ama turkiyedeyken bankacimla özel olarak yapıyorduk 🤔 keşke anlasam da iyice takip edebilsem isterdim.

Insanların zor süreçlerden geçmesi ile arkadaşın sigortasını şirket üzerinden yatırması arasındaki bağlantıyı cozemedim. Bu millet yıllarca ise gitmeyip tikir tikir maaş alanlara bile bişey yapmadı bugüne kadar ya da mevcutta 3-5 şirkette müdür pozisyonlarını dolduran ultra donanımlı kişilere de.

Sigortası şirket üzerinden yatiyormuş, isteğe bağlı sigortalı olsa bağkur üzerinden yatar. Sonuç olarak tek farkı emeklilik için gereken prim gün sayısı olur. Sanki devlete para vermeden emekli olmaya çalışıyor
Ya teşekkür ederim. Kimseyle polemiğe girmek istemiyorum, onun için çok uzatmadım ama cidden kaçak elektrik kullanıyorum sanki hahaahah😅Ben yine kendi cebimden ödüyorum yani. Evet, yasal değil zaten kabul ediyorum ama kimsenin sırtından da geçinmiyorum.

amaaannn gez arkadaşım paran da varmış. gezdiğin yerleri paylaş YouTube da ben de takip ederim seni. Hem gezer hem çalışırsın. Türkiye in her ilini gez vallahi imrendim sana suanda
Ya canım çok teşekkür ederim❤️Hepimizin çok çok iyi imkanları olsun, nasıl istiyorsak öyle yaşayalım inşallahhh🫶🏻

evden çalışarak ev aldım
araba aldım
ülkenin en pahalı şehirlerinden birinde yaşıyorum
canım istemezse de çalışmıyorum, ki bu ara istemiyor
bağkuru tabi yatırıyorum her türlü

ama millete kalırsa zavallı bir durumdayım

tabi mu "millet" dediğim görüşmeyi sevmediğim, illa memur olunacak ve kendinden daha üst düzey bir memurla parlak bir evlilik 30 yaşından önce yapılıp bir kız bir de erkek çocuk sahibi olunacak şeklinde bir hayat yaşanmalı diyen (ki hepsinin de öyle bir hayatı oldu, Allah mesut etsin) ama sohbetine 3 dakikadan fazla katlanamadığım kibir abidesi, staküko delisi kimseler

sizin hayatınız size benim hayatım bana yahu, anlatamazsın ama, mümkün değil yani...

Geçen gün eşimle hayal kuruyorduk, zengin olsak napariz diye ☺️ İşimi bırakır mıyım diye düşündüm. Hiç bırakmak gelmedi içimden 😁 Ne iş yaptığınla ve işini sevmene alakalı sanırım. Zor bir işse bırakmak istersin ama benimki rahat Bi iş. Bi de bana hep söyle geliyo çalışmayı bırakırsam yaşlanırım gibi 🧓 Yani beni dinç ve genç tutuyo. Zihnimi de zinde tutuyo. Gez dolaş eğlen nereye kadar tatmin eder bilemiyorum. Beynim tembellesir galiba 😅 Hiç çekici gelmiyor.

Samimiyetine bayıldım amaa:) O alanda hiçbir bilgim yok :KK43: Çocuğum da yok. Benim aklımda ya tırnak salonu ya da şöyle ufak bir butik var aslında.
Tırnak salonu kesinlikle iş yapar.Çünkü kolay bitmeyecek bir sektör bence kadınlar oldum olası tırnaklara önem veriyor hepsi olmasa da .Butik zaten her yerde var

Ben olsam keyif aldığım bir dalı hayattaki işim yapardım az kazansam bile hem oyalanırdım hem zaman geçerdi stresli bi işte çalışmak yerine 😇tamamen kopmazdım iş hayatından hobimi işe çevirirdim

Geçen gün eşimle hayal kuruyorduk, zengin olsak napariz diye ☺️ İşimi bırakır mıyım diye düşündüm. Hiç bırakmak gelmedi içimden 😁 Ne iş yaptığınla ve işini sevmene alakalı sanırım. Zor bir işse bırakmak istersin ama benimki rahat Bi iş. Bi de bana hep söyle geliyo çalışmayı bırakırsam yaşlanırım gibi 🧓 Yani beni dinç ve genç tutuyo. Zihnimi de zinde tutuyo. Gez dolaş eğlen nereye kadar tatmin eder bilemiyorum. Beynim tembellesir galiba 😅 Hiç çekici gelmiyor.
İşinizi böyle sevmeniz çok güzel🫠

Back
X