Bende bir süredir sigortalı bir işte çalışmıyorum. İnsan acaba mi diyor ama önceki işyerindeki çalışma koşullarını düşününce değmez ya diyorum. Evde geçirilen zamanın boş zaman olduğu algısı var. Hayır işte gecirilen zaman da boşa giden zaman aslında çok bir farkı yok. Başkası çok çok daha fazla para kazansın diye sen 8 5 orada bulunuyorsun. 8 5 orada bulunman satın alınıyor. Aslında kimse o kadar saat çalışmıyor verimli çalışmak olarak düşününce. Ama mecbursun işte ülke şartları belli.
Hayatın geri vitesi yok arkadaşların dediği gibi bugün bir daha yaşanmıyor. Çok iyi anlıyorum ama insan sadece çalışınca verimli bir insan olmuyor. Bize bu öğretildi bu işlendi bilinçaltımıza değiştirmesi zor yargılar.
Özel sektör beyaz yaka için konuşuyorum.
En kurumsal firmalar bile akşam 18.30 paydos etmiyor.
Servis kalkışı v.s 19.00
Eve varmak 20.00
Markete uğra ekmek al ıvır zıvır 20.30
Duş al sofra kur 21.30
Sofrayı topla ve bir sonraki günün yemeğini yap.. 23.00
Çocukların ödevleri banyosu eş kişisi ile yakınlaşmak .. 01.00
Sabah 05.00 kalkış. Kahvaltı hazırlama ortalığı toplama çocukları giydir ..
Cumartesi günü bile tam gün çalışılıyor pazartesiye hazırlık çok defa
Pazar günü ve dini resmi tatillerde yıllık izinlerde kayınvalidenin evine git orada da hizmet et..
Cehennem hayatı..ofisteki arkadaşlarım hep şunu derdi evlilik erkeğin menfaatine. Hem evde hem işte çalışıyorsun
Erkek en fazla evi süpürür
Çalışan kadınların eve yardımcı alınmasına bile müsade edilmiyor şaşırıyorum
Çalışan kadınların da ekonomik özgürlükleri yok maalesef. Maaş kartı kocasında olan öğretmen kızçeler gördü bu gözler
Bir erkeğe çocuk ver, yemek ver, ütülü elbise ver, temiz bir ev ver, yatakta ihtiyaçlarını karşıla, bayramda yıllık izinlerde kayınvalideye hizmet et, maaş kartını da eline ver.
Erkek ne verecek ? Bu işte bir dengesizlik yok mu ? Evliliğin yükü kadınların omzunda hiç adil değil.
Kadın ve erkek aynı anda işten eve gelir. Kadın mutfağa girer , er kişisi de elinde telefon kumanda..
Eşine çalışma hayatını direten modern aydın görünümlü Türk erkeği, ev işlerine sıra geldiğinde gelenekçi takılıyor.
Güçlü kadın diye diye erkekleri prensese çevirdiler damacanayı bile kadınlar kaldırıyor artık..kadınlar dişil enerjilerini kaybettiler maalesef ya bu doğanın kanununa aykırı
İlişkiler evlilik saçma sapan bir düzeye evrildi erkekler 40 yaş altı inanılmaz materyalist olmuş şaka gibi
Yazdıklarımdan kadının yeri evidir çalışmasın tüm gün evde kalsın kocasına muhtaç olsun anlamı çıkarılmasın lütfen
Gelir düzeyi yüksekse ve eğitimli ise çalışmamak kendi tercihidir.
Sigorta ödeniyorsa düzenli geliri varsa oh mis ne diye çalışacaksın ya elin adamının kahrını çekeceksin sabahın köründe yollara düşeceksin
çocuklar zaten orda burda büyüyor perişan halde hiç düşünmek istemiyorum onları
Türkiye de kadın olmak anne olmak acayip zor