• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışmak mı, ev hanımlığı mı ?

öncelikle radyolog değilim nickime aldanma,hemşireyim ayda 9 gun 24 saat nöbet cumartesi pazar bayram yok ve ben calısıyorum stresli anlarım olmuyor mu? ama emın ol benım kadar stres olmuyosundur eşimden ayrı kaç bayram kaç hafta sonu ayrı geçirdim ki 2 yıllık evliyim zoruma gitmiyor işimi seviyorum şartlarım zorda olsa ,ki devlet hastanesindeyim eşimin kazancıyla elbet gecınebılırım biraz sıkarım ama ben çalışmak istediğim için daha rahat yaşayabilmek için doğacak cocuklarıma daha iyi bir ortam hazırlamak için calısmayı tercih ediyorum tabı bu benım görüşüm

Sen çalıştığın heranın parasını alıyorsun, mesai oluyor hepsii nöbet tutsan da nöbet izinini veriyor, resmi tatillerde çalışsan mesaisini alıyorsun. Akşam 17.00 de çıkıyorsun. Ben resmi tatillerde çalışıyorum ama 5 kuruş fazladan al resmi tatilde de çalıştın diyen yok emeğininn karşılığını alıyorsan işini de seviyorsan şanslısın demek oluyor..

Sen çalıştığın heranın parasını alıyorsun, mesai oluyor hepsii nöbet tutsan da nöbet izinini veriyor, resmi tatillerde çalışsan mesaisini alıyorsun. Akşam 17.00 de çıkıyorsun. Ben resmi tatillerde çalışıyorum ama 5 kuruş fazladan al resmi tatilde de çalıştın diyen yok emeğininn karşılığını alıyorsan işini de seviyorsan şanslısın demek oluyor..

Resmi tatillerde calısıyorsan ve karşılığını almıyorsan şikayet edeceksin arkadaşım Bakanlığa, etmiyorsan da sesini cıkarmayacaksın. Zaten başımıza ne geliyorsa hakkımızı aramamamızdan geliyor.

devletin bize uygun gördüğü maaş tabi ki emeğimizin karşılıgı değil ha birde hazirandan sonra aralık ayına kadar yapılan kesıntıler harıc ama yinede şükürler olsun,ayrıca mesai almıyorum vardiyalı calıstıgımız için 56 saatlık bir mesai fazlalıgımız cıkıyor saati 3 -4 tl bayramı haftasonu hepsi aynı hesaba tabii tutuluyor..diyeceksin ki hiç almamaktan iyidir doğru ama yinede hakettiğimiz bundan daga fazlası.. dediğim gibi stressiz kolay iş yok sıkıldıysan cık işten bıraz evde otur ama sonrasında yıne mutlaka çalış :))

Resmi tatillerde calısıyorsan ve karşılığını almıyorsan şikayet edeceksin arkadaşım Bakanlığa, etmiyorsan da sesini cıkarmayacaksın. Zaten başımıza ne geliyorsa hakkımızı aramamamızdan geliyor.

memur elmayram bilir dimi canım ,memurların mesailerinin nasıl işlediğini :))

Ben devlet memuruyum. Kendime ait tertemiz bir odam, masamda telefonum telefonun diğer ucunda kat görevlisi var. Çayım, kahvem, sandvicim bile ayagıma gelir. Maaşım da epey yüksek (diğer memurlara göre).

Ama bir de bana sor. Şimdi pek sıkıntı yaşamıyorum ama evliyken ağlayarak calıstıgımı bilirim.

Makam katındayım. Herkes 17,30 da iyi akşamlar der gider ama sen arkalarından melül melül bakarsın, çıkış saatin bir adamın iki dudağının arasındadır. Bu da en erken 19,30 demek. Eve gidene kadar saat 20,30 olur. O saatten sonra nasıl bir performans beklersin kendinden. Kazandığın parayı nereye harcarsın?

Ben bir gün sistit oldum, makamdan ayrılamıyorum, ağlaya ağlaya cocuk bezi aldırdım marketten ve altıma bağladım biliyor musunuz? O akşamı asla unutamam.

Aldatıldığımı öğrendiğim gün bile bırakamadım masamı, ayrılamadım yerimden. Neler hissettiğimi tahmin edebilir misiniz, hayır?

Nedir beni burada tutan sizce, para mı? Çalışma saatleri mi?

Hayır hiçbiri, ben emeklerimin karşılığını alıyorum, alacağım.

Unutmayın hicbirşey dışardan göründüğü gibi değildir. Ve burası Türkiye, o para size asla yetmez.

Çalışman daha mantıklı görünüyor ama
İş mi değişirsin bi süre ara mı verirsin tercih senin

Şimdi ucu ucuna geçinseniz de bebek olunca daha çok artar ki masraflar
Kira da her yıl artar
Bence hazır arabayı satıyoken biraz ekleyip peşinat verip ev almakta fayda var
Taksitler düşük olursa kira gibi olur hemen hemen ve iyi yatırım yapmış olursunuz

Hesaplatıp yatırıyorum paranıhesabına :1: allah iş derdi versin, allah sükür versin bizlere:38:

zam yap hacı ya gecınemıyorum

Benim bildiğim sağlık sektöründe bayramda çalıştın diye kimse para vermiyor. Onlar zaten nöbetin oluyor.

evet aynen öyle ama şöyle bir durum var aylık calısma saatını doldurursan calısma fazlalıgın kaç saat ise saati 3-4 tlden hesap edilir o parayı alırsın ben 9 gun 24 saat nöbet tutuyorum 56 saatlık fazla mesaim cıkıyor onunda karsılıgı 200-220 arası bir şey ama bayramdada calıssan aynı hafta sonu calıssanda aynı

Son düzenleme:
bence eşinin aldıgı maaşla geçinemezsınız fevrı hareket etmemelısın..
genelde çalışan kadınlar ev kadınlarına özenır ne guzel evde rahatlar dıye ama çalışmayanlarda çalışmak ıster garıp bı duzen ama ben calısmıyorum valla memnunum halımden:)

İnsan kendini mutsuz hissettiği bir iş' te verimli de olamıyor bunu bilir bunu söylerim. Bende çok kez ağlayarak geldim işyerine, işveren babam, herkes sen şanslısın dese de, ben babasının yanında çalışan en şansızlardan biriyim belki de :)

Çünkü babama göre ( kendi çocuğu olduğum için) patron çocuğu uyumaz, hastalanmaz, para istemez, gece gündüz çalışır. Ben şuan salya sümük hastayım ama yine işimin başındayım. Elmayram gibi çayım, kahvem önüme gelmez tam tersi ben gelenlere çay, kahve hizmeti yaparım. Temizlik ben, çalan telefon ben, sipariş ben, fatura giriş-çıkış ben, tahsilatlar ben bir problem olursa çözümleyecek yine ben, yani ben oğlu ben :) Sabah 8 olmadan evden çık akşam 8' de eve gir. Babaaa 300 TL para lazım bu ay derim, 300 çok 200 veririm der te Allaaamm :)

Bakıyorum halamın oğlu yardıma geliyor çırak olarak yaz tatillerinde çocuğa 20 gün için 800 lira veriyor, kardeş çocuğu ya :D

Sonra bana sen şanslısın diyorlar, şansın böylesine...
Sinirlendim yine şimdi, zaten babamın yanında çalışmaya başlayalı sinirli, çatık kaşlı bir insan oldum çıktım. :ssz:

Son düzenleme:
İnsan kendini mutsuz hissettiği bir iş' te verimli de olamıyor bunu bilir bunu söylerim. Bende çok kez ağlayarak geldim işyerine, işveren babam, herkes sen şanslısın dese de, ben babasının yanında çalışan en şansızlardan biriyim belki de :)

Çünkü babama göre ( kendi çocuğu olduğum için) patron çocuğu uyumaz, hastalanmaz, para istemez, gece gündüz çalışır. Ben şuan salya sümük hastayım ama yine işimin başındayım. Elmayram gibi çayım, kahvem önüme gelmez tam tersi ben gelenlere çay, kahve hizmeti yaparım. Temizlik ben, çalan telefon ben, sipariş ben, fatura giriş-çıkış ben, tahsilatlar ben bir problem olursa çözümleyecek yine ben, yani ben oğlu ben :) Sabah 8 olmadan evden çık akşam 8' de eve gir. Babaaa 300 TL para lazım bu ay derim, 300 çok 200 veririm der te Allaaamm :)

Bakıyorum halamın oğlu yardıma geliyor çırak olarak yaz tatillerinde çocuğa 20 gün için 800 lira veriyor, kardeş çocuğu ya :D

Sonra bana sen şanslısın diyorlar, şansın böylesine...
Sinirlendim yine şimdi, zaten babamın yanında çalışmaya başlayalı sinirli, çatık kaşlı bir insan oldum çıktım. :ssz:

Haksizligin bu kadarina pes...
Baska bir ise baslasan?

Ise giderken suslenirim ama 12 saat mesaiden sonra gorceksin halimi. :52:
Sac bas dagilmis, makyaj akmis, kostura kostura kan ter icindeyim.
Degil sigara icmek icin zaman bulmak, tuvalette bile gidecek vaktim yok.
Eve donmeden, ustumu degistirince o zaman hatirliyorum "Ha benim tuvalettim gelmisti dogru ya" diye :9:
Su hasta, bu hasta derken surekli stres icindeyim, insanin hayati soz konusu sonucta...
Su agzimi tutabilseydim, bir kac ayda incecik olurdum gercekten. :1:
Hayatim bundan ibaret, evden ise, isten eve.
Yollarda surun, stres icinde ol, tekrar yollarda surun, eve gir zibar yat.
Bir de evli olsam... aman Allah'immm :19:
Sosyal aktivitelerim 0, buralarda gezecek tozacakta yer yok.
Cafe, cay bahcesi bile yok anam :1:
Kös kös bir hayatim var iste.
2014u iple cekiyorum, kesin donus yapacam hayirlisiyla. :72:
Maasim az ama kafam rahat olsun modunda olmak istiyorum artik.

valla ben çalışan iriyim ve bekarım ama yani ben bile yoruluyorum . sabah erkenden kalk işe git eve gel yat uyu yarın yine aynı offf hayat mı bu yaa diyorum . para kazanmak iyi birşey ayakların üzerinde durmak ama mutluda değilim . evli olsaydım çalışmak işkence gelicekti . sevdiğim bir mesleğim yok maalesef .severek yapıyorsan bir işi keyif verir ama zorakiyse çok kötü .. insa mesleğini çok iyi seçmeli işte ben yaptım başında bu hatayı çekiyorum şimdi . bir arkadaşım vardı çok evlenmek istiyordu sonunda evlendi . geçen gördüm kızı bin perişan . çok zayıflamış ermişi bitmiş . canım diyor iş-ev zor . yani bu mu şimdi ayakları üzerinde durmak . neresi özgürlük bunun . sabah kalk işe git akşamın bir saatinde çık eve gel yemek yap yemeği önüne koy sonra sofrayı topla . ortalığı topla sonra yat uyu . sabah yine kalk aynı . kadınların işi çok çok zor artık . erkekler mükemmel kadını istiyor . hem çalışsın hem bakımlı olsun hem pratik olsun hem iyi yemek yapsın hem titiz olsun hemde beni memnun etsin . yahu bu kadın denilen canlınında bir canı var . sen işten gel uzan keyfine bak kadıncağız didinsin . üstüne birde beğenme . hadi canım ya . erkeklerin bu bencilliğine deli oluyorum .
senin konuna gelince o paraya geçinemezsiniz canım . eşin hafta sonuda çalışabilir evine bakmak istiyorsa . çalışmak zorunda değilsin . sana mı güvendi evlenirken .

Kesinlikle işinizden ayrılmayın derim biz karı koca eğitimciyiz , ben mesleğimi çok sevrek yapıyorum sabah 6 da kalkıyorum 7 de yollra düşüyorum günlük 2 saatim yolda geçiyor sonra okuldan çocuklar geliyor ,ben 3,5 da evdeyim yemek filan derken akşam oluyor ama ben çalışmayı seviyorum daha planlı ve düzenli oluyor çalışan kadın bunu çevremden görüyorum.Hayatı daha dolu yaşıyorsun evde oturup ne yapacaksın,çocuğun olduğunda masrafların dahada artacak ve akşama kadar özlediğinde inan çok daha kaliteli zaman geçiriyorsun bence iş yerini değiştir eşinizn maaşı çook az ,asgari ücretle geçiniliyor diyenlerede katılmıyorum hayatta kalmaya çalışıyolar herşeyden yoksun olarak....

Ben çalışan bir bayanım ama artık çok strese giriyorum çalışmak istemiyorum. Bir kredi çekip araba aldık ama onu da satmaya karar verdik eğer o satılırsa kredi borcunu da kapatırız böylece büyük bir borcumuzda kalmamış olur. Eşimin maaşı 1350 lira 650 sini kira versek kalanıyla geçinebilir miyiz sizce?
6-7 aydır bebek istiyoruz ama hamilede kalamadım bunun belki stresle de alakası vardır diye düşünüyorum olamaz mı?
Siz benim yerim de olsanız ne yapardınız arkadaşlar, evimde daha bir gündüz doğru düzgün oturmadım haftanın 6 günü çalışıyorum yaptığım işte 3.5 yıldır çalışıyorum ama sıkılmaya ve strese girmeye başladım, biraz evde oturmak istiyorum haksız mıyım.

Arkadasım bence sen calıs tekrar ısıne ıse gır
Koca maasıyla olmuyor
Bıde yarın bır gun cocuk olur ıce körelırsın ısten sogumaya baslarsın
Arayı acınca hevesın kalmaz bıde ıs bulmaktada tekrar zorluk cekebılırsın
Ssk fılan yatar ılerde emeklı fılan olrusun.
Bunuda gectım yarının ne getırce hıc bellı olmaz !!!!!

benim tavsiyem çalışmayın.
çevremden ve kendimden biliyorum, çalışan kadının masrafı çok oluyor, kazandığının da bereketi olmuyor.
bir çok iş kadını stres gerginlik yüzünden sürekli hasta ve sürekli doktorlarda.. kazandığını hastaheneye, çocuk bakıcısına, temizlikçi yardımcıya, kıyafete vs. harcıyor.
karı koca çalışanlara bakıyorum yine de geçinemiyorlar, şikayet ediyorlar hallerinden.
oysa babanın az da olsa bir maaşla ev geçindirdiği aileler gül gibi geçiniyor ve şikayet de etmeeybiliyor.
insan kazandıkça daha çok harcıyor, israfa yöneliyor.
oysa kanaat ve iktisat paraya bereket getiriyor.
dahası, çalışan kadınların kocasına karşı tahammülsüz olduğunu ve bu yüzden geçimsizlik ve huzursuzluk çıkardığını da itiraf etmeliyiz.
ben de çalışıyorum ama evlenince çalışmayı düşünmüyorum.
çalışma ve para kazanma işi kadının kimyasını bozuyor bence.

neharcımm bazı noktalarda sana hak veriyorum ama genel olarak sana katılmıyorum.. inan ki kazancımızın bereketi de var ( çok şükür ) kadın artık günümüz şartlarında helal bir yolla hayatın içinde olmalı.. ayakta durabilmeli.. ne olursa olsun diyeceğimiz durumlar var.. ölüm var mesela. eşi ölmüş ve ya boşanmış bir kadının toplum içinde düşeceği veya sıkıntıları yakından görmüş biri olarak söylüyorum.. kadın hayatın içinde olmalı..

Çalışan ve evli bi bayan olarak söyleyebilirim ki en rahatı evde oturun yatın kalkın keyfe keder iş yapın en güzeli ;)

Back
X