söyle bir algi var Kadin haklarını savunmak demek her yerde ekonomik özgürlüğü olan calisan kadınlar insa etmek demek gibi geliyor insanlara. ki yasadigimiz ülkede bu kadar mağdur Kadin varken hakli oluşmuş bir algı, bir sey de diyemem. ben de kadinlarin calismasi birine muhtaç olmaması taraftarıyım kendi adıma, ama bu bana kimseyi yargılama hakki vermez. esas feminist düsünce kadinin hür iradesiyle seçtiği her karara saygı duymaktır. Kadin kendi istediği icin calismiyorsa bu onun tercihidir onu çalısmaya zorlamak ona saygisizlik ve hakkına tecavüzdür, ister calisir ister calismaz ister kuaför olur ister eskort olur. kendi rızasıyla yasadigi sürece her secim bizim karisamayacagimiz saygı duymamız gereken secimdir benceBöyle yorumlayan o kadar az ki ben çalışma karşıtı değilim burda herkes yürüyor bana daha çok can sıktılar ben istediğimde hazır olduğumda uygun gördüğüm işte neden çalışmım
Evrensel adetler vardıryeni evliler çalışmaz, 5 sene sonra çalışmaya başlar diye bir kural mı var. Tembelsin kısa ve net bu.Yarın öbür gün koca ortada bıraksa ne sigortan yatmış ne elin 1 gün iş tutmuş kalıcaksın ortalıkta. git bi de koştur koştur çocuk yap evlenir evlenmez de. kenarda 3 kuruş var diye de güvenme bir bela gelir nolduğunu şaşırırsın.
iyi de kadin zaten bahane sunmuyor ki. ben calismak istemiyorum diyor direkt. evde oturmayı ev isi yapmayı seviyorum Demis. bi bahanesi yok açık ve net konuşuyor. sikintisi esinin onu çalısmaya zorlaması.Kendi parani kazanip yemenin tadi hicbir seyde yok, annem 50 yasinda hem calisip hem ev islerini yapiyorlar babamla, pandemide 10 gun evde kalinca sıkıntıdan patladi, yani herkes sikayet etmiyor boyle calismaktan. Ayrica 2 ev ve arabalari var ihtiyaclarida yokbence sen biraz tembelsin bahane arıyorsun esine direk soyle ben calismam diye
Çalışan kadına saygı çalışmayana saygısızlık böyle olması gerekmiyor herkes istediğini yapmakla özgür ben evlenirken çalışmıyordum biliyordu bende çalışmanı istemiyorum diyordu şimdi en ağır işe giriyorum desem hayır demez o beni üzüyor bıraksın izin versin zaman tanısın seçiçi olmama istememesöyle bir algi var Kadin haklarını savunmak demek her yerde ekonomik özgürlüğü olan calisan kadınlar insa etmek demek gibi geliyor insanlara. ki yasadigimiz ülkede bu kadar mağdur Kadin varken hakli oluşmuş bir algı, bir sey de diyemem. ben de kadinlarin calismasi birine muhtaç olmaması taraftarıyım kendi adıma, ama bu bana kimseyi yargılama hakki vermez. esas feminist düsünce kadinin hür iradesiyle seçtiği her karara saygı duymaktır. Kadin kendi istediği icin calismiyorsa bu onun tercihidir onu çalısmaya zorlamak ona saygisizlik ve hakkına tecavüzdür, ister calisir ister calismaz ister kuaför olur ister eskort olur. kendi rızasıyla yasadigi sürece her secim bizim karisamayacagimiz saygı duymamız gereken secimdir bence
Hayir calisanlar mutsuz falan dedi ya gayette mutlular yani herkes zorunda oldugu icin calismiyorkiiyi de kadin zaten bahane sunmuyor ki. ben calismak istemiyorum diyor direkt. evde oturmayı ev isi yapmayı seviyorum Demis. bi bahanesi yok açık ve net konuşuyor. sikintisi esinin onu çalısmaya zorlaması.
bence esinizle açık açık konusun. evlenirken calismiyormussunuz, eğer su an gecinememe gibi bir mesele yoksa, bastan size evlenirken söylemeliydi ben calismani isterim diye.Çalışan kadına saygı çalışmayana saygısızlık böyle olması gerekmiyor herkes istediğini yapmakla özgür ben evlenirken çalışmıyordum biliyordu bende çalışmanı istemiyorum diyordu şimdi en ağır işe giriyorum desem hayır demez o beni üzüyor bıraksın izin versin zaman tanısın seçiçi olmama istememe
Vay be günümüzün kadınları ben hariç hepsi ne kadar çalışkanmış gözlerim yaşardıKendi parani kazanip yemenin tadi hicbir seyde yok, annem 50 yasinda hem calisip hem ev islerini yapiyorlar babamla, pandemide 10 gun evde kalinca sıkıntıdan patladi, yani herkes sikayet etmiyor boyle calismaktan. Ayrica 2 ev ve arabalari var ihtiyaclarida yokbence sen biraz tembelsin bahane arıyorsun esine direk soyle ben calismam diye.
orayi kacirmisim bak.Hayir calisanlar mutsuz falan dedi ya gayette mutlular yani herkes zorunda oldugu icin calismiyorki
Yoo gayette seviyorum ben calismayi, bir seylere faydamin dokundugunu bilmek ise yaramak hosuma gidiyor ve tabiki kendi paramin olmasi paha bicilemezVay be günümüzün kadınları ben hariç hepsi ne kadar çalışkanmış gözlerim yaşardıya bırakın bu ayakları hepiniz ağlaşıyorsunuz
Olabilir ben tam tersi düşünüyorum diye saldırmanız mı gerekir? Nerede düşünce özgürlüğüYoo gayette seviyorum ben calismayi, bir seylere faydamin dokundugunu bilmek ise yaramak hosuma gidiyor ve tabiki kendi paramin olmasi paha bicilemez
Git kocana çemkir be, biz mi dedik fabrikada işe gir diye..ayrıca hangi kadının hayali ev hanımı olmak? Dünyayı müge anlı izleyip akraba dedikodusu yapan küçük cevrenden ibaret sanma .Laf laf laf
10 ayda acele mi ediyor? 10 ayda adamın tek başına nasıl ev geçindirdiğinden haberiniz var mı? Devir elindeki ile yetinecek devir değil, elinizdekiler tereyağı gibi erimeye pul olmaya başlarsa anlarsınız olayın vehametini. Bir de çocuk ortak etmeye niyetiniz var elinizdeki sınırlı imkanlara. Ne diyeyim, ben ve az sayıda insan hayatı bu kadar fazla ciddiye alıyor galiba.İnanın söz konusu sadece çalışmamak değil aslında eşimin bu konulara çok erken girmesi daha evleneli 10 ay olmuştur eşim herşey için acele ediyor ben daha çok olduğumla yetinirim mutlu olmaya bakarım ama o daha çok yarını hesaplar çok kaygılı kendinide benide gereksiz sıkıyor
Kimse saldirmadi gerçekleri soyledi. Dusunce ozgurlugu diyorsun ama kendin çalışanların mutlu olduğuna inanmiyorsunOlabilir ben tam tersi düşünüyorum diye saldırmanız mı gerekir? Nerede düşünce özgürlüğü
Olabilir ben tam tersi düşünüyorum diye saldırmanız mı gerekir? Nerede düşünce ıYoo gayette seviyorum ben calismayi, bir seylere faydamin dokundugunu bilmek ise yaramak hosuma gidiyor ve tabiki kendi paramin olmasi paha bicilemez
Ne çok bilmiş bu kadınlar yaGit kocana çemkir be, biz mi dedik fabrikada işe gir diye..ayrıca hangi kadının hayali ev hanımı olmak? Dünyayı müge anlı izleyip akraba dedikodusu yapan küçük cevrenden ibaret sanma .
Kadınların kariyer yapmak gibi, dünyayı gezmek gibi, okumak gibi , çocuklarına güzel gelecek vermek gibi hayalleri olabilir . Neden ömür boyu birilerine yük olmayı secesin ki? Bugün kocandan mutlsuun, yarın Allah korusun bir kavgada dayak yesen, seni ailesine karşı ezdirse , ya da telefonda sevgilisiyle konuşmalarını görsen, ya da evliliğinin onuncu ayında gösterdiği ekonomik şiddeti arttırıp sana hiç harçlık vermemeye başlasa.Bir sebepten boşanmaya mecbur kalsan...
o an sıfır parayla ne yapacaksın? Biraz da onlar sana baksınlar diye ailene mi siginacaksin? Cebinde üç kuruş para yokken, tazminat almaya başlamamışken kucağında çocuğunla ne yapmayı düşünürsün mesela? Seni kirklarinin başında , sıfır deneyimle kim ise alır? Nasıl hayatını idame ettirebilirsin?
İnsan biraz kötü günü de düşünmeli. Hiç yoktan bir meslekte başla , bir sene calis. En azından olası bir kriz yaşarsan deneyimin olur, iş bulman kolaylaşır.
Bence esinizin buldugu islere 1 saat gönülsüz gitmek yerine onada böyle söyleyin.ben istediğimde hazır olduğumda uygun gördüğüm işte neden çalışmım
Uyku tutmadığı bir gece beş on sayfa BDV gez lütfen. Evlilikte ezilen, dayak yiyen, küfür işiten, aldatılan , ekonomik şiddete maruz kalan kadınlar nasıl çaresiz kalıyorlar,boşamiyorlar paraları olmadigi icin.Ne çok bilmiş bu kadınlar ya
Dinden gireceksek o konuda bir tek sizin birtakım haklarınız yok yalnız. :) Bence girmeyelim oraya.Geçinenler geçiniyor erkeğin görevi çalışmak dinende karısını zorlayamaz taşın altına elimi koyarak herşeyimizi aza kanaat getirerek yettirmeye çalışıyoruz ihtiyaç duyduğum an en ağır işe girerim zaten ama çok şükür duymıyorum sadece kocanın baskı kurmasına karsıyım
Yoo mutluyuz. Yoksa her çalışan kadının işten gelir gelmez kendi ile eve bir giren kocasının ayağına çay getirdiğini falan mı sanıyorsunuz siz?Arkadaşlar her kadın çalışıyor ve çok mutlu gibi konusmayın nolur her kadın çok yoruluyorum yetemiyorum evde durmak istiyorum çalışmaktan yoruldum diye isyan etmiyor mu? Herkes burda çalışma meraklısı oldu çıktı ilginç
E ne yapalim senin gibi bilmeyip evde mi oturalimOlabilir ben tam tersi düşünüyorum diye saldırmanız mı gerekir? Nerede düşünce ı
Ne çok bilmiş bu kadınlar ya
Uyku tutmadığı bir gece beş on sayfa BDV gez lütfen. Evlilikte ezilen, dayak yiyen, küfür işiten, aldatılan , ekonomik şiddete maruz kalan kadınlar nasıl çaresiz kalıyorlar,boşamiyorlar paraları olmadigi icin.
Avukat için danışmaya gitsen bile bin liraya yakın para ödüyorsun. Boşanmak için bile paraya ihtiyacin var.
Kaç tane kadın sırf maddi imkansızlıklardan iğrenç hayatı cekiyor ... Aile evine gidiyor,çıktığı eve de sığamiyor, daha da pişman oluyor...
Oysa işi gücü yerinde olanlar basıyorlar adamın mabadina tekmeyi, hayatlarına kocasız bir şekilde devam ediyorlar. Ne annesine sığınıyor ne aç kalıyor, kendi parasını kazanmaya devam ediyor.
Bunları da düşünmek lazım. Keşke her evlilik mutlu devam etse ama insan her şeye, her ihtimale hazırlıklı olmali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?