çalışmak istemiyorum çözüm bulamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
imkanım olsa çalışmam gerçekten. Modern kölelik çalışmak ama şimdiye kadar arkamda duran olmadı çalışıyoruz.

Tedavi olsun dedik zaten o da zor geliyor sanırım pek yanaşmadı
Çoğu Depresyonu ilaç düzeltmez uyuşturur, unutturur. Yaşadım biliyorum. Düzenli terapi bir parça işe yarar ama en çok da koşullarının değişmesi yarar.

Koşulların iyileşmesi ile depresyon düzeliyor. Çok para harcaması, yatarak günlerini geçirmesi hep ondan.

Bir de ait olduğu mesleği de bulamamış. Burn out yaşıyor

Aslında siz eğitim ve iş hayatınıda karıştırıyosunuz. Bazı insanlar ders çalışır okula gider gelir ama çalışacak kapasitesi yoktur, çalışma hayatına bir türlü adapte olamaz böyle bir şey olabilir sizdeki. Benim bi arkadaşim iki senelik üni bitimi ben 1 sene dinlencem stajlardan yoruldum dedi ve o 1 sene bugünlerde 8-9 yaşına falan girdi hergün kalkıp işe gidemem dedi kocası bakıyor şimdi ona, ayrılırsam kaygısı yok babam bakar diyor böyle rahat yani sizde ailenize güveniyosunuz bireysel güç istemiyorsunuz, okurken iyi çalışırken kötü bu yüzden. Bu kadar kusup üzülmek yerine çalışmayın herkes iş hayatında olacak diye bir şey yok zaten işi sevmeyip zorla işe gelen tayfa inanılmaz mod düşürüyo. Siz iyi okullardan başarı ve zorlukla mezun olduğunuz için mantık “çalışmam şart” diyor ama yürek ve popo o kadar istekli değil. Buda sizi huzursuz ediyor.

Eeeee sorunun cevabı burdaö sebat et adam gibi bir yerde düzgünce çalış. Saçmalayan taraf sensin. Dikkat ekikliği için doktora göründün mü? Klinik bir problemin yoksa düz sebat edemeyen tiplerden oluyorsun kendini zorlayacaksın başka çaren yok. Ömürboyu mu emekli insanların sırtına yıkılacaksın???

çalıştığım hiçbir alanda mutlu olamadım. okulum varken o kadar güzel yerlerde staj yaptım ki. kendimi asla böyle hayal etmezdim. hayallerim başıma yıkıldı diyebilirim. alan değiştirmek için eğitimler alıyorum ama sıfırdan başlamam lazım. başlamaya cesaretim var ama beraber mezun olduğum insanlar kendilerini o kadar ilerletti ki. 26 yaşındayım ama hem 16 yaştaki gibi sıfır gelecek kaygısı sorumsuzluk hem de 96 yaşında gibi her şeye geç kaldım gibi hissediyorum. ikisi nasıl aynı anda olabilir fikrim yok. terapi için ilaç kullandım köpek gibi herkese saldırır kavga eder oldum. borcumu şimdilik ödüyorum. Eylül ayına kadar bursum devam edecek ama eylülden sonra işe girmem lazım. annem sevgilim çok destek oluyorlar evet ama onların desteği köstek mi anlamıyorum. borca da yeni girdim. evlilik dertleri gelecek kaygısı böyle benim üstümden tır gibi geçti gitti. vize final haftaları aklıma geliyor. kendime ettiğim eziyetler aklıma geliyor ailemin bana verdiği emekler. tamam diyorum yapabilirim. bu sefer dua ediyorum olmasın. ekim ayında gerçekten patlamak üzereydjm asla hiçbir şeye zaman bulamıyordum. şimdi de yataktan çıkmak istemiyorum. insan görmek istemiyorum bana iş okul sorsun istemiyorum.

Önüme gelen fırsat neyse o şeklinde bir kariyer planı için yüksek lisans yapmak ilginçmiş ama sizin tercihiniz tabii.

Şimdiden biliyorsunuz yüksek lisans da bitince bahane bulacağınızı. Çalışmanız için yapılan yorumlara da hep bir bahaneniz var.
O zaman ben bahane konusunda yardımcı olayım bari. Yüksek lisans bitince çocuk yapın. Bir 3-5 sene götürür sizi.

Psikolog ya da psikiyatrist misiniz? Pek sanmıyorum. Teşhis koyma işini uzmanlara bırakalım isterseniz.

eğitim hayatımda 2 sene boyunca uzun dönemli 1. 2. sınıfta da kısa dönemli staj yaptım yalnız. mezun olur olmaz da işe girdim. 4 senedie en uzun işsiz kaldığım süre 5 ay. onda da yüksek lisans vardı. yani uzaktan konuşmak gerçekten çok kolay. ben de böyle konuşurdum gerçi işsiz güçsüz akrabalara. ben kınadığımı yaşıyorum herhalde. iş hayatında olmak zorundayım ne zamana kadar ailem bana bakabilir ki

Sevmediğiniz bir bölümde boşu boşuna yüksek lisans yapıyorsunuz gibi geliyor. O süreyi farklı bir iş kolunda deneseydiniz keşke.

yerinde olsam akademik kariyer yaparım sorun sahibinin… Ama ders çalışmak da belli bir yaştan sonra bıkkınlık getirebilir bilemedim. Yani her insan kendi yaşam amacını bulmalı.
yerinde olsam okumayı seviyorsam akademik kariyer yaparım…

Psikolog ya da psikiyatrist misiniz? Pek sanmıyorum. Teşhis koyma işini uzmanlara bırakalım isterseniz.
Benim yaşadığıma çok benziyor hayır değilim ama kendimi gördüm tek fark arkamda destek yok benim köpek gibi çalışıyorum. Terapiye gidegele artık terapilerden de bir sey olmadıgını gördüm.

daha iyi iş bulma umudu diyelim. okulun ortasında ben ne yapıyorum dedim ama çok geç geldi alan değiştirmedim. her seferinde de şansım iyi gitti daha yüksek maaş aldığım bir iş buldum. şimdi de yüksek lisans derslerimi verdim artık patlama noktasına geldiğim için tezde bıraktım. ailem bırak et dedi. orda kayış koptu. 5 ay 5 sene olur diye mahvoluyorum. bir de veri alanında eğitimler almaya başladım öğrenecek çok şey var. ne yapacağım ben de bilmiyorum. temmuzda düğünüm var. evde durup çocuk yapmak da istemiyorum.

Valla kusura bakmayın da annenize çok üzüldüm. Parazit gibi hayatlarındasin. Seni zengin koca paklar oturur çay cekirdek günleri gezersin.

Benim yaşadığıma çok benziyor hayır değilim ama kendimi gördüm tek fark arkamda destek yok benim köpek gibi çalışıyorum. Terapiye gidegele artık terapilerden de bir sey olmadıgını gördüm.
Sizin yaşadığınız size özel. Tek bir tecrübe ve yaşanmışlıkla evet kesin durum bu, terapilerden de bir şey olmuyor diyemezsiniz. Faydanız değil zararınız dokunur konu sahibine bu şekilde sadece.

kendime yazık etmiş olurum sadece. başka bir şey değil. neye elimi atsam olmadı. memurluk denedim olmadı. kimse bizi kapıda beklemiyor işe almak için.. mecburen önüme gelen fırsatlara bakacağım.

Hiç sorumluluk almadınız mı hayatınız boyunca?Ev falan geçindiremezsiniz siz, çok zor.

Valla kusura bakmayın da annenize çok üzüldüm. Parazit gibi hayatlarındasin. Seni zengin koca paklar oturur çay cekirdek günleri gezersin.
sizin çocuğunuz benim yaşadığımı yaşasa ne yapacaksınız? parazit değilsin git mi diyeceksiniz? hiç sanmıyorum. ben de mutlu değilim. üzülüyorum. herkes her şeyi yapamıyor maalesef. ben yüksek lisans derslerimi verdim ama tezime kafa yoramıyorum. ama işten çıktığım için de korkuyorum.

Hiç sorumluluk almadınız mı hayatınız boyunca?Ev falan geçindiremezsiniz siz, çok zor.
aldım üniversitede. önce ev sonra erkek arkadaşımla yaşadım. kredi çektim ödedim. okulu bitirmek bile çok zordu. sen ne yaptın peki? ne güzel hiç zorluk yaşamayan insanlar için hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…