- 13 Ağustos 2022
- 2.271
- 7.420
-
- Konu Sahibi Savagedaughter99
başkalarını bilemem ama ben sizi anlıyorum bazı insanın fıtratına uygun değil çalışmak. kaldı ki 22 yaşından beri çalışan bu süreçte yüksek yapmış kendi çalışıp arabasını almış bir kadınım aktif olarak spora da gidiyorum ama deseler artık paranı biz verelim katiyen gitmem işe filan. maalesef benim ailem senin gibi değil çalışmazsam evde sadece pişen yemeği yerim ot gibi yaşarım kaldı ki ailem baya varlıklıgerçekten hiçbir neden yok ne öyle bana mallar mülkler bırakacak ailem ne başka bir şey hiçbir garantim yok. ben buna şaşırıyorum nasıl neye güveniyorum. iş görüşmesine gidiyorum dua ediyorum Allah'ım ne olur olmasın. iş ortamında görüşmeye gidince bile sorular sordukları zaman böyle sanki boğazım sıkılıyor gibi oluyor. çok teşekkür ederim. doktorunuz hangi şehirde? iyi olmanıza sevindim
utanıyorum da. ama korku önüne geçiyor. umarım yaşadığımı yaşamazsınız.Mutsuz musunuz diye sormadım, utanmıyor musunuz diye sordum. Burda çünkü devreye girmesi gereken duygu utanç.
benim ailem o konuda iyi annem oldukça hakkını yiyemem. ne yapalım bir kapı açılır diyor. bir de den evde otur inan 2 ay sonra kafayı yersin. asla iyi Bir şey değilbaşkalarını bilemem ama ben sizi anlıyorum bazı insanın fıtratına uygun değil çalışmak. kaldı ki 22 yaşından beri çalışan bu süreçte yüksek yapmış kendi çalışıp arabasını almış bir kadınım aktif olarak spora da gidiyorum ama deseler artık paranı biz verelim katiyen gitmem işe filan. maalesef benim ailem senin gibi değil çalışmazsam evde sadece pişen yemeği yerim ot gibi yaşarım kaldı ki ailem baya varlıklı
zaten yeterince çarpıyor hayatın gerçekleriHem borcun var hem yan gel yat Osman. ne güzel istanbul. Bi an önce kendinize gelin. Hayatın gerçekleri tokat gibi çarpacak yoksa
Çarpmamış çarpsa böyle yazmaya vakit bulamazdınzaten yeterince çarpıyor hayatın gerçekleri
katılıyorum kendi paranı kazanmak sorgusuz harcamak zaten çok güzel ama iştebenim ailem o konuda iyi annem oldukça hakkını yiyemem. ne yapalım bir kapı açılır diyor. bir de den evde otur inan 2 ay sonra kafayı yersin. asla iyi Bir şey değil
Bence de öyle. Hatta her insan çalışmak zorunda değil diye artırıyorum. Ama çalışmasa dahi başka sorumluluklar almalı insan. Evi çekip çevirmek gibi mesela. Konu sahibi onu da istemiyor. Hiçbir şey yapmadan yaşamak istiyor. Ama hiçbir şey yapmazken konforundan, gereksiz harcamalarından da kısmak istemiyor. Bu hayatta kimse (anne bana dahil) kimseye sponsor olmak zorunda değil.Sıfır iromi içerir.Her kadın çalışacak ,iş kadını olacak diye bir şey yok.Evlenecekmişsiniz de.Evinizi cekip çevirir birkac seneye çocuk vs derken vakit geçer.
Ben sizde calisma potansiyeli görmedim.
5 aydır böyle evet. ilk zamanlar kazancım daha iyiydi tabii borcum da yoktu.simdi hem işim yok hem iş korkusu var hem de borcum. çalışırken kazandım gayet güzel oluyor. ama ben asla mutlu olamıyorum bir türlü istediğim işi bulamadım. gencim diye diye bu hale geldim. ailem de ne yapsın özellikle annem durumuma çok üzülüyor. bir tane evladım var ne yapayım çöpe mi atayım diyor. bana abartma düşünme takma evlen tez bitsin bir şekilde düzene girer diyor. bir de alan değiştirmeye çalışıyorum. onun eğitimleri o bu. mahvettiEsas sorun anneniz ve nisanlinizin çalışmazsan çalışma biz sana bakarız demeleri.
Mecbur kalsanız öyle de bir çalışırsınız ki aklınız almaz.
Sonuna kadar şartları zorluyorsunuz nasılsa para veren birileri var diye gibi geldi bana.
ne kadar önyargılı davranıyorsun ya. 5 aydır yaşadığım durum tüm hayatı çöpe mi atacak. zaten yeterince kötüyüm. benim de en büyük korkum çalışmamak. evde oturmak. o kadar emek verdim. 1. sınıfta kimsenin derdi değilken ben staj kovaladım.Bence de öyle. Hatta her insan çalışmak zorunda değil diye artırıyorum. Ama çalışmasa dahi başka sorumluluklar almalı insan. Evi çekip çevirmek gibi mesela. Konu sahibi onu da istemiyor. Hiçbir şey yapmadan yaşamak istiyor. Ama hiçbir şey yapmazken konforundan, gereksiz harcamalarından da kısmak istemiyor. Bu hayatta kimse (anne bana dahil) kimseye sponsor olmak zorunda değil.
ben mezuna bile kalmadan iyi bir sıralama yapıp son anda tıp fakültesini silip mühendislik yazdım onu da uzatmadan bitirdim. okurken de stajlarımı yaptım. boş beleş durmadım bu yaşıma kadar. o çektiğim acılara üzülüyorumBenim böyle bir kuzenim var.Universiteyi falan da maymun istahiyla bitiremedi.Kac defa girip farkli bölüm denedi hatirlamiyorum.Sonra part time islere girdigi gibi istifa ederdi.BIr ara dugun fotografciligi yapti sonra tiyatroya sardi da ünlü isimlerden ders falan aldı.Bir ara dogum gunu organizasyonu yapayim derken evlendi.Elini etegini cekti.Bir de cocuk yaptı.Mis gibi anne oldu.Kizi da buyudu simdi artik.Butun gun evde takiliyor.Hic te sikayetci degil hayatindan.Siz de calismayin.
Sizin anlattıklarınıza göre yorum yapıyoruz ama. Üç ay beş ay beş yıl bilmem ben. Kendiniz dediniz temizlik yemek yapmak istemiyorum zor geliyor, çalışmak istemiyorum zor geliyor, yüksek lisans yapıyorum ama o da zor geliyor. Ben de size sordum bu hayatta size zor gelmeyen bir şey var mı diye, cevap vermediniz. Bunun neresi önyargı? Tamamen sizin cümleleriniz.ne kadar önyargılı davranıyorsun ya. 5 aydır yaşadığım durum tüm hayatı çöpe mi atacak. zaten yeterince kötüyüm. benim de en büyük korkum çalışmamak. evde oturmak. o kadar emek verdim. 1. sınıfta kimsenin derdi değilken ben staj kovaladım.
depresyonda konu sahibi…Sizin anlattıklarınıza göre yorum yapıyoruz ama. Üç ay beş ay beş yıl bilmem ben. Kendiniz dediniz temizlik yemek yapmak istemiyorum zor geliyor, çalışmak istemiyorum zor geliyor, yüksek lisans yapıyorum ama o da zor geliyor. Ben de size sordum bu hayatta size zor gelmeyen bir şey var mı diye, cevap vermediniz. Bunun neresi önyargı? Tamamen sizin cümleleriniz.
Çalışıp çalışmamak değil ki mesele. İnsan çalışmamayı tercih edebilir. Karısı/kocası, ailesi yükü sırtlanmayı kabul eder hiç problem değil. Ama maaşlı bir işte çalışmıyorsa da prenses falan değilse sorumluluk alır insan. Sıfır sorumlulukla hayatınızı idame ettirmeniz mümkün değil.
Tedavi olsun dedik zaten o da zor geliyor sanırım pek yanaşmadıdepresyonda konu sahibi…