ÇALIŞANLAR VE YENİ EVLİLER İÇİN PRATİK YEMEK TARİFLERİ

Aynen ya abartıyorum ben çok
yaa tatlıya saldırıyorum resmen bide tek çeşit olmuyo tatlılar hepsinden yiyorum dün revani yaptık hazır çikolatalı yaş pasta vardı dondurma vardı hepsinden yedim geçen gün güllaç revani ve browni kurabiye vardı gene hepsinden yedim nolcak bu işin sonu bilmiyorum

Oo sen bayağı karıştırıyorsun kız o kadar tatlıyı nasıl bir arada buluyorsun banada gönder

gene basit ve lezzetli bi tarif daha geliyorr kumpiri çoğu kişi biliyodur ve nerdeyse herkes seviyodur şimdi evde kumpir yapmanın pratik yolunu anlatıcam size

BASİT KUMPİR

Malzemeler

• 3-4 adet patates
  • 1-2 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • üzeri için; tercihe göre istenen malzemeler kullanabilirsiniz

Öncelikle patatesler yıkanarak bol suda haşlanır. Pişip pişmediklerini çatal batırılarak anlayabilirsiniz.Ben patatesleri genelde 2 ye bölüp atıyorum daha çabuk haşlanıyo. Daha sonra ocaktan alınarak suyu süzülür. çatal yardımıyla yada patates ezeceğiyle patatesler ezilir. Tuz, kaşar peyniri ve tereyağı eklenerek iyice karıştırılır. (Bildiğiniz patates püresi gibi) ben içine birazda süt koyuyorum yarım çay bardağı kadar.Patateslerin içleri henüz sıcak olacağından tereyağı ve peynirler kolaylıkla eriyecektir. Patatesler soğumadan uygun bir muffin kalıbına veya başka küçük bir kaseye bölüştürülür. Üzerine kumpirde sevdiğiniz malzemeler yerleştirilir, veya sade olarak ketçap mayonezle servis edilebilir. Ben bu tarifte genellikle Rus salatası (bimde küçük kaselerde hazır satılıyo), mısır, kornişon turşu, salçayla kavrulmuş sosis,ton balığı ketçap, mayonez kullanıyorum. Zeytin dilimleri, konserve mantar, veya farklı salatalar da kullanılabilir o sizin yaratıcılığınıza ve damak zevkinize bağlı. Çok bekletmeden servis yapmanızı öneririm.
afiyet olsun

Oo sen bayağı karıştırıyorsun kız o kadar tatlıyı nasıl bir arada buluyorsun banada gönder
misafirliğe gidince oluyo canım ev sahibi yamış oluyo e giderken biz bişeyler götürüyoruz birsürü tatlı oluyo bende dayanamıyorum yiyorum hepsinden

Kızlar size revani tarifi vericem bazılarımızın şerbetli tatlı diyince gözümüz korkar ama revani hem çoğu kişinin beğenerek yediği hemde yapması basit bi tatlı bildiğimiz kek gibi yapımı sadece bi kaç malzeme farkı var okadar oyüzden gözünüz korkmasın denemeyenler varsa da mutlaka denesin diyorum ve tarife başlıyorum

REVANİ TATLISI

Malzemeler

Kek için;

• 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt (yoğurt yoksa sütte olur)
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kasığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Şerbet için;

• 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı seker
  • yarım limon suyu
İlk olarak şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır. Kek malzemeleri ile kek güzelce, önce yumurta ve şekeri olmak üzere çırpılır. Sonra diğerler malzemeri ilave edilir.(unu normal kek kıvamına gelecek şekilde ayarlayabilirsiniz ) orta boy bi borcamı sana yağı ile yağlayıp kek dökülür ve 170 C’de üstü kızarana dek pişirilir.Fırından çıkan kek dilimlere kesilir ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökülür, isterseniz Hindistan cevizi serperek servis yapılır.

afiyet olsun

ay canım cok sevindim, hayırlı olsun... evliler kervanına hos geldin :)

bu topigi sıkı sıkıya takip edecegim. cok yorucu oluyor hem iş hem evlilik

ay canım cok sevindim, hayırlı olsun... evliler kervanına hos geldin :)

bu topigi sıkı sıkıya takip edecegim. cok yorucu oluyor hem iş hem evlilik
teşekküt ederim sorma canım bende yeni girdim bu koşuşturmacaya hergün aynı stres acaba ne pişirsem diye düşünmek gerçekten hepimizin sorunu .. zaten işten yorgun gidiyoruz eve gidene kadar saat 7 oluyo çabuk pratik ne varsa onları yapmaya çalışıyoruz dedim ki burda paylaşımda bulunalım bari birbirimize faydalı oluruz desteğinizi bekliyorum

aaa ben de cumartesi misafirim gelcek onlara hazırlyacagım menuyu yazayım :)

-tavuk corbası
-taze fasulye
-sehriyeli pirinc ve islim kebap
-tatlı da tiramisu
-cay yanına da cevizli kek ve dondurma dusunuyorum emin degilim. (çayın yanına ne yapayım akıl verin kızlarrr )
-ortaya sarma, kuru patlıcan ve biber dolması :)
-meysim salata ve ayran..

sigara böregi de olacak ortada

ayy canım söyle bişey duydum ben de deniyorum hatta cumartesi denicem.
daha önce kek ve pogaca yaptım atrtım buzluga, millet hep öyle yapıyormus..
sonra biri geldi mi pat diye cıkarıyolar ohh mis hali hazırda hazı yiyecek cay yanına falan

şimdi size çok basit pizza tarifi vericem 10 dakkada çok güzel bi pizza yapabilirsiniz illa hazır almaya yada hamur yoğurmaya gerek yok sahur içinde yapabilirsiniz

ŞİPŞAK PİZZA

Malzemeler

• 2 adet lavaş
  • 1 kase kadar rendelenmiş kaşar peyniir
  • domates sosu - salça - ketçap (bunlardan birini kullanabilirsiniz sizin tercihinize kalmış)
  • ve zevkinize göre malzemeler (sosis,zeytin,mısır,vs)

Lavaşlardan bir tanesinin üzerine domates sosu sürün ve kaşar peynirinin yarısını serin. üzerine ikinci lavaşı kapatın ve üzerine tekrar domates sosu sürün. üstüne istediğiniz malzemeleri koyun sucuk sosis mısır zeytin canınız nasıl isterse en üste kalan kaşar peynirini serpin ve 190 derece fırında peynirler eriyip kızarana kadar pişirin. Pizzamız hazır.

afiyet olsun

çok güzel bi menü canım baya göz ve mide doldurucak şeyler şimdiden eline sağlık
çayın yanına burda yazdığım browni kurabiyeyi deneyebilirsin

evet canım annem çok yapardı öyle yaptığı kekleri poğaçaların yarısını direk buzluğa atardı hem artar bozulur derdi yok hemde biri gelince hazır oluyo

topiğin hayırlı olsun canım.
bende birtane tarif vereyim
tadı harika ve hafif oluyor.

TAZE FASULYELİ DÖNDÜRME

Malzemeler:
taze fasulye
3-4 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz

Hazırlanışı:

Fasulyeler haşlanır, sonra ufak ufak doğranır.
Üzerine yumurtalar kırılır, 2 kaşın un katılır, tuzunuda katıp güzelce karıştırılır.

Kepçeyle istediğiniz büyüklükte döküp, iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir.

Afiyet olsun

Çok teşekkür ederimm
gerçekten çok pratik bi tarifmiş canım ellerine sağlık merak ettim fasülye alınca denicem inşallah

canım öncelikle topiğin hayırlı uğurlu olsun takipteyim. Tarifler artık buradan.
Ben kayseride okudum, üniversitede b arkadaşımla birlikte yapmıştık yağla ağzın yüzün çocuk gibi yağ içinde kalıyo ama aşırı lezzetli bir kayseri mutfağı yemeği. bende herkese tavsiye edeyim,

teşekkür ederim canım bende bayılıyorum bu yemeğe kayseriye hiç gitmedim orda yemedim eminim asıl yerinde çok çok daha güzeldir ama napalım bizde böyle kendimiz yaparak o lezzetlere azda olsa yaklaşmaya çalışıyoruz

Kızlar ıspanağı herkes sevmeyebilir ama bu tarifle bence sevilmesini sağlayabiliriz

BEŞEMEL SOSLU FIRINDA ISPANAK

Malzemeler

• Ispanak
  • Patates
  • 1 adet soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Domates salçası
  • Sıvı yağ
Sos için;
  • 1 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Karabiber
Üstü için;
  • Kaşar peyniri
İlk önce soğanı doğrayıp yağda pembeleşinceye dek kavurun.Üstüne doğranmış ıspanakları koyalım biraz ölene kadar soteleyelim. Ispanağımız hazır.
Sos için tereyağı, sıvı yağı tencereye alın.Üstüne unu koyup kavurun. Ardından sütü azar azar dökerek hızlı hızlı karıştırın. Fokurdayınca altını kapatın.
Tepsimizi yağlayıp patatesleri çok ince ince dilip yerleştirin. Fırına verip 15 dakika pişirelim.çıkarıp üstüne beşemel sostan biraz gezdirelim ve üstüne kavurduğumuz ıspanağı koyup tekrar beşemel sos döküp fırında bi 15 dakika daha pişirelim. En son kaşar peyniri ekleyip 10 dakika üstü kızarana kadar pişirelim. Yemeğimiz hazır.

afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…