yaa tatlıya saldırıyorum resmen bide tek çeşit olmuyo tatlılar hepsinden yiyorumAynen ya abartıyorum ben çok
Oo sen bayağı karıştırıyorsun kız o kadar tatlıyı nasıl bir arada buluyorsun banada gönderyaa tatlıya saldırıyorum resmen bide tek çeşit olmuyo tatlılar hepsinden yiyorumdün revani yaptık hazır çikolatalı yaş pasta vardı dondurma vardı hepsinden yedim geçen gün güllaç revani ve browni kurabiye vardı gene hepsinden yedim nolcak bu işin sonu bilmiyorum
misafirliğe gidince oluyo canım ev sahibi yamış oluyo e giderken biz bişeyler götürüyoruz birsürü tatlı oluyo bende dayanamıyorum yiyorum hepsindenOo sen bayağı karıştırıyorsun kız o kadar tatlıyı nasıl bir arada buluyorsun banada gönder
Kıyamam ya tatlıya bende asla hayır demiyorummisafirliğe gidince oluyo canım ev sahibi yamış oluyo e giderken biz bişeyler götürüyoruz birsürü tatlı oluyo bende dayanamıyorum yiyorum hepsinden
Arkadaşlar merhaba 2 buçuk haftalık taze gelinimmalum yeni evli olunca yemek konusunda çoğumuz sıkıntı çekiyoruz bide araya iş hayatı girince hem lezzetli hem pratik yemek yapmak bizim için çok önemli İstedimki burda yaptığımız denediğimiz pratik lezzetli yemekler tatlılar pastalar ne varsa paylaşalım birbirimize destek olalım
teşekküt ederimay canım cok sevindim, hayırlı olsun... evliler kervanına hos geldin :)
bu topigi sıkı sıkıya takip edecegim. cok yorucu oluyor hem iş hem evlilik
aaa ben de cumartesi misafirim gelcek onlara hazırlyacagım menuyu yazayım :)
-tavuk corbası
-taze fasulye
-sehriyeli pirinc ve islim kebap
-tatlı da tiramisu
-cay yanına da cevizli kek ve dondurma dusunuyorum emin degilim. (çayın yanına ne yapayım akıl verin kızlarrr)
-ortaya sarma, kuru patlıcan ve biber dolması :)
-meysim salata ve ayran..
ayy canım söyle bişey duydum ben de deniyorum hatta cumartesi denicem.teşekküt ederimsorma canım bende yeni girdim bu koşuşturmacaya hergün aynı stres acaba ne pişirsem diye düşünmek gerçekten hepimizin sorunu .. zaten işten yorgun gidiyoruz eve gidene kadar saat 7 oluyo çabuk pratik ne varsa onları yapmaya çalışıyoruz dedim ki burda paylaşımda bulunalım bari birbirimize faydalı oluruz desteğinizi bekliyorum
çok güzel bi menü canım baya göz ve mide doldurucak şeyler şimdiden eline sağlıkaaa ben de cumartesi misafirim gelcek onlara hazırlyacagım menuyu yazayım :)
-tavuk corbası
-taze fasulye
-sehriyeli pirinc ve islim kebap
-tatlı da tiramisu
-cay yanına da cevizli kek ve dondurma dusunuyorum emin degilim. (çayın yanına ne yapayım akıl verin kızlarrr)
-ortaya sarma, kuru patlıcan ve biber dolması :)
-meysim salata ve ayran..
evet canım annem çok yapardı öyle yaptığı kekleri poğaçaların yarısını direk buzluğa atardı hem artar bozulur derdi yok hemde biri gelince hazır oluyoayy canım söyle bişey duydum ben de deniyorum hatta cumartesi denicem.
daha önce kek ve pogaca yaptım atrtım buzluga, millet hep öyle yapıyormus..
sonra biri geldi mi pat diye cıkarıyolar ohh mis hali hazırda hazı yiyecek cay yanına falan
Çok teşekkür ederimmtopiğin hayırlı olsun canım.
bende birtane tarif vereyim
tadı harika ve hafif oluyor.
TAZE FASULYELİ DÖNDÜRME
Malzemeler:
taze fasulye
3-4 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler haşlanır, sonra ufak ufak doğranır.
Üzerine yumurtalar kırılır, 2 kaşın un katılır, tuzunuda katıp güzelce karıştırılır.
Kepçeyle istediğiniz büyüklükte döküp, iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun
Çok teşekkür ederimm
gerçekten çok pratik bi tarifmiş canım ellerine sağlık merak ettim fasülye alınca denicem inşallah
kızlar size sofralarınızın baştacı olacak bi tarif vericemhem gösterişli hem lezzetli hem pratik yani tamda bizlik hadi ozaman başlıyorum anlatmaya
KAYSERİ YAĞLAMASI (HAZIR LAVAŞLA )
Malzemeler
İç Harcı İçin:
- 7 adet Lavaş ( Tortilla)
Ayrıca;
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 4- 5 sivri biber
- 3- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz ve istenilen baharatlar
- Sıcak su
Hamur yoğurmaya vakit vardıda biz mi yoğurmadık
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Sıvı yağda kıymayı suyunu çekene kadar eze eze kavurun. İnce kıyılmış soğanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak su koyup 1-2 dakika pişirin. Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatın. Servis tabağına bir adet lavaşı alın. (Ben lavaşları biraz kıtır olması için ısıtıp soğuttum ama iç harcı sıcak döküleceği için pek bir şey fark etmedi :) Siz ısıtmayabilirsiniz. ) Üzerine kıymalı harçtan yeteri kadar koyup yayın. 1 lavaş- 1 kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşeyin. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra pasta gibi kesin. Ayrı bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve dilimleri yoğurda batırarak afiyetle yiyin.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1572561 Eki Görüntüle 1572559
teşekkür ederim canımcanım öncelikle topiğin hayırlı uğurlu olsun takipteyim. Tarifler artık buradan.
Ben kayseride okudum, üniversitede b arkadaşımla birlikte yapmıştık yağla ağzın yüzün çocuk gibi yağ içinde kalıyo ama aşırı lezzetli bir kayseri mutfağı yemeği. bende herkese tavsiye edeyim,