kızlar dün tavada su böreği yapıcam demiştim ya yaptım süper ötesi bişey oldu yani şöyle söyleyeyim benim herşeyi beğenmeyen eşim hayatımda yediğim en güzel börek dedi yedikten sonra babannesine gittik orda herkese övmeye başladı ben böyle börek yemedim diye
tarifini ve resmini koyuyorum hemen
TAVADA SU BÖREĞİ
Malzemeler - 3 adet yufka
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- 1 yumurta
- Yarim çay bardağı sıvı yağ
İçi için;
- Peynir
- Maydanoz
- ( Ben böreğin yarısına sucuk sosis salam kaşar koydum yarısına peynir ve maydanoz koydum )
Sütü, yumurtayı , sodayı ve yağı bi kaseye alıp karıştıralım. Daha sonra tavamızı yağlayalım.( sanayağı veya tereyağıyla ) Üzerine yufkanın birini serelim yanlardan sarksın ona dokunmuyoruz. Elimize bir tane yufka alıp ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz yufkanın bir yarısını elimizle tavada parçalara bölüyoruz.Üzerine süt,yumurta, soda ve yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz. Diğer yarıyı da elimize alıp tekrar elinizle parçalara ayırıyoruz tekrar sosu döküp hazırladığımız iç harcını yayıyoruz (peynir maydonoz). Kalan bir tane yufkayı da ikiye bölüp yine ayni şekilde parçalıyoruz. Sosunu döküp tavadan sarkan yufkayla üzerini kapatıyoruz. Ocağa alıp arkalı önlü kızartıyoruz. kızarma işlemini kısık ateşte yapınki börek içini çeke çeke pişsin . şimdi koyduğum resimde göreceksiniz benim peynirim içinde eridi mükemmel oldu muratbey sürmeli diye bi peynir var bim de ondan koydum ben
afiyet olsun
Eki Görüntüle 1577989 Eki Görüntüle 1577988 buda yapılışı anlamanız için internetten bulduğum resim ben yaparken çekmeyi unutmuşum da
Eki Görüntüle 1577990