ÇALIŞANLAR VE YENİ EVLİLER İÇİN PRATİK YEMEK TARİFLERİ

hoşbulduk canımm önceki sayfadaki tarifler de 10 numara ayrıca bayıldımm:KK200:

bende fırsat buldukça yazarımmm kolay gelsin:KK37::KK37::KK37:
teşekkür ederim canım tarif içinde ayrıca teşekkürler
benimde denediğim tariflerden biri eşimde çok seviyo kumpiri ellerine sağlık :KK36:

Sebze severler için bi tarifim var kızlar :KK28:

:KK200: FIRINDA PATLICAN DİZME:KK200:

Malzemeler

• 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
  • Pulbiber ,tuz, karabiber
Patlıcanı alacalı soyup doğruyoruz tuzlu su da bekletiyoruz daha sonra 1 yemek kaşığı yağ ilave edip harmanlıyoruz tost makinasında biraz kızartıyoruz tavada da kızartabilirsiniz . domatesi ve biberi doğruyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine yan yatık şekilde sıralıyoruz aralarına domates ve biberleri yerleştiriyoruz. Soğanı ince piyazlık doğruyoruz ve üzerine yayıyoruz ince doğradığımız sarımsağı da ekliyoruz. Salçayı bir bardak ılık suyla eziyoruz kalan zeytinyağını ve baharatı da ilave edip yemeğe döküyoruz 200 derecede pişiriyoruz domates ve biberler pişince yemeğimiz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz gayet hafif ve pratik yazlık bir yemek.

afiyet olsun :KK200:
adsızbbb.JPG

Eklentiler

• 9658866223_d7ba40ef5e_z-575x262.jpg
    9658866223_d7ba40ef5e_z-575x262.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 1.068
Sebze severler için bi tarifim var kızlar :KK28:

:KK200: FIRINDA PATLICAN DİZME:KK200:

Malzemeler

• 2 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 3 adet biber
  • 1 küçük soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı ılık su
  • Pulbiber ,tuz, karabiber
Patlıcanı alacalı soyup doğruyoruz tuzlu su da bekletiyoruz daha sonra 1 yemek kaşığı yağ ilave edip harmanlıyoruz tost makinasında biraz kızartıyoruz tavada da kızartabilirsiniz . domatesi ve biberi doğruyoruz. Kızaran patlıcanları fırın tepsisine yan yatık şekilde sıralıyoruz aralarına domates ve biberleri yerleştiriyoruz. Soğanı ince piyazlık doğruyoruz ve üzerine yayıyoruz ince doğradığımız sarımsağı da ekliyoruz. Salçayı bir bardak ılık suyla eziyoruz kalan zeytinyağını ve baharatı da ilave edip yemeğe döküyoruz 200 derecede pişiriyoruz domates ve biberler pişince yemeğimiz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz gayet hafif ve pratik yazlık bir yemek.

Eki Görüntüle 1597866

ellerine sağlık canımm

tam yaz yemeğii :KK66:

Çok pratik ve güzel tarifler bayıldım.Elinize kolunuza sağlık.Merakla takipteyim:)

kızlar dün tavada su böreği yapıcam demiştim ya yaptım süper ötesi bişey oldu yani şöyle söyleyeyim benim herşeyi beğenmeyen eşim hayatımda yediğim en güzel börek dedi yedikten sonra babannesine gittik orda herkese övmeye başladı ben böyle börek yemedim diye :KK45: tarifini ve resmini koyuyorum hemen :KK39:

:KK200: TAVADA SU BÖREĞİ :KK200:

Malzemeler

• 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 yumurta
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
İçi için;

• Peynir
  • Maydanoz
  • ( Ben böreğin yarısına sucuk sosis salam kaşar koydum yarısına peynir ve maydanoz koydum )
Sütü, yumurtayı , sodayı ve yağı bi kaseye alıp karıştıralım. Daha sonra tavamızı yağlayalım.( sanayağı veya tereyağıyla ) Üzerine yufkanın birini serelim yanlardan sarksın ona dokunmuyoruz. Elimize bir tane yufka alıp ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz yufkanın bir yarısını elimizle tavada parçalara bölüyoruz.Üzerine süt,yumurta, soda ve yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz. Diğer yarıyı da elimize alıp tekrar elinizle parçalara ayırıyoruz tekrar sosu döküp hazırladığımız iç harcını yayıyoruz (peynir maydonoz). Kalan bir tane yufkayı da ikiye bölüp yine ayni şekilde parçalıyoruz. Sosunu döküp tavadan sarkan yufkayla üzerini kapatıyoruz. Ocağa alıp arkalı önlü kızartıyoruz. kızarma işlemini kısık ateşte yapınki börek içini çeke çeke pişsin . şimdi koyduğum resimde göreceksiniz benim peynirim içinde eridi mükemmel oldu muratbey sürmeli diye bi peynir var bim de ondan koydum ben :KK53:

Eki Görüntüle 1577989 Eki Görüntüle 1577988

buda yapılışı anlamanız için internetten bulduğum resim ben yaparken çekmeyi unutmuşum da :KK22:
Eki Görüntüle 1577990
Bu nasıl bir börektir.:KK53:Peynir ne güzel erimiş.:kk77:

Kızlarr çoğunuz ya tatmıştır ya da ismini duymuştur bende ismini sık sık duydum bi pastanede denk gelince merak edip tadına baktım ve bayıldım çok zor bi tatlı gibi geldi bana ama cesaret edip yapınca okadar da zor değilmiş dedim bahsettiğim tatlı -Trileçe- :KK9: müptelası oldum bu tatlının yiyen herkes genelde çok seviyo ama yapmaya cesaret edemiyo ama aslında çok basit

Size püf noktalarıyla bu tatlının tarifini vericem :KK8:

:KK200: TRİLEÇE :KK200:

Malzemeler

Keki için:
  • 5 yumurta
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema
  • Yarım çay bardağı şeker
karamelini ben hazır alıyorum bu dondurmaların üstüne dökülen karamel soslardan

(öncelikle fırını çalıştırın 180 dereceye.)Yumurtaların beyazları köpürene kadar mikserle iyice çırpılır, (püf noltası bu yumurta beyazları bembeyaz kar gibi olsun krem şanti gibi ) şekerle yumurta sarıları da eklenir biraz daha çırpılır.(çok çırpmayın sönüyo birazcık karıştırın sarılar beyazlarla karışmış olsun sadece ) Vanilya, kabartma tozu ve un elenir kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır (bu aşamada mikser kullanmayın kaşıkla alttan yuları doğru söndürmeden karıştır). Yağlanmış borcama dökülür. 180 derecelik fırında 25-30 dk pişirilir.(fırının ağzını pişene kadar hiç açmayın 25 dakka sonra açıp çatalla kontrol edin içi piştiyse fırını kapatın tepsi fırının içinde dursun fırının ağzı açık şekilde ılısın)

Şerbeti için süt, şeker ve krema tencereye koyulur malzemeler eriyene kadar kısık ateşte biraz ılıtılır. Pişen kek fırından alınır, üzerine çatalla delikler açılır, kekin ilk sıcaklığı geçince ılık şerbet dökülür.
servis edeceğiniz zaman karamel sostan dökerseniz görüntü daha güzel oluyo

Afiyet olsun :KK200:

5555555.jpg

kızlar selaamm
çalışan bayanlar genelde haftaiçi misafir gelmesini pek istemez yani şahsen ben öyleyim işten çıkıp eve git eşine yemek yap sonra misafir için hazırlık yap evi topla falan tam bir curcuna koşturmaca oluyo ama bazen mecbur kalıyoruz gelicez diyen misafirede yok gelme diyemiyoruz bugün benimde misafirim gelicek aslında başka bi şehirden gelmiş olmasalar haftasonu gelin derdim ama haftasonuna kadar dönecekler mecburen gelin dedim .. dün akşam en basitinden börek yaptım beklediğimden de güzel oldu sizlerinde belki kurtarıcısı olur şimdi tarife geçiyorum :KK9:

:KK200: PATATESLİ MİLFÖY BÖREĞİ:KK200:

Malzemeler

• 3-4 tane orta boy patates
  • Kişi sayısına göre milföy ( eğer kareyse 1 taneden 2 tane çıkıyor)
  • 2 soğan
  • Pul biber, karabiber, tuz
  • Zeytinyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam / çörekotu

Patatesler haşlanır ve rendelenir.
Soğan sotelik doğranır ve zeytinyağında kavrulur. Patates eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Dilenirse maydanozda eklenir. Baharatları da eklenerek ocak kapatılır. Yumuşamış olan milföylere patatesli harç yerleştirilir ve rulo sarılır. Ortadan 2 ye kesilerek kat yeri aşağıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörek otu serpilir. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir

patatesli-milfoy-boregi-tarifi-500x332.jpg

evde resmini çekmeyi unutmuşum internetten bulduğum resmi atıyorum :KK69: aynı bu şekilde oluyo yumuşacık ve çok lezzetli

ya canım ilk zamanlar başlığını gördüm baktım tam benlik dedim:)
bekliyorumki makarna tarifi menemen tarifi...
kızım bunlar ne böyle hem yeni evlisin hem çalışan hemde mutfakta harıkalar yaratan..
sinir oluyorum senın gibi hatunlara:)))
bıde kılo almıyorum zayıfım bünyem böyle de de çatlayım orta yerimden.
sevgiler ellerine sağlık.

ya canım ilk zamanlar başlığını gördüm baktım tam benlik dedim:)
bekliyorumki makarna tarifi menemen tarifi...
kızım bunlar ne böyle hem yeni evlisin hem çalışan hemde mutfakta harıkalar yaratan..
sinir oluyorum senın gibi hatunlara:)))
bıde kılo almıyorum zayıfım bünyem böyle de de çatlayım orta yerimden.
sevgiler ellerine sağlık.
canım güldürdün beni yaa allahta seni güldürsünn çok tatlısın :KK19:
ama cidden yaptığım şeyler basit şeyler mesela şimdi ben bu patatesli milföy böreğinin yerine yufkadan çok daha güzel zahmetli bi börekte yapardım ama vakit vardı da ben mi yapmadım anacım :KK45: dedim bu işin basit yolları olmalı basite kaçarak bişeyler yapmaya çalışıyorum işte.... teşekkür ederim güzel yorumların için
ama keşke dediğin gibi çok zayıf olsam ve yesem yesem kilo almasam bunu çok isterdim :KK45:
173 boyum 65 kiloyum balık etli bi hatunum ipin ucunu kaçırınca hoop diye kilo alıyorum yani bunları yapıyorumda rahat rahat yiyebiliyo muyum bi sor:KK48:

yok yok yıne kılon boyun iyiymiş.
kocan cok sanslı canım benım...
bende bıkaç deneyım barı belkı senın gibi güzel seyler çıkar. mesela şu mılfoy güzel görundu gözüme...bırde en azından bı trılece gibi karmaşık görünmüyor:)

yok yok yıne kılon boyun iyiymiş.
kocan cok sanslı canım benım...
bende bıkaç deneyım barı belkı senın gibi güzel seyler çıkar. mesela şu mılfoy güzel görundu gözüme...bırde en azından bı trılece gibi karmaşık görünmüyor:)
önceden kiloluydum canım 2-3 sene önce 20 kilo verdim şimdi duraksadı bi 5 kilo daha vermem gerekiyo kendimi ozaman daha iyi hissedicem :)

tariflere bak canım cidden basit tarifler var o trileçe biraz karışık gözüküyo ben püf noktalarıyla anlattım oyüzden aslında zor bişeyi yok :) bu börek falan çok basit dahada basit olabilir peynirli yaparsan daha az uğraşmış olursun patatesli yaptım ben patatesler haşlanıyo kavruluyo falan ama peynirli yada sosisli yaparsan ekstra bişey yapmana gerek yok direk içine kat sar daha basit olur :)

X