ÇALIŞANLAR VE YENİ EVLİLER İÇİN PRATİK YEMEK TARİFLERİ

mercimek çorbası
hünkar beğendi
fırında kaşarlı mantar
bulgur pilavı
yoğurtlu kabak yatağında bulgurlu köfte
salata
güllaç
eşim et yemiyo onun içinde fırında tavuk kanat yapıcam
belki bide sarma yapabilirim cumartesi akşamdan sarabilirsem
ayy sayarken bile yoruldum

Maşallah canım çok güzel menü Rabbim bereket versin korkma rahatlıkla yetiştirirsin Benimde belli menüm sadece zamanı bekliyorum

topikciğin hayırlı olsun canımmmmm

hadi bakalım bugün de beni kurtaracak bir tarif vermeni 4gözle bekliyorum

Kizlar ben de boyle tarifleri ic gecirerek okuyup sonra yapmaya zaman (bazen usenen) bulamayan cocuklu calisan anneyim... napsak bu hafta bu yemek yapilacak yapmayana ceza var filan mi desek

amiin canımm sen neler yapcaksın misafirlerine fikir alışverişi yapalım
Kayınvalidemler+eltimler;
Yoğurt çorbası (eğer eltim onu yaparsa mercimek tercih edeceğim)
İslim kebabı yanında elma dilim patates düşünüyorum hazır acı soslu
Şehriyeli pirinç pilavı
Yaprak sarma(annemden gelecek bu)
Tepsi böreği
Cacık
Közlenmiş biber yoğurtlu ya da havuç tarator
Tatlı olarak kedidilli tiramisumdan yapabilirim ya da padişah lokumu çok hafif oluyorlar

Annemler+anannemler;
Yoğurt çorbası
Fırında soslu tavuk + patates
Şehriyeli pirinç pilavı
Yeşil salata
Çıtır börek
Cacık
Ağlayan pasta ya da dondurmalı irmik helvası

kızlar size sofralarınızın baştacı olacak bi tarif vericem hem gösterişli hem lezzetli hem pratik yani tamda bizlik hadi ozaman başlıyorum anlatmaya

KAYSERİ YAĞLAMASI (HAZIR LAVAŞLA)

Malzemeler
  • 7 adet Lavaş ( Tortilla)
İç Harcı İçin:
  • Yarım kilo kıyma
  • 3 adet kuru soğan
  • 4- 5 sivri biber
  • 3- 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz ve istenilen baharatlar
  • Sıcak su
Ayrıca;
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tuz
Hamur yoğurmaya vakit vardıda biz mi yoğurmadık
Sıvı yağda kıymayı suyunu çekene kadar eze eze kavurun. İnce kıyılmış soğanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak su koyup 1-2 dakika pişirin. Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatın. Servis tabağına bir adet lavaşı alın. (Ben lavaşları biraz kıtır olması için ısıtıp soğuttum ama iç harcı sıcak döküleceği için pek bir şey fark etmedi :) Siz ısıtmayabilirsiniz. ) Üzerine kıymalı harçtan yeteri kadar koyup yayın. 1 lavaş- 1 kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşeyin. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra pasta gibi kesin. Ayrı bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve dilimleri yoğurda batırarak afiyetle yiyin.

Afiyet olsun

Kizlar ben de boyle tarifleri ic gecirerek okuyup sonra yapmaya zaman (bazen usenen) bulamayan cocuklu calisan anneyim... napsak bu hafta bu yemek yapilacak yapmayana ceza var filan mi desek
ahh canım aynı dertler işte nedir bu bayanların çektikleri yahuuu ee napcezz böyle birbirimize destek olcez mecbuurr
canım öncelikle allah bağışlasın çocuk çok güzel şey ama bazen yoruyo dimi hem çocuk hem iş hem ev işleri allah yardımcın olsun sen level atlamışsın biz daha iş ve ev işi bölümündeyiz çocuk olunca bizde level atlicaz bakalım
hoşgeldin güzel pratik tariflerin varsa bekliyoruz umarım faydalı oluruz burda birbirimize

ohh ohh süpermiş canım yaa valla ağzım sulandı okuyunca keşke yakın olsakta bende yardım bahanesiyle gelip tırtıklasam ucundan yemeklerin

bu tarife bayidimmm tam bana gore kesinlikle deneyecegim

ah canim hic sorma .yurtdisinda yasiyorum kizimi bakiciya birakiyorum .kadin yabanci oldugu icin yemegini de ben hazirlayip veriyorum. hergun proteininden karbonhidratina dengeli yemekler yapmak zorundayim..yani sadece esim ben olsak daha kolay olurdu. ama olsun kuzular herseye deger. Allah isteyen herkese nasip etsin. sana da mutluluklar dilerim.
farkli birsey denedigimde kesinlikle paylasirim tabi ki ozellikle fransiz mutfagindan
takipteyim...

masallahiniz var kizlar harika menuler ellerinize saglik

tırtıklaya tırtıklaya iki tombul arkadaş olarak gezerdik artık zaten bu ramazan davetleri nedeniyle kilo almış gibi hissediyorum kendimi frenlemem lazımm
Evet bende kilo aldım eşim yesin diye herşeyi onunla yiyorum ya o çok zayıf ben normal topluyum olan bana oluyor
masallahiniz var kizlar harika menuler ellerinize saglik

Daha yapmadım bakalım yapınca nasıl olacak sağol canım

Allah kolaylık versin canım ama çocuğunun bi gülüşü yetiyodur bütün yorgunluğunu unutmaya dimi
teşekkür ederim rabbim herkesin yuvasına huzur mutluluk versin
oo hemde fransız mutfağından süpermiş bekliyoruz inşallah canım

Evet bende kilo aldım eşim yesin diye herşeyi onunla yiyorum ya o çok zayıf ben normal topluyum olan bana oluyor

Daha yapmadım bakalım yapınca nasıl olacak sağol canım
ayy evet yaa dikkat edelim canım ikimizde çabuk kilo alıyoruz ben bugünden itibaren dikkat edicem ipin ucunu kaçırıyorum çünkü o iftar sofralarında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…