ÇALIŞANLAR VE YENİ EVLİLER İÇİN PRATİK YEMEK TARİFLERİ

toz-pembe ramazandan sonra seni takibi bırakıyorum yoksa tartıya çıkamayacağım bu gidişle

şaka bir yana beşamel sosla ıspanağı hiç düşünmemiştim

ellerine sağlık canım, bi deneyelim bakalım

canımm biz yapıp yapıp eşlerimize yedirelim bunları
denersen yorumlarını bekliyorum canım inşallah beğenirsin

kızlar benimde yeni keşfettiğim ve kahvaltılarınızın vazgeçilmezlerinden olacak bi tarif vericem

TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA

Malzemeler

• Yumurta (kişi sayısına göre)
  • Tereyağı
  • Pul biber, kekik , tuz , karabiber
  • Tozbiber
Yumurtalar haşlanır. Haşlandıktan sonra kabukları soyulup uzunlamasına ikiye kesilir. Tavada tereyağı eritilir. (Tereyağında ölçü yazmadım. Eğer banıp yemesini seviyorsanız biraz bol eritebilirsiniz. Tercihinize kalmış.) Yumurtalar tavaya yerleştirilir. Tuz ve baharatlar serpilir. 2-3 dk. sonra ocaktan alınır. Servis yapılır. Bu tarif 3 kişiliktir. Kişi sayısına göre yumurta sayısını artırabilirsiniz.

afiyet olsun

Gene kurtarıcı bi tarifle geldim sizee yapması kolay, lezzetli görüntüsü hoş bi tatlı tarifi vericem size günün kurtarıcısı olabilir hem yemekten sonra tatlı niyetine hemde çay saatlerine uygun işte tarifi

MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA

Malzemeler
  • 1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Muhallebisi için:
  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su

Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Genelde paketlerde 35-40 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dk da pişti. 35-40 dk pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır.

afiyet olsun

Not: isterseniz bu tarifi kuplarda da yapabilirsiniz kupların içine önce kemalpaşaları üstünede muhallebiyi döküp dolaba koyabilirsiniz. ben bazende muhallebinin üstüne bide krem şanti sürüyorum bi arkadaşımda vişne suyundan jöle yapıp muhallebinin üstüne dökmüştü oda çok şık oluyo gerisi hayal gücünüze kalmış anlayacağınız

Günaydın kızlar :) size makarnanın en sevdiğim hallerinden biri olan Tatar tarifi vericem

TATAR

Malzemeler

• 1 paket makarna (ben yarım paket kadar kullanıyorum 2 kişiyiz diye )
  • yoğurt (kullandığınız makarnaya göre miktarını ayarlayabilirsiniz )
  • sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Kuru nane
  • 6 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tereyağı
  • 1 adet et bulyon

Derin bir tencereye su, bir damla yağ, et suyu tableti ve tuz atıp kaynatalım, kaynayınca makarnayı haşlayalım. Sarımsakları ezip az tuz ekleyerek yoğurdu çırpalım.Servis tabağına süzülen makarnayı boşaltalım. Makarnanın üzerine de yoğurdu döşeyelim. En üstüne küçük bir tavada pişirilen domates rendesi ve salça karışımı birazda yağ ve tereyağ ilavesiyle kaynatıp ocaktan aldıktan sonra tuz ve kuru nane ilave edip yoğurdun üzerine gezdirelim.
bazıları bunun altına tavada kızartılan küp doğranmış patateste koyuyor ben koymadım. yanına et sote yada kıyma kavurup öyle tabaklara servis ediyorum zevkinize kalmış

afiyet olsun

bu akşamda tavada su böreği yapıcam tarifi internetten aldım inşallah bi aksilik çıkmazsa yapıp paylaşırım yarın bakalım nasıl olucak bende ilk defa denicem daha önce başka bi versiyonunu denemiştim ama bu tarifi yeni aldım merakla bekliyorum bende

ayyy bu tatlı varya kızlarr bir harikaaa yaptıklarımın arasında varr

Hımmm buna bizde fasulye diplesi derlerr..

Ya bu hazir lavas fikri cok iyi oldu hep acmasini dusundugum icin vazgeciyordum

kızlar dün tavada su böreği yapıcam demiştim ya yaptım süper ötesi bişey oldu yani şöyle söyleyeyim benim herşeyi beğenmeyen eşim hayatımda yediğim en güzel börek dedi yedikten sonra babannesine gittik orda herkese övmeye başladı ben böyle börek yemedim diye tarifini ve resmini koyuyorum hemen

TAVADA SU BÖREĞİ

Malzemeler

• 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı soda
  • 1 yumurta
  • Yarim çay bardağı sıvı yağ
İçi için;

• Peynir
  • Maydanoz
  • ( Ben böreğin yarısına sucuk sosis salam kaşar koydum yarısına peynir ve maydanoz koydum )
Sütü, yumurtayı , sodayı ve yağı bi kaseye alıp karıştıralım. Daha sonra tavamızı yağlayalım.( sanayağı veya tereyağıyla ) Üzerine yufkanın birini serelim yanlardan sarksın ona dokunmuyoruz. Elimize bir tane yufka alıp ikiye bölüyoruz. Böldüğümüz yufkanın bir yarısını elimizle tavada parçalara bölüyoruz.Üzerine süt,yumurta, soda ve yağdan oluşan sosumuzu döküyoruz. Diğer yarıyı da elimize alıp tekrar elinizle parçalara ayırıyoruz tekrar sosu döküp hazırladığımız iç harcını yayıyoruz (peynir maydonoz). Kalan bir tane yufkayı da ikiye bölüp yine ayni şekilde parçalıyoruz. Sosunu döküp tavadan sarkan yufkayla üzerini kapatıyoruz. Ocağa alıp arkalı önlü kızartıyoruz. kızarma işlemini kısık ateşte yapınki börek içini çeke çeke pişsin . şimdi koyduğum resimde göreceksiniz benim peynirim içinde eridi mükemmel oldu muratbey sürmeli diye bi peynir var bim de ondan koydum ben

afiyet olsun

buda yapılışı anlamanız için internetten bulduğum resim ben yaparken çekmeyi unutmuşum da

slm
paylaşımlarınız çok güzel
bende pratik İskender yapıyorum
hazır dönerlerden alıyorum
fırındanda kebaplık pide alıyorum
dönerleri tereyağında ısıtıyorum pideleri doğrayıp tabağa alıyorum dönerleri koyuyorum en üetüne salçalı terayağını döküyorum tabağın kenarına 2 kaşık yoğurt tavada kızarttığım domates ve biberlei koyup servis yapıyorummm
afiyet olsun

merhaba hoşgeldiniz
tarif için teşekkür ederim gerçekten kurtarıcı bi tarif olmuş elinize sağlık

selam kızlar,
Bende haftasonu denediğim tarifi paylaşıyorum sizlerle, çok beğenildi, ve yapımı çok basit.
Kozalak Mantı

• 5 adet yufka
  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı tozbiber

• Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
  • Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
  • Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım.Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi, kapya biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
  • Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
  • Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim.

ııımmhhhh çok güzel görünüyo canım ellerine sağlık cidden pratik bi yemekmiş denemek lazım
teşekkürler paylaşımın için

Selam kızlarr
bi süre tarif yazamadım dedem vefaat etti keyfim yoktu hiç
Bugün size kokoreç tarifi vericem bunu kokoreci sevmeyenlerde yiyebilir çünkü tavuktan yapılıyo hadi geçelim tarife

TAVUK KOKOREÇ

Malzemeler
  • 3 adet haşlanmış tavuk but
  • 1 kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • sıvı yağ (ben içine birazda tereyağı koyuyorum )
  • Karabiber,Toz biber , Kimyon, Pul biber , Kekik, Tuz
Öncelikle tavuk butlarımı önceden haşlıyoruz. (Suyunu da buzluğa atalım pilavlara falan lazım olur kızlar ) Buttaki etleri sıyırın minik minik doğrayın .Teflon bir tavaya yağınızı koyun doğranan biber ve soğanınızı da ekleyin kavurun pembeleşince tavuk etlerini tavaya ekleyin. 5 dk kavurun. Ocağı kapatın kokoreç ılındıktan sonra tavadaki harcı rondonuza alın 1 dk çalıştırın yeterli. İyice ezilip küçük parçalara ulaşacaksınız. Rondonuzdan tekrar tavaya alın üzerine biraz yağ ekleyin bolca baharatlarını atın biraz daha kavurun tamammm:)

afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…