canımm biz yapıp yapıp eşlerimize yedirelim bunlarıtoz-pembe ramazandan sonra seni takibi bırakıyorum yoksa tartıya çıkamayacağım bu gidişle
şaka bir yana beşamel sosla ıspanağı hiç düşünmemiştim
ellerine sağlık canım, bi deneyelim bakalım
çok teşekkür ederimellerine sağlık . hepsi harikaaaaa
ayyy bu tatlı varya kızlarr bir harikaaa yaptıklarımın arasında varrGene kurtarıcı bi tarifle geldim sizeeyapması kolay, lezzetli görüntüsü hoş bi tatlı tarifi vericem size günün kurtarıcısı olabilir hem yemekten sonra tatlı niyetine hemde çay saatlerine uygun işte tarifi
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA
Malzemeler
Muhallebisi için:
- 1 paket kemalpaşa tatlısı (25 adet)
Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
- 5 su bardağı süt
- 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 6 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarife göre pişirilir. Genelde paketlerde 35-40 dk pişirin diyordu ancak ben o kadar pişirmedim. Yaklaşık 25 dk da pişti. 35-40 dk pişseydi çok eriyecekti. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörgen borcama (34*22 cm) dizilir. Ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Ve orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir. Ve altı kapatılır. Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan tatlı dilimlenir ve üzerine hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır.
afiyet olsun
Not: isterseniz bu tarifi kuplarda da yapabilirsiniz kupların içine önce kemalpaşaları üstünede muhallebiyi döküp dolaba koyabilirsiniz. ben bazende muhallebinin üstüne bide krem şanti sürüyorum bi arkadaşımda vişne suyundan jöle yapıp muhallebinin üstüne dökmüştü oda çok şık oluyo gerisi hayal gücünüze kalmış anlayacağınız
Eki Görüntüle 1575937
Hımmm buna bizde fasulye diplesi derlerr..topiğin hayırlı olsun canım.
bende birtane tarif vereyim
tadı harika ve hafif oluyor.
TAZE FASULYELİ DÖNDÜRME
Malzemeler:
taze fasulye
3-4 yumurta
2 çorba kaşığı un
tuz
Hazırlanışı:
Fasulyeler haşlanır, sonra ufak ufak doğranır.
Üzerine yumurtalar kırılır, 2 kaşın un katılır, tuzunuda katıp güzelce karıştırılır.
Kepçeyle istediğiniz büyüklükte döküp, iki tarafı kızaracak şekilde pişirilir.
Afiyet olsun
evet gerçekten güzel ve pratik bi tatlıayyy bu tatlı varya kızlarr bir harikaaa yaptıklarımın arasında varr
Ya bu hazir lavas fikri cok iyi oldu hep acmasini dusundugum icin vazgeciyordumkızlar size sofralarınızın baştacı olacak bi tarif vericemhem gösterişli hem lezzetli hem pratik yani tamda bizlik hadi ozaman başlıyorum anlatmaya
KAYSERİ YAĞLAMASI (HAZIR LAVAŞLA )
Malzemeler
İç Harcı İçin:
- 7 adet Lavaş ( Tortilla)
Ayrıca;
- Yarım kilo kıyma
- 3 adet kuru soğan
- 4- 5 sivri biber
- 3- 4 adet domates
- 2 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Tuz ve istenilen baharatlar
- Sıcak su
Hamur yoğurmaya vakit vardıda biz mi yoğurmadık
- Yoğurt
- Sarımsak
- Tuz
Sıvı yağda kıymayı suyunu çekene kadar eze eze kavurun. İnce kıyılmış soğanı ve minik doğranmış biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Rendelenmiş domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edin. 2 su bardağı sıcak su koyup 1-2 dakika pişirin. Suyunu çekmesine yakın baharatlarını ekleyip altını kapatın. Servis tabağına bir adet lavaşı alın. (Ben lavaşları biraz kıtır olması için ısıtıp soğuttum ama iç harcı sıcak döküleceği için pek bir şey fark etmedi :) Siz ısıtmayabilirsiniz. ) Üzerine kıymalı harçtan yeteri kadar koyup yayın. 1 lavaş- 1 kıymalı harç olacak şekilde üst üste tüm malzemeyi döşeyin. Bütün malzemeyi kat kat döşedikten sonra pasta gibi kesin. Ayrı bir kaseye sarımsaklı yoğurt hazırlayın ve dilimleri yoğurda batırarak afiyetle yiyin.
Afiyet olsun
Eki Görüntüle 1572561 Eki Görüntüle 1572559
hazır lavaşla gerçekten pratik oluyo denemenizi tavsiye ederimYa bu hazir lavas fikri cok iyi oldu hep acmasini dusundugum icin vazgeciyordum
merhaba hoşgeldinizslm
paylaşımlarınız çok güzel
bende pratik İskender yapıyorum
hazır dönerlerden alıyorum
fırındanda kebaplık pide alıyorum
dönerleri tereyağında ısıtıyorum pideleri doğrayıp tabağa alıyorum dönerleri koyuyorum en üetüne salçalı terayağını döküyorum tabağın kenarına 2 kaşık yoğurt tavada kızarttığım domates ve biberlei koyup servis yapıyorummm
afiyet olsun
ııımmhhhh çok güzel görünüyo canım ellerine sağlık cidden pratik bi yemekmiş denemek lazımselam kızlar,
Bende haftasonu denediğim tarifi paylaşıyorum sizlerle, çok beğenildi, ve yapımı çok basit.
Kozalak Mantı
Eki Görüntüle 1581744
- 5 adet yufka
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı tozbiber
- Yufkaları üst üste serelim önce ikiye sonra dörde sonra sekize olacak şekilde istediğimiz kadar küçük üçgen parçalara keselim.
- Geniş tarafından pipet yardımıyla saralım ve hepsi bitene kadar devam edelim.
- Diğer tarafta ince doğranmış soğanı az sıvıyağda kavuralım.Üzerine kıymayı ilave edelim. Kıyma pişince ince doğranmış sivri biberi, kapya biberi ve ardından rendelenmiş domatesi ekleyelim.
- Kıyma kavrulduktan sonra salça ve baharatları ekleyip altını kapatalım.
- Yufkaları kızgın yağda kızartıp servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun üzerinde kıymayı serelim.