Selam kızlarr
bi süre tarif yazamadım dedem vefaat etti keyfim yoktu hiç
başın saolsun canım
canım sigara böreği yerine benim tavada su böreği tarifim var bu sayfada ona bi bak derim mükemmel oluyo herkes bayılıyo :)Kizlar merhaba yeni evli degilim ama hem calisan hem de nisanliyim , yarin aksam nisanlimla memlekete yola cikacagiz burdan tasinmasi gereken esya cok oldugu icin otobusle gidecegiz. Iftari da molada durunca acacagiz ne yapmaliyim iftara bir fikir verin .Aklimda sigara boregi var ama baska ne yapilabilir ? Aksam eve gidince yapacagim yarin sabah ise gidecegim is cikisi hemen yola cikiyoruz.
Not: Firinim yok ona gore tarifler bekliyorum
teşekkürlerçok güzel tarifler var
şimdi pratik ve çok çok beğenilen bi kurabiye tarifi veriyorum
BROWNİ KURABİYE
Malzemeler (1 tepsi çıkıyor)
Şerbeti için ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 250 gr. (1 paket) margarin
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
önce şerbeti yapalım çünkü soğuması lazım süt ve şekeri şeker eriyene kadar kaynatıp altını kapatıyoruz
- 2 su bardağı süt
- 2 çay bardağı şeker
sonra bi kaba hamuru için olan bütün malzemeleri katıp yoğuruyoruz margarin oda sıcaklığında olursa daha kolay yoğuruluyo kulak memesi kıvamına gelcek ona göre ununu ayarlamak lazım ben fırın tepsisine yağlı kağıt seriyorum hem batmamış oluyo hem daha kolay çıkıyo ama yoksa koymayadabilirsiniz :) 180 derece fırına atıyoruz 20-25 dakka sonra çıkarıyoruz üstü çatlak çatlak oluyo zaten :) kurabiyeler sıcak şerbet soğumuş olcak kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyoruz önlü arkalı ıslanıcak bi 5 saniye dursa şerbette yeter hepsini ıslatıyoruz kurabiyelerimiz hazır
afiyet olsun
Eki Görüntüle 1571497
şeker tutuncaya kadar tüketiliyor ki bu tür yiyecekler.peki şerbete limon sıkılamaığından şeker tutmaz mı acaba
canım şekerlenme yapmıyor öyle şerbetli tatlılar gibi yoğun şekerli ve ıslak olmuyo zaten :)peki şerbete limon sıkılamaığından şeker tutmaz mı acaba
canım şekerlenme yapmıyor öyle şerbetli tatlılar gibi yoğun şekerli ve ıslak olmuyo zaten :)
süt ve şeker yumuşatıyo kurabiyeyi biraz okadar
yorumunu bekliyorum denedikten sonra canımdenemeliyimm
hoşgeldin canımslmm topicin hayırlı olsunn
bende çalışan bir anneyim ama yeni evli değil
8 yılımızı dolduracağız inşallahh
bu yemek konusu hepimiz için sorun kesinlikle hergün ne pişireceğim diye
yemek yapmayı seviyorum bende paylaşımda bulunabilirim burada
hoşgeldin canım
bu konu bütün bayanların sorunu ve mutlaka herkesin başına gelicek bekarken biraz rahat olabiliyoruz sanki başımıza gelmicek gibi ama avlenince dank ediyo işte
ben bu aralar çok yoğunum işyerinde tek kaldım arkadaş izne çıktı oyüzden paylaşım yapamıyorum sizlerden bekliyorum beni idare edin inşallah paylaşımlarıma kaldığım yerden devam edicem
eeeee yapılışı nasıl cnmm ben anlamadım??Eki Görüntüle 1593369
YALANCI KUMPİR
Üzeri İçin:
- 7-8 adet orta boy haşlanmış patates,
- 1,5 yemek kaşığı tereyağı,
- 1 kavanoz 500 gramlık karışık garnitür(patates, havuç ,bezelye),
- 1 su bardağı haşlanmış mısır,
- 7-8 adet küçük küçük doğranmış salatalık turşusu,
- 10 adet kokteyl sosis,
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
- 1,5 su bardağı su.(ben süt kullanıyorum daha lezzetli oluyor)
afiyet olsun
- Rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peyniri,
- Tuz.
ben kaşarını bol koydum ayrıca fırında kurutmadım oğlum kaşarın üzerinde sünmesine bayılıyor
eeeee yapılışı nasıl cnmm ben anlamadım??