Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Neden öyle düşündüğünü, şikayeti varsa sebebini soracaktım.Senin düşüncende bu mu diye sorup darlamanız saçma olmuş
Düşüncem bu dese ne yapacaksınız kovacak mısınız kızı ?
Veya düşüncem bu der mi ?
Yani gelen kişi patavatsızmış ama sizde çok mantıklı konuşmamışsınız bence
Boşverin benceNeden öyle düşündüğünü, şikayeti varsa sebebini soracaktım.
yani sizce sebebi ne? sebebini anlamak icin cidden calisani koseye sikistirip arkadasin oyle mi dedi, yoo ben duydum dedi, hayir hayir dedi diye bunaltmak mi lazimdi?Neden öyle düşündüğünü, şikayeti varsa sebebini soracaktım.
doğru söylüyorsunuz
çalışan tabiiki şikayetçiyim demek zorunda değil şikayetçide olabilir iş yerini sevmeyebilir bence asıl sorun öyle birşey yok ya diyerek patronuna uydurduğunu ima etmesi çok saygısızca ,patronunu hesaba almıyor resmen bir ciddiyeti yok
patronda dedi işte duydum, dedi öyle dedi vb. ısrarla sormamalı tabii ben olsam hani varsa şikayetin rahatsızlığın başkasından duymamıza gerek yok birlikte çalışıyoruz sonuçta o yüzden sordum derdim ofis ortamlarında çok çalıştım gerçekten sıcak ortam oluyor ,çalıştığım bir muhasebe ofisinde öğlen yemekleri biz yapardık patron benden ekmek falan isterdi yani ben öyle ortamlarda gördüğüm için konu sahibininde ofis ortamı olduğunu düşündüm
benimde patavatsız bir arkadaşım gelmişti ilk iş tecrübem mali müşavirin yanında çalışıyorum mesai bitti beni almaya geldi aşağıda güvenlikte bekliyordu patronlar hep birlikte ofisi kapattık indik karşılaşınca tanıştırdım patronum arkadaşın mı diye sorunca mecbur
arkadaşım ne dese beğenirsiniz aayy bunu mu işe aldınız beni alsaydınız ben daha iyi çalışırdım aslan gibi dedi ben öyle şok içinde kaldım
sabahına patronum çağırdı beni yanına bence o kişiyle arkadaşlık etme diye...
bakacak olursak patronun buna hakkı yok ama ofis ortamı samimiyetine dayanarak söyledi ben arkadaşımın ayıbı için utandım kusura bakmayın dedim , niye kusura bakayım benlik durum yok ama o iyi arkadaş değil bilgin olsun dedi
olabiliyor yani enteresan şeyler
İnanılmaz profesyonelsiniz. Çalışanlarımıza hep mobing uygular mısınız?İyi akşamlar kızlar
Ofisimizde birkaç çalışanım var. Konunun doğru anlaşılması İçin şunu anlatayım önce. Yasal çalışma saatleri dışında çalışınca ek mesai alıyorlar.
Şimdi arkadaşlardan birinin bir arkadaşı var. Patavatsız bir tip. Ofise girince ortamda kimse yokmuş gibi bağırarak, tuhaf konuşmalar yaparak çalışanımla konuşuyor, diğer kimseyi umursamadan dedikodu falan yapıyor vs. Her neyse bugun işten çıkmaya yakın geldi. Çalışan arkadaş biraz daha işim var sonra çıkacağım vs dedi ona. Biz hepimiz oradayken, senin bu mesai saatlerinin belli olmaması beni delirtiyor dedi.
Mesai saatleri belli, sabah 9 akşam 5. Yani konuştuğu gibi bir durum yok. Çalışan arkadaşla da öyle bir konuşmamız vs hiç olmadı.
Neyse bu patavatsız kız gittikten sonra arkadaşa xx arkadaşının dediğine takıldım. Kendi düşüncesi mi senin de böyle bir düşüncen mi var? Varsa bilmek isterim dedim. Bana, öyle birşey demedi ben duymadım dedi aynen dediği şekilde söyledim bu kelimeleri kullandı hatta dedim, yok yanlış anladın bence dedi. Dedim dalga mı geçiyorsun benimle. Yok ben onu tanıyorum vs vs alakasız şeyler söylemeye başladı. Çıktım.
Ama kızgınım. O kıza değil çalışma arkadaşıma, bundan sonra nasıl davranmalıyım kafam karışık.
bence şey diyebilirsiniz ortama genele konuşarakYazıdan da anlaşıldığı üzere kurumsal bir ofis değiliz. bende bana benim işyerimde posta koyan arkadaşı orada tekrar görmek istemeyeceğim. Bundan doğal ne olabilir. Herkese konusunu düşüneceğim alışkanlıklar var bir anda değişebilir mi emin değilim
Sağduyunuzu seviyorum. Daha önce de yorumlarınızı görüp beğeniyordum. Teşekkür ederim onun da benim de hakkımızda hayırlısı olsun.Boşverin bence
Çalışanları da işverenleri de memnun edemezsiniz.
En iyi işte bile işçiler bunalıyor bir süre sonra
Aynı şekilde en iyi personelden bile işveren şikayet edebiliyor.
Yani yaranma diye bir şey yok
Sizin mesai saatleriniz uzun değilse , gereksiz uzamıyorsa takmayın.
Çok memnun olmayan başka iş arar bulur
Bende teşekkür ederimSağduyunuzu seviyorum. Daha önce de yorumlarınızı görüp beğeniyordum. Teşekkür ederim onun da benim de hakkımızda hayırlısı olsun.
Bakalım yapacağız birşeyler :)bence şey diyebilirsiniz ortama genele konuşarak
arkadaşlar işimiz ne kadar erken biterse hepimiz için iyi, öğlen arası ve mesai dışında istediğinizle tabiiki görüşebilirsiniz ama mesai saatleri içinde lütfen işimize odaklanalım mesai saatleri içinde ziyaretçi almayalım işimize dört elle sarılıp bir an önce işlerimizi bitirip çıkalım diyebilirsiniz
kimse mesaiye kalmazsa sizin daha çok avantajınıza sonuçta ,sizde meraklı değilsiniz insanlara fazladan mesai ücreti vermeye onlarda fazladan kalmaya meraklı değil ...habire çay kahve sigara molası arkadaş sohbeti yapacaklarına herkes işine baksın :) yüksek ihtimal hep birlikte kapatıp çıkıyorsunuzdur sizde evinize erken gidebilirsiniz en azından sonuçta patronsunuz ama sizde fazla mesai yapıyorsunuz
çalışana o arkadaşın buraya gelmeyecek demeyin sakın öyle birşey olmaz
ayy benim bir arkadaşım vardı elini özellikle yavaş tutardı mesaiye kalmak içinasıl şunu sorucam: hangi insan güle oynaya evinde ayağını uzatmak yada dışarıda bir şeyler içip arkadaşlarıyla vakit geçirmek varken mesai yapmaktan memnun olur ki ?
ancak çok paraya ihtiyacı olan para için kalır seve seve, onda da durumu düzeltince rahatsız olur gene.
Ek mesai bizde çok nadir olur. Ayda 3-4 saat belki .asıl şunu sorucam: hangi insan güle oynaya evinde ayağını uzatmak yada dışarıda bir şeyler içip arkadaşlarıyla vakit geçirmek varken mesai yapmaktan memnun olur ki ?
ancak çok paraya ihtiyacı olan para için kalır seve seve, onda da durumu düzeltince rahatsız olur gene.
patron bana taktıya döner sonra bence hiç o muhabbete girmeyin zaten size uyduruyormuşsunuz gibi davranan biri daha fazla o konularda yüz göz olmayın derimBakalım yapacağız birşeyler :)
Bende onlarla birlikteyim, ekse eki bende yapıyorum. O buraya gelmeyecekten ziyade, geçen günkü konuşmadan sonra ofisi ve seni oyaladıgını gördüm. Buna dikkat etmelisin tarzı birşey demeyi düşünüyorum
Bakalım yapacağız birşeyler :)
Bende onlarla birlikteyim, ekse eki bende yapıyorum. O buraya gelmeyecekten ziyade, geçen günkü konuşmadan sonra ofisi ve seni oyaladıgını gördüm. Buna dikkat etmelisin tarzı birşey demeyi düşünüyorum
Bunu yazmak istemedim ama bu arkadaş daha önce bana mesaiye kalma dememe rağmen mesaiye kalmak istediğini söylemişti. Asıl şoku o sebeple yaşadım zaten.ayy benim bir arkadaşım vardı elini öellikle yavaş tutardı mesaiye kalmak için
mesaiye kalınca patron akşam yemepi+mesai ücreti +ulaşımı sıkıntılıydı yeri ters olduğundan araçla eve bırakıyordu sırf onun için mesaiye kalıyordu
çok acayip tipler var
aynen bir de sebebini sorucaktim diyor konu sahibi. sebep bu abi yani uzaydan bi sebep gelmeyecek, kimse fazla mesai yapmaya bayilmaz. arkadaslar kendi aralarinda konusurlar. sanki onun arkadasinin size bir yaptirim uygulama gucu mu var da size posta koysun konu sahibi?asıl şunu sorucam: hangi insan güle oynaya evinde ayağını uzatmak yada dışarıda bir şeyler içip arkadaşlarıyla vakit geçirmek varken mesai yapmaktan memnun olur ki ?
Bu arkadaşa tahammül edemeyeceğime göre bu kuralı getirmek zorundayız sanırımseni cezalandırıyorum demek olur bu.
ben anladım sizin niyetiniz bu değil ama üslubunuz bence yanlış.
istediğim cevabı alamadım o zaman seni kısıtlıyorum gibi bir tutum.
bir kural getirecekseniz herkes için geçerli olmak zorunda, siz de dahil.
aksi halde daha da çığrından çıkar.
Ek mesai bizde çok nadir olur. Ayda 3-4 saat belki .
ya paraya ihtiyacı olan kalır tabii özellikle şu dönem insanlar 24 saat durmadan çalışmaya razı ,alım gücü yok ki maaşı alıyorlar eve gidene kadar eriyorBunu yazmak istemedim ama bu arkadaş daha önce bana mesaiye kalma dememe rağmen mesaiye kalmak istediğini söylemişti. Asıl şoku o sebeple yaşadım zaten.