Çalışanımın saçmalayan arkadaşı

Yorumları okurken gerçekten çok sıkıldım. Öncelikle herkes işi hakkında mutsuzdur, serzenişlerde bulunur çünkü kabul edelim Türkiye'de çalışma koşulları çok kötü. Çok iyi bir kurumsal şirkette çalışıyorum dışarıdan beni gören imreniyor ve büyük ihtimalle maaşımın en az 10 bin olduğunu düşünüyor fakat değil. Çok çok komik bir rakama aşırı yoğun çalışıyorum ve bende sürekli söyleniyorum. Yani, şartlar iyi olmadığı için personeller iş yeri hakkında konuşmakta haklılar.

İkinci olarak personelin arkadaşının üslubu yanlış orada personelinizi kötü konuma düşürmüş, kadın da bunu anladığı için durumu toparlamak için saçmalamış belli ki işe ihtiyacı var o yüzden üstünü kapatmaya çalışmış olayın. Çalışanın çalışma şeklinden memnunsanız genel bir kural getirip " mesai saatleri içerisinde kişisel bir arkadaş, eş, dost getirmek işi aksattığı ve diğerlerinin dikkatini dağıtacağı için çok çok acil durumlar hariç kısıtlanmıştır" gibi genel bir uyarı yaparsanız daha ılımlı olur.

Ayrıca yönetici ve işveren olarak bu şekilde personele yaklaşmamalısınız. Bu şekilde yaklaşacaksınız personeli direkt işten çıkartmalısınız çünkü bu yapıcı değil "yıkıcı" bir yönetici tavrı.

Yöneticilikle ilgili eğitim almanızı tavsiye ederim, kendinizi geliştirmiş olursunuz.

Hanımefendi üslubunun kötü olduğunun farkında bile olmadığı gibi, çalışanlarına nasıl davrandığının farkında değil.
İş yeri de eminim Harikalar Diyarı gibidir. Baksanıza pozitiflik akıyor konunun her yerinden. İş yeri de aynen böyledir, çalışanlar kardeş, adeta bir aile gibidir.
O kadar ki buradaki üyelere bile bunu yaymak için gelmiş. Hepimize patronluk taslıyor baksanıza. Barış getir bize ey Yüce Patron! :KK9:
Şurada siz ve sizin gibi cevap verenlerin yazılarını okudukça şaşırıyorum. Hepimiz aynı konuyu okuduk değil mi? Yanlış yerde naralar atıyor gibisiniz...
Kadın gayet düzgün bir üslupla sormuş, yok mobbing, yok şu, yok bu diyenler bile var, arkadaş mobbing ne biliyor musunuz acaba? Bu gayet makul bir konuşma.
Kadın iş yerine gelip densizce konuşma yapan bir kızın söylediklerine takılmış ki zaten takılması için kız da kendince laf yapmış. Bana kalırsa çalışan kız bu densiz arkadaşı ile görüşmemek için ara sıra mesaim var yalanına başvuruyor. Konuşma sırasında konuyu kapatması da iş verinini bir şekilde zan altinda bıraktığı için çekinmesinden kaynaklı olmalı.
Yani kadın işveren diye bu ne nefret?? Şu kk da iki güruh çok tehlikeli birisi her aile sorununda boşan diyenler ikincisi kendisinden iyi olanları kiskanarak sanal ortamda alt etmeye çalışanlar.

Açıkçası ben kendisine değer verdiğim için şaşırdım. Öyle bir sorunu olduğunu bilmiyordum zira. İşinden hiç şikayetini duymadım. Haklısınız zamana bırak

haftada 45 saat çalışıyor. Beli bir düzen var çok ekstrem durum olursa ek olur.

Yani öyle birşey demedi diyerek çekinmesi tuhaf. Hani arkadaşı dedi kendi demedi ki bir iki cümleyle toparlayıp kapatırdı konuyu.

Haftada 45 saat mi? Almanyada memurlar bile maksimum 40 saat calisiyor. Bu ne ya? Böyle calisma saatlerinden ben de sikayetci olurum 😂

Ben işveren isem mesaiye kalan ücretini de alıyorsa dış kapının mandalı gelip iş yerinde konuşamaz ..Müsade etmem.

Haftada 45 saat mi? Almanyada memurlar bile maksimum 40 saat calisiyor. Bu ne ya? Böyle calisma saatlerinden ben de sikayetci olurum 😂
almanyadaki memurlarla karşılaştıracaksanız konuyu iyi anlamamışsınız demektir yalnız
:) orada kimse arkadaşını sohbete çağırıp mesai süresini boş beleş geçirmez 40 saat içinde saniye ara vermeden çalışır :)

haftada 45 saatde çok normal bir çalışma süresi
bizimkilerde burada habire sigara çay telefon sohbet molası verir o sürede

almanların çalışma prensibini hep sevmişimdir, aslan gibi çalışırlar ,laklak boş beleş süre geçirmezler işleride bitti mi giderler en temizi

aşırı disiplinli çalışan bendim sanırım telefonla kişisel bile konuşmazdım telimi sessize alırdım mesai bitene kadar
2-3 kişilik işi hep ben yapardım , ziyaretçi asla kabul etmezdim
patronuma karşı bir arkadaşım böyle konuşsa yerin dibine girerdim sanırım çok mahçup olurdum
insanda iş ahlakı olmalı
patrona saygı iş yerine saygı olmalı

Valla Almanyanın çalışma prensibini hepimiz çok severiz :p adamlar haftada ortalama 34.3 saat çalışıyorlar. Bu sürede elbette kimsenin arkadaşı, akrabası işe gelmez, işçi işten kaytarmaz, işini yapar. Biz 45 saat çalışıyoruz köle gibi bir de her işçi 2-3 işçinin işini yapıyor ucuz olsun diye. Doğal olarak nasıl kaytarırım, nereden rahatlatım diye gözler fıldır fıldır oluyor. Yani hem işçi hem işveren Türkiyede tırt Almanyayla karşılaştırıldığında. Adam gibi de maaş var üstelik. Bizim gibi ucuz ekmek kuyruklarında sürünüp “ehonomi çok iyi yeğenim” demiyorlar.

Kanıt için link: Haftalık çalışma süresi: Almanya’da 34.3, Şili’de 42.8, Türkiye’de ise 47 saat

Başka link: Avrupa'da haftalık çalışma saatinin en uzun olduğu ülke Türkiye

Arkadaşlar avrupa çalışma gününü haftada 4 güne ve 30 saate indirirsek daha verim alırız diyor ve uygulamaya çalışıyor. Ne kadar uzun süre işte kalırsan o kadar dikkatin dağılır ve işten kaytarırsın bu iş bu kadar basit. 45 saat inanılmaz fazla. Hoş 45 saat zaten maximum süre, işveren gayet 30 da diyebilir ama Türkiyede çok görülen bir işveren türü değil :p

Onun dışında konu sahibi siz baştan mesai saatinde çalışanın arkadaşı, akrabasının gelmesine izin verilmesi hata. Bir daha kimsenin yakını gelmesin, çıkışta buluşurlar dışarıda beklesinler. Ama çalışanınızı sıkıştırmanız hem çok gereksiz hem profesyonellikten uzak hem de sanki egoluymuş gibi görünmüşsünüz. Çalışan mesaiye kalmak istemiştir de para için istemiştir :p orada durmasının tek nedeni paradır (sadece o çalışanın değil, diğerlerinin de) yarın maaş vermiyorum artık zevk için çalışacağız deyin bakın 1 kişi geliyor mu işe :p Türkiyede işsizlik çok, maaşlar çok az, kölelik gibi bir durum var. Kız size “evet patroncum ya, ben hiç mesai sevmiyorum hatta 45 saat bile çalışmak istemiyorum ama el mahkum para lazım. Para için katlanıyoruz” nasıl desin? Beklentiniz neydi ki kızı sıkıştırırken?

Bence misafir yasağı getirin ve bu konuyu kapatın. Unutulup gider.

Şurada siz ve sizin gibi cevap verenlerin yazılarını okudukça şaşırıyorum. Hepimiz aynı konuyu okuduk değil mi? Yanlış yerde naralar atıyor gibisiniz...
Kadın gayet düzgün bir üslupla sormuş, yok mobbing, yok şu, yok bu diyenler bile var, arkadaş mobbing ne biliyor musunuz acaba? Bu gayet makul bir konuşma.
Kadın iş yerine gelip densizce konuşma yapan bir kızın söylediklerine takılmış ki zaten takılması için kız da kendince laf yapmış. Bana kalırsa çalışan kız bu densiz arkadaşı ile görüşmemek için ara sıra mesaim var yalanına başvuruyor. Konuşma sırasında konuyu kapatması da iş verinini bir şekilde zan altinda bıraktığı için çekinmesinden kaynaklı olmalı.
Yani kadın işveren diye bu ne nefret?? Şu kk da iki güruh çok tehlikeli birisi her aile sorununda boşan diyenler ikincisi kendisinden iyi olanları kiskanarak sanal ortamda alt etmeye çalışanlar.

"Bana kalırsa çalışan kız bu densiz arkadaşı ile görüşmemek için ara sıra mesaim var yalanına başvuruyor. "

Ben de bu olabilir diye yazacaktım, dediklerine bakarsak kız düşüncesiz densiz. Belki çalışan buluşmak istemiyordu ama arkadaşı çok ısrarcı olunca böyle yalan söylüyordu.

Calisanin düsüncesi de olabilir bu, sizi baglayan ne var anlamadim acikcasi. Tek sorun is disindaki kisilerin isyerine girmesi bence

Sunu da yazmam gerek calisanla bu basit ve ici bos diyalogu dert etmeniz, buraya yazmaniz, bazi cevaplarda resmen kahredercesine ben isveren olamamisim demeniz.. cok garipsedim.

konu sahibinin yönetici olmakla alakalı sıkıntısı var. bir sürü insan iş kurup iş veren olabilir fakat yönetici hatta lider olmak hem içgüdüsel beceri hem de yeteneğin yoksa kesinlikle eğitim gerektirir.

hem ben rahat davranıyorum diyip arkadaşlarının gelmesine müsade etmek hem de gelen giden birinin lafı üzerine gidip çalışanı sıkıştırmak çok dengesiz bir tutum. kaldı ki çalışan orada "evet rahatsızım" lafını hem de bu yaklaşımdan sonra nasıl söylesin.

konu sahibinin kesinlikle liderlik/yöneticilik eğitimleri alması gerek eğer düzgün bir iş ortamı yaratmak istiyorsa.

konu sahibinin tam olarak nesi kıskanılacak durumdaki, anlayamadım ?
burada pek çok kişi kendi çalışma hayatına ve tecrübelerine yönelik yorumlar yaptı.
ben de aldığı yöneticilik eğitimleri ve deneyimlerine istinaden yazanlardan biriyim.
konu sahibinin üslubu çok yanlış. bu şekilde konuşması çalışanlarını rahatsız eder kesinlikle.
her lafın her yerde söylenmemesi gerektiğini öğrenmesi lazım.
karşısındakinin çalışanı olması kendisine istediği zaman istediğini söyleme hakkını vermez, veremez. çünkü o kişiye ödediği maaşı hayrına değil satın aldığı zaman-emek-bilgi karşılığında veriyor.
ben konu sahibini yönetim anlamında yetersiz buldum.
kendisini geliştirmeli ve kesinlikle üslubunu iyileştirmeli.

aynen bir de okuyarak geliyordum konu sahibinin yazdiklarini simdi gordum. calisan kendi istegiyle mesaiye kaliyormus ama arkadasi bunu bilmeyebilir. hatta bilmiyordur da yani. mesailerin hepsinin patrondan kaynaklandigini dusunup patavatsizlik yapmis bana gore. o da ortamdaki rahatliktandir, kurumsal degillermis.

olmasi gereken en bastan bu sekilde bir kural koymak, en basta koyulmadiysa da bundan sonra koymak, calisana sozlu baski kurmak degil kesinlikle.

ya bizim ülkede işveren ve yönetici olmak çok yanlış yorumlanıyor.
kendisi söyledi konu sahibi, ortam rahat diye. şimdi sen herkesin arkadaşının gelip gitmesine izin veriyorsun ama işine gelmeyen bir laf duyunca da gidip sorguluyorsun çat diye.
ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
kim her dakika yanına gelen her insanın konuşmasını kontrol edebilir. çalışan arkadaşını uyarsaymış yazanlar olmuş da napacaktı gidip ağzını mı bağlayacaktı ?
bir de burada en tehlikeli tutum şu, konu sahibi kuralı hala genele koyacağım diyemiyor. söyleyeceğim o arkadaşı gelmesin diyor yani konuyu kişiselleştiriyor.
sen işveren olarak kişisel tavır sergiler, kuralı bir kişiye uygularsan çok değil 3-5 aya o iş yeri patlar.
ben bu arkadaşın acilen yöneticilik ve liderlik eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum.
her sermaye sahibi işveren olabilir ama yönetim ayrı bir beceridir. belli ki bu konuda zayıf.
kendisi bunları yapıcı eleştiriler olarak alsın ve kendisini geliştirsin.

İyi akşamlar kızlar ✋🏻

Ofisimizde birkaç çalışanım var. Konunun doğru anlaşılması İçin şunu anlatayım önce. Yasal çalışma saatleri dışında çalışınca ek mesai alıyorlar.

Şimdi arkadaşlardan birinin bir arkadaşı var. Patavatsız bir tip. Ofise girince ortamda kimse yokmuş gibi bağırarak, tuhaf konuşmalar yaparak çalışanımla konuşuyor, diğer kimseyi umursamadan dedikodu falan yapıyor vs. Her neyse bugun işten çıkmaya yakın geldi. Çalışan arkadaş biraz daha işim var sonra çıkacağım vs dedi ona. Biz hepimiz oradayken, senin bu mesai saatlerinin belli olmaması beni delirtiyor dedi.

Mesai saatleri belli, sabah 9 akşam 5. Yani konuştuğu gibi bir durum yok. Çalışan arkadaşla da öyle bir konuşmamız vs hiç olmadı.

Neyse bu patavatsız kız gittikten sonra arkadaşa xx arkadaşının dediğine takıldım. Kendi düşüncesi mi senin de böyle bir düşüncen mi var? Varsa bilmek isterim dedim. Bana, öyle birşey demedi ben duymadım dedi 🙄 aynen dediği şekilde söyledim bu kelimeleri kullandı hatta dedim, yok yanlış anladın bence dedi. Dedim dalga mı geçiyorsun benimle. Yok ben onu tanıyorum vs vs alakasız şeyler söylemeye başladı. Çıktım.

Ama kızgınım. O kıza değil çalışma arkadaşıma, bundan sonra nasıl davranmalıyım kafam karışık.
soyleyin ofise arkadas getirmesin kimse .
oyle sacmalik mi olur ?!?
benim.calistigim.yerde yasak mesala bikere online alisveriste pos makinesi cekmedigi icin kurye camin kenarina kadar gitti diye bile problem olmus zamninda.
tanidik falan yasak .

ya bizim ülkede işveren ve yönetici olmak çok yanlış yorumlanıyor.
kendisi söyledi konu sahibi, ortam rahat diye. şimdi sen herkesin arkadaşının gelip gitmesine izin veriyorsun ama işine gelmeyen bir laf duyunca da gidip sorguluyorsun çat diye.
ee bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?
kim her dakika yanına gelen her insanın konuşmasını kontrol edebilir. çalışan arkadaşını uyarsaymış yazanlar olmuş da napacaktı gidip ağzını mı bağlayacaktı ?
bir de burada en tehlikeli tutum şu, konu sahibi kuralı hala genele koyacağım diyemiyor. söyleyeceğim o arkadaşı gelmesin diyor yani konuyu kişiselleştiriyor.
sen işveren olarak kişisel tavır sergiler, kuralı bir kişiye uygularsan çok değil 3-5 aya o iş yeri patlar.
ben bu arkadaşın acilen yöneticilik ve liderlik eğitimleri alması gerektiğini düşünüyorum.
her sermaye sahibi işveren olabilir ama yönetim ayrı bir beceridir. belli ki bu konuda zayıf.
kendisi bunları yapıcı eleştiriler olarak alsın ve kendisini geliştirsin.
bence kisisellestirmesinde bir problem yok arkadasi geldiginde disarda beklesin .
herkesin misafiri geliuor boylw langul lungul konusmuyor diyecek .
bukadar ...
haksizda degil

bence kisisellestirmesinde bir problem yok arkadasi geldiginde disarda beklesin .
herkesin misafiri geliuor boylw langul lungul konusmuyor diyecek .
bukadar ...
haksizda degil

ama bir çalışana yasak koyup diğerlerine koymamak haksızlık. kurallar genele konur, uymayan kişilere bireysel tepki verilir.
herkesin arkadaşı girip çıkarken senin arkadaşın giremez demek bence olayı kişiselleştirmek.
bir işveren bir yönetici bu şekilde davranamaz.
genele bir duyuru yapıp oranın bir iş yeri olduğunu, iş dışındaki ziyaretlerin hepsinin zamanını çaldığını, sağlıklı çalışma ortamı için artık arkadaş ziyaretlerinin kaldırıldığını söylemeli.

Gerçekten sürekli 5’i geçiriyorsanız haklı bence, fazla mesai ödüyorumla geçiştiremezsiniz. 10-15 dakikaları ödüyor musunuz hiç sanmam.
Eğer ki işlerini yetiştiremiyor o yüzden geçe kalıyorsa da siz haklısınız, lafını etmemeli. Bu arada bence mesai içinde gelip bağır çağır muhabbet etmesi oyalaması çok yanlış. Bir iki olur da sürekli olmamalı, yüzsüzlük biraz

X