- 18 Şubat 2018
- 11.997
- 53.605
- 44
Ne ajite ettiniz Ya. 20 dakika bile geç çıkmıyor ki. Tam saatli çıkıyoruz birlikte çıkıyoruz. Ortam da relax kimseyiSert bir konuşma tarzınız var demek istedim.Mesela hoş olmayan ne anladınız burdan?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne ajite ettiniz Ya. 20 dakika bile geç çıkmıyor ki. Tam saatli çıkıyoruz birlikte çıkıyoruz. Ortam da relax kimseyiSert bir konuşma tarzınız var demek istedim.Mesela hoş olmayan ne anladınız burdan?
Açayım. Kendisiyle nasıl bir iletişimimiz olduğunu bilmiyorsunuz, nasıl bir iş ilişkimiz var bilmiyorsunuz. Burada yazdığım bir konu üzerinden tam bir işveren bla bla vs konuşuyorsunuz. Sonra da önyargılı olmuyorsunuz.Nasıl yaşıyorsam lütfen açar mısınız?
Evet bu beni çok rahatsız etti. Bir de çalışanımla böyle bir sorun hiç yaşamadık, hiç geçmedi böyle bir konu. Biraz şokta oldumBence çalışanınızda bir acaiplik yok o konuda rahat olun, arkadaşı zevzev ve patavatsız bir tip
Çalışma saatleri belirsiz dahi olsa (ki değilmiş) onu niye öldürsün ki, ona ne yani??? Deli mi ne
O zevzek arkadaşın gelip bağır çağır konuşup herkesin dikkatini dağıtmasını istemezdim ben olsam. Ara vereceklerse de kafede/mutfakta/ortak alanda konuşsunlar çalışanları rahatsız etmeden
Hanımefendi üslubunun kötü olduğunun farkında bile olmadığı gibi, çalışanlarına nasıl davrandığının farkında değil.Nasıl yaşıyorsam lütfen açar mısınız?
Ban da yiyeceğimi bile bile sana şunu diyeyim. Sende aşağılık kompleksi var. Ben bir patronluk falan yapmadım burda.Hanımefendi üslubunun kötü olduğunun farkında bile olmadığı gibi, çalışanlarına nasıl davrandığının farkında değil.
İş yeri de eminim Harikalar Diyarı gibidir. Baksanıza pozitiflik akıyor konunun her yerinden. İş yeri de aynen böyledir, çalışanlar kardeş, adeta bir aile gibidir.
O kadar ki buradaki üyelere bile bunu yaymak için gelmiş. Hepimize patronluk taslıyor baksanıza. Barış getir bize ey Yüce Patron!
Pek açılma olmadı ama neyse dediğim gibi onyargili değilim ve değildim, kimseyi zorla calistirmiyoruz cümleniz, herkes rahatça çalışıyor cümlenize uymuyor.S
Açayım. Kendisiyle nasıl bir iletişimimiz olduğunu bilmiyorsunuz, nasıl bir iş ilişkimiz var bilmiyorsunuz. Burada yazdığım bir konu üzerinden tam bir işveren bla bla vs konuşuyorsunuz. Sonra da önyargılı olmuyorsunuz.
Ama biz onu tanımıyoruz ve ne yüce insan olduğunu bilmiyoruz. Pardon bilmiyorduk neyse ki geldi ve kendini tanıttı, mutluluktan öliciğimmmmHanımefendi üslubunun kötü olduğunun farkında bile olmadığı gibi, çalışanlarına nasıl davrandığının farkında değil.
İş yeri de eminim Harikalar Diyarı gibidir. Baksanıza pozitiflik akıyor konunun her yerinden. İş yeri de aynen böyledir, çalışanlar kardeş, adeta bir aile gibidir.
O kadar ki buradaki üyelere bile bunu yaymak için gelmiş. Hepimize patronluk taslıyor baksanıza. Barış getir bize ey Yüce Patron!
Ama benim böyle bir beklentim yok zaten. Ben çalışanım hakkında kötü birşey de demedim. Biraz karışık hissettim, beklemediğim bir durumdu. Nasıl davranacağımı bilemeyip fikir almak istedim. Bazı yorumlara bakarsanız amaç farklı gibiPek açılma olmadı ama neyse dediğim gibi onyargili değilim ve değildim, kimseyi zorla calistirmiyoruz cümleniz, herkes rahatça çalışıyor cümlenize uymuyor.
Gidip inatla calisaniniza hesap sormanız cevap vermek istemedikçe ustelememeniz de uymuyor.
Beni tanımıyorsunuz bir konumdan, bir cümlemden nasıl çıkarıyorsunuz diyorsunuz ama buraya 20 konu acmiyorsaniz zaten kendinizi görmek istediğiniz dahası gördüğünüz gibi anlatirsiniz. Anca aralarda kendinizi belli ederseniz o.
O zaman konu açan herkese sen böyle dedin su cümlen uymasa da sana inanıyoruz alkış sen haklısın diyelim, 5 evetle gönderelim.
Kimseye aksi bir şey demeyelim konularda çünkü neden bilmiyoruz sallabas yapalım geçelim. Iyiymis
Hıı evet, ciddiyetsiz bir iş yerinin "patronuna" karşı aşağılık kompleksim var.Ban da yiyeceğimi bile bile sana şunu diyeyim. Sende aşağılık kompleksi var. Ben bir patronluk falan yapmadım burda.
Sus hayatım, aşağılık kompleksimiz belli oluyor. Patron kızmasın sonra!Ama biz onu tanımıyoruz ve ne yüce insan olduğunu bilmiyoruz. Pardon bilmiyorduk neyse ki geldi ve kendini tanıttı, mutluluktan öliciğimmmm
Siz bir işveren olarak çalışanlarınızla aranızdaki dengeyi sağlayamamışsınız,her işyerinin belli kuralları olur.Mesela çalışanlarınıza baştan isyerine arkadaş,eş dost davet etmeme kuralı koysaydınız bunlar başınıza gelmezdi.Ban da yiyeceğimi bile bile sana şunu diyeyim. Sende aşağılık kompleksi var. Ben bir patronluk falan yapmadım burda.
Aynen öyle oldu. Yorumları bunu bilerek okuyorum. Önyargı kokuyor bazılarıBence konu sahibi işveren olduğu için baştan önyargıyla yaklaşılmış.
Arkadaşının yaptığı çiğliği ben okurken sinirlendim. Hem patavatsız, hem kötü bir arkadaş. İşverenin yanında "ay senin de çalışma saatlerin belirsiz" demesinin arkadaşının başına dert olabileceğini düşünemeyecek kadar salak, ya da umrunda olmayacak kadar kötü biri.
Ofis ortamı bence de rahat bir yer ki dışardan gelen biri dan diye ofise girip bir de dangul dungul konuşabiliyor. Bizde eski çalışan, başka birim çalışanı bile müdürden izin alır girer içeri, gerçi banka genel müdürlüğü tabi ama işyeri işyeridir.
Çalışanınızın suçu böyle oturduğu kalktığı belli olmayan birini ofise davet etmesi, ayrıca diplomat olamaması. Orada "hayır x hanım benim düşüncem değil, arkadaşım bir densizlik yaptı" dese bitti gitti.
Bundan sonra ofise çalışma saatleri içerisinde birinin gelmesini istemiyorum deyin, bu meseleye de daha fazla takılmayın.
Ö
Öyle birşey demedi diyor, suçu bu. Kelimelerle söylüyorum ısrarla demedi diyor.
HaklısınızSiz bir işveren olarak çalışanlarınızla aranızdaki dengeyi sağlayamamışsınız,her işyerinin belli kuralları olur.Mesela çalışanlarınıza baştan isyerine arkadaş,eş dost davet etmeme kuralı koysaydınız bunlar başınıza gelmezdi.
İyi akşamlar kızlar
Ofisimizde birkaç çalışanım var. Konunun doğru anlaşılması İçin şunu anlatayım önce. Yasal çalışma saatleri dışında çalışınca ek mesai alıyorlar.
Şimdi arkadaşlardan birinin bir arkadaşı var. Patavatsız bir tip. Ofise girince ortamda kimse yokmuş gibi bağırarak, tuhaf konuşmalar yaparak çalışanımla konuşuyor, diğer kimseyi umursamadan dedikodu falan yapıyor vs. Her neyse bugun işten çıkmaya yakın geldi. Çalışan arkadaş biraz daha işim var sonra çıkacağım vs dedi ona. Biz hepimiz oradayken, senin bu mesai saatlerinin belli olmaması beni delirtiyor dedi.
Mesai saatleri belli, sabah 9 akşam 5. Yani konuştuğu gibi bir durum yok. Çalışan arkadaşla da öyle bir konuşmamız vs hiç olmadı.
Neyse bu patavatsız kız gittikten sonra arkadaşa xx arkadaşının dediğine takıldım. Kendi düşüncesi mi senin de böyle bir düşüncen mi var? Varsa bilmek isterim dedim. Bana, öyle birşey demedi ben duymadım dedi aynen dediği şekilde söyledim bu kelimeleri kullandı hatta dedim, yok yanlış anladın bence dedi. Dedim dalga mı geçiyorsun benimle. Yok ben onu tanıyorum vs vs alakasız şeyler söylemeye başladı. Çıktım.
Ama kızgınım. O kıza değil çalışma arkadaşıma, bundan sonra nasıl davranmalıyım kafam karışık.
Ben de evimin patronuyum. Şimdi kızıma gidip uyumak istemiyormussun bu saatte öyle duydum doğru mi diye soracağım. Ama önce uyandırmam lazım tabii koğuş kalkkkkkSus hayatım, aşağılık kompleksimiz belli oluyor. Patron kızmasın sonra!
Bence konu sahibi işveren olduğu için baştan önyargıyla yaklaşılmış.
Arkadaşının yaptığı çiğliği ben okurken sinirlendim. Hem patavatsız, hem kötü bir arkadaş. İşverenin yanında "ay senin de çalışma saatlerin belirsiz" demesinin arkadaşının başına dert olabileceğini düşünemeyecek kadar salak, ya da umrunda olmayacak kadar kötü biri.
Ofis ortamı bence de rahat bir yer ki dışardan gelen biri dan diye ofise girip bir de dangul dungul konuşabiliyor. Bizde eski çalışan, başka birim çalışanı bile müdürden izin alır girer içeri, gerçi banka genel müdürlüğü tabi ama işyeri işyeridir.
Çalışanınızın suçu böyle oturduğu kalktığı belli olmayan birini ofise davet etmesi, ayrıca diplomat olamaması. Orada "hayır x hanım benim düşüncem değil, arkadaşım bir densizlik yaptı" dese bitti gitti.
Bundan sonra ofise çalışma saatleri içerisinde birinin gelmesini istemiyorum deyin, bu meseleye de daha fazla takılmayın.
TeşkeMerhaba
Lisansüstü eğitim aldığım bölüm direkt olarak "yönetim" olduğu için size işveren veya işgören gözünden değil, akademik perspektiften kabaca bir yorum yapmam gerekirse; tavrınız bulunduğunuz pozisyona uygun değil. Aslında bunu söylemek için bu alanda eğitim almaya hiç gerek yok ama size hatanızı söylemeye çalışan her arkadaşın tezini çürütmeye çalıştığınız için bu iş üzerine fazlaca bilgim olduğunu belirtmek istedim.
Eğer ki bu tavrı sistematik olarak sürdürüyorsanız, yani sürekli olarak çalışanlarınıza bu tarz sorularla baskı yapıyorsanız, evet buna mobbing denir. Niyetiniz kötüdür demiyorum, belki gerçekten tüm iyi niyetinizle olayı anlamak için bu şekilde davrandınız ama tavrınız profesyonellikten uzak ve çalışanı baskı altında bırakan bir tavır. İsterseniz üç kişi çalı
Dilerim siz de kendinizi objektif değerlendirir ve bu olaydan ders çıkarırsınız.
tüm samimiyetimle sordum. Ama sonuçları gösteriyor ki dediğiniz gibi tavrım uygun olmadıMerhaba
Lisansüstü eğitim aldığım bölüm direkt olarak "yönetim" olduğu için size işveren veya işgören gözünden değil, akademik perspektiften kabaca bir yorum yapmam gerekirse; tavrınız bulunduğunuz pozisyona uygun değil. Aslında bunu söylemek için bu alanda eğitim almaya hiç gerek yok ama size hatanızı söylemeye çalışan her arkadaşın tezini çürütmeye çalıştığınız için bu iş üzerine fazlaca bilgim olduğunu belirtmek istedim.
Eğer ki bu tavrı sistematik olarak sürdürüyorsanız, yani sürekli olarak çalışanlarınıza bu tarz sorularla baskı yapıyorsanız, evet buna mobbing denir. Niyetiniz kötüdür demiyorum, belki gerçekten tüm iyi niyetinizle olayı anlamak için bu şekilde davrandınız ama tavrınız profesyonellikten uzak ve çalışanı baskı altında bırakan bir tavır.
Dilerim siz de kendinizi objektif değerlendirir ve bu olaydan ders çıkarırsınız.