Çalışanımın saçmalayan arkadaşı

aynen bir de sebebini sorucaktim diyor konu sahibi. sebep bu abi yani uzaydan bi sebep gelmeyecek, kimse fazla mesai yapmaya bayilmaz. arkadaslar kendi aralarinda konusurlar. sanki onun arkadasinin size bir yaptirim uygulama gucu mu var da size posta koysun konu sahibi?

cidden ben konu sahibinin calisanindan ne duymak istedigini anlamadim😂

+sebebi neydi?
-fazla mesai.

bundan baska diyalog da aklima gelmiyor cunku olay bu djdkdhdjdhdjdh

ya zaten iş yerine bu kadar sık arkadaş gelebilmesi problemin kaynağı.
insanlara arkadaşlarının gelmesinin iznini verip sonra sorunsuz bir ortam beklemek yada işe odak beklemek bence mümkün değil.

ya paraya ihtiyacı olan kalır tabii özellikle şu dönem insanlar 24 saat durmadan çalışmaya razı ,alım gücü yok ki maaşı alıyorlar eve gidene kadar eriyor
Aynen. O yüzden zorla çalıştırmıyoruz dedim. Zorlama yok kendi istedi. Peki ben bu patavatsız konuşmaları duymak zorunda mıyım? Yada diğer çalışanlar. Duymamış gibi yapamam ki yani o kadar profesyonel hiç olamam sanırım :) direk lafın muhatabı benim yani.

ya zaten iş yerine bu kadar sık arkadaş gelebilmesi problemin kaynağı.
insanlara arkadaşlarının gelmesinin iznini verip sonra sorunsuz bir ortam beklemek yada işe odak beklemek bence mümkün değil.
aynen bir de okuyarak geliyordum konu sahibinin yazdiklarini simdi gordum. calisan kendi istegiyle mesaiye kaliyormus ama arkadasi bunu bilmeyebilir. hatta bilmiyordur da yani. mesailerin hepsinin patrondan kaynaklandigini dusunup patavatsizlik yapmis bana gore. o da ortamdaki rahatliktandir, kurumsal degillermis.

olmasi gereken en bastan bu sekilde bir kural koymak, en basta koyulmadiysa da bundan sonra koymak, calisana sozlu baski kurmak degil kesinlikle.

Tavrınız hiç profesyonelce değil. Çalışanlar üzerinde de otoriteniz olmadığı için kafalarına göre mesai saatleri içinde iş yerine arkadaşlarını getirip lak lak yapabiliyorlar demek ki. Ne münasebet patron oradayken çalışanın arkadaşı gelip gevşek gevşek konuşabiliyor öyle?

Siz de madem duydunuz orada o kişinin de duyabileceği şekilde verseydininiz cevabı. Yani uyarı yapacağınız yerde bir de bir sıkıntı mı var diye soruyorsunuz oldu olacak onlar sohbet ederken kahve de ikram ediverin

Son düzenleme:
aynen bir de okuyarak geliyordum konu sahibinin yazdiklarini simdi gordum. calisan kendi istegiyle mesaiye kaliyormus ama arkadasi bunu bilmeyebilir. hatta bilmiyordur da yani. mesailerin hepsinin patrondan kaynaklandigini dusunup patavatsizlik yapmis bana gore. o da ortamdaki rahatliktandir, kurumsal degillermis.

olmasi gereken en bastan bu sekilde bir kural koymak, en basta koyulmadiysa da bundan sonra koymak, calisana sozlu baski kurmak degil kesinlikle.

çalışan o arkadaşına bahane de etmiş olabilir görüşmemek için yada çok yorulduğu bir gün söylenmişte olabilir. insanız yani.
işkolik biri olmama rağmen mesailerden "başlarım böyle işe" diye çıkmışlığım vardır. yoruluyorsun, daralıyorsun, vs vs.
bana tutum sorgulama gibi geldiği için eleştiriyorum.
işveren olarak merak edebilir ama soruş şekli farklı olmalıydı.
atıyorum mesai olan bir gün "biliyorum uzun saat çalışmak zorlayıcı, sen kendin istemiştin ama bir sıkıntı duyarsan söyleyebilirsin" dese eminim kız da sakince bir derdi varsa söylerdi.

Aynen. O yüzden zorla çalıştırmıyoruz dedim. Zorlama yok kendi istedi. Peki ben bu patavatsız konuşmaları duymak zorunda mıyım? Yada diğer çalışanlar. Duymamış gibi yapamam ki yani o kadar profesyonel hiç olamam sanırım :) direk lafın muhatabı benim yani.
en başta nasıl başlarsa öyle gider iş yerinizde kurallar olmalı
patronumla çok iyiydik samimiydik ama çekinirdim ondan açıkcası
kaytardığımı düşünmesini bile istemezdim çok saygı duyardım
birşey demezdi ama bir ağırlığı vardı
siz burası sizinde iş yeriniz gibi ev ortamı gibi bir ortam sunduysanız en baştan gelene gidene izin verdiyseniz bir yerde ipin ucu kaçıyor,
personeli alırken patronum bizde ortam bu çalışma şeklimiz bu 1 hafta çalış bak karşılıklı memnun kalırsak devam ederiz demişti iş görüşmesinde
bundan sonra en azından sizde öyle başlayın
şimdikiler için de bir düzen kural şart genel olarak

evlerinde çalışıyor gibi davranamamalılar bu rahatlığı siz sunmuşsunuz aslında :)

Profesyonellik duymamış gibi yapmak değildir zaten. Başta otorite kuracaksınız ki bu tür saygısızlıklar yaşanmasın. Rahatsız olduğunuz durumlarda da çalışanınızı uygun bir üslupla uyarıp aynı durumun tekrarlanmamasini istediğinizi söyleyeceksiniz

çalışan o arkadaşına bahane de etmiş olabilir görüşmemek için yada çok yorulduğu bir gün söylenmişte olabilir. insanız yani.
işkolik biri olmama rağmen mesailerden "başlarım böyle işe" diye çıkmışlığım vardır. yoruluyorsun, daralıyorsun, vs vs.
bana tutum sorgulama gibi geldiği için eleştiriyorum.
işveren olarak merak edebilir ama soruş şekli farklı olmalıydı.
ya düşündüm de sırf arkadaşını başından atmak için öyle demiş olsa patronu sorduğunda siz onun patavatsızlığına bakmayın derdi
yooo o da nerden çıktı yanlış duymuşsun demezdi resmen şizofreni hastalığı varmış patronunun gibi davranmış
kendisi arkadaşını maşa yapmış oluyor bu durumda
yani arkadaşına öyle uydurmuş olsa patronun duymasını istemez şşş sus der arkadaşına
patron o sırada ne o arkadaşın işden şikayetçi mi diye sorabilen bir patron da olabilirdi :KK70: o riske girermiydi

Konu sahibine neden seri eksi bastiniz ya, anlamadim .s
Konuda ters bi durum görmedim ben konu sahibini taslayacak.
Alla alla ben mi anlamadim konuyu acaba
Du bi daha okuyayim
çalışanına arkadaşın niye öyle dedi diye soramazsın mobing yapıyorsun dedi çoğunluk

En kotu mobbingimiz böyle olsun yaa
Bu tr mobbingi degil bence
Olay isvicrede falan geciyordur
Tatli su mobbingi bu çünkü 😂
çalışanı ne yapsa beğenirsiniz
yyoo arkadaşım öyle demedi yanlış duymuşsunuz diyerek patronunun yalancı ve demans hastalığı varmış gibi inkar etmiş
bende asıl çalışanınız size mobing yapmış dedim :KK70:

ya düşündüm de sırf arkadaşını başından atmak için öyle demiş olsa patronu sorduğunda siz onun patavatsızlığına bakmayın derdi
yooo o da nerden çıktı yanlış duymuşsun demezdi resmen şizofreni hastalığı varmış patronunun gibi davranmış
kendisi arkadaşını maşa yapmış oluyor bu durumda
yani arkadaşına öyle uydurmuş olsa patronun duymasını istemez şşş sus der arkadaşına
patron o sırada ne o arkadaşın işden şikayetçi mi diye sorabilen bir patron da olabilirdi :KK70: o riske girermiydi

ya bence sadece konuşmak istemedi konuyu. belki özellikle kalmak istediği için sonradan şikayetim var demek istememiştir.
ha bence o iş yerinde zaten bu konudan daha ciddi sorunlar var.
acilen herkesin dilediği gibi girip çıkması durumu çözülmeli. bu olay çok ufak :)

çalışanı ne yapsa beğenirsiniz
yyoo arkadaşım öyle demedi yanlış duymuşsunuz diyerek patronunun yalancı ve demans hastalığı varmış gibi inkar etmiş
bende asıl çalışanınız size mobing yapmış dedim :KK70:
Okudum okudum
Bi de rizasi ile kaliyormus zaten
Ne cins insanlar var
Konu sahibi lakayt arkadasindan anlamaniz lazimdi
Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim demisler..

Okudum okudum
Bi de rizasi ile kaliyormus zaten
Ne cins insanlar var
Konu sahibi lakayt arkadasindan anlamaniz lazimdi
Bana arkadasini soyle sana kim oldugunu soyleyeyim demisler..
Böyle çat çat kendini ifade edebilen insanlara hayranım. Tüm konu boyunca kendimi sizin üç dört cümleniz kadar anlatamadım ya hu :)

İyi akşamlar kızlar ✋🏻

Ofisimizde birkaç çalışanım var. Konunun doğru anlaşılması İçin şunu anlatayım önce. Yasal çalışma saatleri dışında çalışınca ek mesai alıyorlar.

Şimdi arkadaşlardan birinin bir arkadaşı var. Patavatsız bir tip. Ofise girince ortamda kimse yokmuş gibi bağırarak, tuhaf konuşmalar yaparak çalışanımla konuşuyor, diğer kimseyi umursamadan dedikodu falan yapıyor vs. Her neyse bugun işten çıkmaya yakın geldi. Çalışan arkadaş biraz daha işim var sonra çıkacağım vs dedi ona. Biz hepimiz oradayken, senin bu mesai saatlerinin belli olmaması beni delirtiyor dedi.

Mesai saatleri belli, sabah 9 akşam 5. Yani konuştuğu gibi bir durum yok. Çalışan arkadaşla da öyle bir konuşmamız vs hiç olmadı.

Neyse bu patavatsız kız gittikten sonra arkadaşa xx arkadaşının dediğine takıldım. Kendi düşüncesi mi senin de böyle bir düşüncen mi var? Varsa bilmek isterim dedim. Bana, öyle birşey demedi ben duymadım dedi 🙄 aynen dediği şekilde söyledim bu kelimeleri kullandı hatta dedim, yok yanlış anladın bence dedi. Dedim dalga mı geçiyorsun benimle. Yok ben onu tanıyorum vs vs alakasız şeyler söylemeye başladı. Çıktım.

Ama kızgınım. O kıza değil çalışma arkadaşıma, bundan sonra nasıl davranmalıyım kafam karışık.
Size öyle dedi derse arkadaşın gelmesin diyeceksiniz diye çekinmiştir.
Ofis sizinse yönetici çalışan ilişkisi kapsamında bu kadar ıcık cıcığa takılmayın patron şirketi gibi.
Arkadaşın sürekli öyle damlaması ayrı bir nahoşluk ama sizin sorduğunuz açıdan kız öyle düşünse bile söyleyemez size; beğenmiyorsan git dersini diye.
Bu kadar detaya indiğinize göre kontrolcğ ve müdahalecisiniz.
Varsa kendi eski tecrübelirinizden anımsayın, yöneticini semeyebilir ya da haksızlık yapıyor dersin arkasından bir ton ama yüzüne söyleyemezsin.

Belki gercekten duymamistir. Bazen insan dinler gibi duruyor ama kafasinda baska dusunce oldugundan duymuyor soyleneni.

X