Aynen, öyle birşey demedi demesi sıkıntı. Rahatsızsa söylesin kimseyi zorla çalıştırmıyoruz.
Rahatsızsa söyleyince 'kimseyi zorla calistirmiyoruz' diyeceksen kadin bunu nasıl söylesin?? İnan ki orada bulunan kimse orada severek bulunmuyor. Yaşamak için paraya ihtiyacı var, bu sebeple işini yapıp parasını alıyor. Her rahatsiz olduğu yerden elini kolunu sallaya sallaya çıkma hakkına bu ülkenin kaymak tabakası hariç kimse sahip değil. Öyle ya da böyle daha iyisini bulana kadar çalışmak zorunda.
Yoksa kim ister arkadasinin dedigi laf yüzünden hesap sorulan, canını sıkan bir ofiste çalışmayı?? Ekmek parası işte.
Hem duymadım diyorsa belki de işine gücüne baktığı için duymamıştır. O sırada işi bitirip çıkmak için hızlı hızlı bir şeyler yapıyordur, arkadaşı da boş boş konuşuyordur. Duymadığı bir şeye neden siz ısrar etttiniz diye duydum desin ki?
Ya da duydu ve evet zamanında arkadasina yakindigi şey. Ama 'evet dedi ama benim fikrim öyle değil bilmemne hanım' diye yalaklanmayi kendine yakistiramadi.
Bence iş yerinde ya samimi olun insanlarla, enseye tokat g.te şaplak modu, gelin kişisel sorular sorun, arkadaşının dedikodusunu yapın, koseye kistirin vs ya da müdür olun,odanızda durun. Böyle rahatsız olduğunuz şeyler yasiyorsaniz resmi olarak ofise mesai saati içinde kimsenin gelmeyeceğini duyurun.
Yani "ay bizim ofis yerine göre profesyonerl, yerine göre samimi" denen şey gerçekten bir ofisin başına gelen en rahatsız edici şeylerden
Çünkü bunun ortası asla olmuyor, ortası olduğunu sanan insanlar da kendilerini kandırdıklariyla kalıyor.