• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış bir tercih mi yaptım

Çok ağır çalışarak yapıyor.
günlük yapması gereken işi yapıyorsa ağır yapması neyi değiştirir, her yiğidin yoğurt yiyişi farklı, hızlı yapıp yanlış yaparsa daha kötü, bu işyerinde yeni olduğu için ağır yapması normal, daha dikkatli yapıp hata yapmamak için uğraşıyor olabilir.

Belki abdest, lavabo ihtiyacı vs de oluyordur. 15 dk öyle gider.
Öğleyi son vakitte kılıp ikindiyi bekliyordur son dakikada kilamayacagina göre bir 10 dk kala kılsa ezan okunduktan sonra da ikindi namaziyla birlikte 15 dk daha gider. 40 dk eder toplamda. Bence normal birleştirince.
Ayrı ayrı da gitse daha çok olabilirdi cunku belki iki defa abdest alması gerekirdi.
3 bardak çay da çok gelmedi bana. Ancak is yetişmiyorsa uyarabilirsiniz amiriymişsiniz.
öğlenle ikindiyi birleştiriyorsa bence de süre çok çok normal,
3 bardak çay detayını kaçırmışım, günde 3 bardak çay az bile , kış günü insan sıcak bir şeyler içmek istiyor sonuçta.

Benim çalışmamı, iş dsiplinimi bilmeden bana böyle yorumlar yaparsanız dalga geçer gibi de cevap alırsınız.
Ayrıca olay henüz çok yeni. Ben abartıyor da olabilirdim. Çünkü insanlık hali. Başka insanların düşüncelerini de duymak, analiz etmek istedim.
Benim işimi doğru ve iyi yapmam belki beni iyi bir idareci yapmaz ama fevri davranmamak, bir süre incelemek beni iyi bir idareci yapmaya yardımcı olur.
Daha 1-2 haftalık bir durumu gözlemlemek mi başarısız yaptı şimdi beni? :)
Belki de çoğunluk aman yok normal böyle durumlar diyebilirdi benimle aynı kanıda olmak yerine. Bu da bir ihtimaldi.

Bak güzel kardeşim, ben sana başarısızsın, işini iyi yapamıyorsun demedim. Ben sana iyi bir idareci değilsin dedim, iyi bir idarecinin yapacağı ilk iş, birlikte çalışmaya başlayacağı kişilere yapması gereken işlerle birlikte o işletmenin prensiplerini söylemektir. Sen bunu gözlemleyeyim, ondan sonra müdahale edeyim dersen o işin içinden çıkamazsın. Zira taviz tavizi doğurur.

bana göre hala fazla. ben bir kadın olarak ki malumunuz bizim abdest almamız çok daha uzun sürüyor 50 dakikalik öğle arasında hem namaz kılıp hem yemek yiyip hem çay içebiliyorum. öğretmenim öyle gidip 45 dakikada bir dersi boşa çıkarma gibi bir durumum yok. insanlar durumlarına göre gayet de ayarlama yapabilirler.
Bende öğretmenim tesettürlü olunca abdest alma süreci daha da uzuyor hatta ama biz sadece öğleyi kılıyoruz. Dediğim gibi ben beyefendinin yerinde olsam bende namazları tek molada kılmak için ikindiye 10 dk kala öğleni kılsam, sonra ezanı bekle ve ikindiyi kıl. Öncesinde de abdest al derken 40 dk rahat kullanırdım. Iste sizin yemek,çay vaktinizde bu kisi abdest lavabo ihtiyacı ve ikindinin girmesini bekliyordur muhtelemen.
Tabiki sizin fikriniz bana göre normal demek istedim

Ben onun sorumlusu durumundayım şuan. Henüz çok yeni ve destek oluyorum. Ama biraz ağırkanlı olduğu için normalden daha fazla yoruluyorum gibi
Siz onun sorumlu iseniz uyarlamalısınız o zaman.isyerindeki işleyişi anlatin

Bende öğretmenim tesettürlü olunca abdest alma süreci daha da uzuyor hatta ama biz sadece öğleyi kılıyoruz. Dediğim gibi ben beyefendinin yerinde olsam bende namazları tek molada kılmak için ikindiye 10 dk kala öğleni kılsam, sonra ezanı bekle ve ikindiyi kıl. Öncesinde de abdest al derken 40 dk rahat kullanırdım. Iste sizin yemek,çay vaktinizde bu kisi abdest lavabo ihtiyacı ve ikindinin girmesini bekliyordur muhtelemen.
Tabiki sizin fikriniz bana göre normal demek istedim
konu sahibi yazmış mı farketmedim ama bu çalışan öğle tatilini normal yapıyor ayrıca bir 45 dk da namaza gidiyor diye anladım. öğle tatilinde öğle namazını kılıp ikindi için ayrıca gidip en fazla 15 dk da namazını kılabilir. böylece yarim saat daha mesaiden yememiş olur.

bu arada ikindi namazını da okulda kildigim oldu kurstu vs derken eve yetişemiyordum. gerekirse teneffüste abdest aldım, çıkışta hızlıca kildim.. anlatmak istediğim iş yeri şartları kendimize uydurduğumuz yer değil kendimizi şartlara uydurdugumuz yerdir. Cuma 12 de öğle tatiline çıkıp 2 de geliyormuş 2 saat cuma namazı mı sürüyor. bir yeri yaparken bir yerden yıkmak gibi geliyor bu bana.

konu sahibi ben bilmiyorum normal mi demiş bana göre değil dedim. size göre normal olabilir ama bana göre değil. baska alternatifler bulabilir bu kadar uzatmayabilir. ama bu meseleyi direkt namaza gitme süresi diye ele alırsa tepki çeker. işlerin yetişememesi olarak alabilir.

Zor durumdaydı, dediğim gibi ailesi var. O yüzden aracılık ettim . Yoksa huyum değildir
Bence zorda olan birine yardımcı olmak aracılık etmek çok güzel bir şey ve iyi ki yapmışsınız.
Zaten yaparken de belirtmişsiniz üstlerinize ben sadece bir araya getiriyorum kefil değilim diye.
Öbür türlü yardımımın dokunacağını bildiğim halde aman banane diye sergilenen yaklaşım bana nahoş geliyor insanız nihayetinde etrafımızda ki insanlara imkan nispetinde iyilikte bulunmak insanlığımıza vefa borcudur.
Uyarmadan önce sorumluluk vermeniz daha uygun olur kanımca.
Sorumlusu iseniz yapacağı işleri ve zamanını tayin edin ve verilen zaman içinde bitirmesi gerektiğini söyleyin.
Yapamadığı işler için de gerekçe belirtmesini isteyin.
Mesela bir kalem iş ortalama 2 saatini alacaksa ve bir gün 4 kalem iş yapmaya yetecekse ve bu kişi 3 iş yaptıysa 4.cüyü neden yapamadığını raporlamasını isteyin ki işlerini aksatmamaya özen göstersin.

zamanla o çalışma ortamınıza alışacaktır zannımca.

Sorumlu yapılmamanız gerektiği halde sorumlu yapılmışsınız bence çünkü iyi bir yönetici işten atılacak diye huyunu suyunu iş yapışını bilmediği birine aracı olmaz. Yani yanlış bir adım atmışsınız.

İşini gayet yapıyor beklediğimden de iyi çıktı diyorsunuz ama acaba yerinize geçer yükselir diye mi korktunuz bu kadar açık arama falan içine girmişsiniz.bizim personel de hatta yanımdaki bey de cumaya gidiyor cuma zaten camide kılınır cemaatle yakın bir camiye gidiyorlar bizimkiler ve 2ye doğru geliyorlar.işi olmadığı zaman çay kahvede içer tele de bakar yani çayını kahvesini saymanız da enteresan yani çalışmasa tamam da ağır da olsa yapıyor aksayan iş varsa amir uyarır bence fazlaca kontrolcü ve patron gibi davranıyorsunuz

Sorumlu yapılmamanız gerektiği halde sorumlu yapılmışsınız bence çünkü iyi bir yönetici işten atılacak diye huyunu suyunu iş yapışını bilmediği birine aracı olmaz. Yani yanlış bir adım atmışsınız.
İşten atılacak değil adaletsiz çalıştırıldığı bir işyerinden artık dayanamayıp çıkacağını öğrendiğim için biraraya getirdim. Acil birinin alınması gerekiyordu ve çevremde olup olmadığını sordular. Ben de böyle bir durum var Cv sini atsın inceleyin ben nasıl çalıştığını bilmiyorum insan olarak efendi biri dedim.
Ayrıca kefil olmadığımı belirttim.

İşini gayet yapıyor beklediğimden de iyi çıktı diyorsunuz ama acaba yerinize geçer yükselir diye mi korktunuz bu kadar açık arama falan içine girmişsiniz.bizim personel de hatta yanımdaki bey de cumaya gidiyor cuma zaten camide kılınır cemaatle yakın bir camiye gidiyorlar bizimkiler ve 2ye doğru geliyorlar.işi olmadığı zaman çay kahvede içer tele de bakar yani çayını kahvesini saymanız da enteresan yani çalışmasa tamam da ağır da olsa yapıyor aksayan iş varsa amir uyarır bence fazlaca kontrolcü ve patron gibi davranıyorsunuz
Ahahahaha :KK53: Yahu yerime geçmesinden neden korkayım. Orada başkalarının başarılarını sindiremeyen biri izlenimi nasıl aldınız acaba ?Eski şirketimde de aynı pozisyon için sürekli çağırılıyorum.Demek ki birşeyleri doğru yapıyorum.
Ayrıca keşke geliştirip benden daha iyi pozisyona gelse. Ben çevremdeki insanların başarısına hazımsız biri değilim. O gelişirse, şirket gelişir. İmkanlarımız artar.
Kullandığımız ekipmanları kullanıp kullanmadığını dahi bilmiyordum. Ve fikri varmış bu konuda. Beklediğimden iyi çıktı deme sebebim bu . Ve ayrıca siz ilk izlenim olarak henüz sizin tanınmadığınız bir ortamda telefon elde dolaşırsanız siz de göze batarsınız. Bu benim anlayışıma son derece ters bir durum. Hazırlanması istenilen pek çok döküman vardı yavaş çalıştığı için ve yetişmesi mecbur olduğu için oturup kendim hazırladım.
Mesai saatleri içerisinde bir insanın önceliği işi olması lazım. Morali bozuktur, o an çok bunalmıştır veya kafa dağıtmak istemiştir. Bütün bunlar insanlık hali tabiki de olabilir. Ama önce işinin hakkını vereceksin. Oranın bir parçası olduğunu hissettireceksin.Kontrol etmesi gereken bir çok iş var. Diğer birimlere de gitmesi gerekiyor ki bugün konu ile ilgili uyarımı da yaptım. Veya öğretilmesi teklif edilen, eğitim verdirelim denilen bir cihaz var. Boş zamanlarında gidip onu öğrenmek için çabalayabilir.
Bütün bunlar benim şahsi düşüncelerim. Sizin iş disiplininiz sizi bağlar. Siz de aynı şekilde çalışıyor iseniz prensiplerinizi gözden geçirin derim

siz tercih yapmamissiniz ki patronlar yapmis. bu kadar incelemenizi ben dogru bulmadim. bir sorun olursa patron uyarir, sizin isinizle ilgili bir aksaklik olursa siz de ayni sekilde yuz goz olmadan sorunu cozmeye calisirsiniz. sanki ise araci oldugunuz icin size ekstra bir minnet etmesini veya ne bileyim sizin kontrolunuzde oldugunu dusunuyorsunuz galiba ama oyle bir sey yok.

Herkese merhaba
İfşa olmamak için yüzeysel anlatacağım. İşyerinde bir birimin sorumlusu oldum. Yanıma birini alacaklardı bana tanıdık olursa daha iyi olur dediler ben de işinden memnun olmayan ve hatta istifa etmek üzere olan bir tanıdığım olduğunu söyledim. İnsan olarak efendi ama çalışma şeklini ve bilgisini bilemem ona siz karar verin diyerek müdüre ve patrona attım topu. Görüşme olumlu geçti ve bu kişi işe başladı. Dolaylı olarak tanıdığım biri olduğu için daha önce çok sohbetim muhabbetim yoktu. Benden de yaşça büyük kendisi. Ben kefil olmayı sevmem. Sadece beklentisi uyabilecek iki tarafı biraraya getirdim diyelim
Neyse bu kişi bir süre önce başladı. Bilgisi orta düzeyde beklediğimden de iyi çıktı. Bu kişiye öğrenmek isterse kendi alanıyla ilgili iyi bir eğitim aldırmayı ve çok yönlü olmayı da teklif ettiler.
Aynı odadayız. Ve gözlemlediğim kadarıyla benim gözüme batan bir kaç detay oldu. Örneğin mola bittiğinde telefonla ilgilenmeye devam ediyor.Kafasını kaldırmıyor . İşi yoksa olabilir ama henüz ortamda yeni isen bu hareket bana fazla laubali geliyor. Namaz için asla firma sorun çıkarmıyor. Ama takip ediyorum günde 1 kez çıkıyor ve 45 dk falan sürüyor bu rutin. Diğer namaza giden insanların hiç bu kadar ortalıktan kaybolduğunu farketmemiştim mesela.
Fabrikada mola 2 ye bölünmüş vaziyette. Beyaz yaka 12-1 / mavi yaka 1-2 Cuma günleri 12 de bizimle molaya çıkıp, saat 2ye gelirken namazdan dönüyor. Yani ben namaza gidiyorum molamı mavi yaka ile bu şekilde kullanayım demiyor.
Bu eğitim aldırma planı olan konuda çalışan bir arkadaş hali hazırda var. İstese kesinlikle öğretir ve bir öğretmen gibi de anlatır. Fakat geçen gün gittiğimde o personelin yanına oturmuş telefonla oynuyordu. Belki o an böyle bir şeye denk geldim bilemiyorum bu da olabilir.
Ve çok ağır çalışıyor. İş bitiriciliği yok. Çok fazla çay, kahve molası veriyor.
Normalde toleranslı bir insanımdır. İşini yaptığı sürece telefonla (uzun olmayacak sürelerde ) oynanmasını mazur görürüm. Ama sanki biraz fazla gibi geldi bana .
Bir de bugün namaz vakti ortamdan ayrıldığında bi süre sonra resmen fabrikayı dolaştım nerede acaba diye. Göremedim. Günahını mı alıyorum yoksa diye.
Kesinlikle kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorum . İbadetini de yapmalı. Çay, kahve de içmeli. Bunaldığında alıp eline telefonu biraz kafa da dağıtabilmeli. Ama ben bunları zamanla kendini kabullendirdikten sonra olması gerektiğini düşünüyorum. Uyarmakta istemiyorum. Sevmiyorum yüz göz olmayı. İnsanları incitmekte istemiyorum.
Sizce ben abartıyor olabilir miyim ? Veya bu işe hiç mi bulaşmasaydım?
Yaşı 30.Evli ve çocuğu olan biri. O yüzden açıkçası bi el uzatmak istemiştim.
Beni yanlış anlamayın lütfen ama fazla takip etmişsiniz gibi geldi bana. Biraz daha sabredin bakalım 🙏

Namaz abdest aldı dersek maksimum 20 dakika. Külotlu çorap giyiyorsa içine 30 olsun. Daha uzun olmaz ki.
Sürekli mola verip iş verimini dusuruyorsa uyarabilirsiniz. Yada sizinle hiç konusmadik bunlara bunlara dikkat etmelisiniz gibi söyleyebilirsiniz

Ahahahaha :KK53: Yahu yerime geçmesinden neden korkayım. Orada başkalarının başarılarını sindiremeyen biri izlenimi nasıl aldınız acaba ?Eski şirketimde de aynı pozisyon için sürekli çağırılıyorum.Demek ki birşeyleri doğru yapıyorum.
Ayrıca keşke geliştirip benden daha iyi pozisyona gelse. Ben çevremdeki insanların başarısına hazımsız biri değilim. O gelişirse, şirket gelişir. İmkanlarımız artar.
Kullandığımız ekipmanları kullanıp kullanmadığını dahi bilmiyordum. Ve fikri varmış bu konuda. Beklediğimden iyi çıktı deme sebebim bu . Ve ayrıca siz ilk izlenim olarak henüz sizin tanınmadığınız bir ortamda telefon elde dolaşırsanız siz de göze batarsınız. Bu benim anlayışıma son derece ters bir durum. Hazırlanması istenilen pek çok döküman vardı yavaş çalıştığı için ve yetişmesi mecbur olduğu için oturup kendim hazırladım.
Mesai saatleri içerisinde bir insanın önceliği işi olması lazım. Morali bozuktur, o an çok bunalmıştır veya kafa dağıtmak istemiştir. Bütün bunlar insanlık hali tabiki de olabilir. Ama önce işinin hakkını vereceksin. Oranın bir parçası olduğunu hissettireceksin.Kontrol etmesi gereken bir çok iş var. Diğer birimlere de gitmesi gerekiyor ki bugün konu ile ilgili uyarımı da yaptım. Veya öğretilmesi teklif edilen, eğitim verdirelim denilen bir cihaz var. Boş zamanlarında gidip onu öğrenmek için çabalayabilir.
Bütün bunlar benim şahsi düşüncelerim. Sizin iş disiplininiz sizi bağlar. Siz de aynı şekilde çalışıyor iseniz prensiplerinizi gözden geçirin derim
Sosyal medya bağımlılığı çok fazla bizde. Millet 10 sn boş zaman bulsa hemen telefonu kontrol ediyor. Almanya ve İsviçre'de sahada çalışan personel mesai saatleri içerisinde elinde telefonla gezemez. Önemli bir telefon bekliyorsa şefine söyler veya acil bir durum olursa, çalışanı kurum telefonundan ararlar. Molada ne istersen onu yap karışılmaz.
Masa başı çalışan da devamlı telefonda sosyal medyada sörf yapamaz. Aslında yapamaz edemez diyorum ama kendiliğinden yapmıyorlar. İş hayatında çok disiplinli insanlar. İş o gün veya o hafta bitecekse mutlaka en düzgün şekilde bitirirler.

Bizde de böyleydi, ben 25 sene önce staj yaparken herkes çok düzgün bir şekilde işini yapardı, yapmayıp kaytarınca kibarca uyarılırdık müdürlerimiz tarafından. O an bana verilen iş olmadığı için elimde gazeteyle koltukta yayılmışken, müdürün bir bakışıyla kendime gelmiştim. "Sen buraya iş öğrenmeye geldin, şimdi kimse sana iş vermediyse kendin gidip bir iş bulup soracaksın çalışanlara, böyle gevşek gevşek oturmayacaksın iş yerinde" bakışıydı o. Kalıcı personel değil, stajyerlere bile aynı kurallar uygulanırdı. İşe geç gitmeye veya moladan geç dönmeye utanırdık. Şimdi herkes kafasını telefondan kaldıramıyor, hallederiz yeaa takılıyorlar.

Bu kişi madem sizin yanınıza verilmiş ve sorumluluğu sizde, kendisini uyarın. Size güvenmemesi gerektiğini, mola saatlerini sürekli bir şekilde aştığı takdirde işten çıkarılma gibi bir durum olursa elinizden bir şey gelmeyeceğini belirtin. gurbettekikardelen'e katılıyorum. İyi idarecilik sergilemiyorsunuz. Tanımadığınız başka biri olsaydı ne yapardınız onu yapın. Ya is yerinin kurallarına uyar, ya da başka iş arar kendisine. Kimse ibadetine, molasına, çay kahve içmesine karışmıyor anladığım kadarıyla. Bu durumu sömürmenin anlamı yok. Sizin işinize yardım amacıyla işe alınmış, yine de bütün işi siz yapıyorsanız kendisine ne gerek var? Ama kendisine verilen işi yavaş bile olsa gün sonunda yapıp bitiriyorsa buna karışamazsınız. Benim gibi yapsın, aynı hızda işi bitirelim zihniyetindeyseniz de siz haksızsınız. Herkesin çalışma tarzı farklıdır.

Namaz konusunda da Allah kabul etsin ama namaz vaktini bilerek uzatıyorsa bu kul hakkı değil midir, kabul olunur mu bu ibadet? Öğlen tatilinde hem ibadeti hem de yemek işini bitirmek gerekmiyor mu? Namaz kılmayan birisine de öğle molasına ek süre veriliyor mu? Benim anlayışıma göre herkesin süresi eşit olmalıdır. İster yemek ye ve ibadet et, ister yemek ye ve biraz daha dinlen. Herkese aynı hak verilmeli.

Back