• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış bir tercih mi yaptım

Bende isle ilgili uyarılarınızi yapın ama telefon ile ilgili birsey demeyin diyorum yani teşvik yada yeni eğitimler olabilir tabiki.
Ben hep masabasi çalıştım gün oldu aç gittim geldim masabasi iken ayaklarim su topladi ama gun olur 3 bardak çay içmek bizde normaldir yorum yapmam doğru olmaz
Tamam ama masabaşı değil aktif saha işi . Bunu belirtmemdeki sebep çay/kahve işinin çalışırken çok mümkün olmaması.

Yalnız ben sorumlusuyum. Siz size sorumluluk verilen bir işte personelinizin takibini yapmazsınız ,gözetlemezsiniz olur biter. :) Ayrıca sorumluluk vermişlerse işimi doğru yapıyorum demektir, çalışmadığımı söylemek sizin hiç haddiniz değil.
Sizin sorunlu oldugunuzu düsunmemiştim. O yetkide olsaniz ne yapacagınizı bilirdiniz. demekki siz de isinizi iyi yapamiyorsunuz. Boyle basit bir problemi çozebilmeniz gerekirdi zira. Hadsiz olan da sizsiniz ayrıca
Yalnız ben sorumlusuyum. Siz size sorumluluk verilen bir işte personelinizin takibini yapmazsınız ,gözetlemezsiniz olur biter. :) Ayrıca sorumluluk vermişlerse işimi doğru yapıyorum demektir, çalışmadığımı söylemek sizin hiç haddiniz değil.

İşini aksatmıyorsa sizinle aynı odayı paylaştığı için rahatsız hissediyorsa. Çünkü var böyle insanlar. Örneğin benim iş yerimde bi hanım arkadaşım kendisinide çok severim işini yaptığı esnada muhabbet eder filan ama iş dışında molalarda karşılaştığında hiç konuşmaz karşı cinsten biriyle.

Yavas derken eli agir sizi zaman olarak sıkıntıya sokuyor mu.isini aksatmadan yapiyorsa sanirim izinler sorun olmamali iş ile yetişemez ise sorun çıkarsa düşünürsunuz hem patron müdür de varmis merak etmeyin onlar da sizden iyi gözlemler.

Ben o birimin sorumlusuyum. Kendisi yardımcım olarak işe alındı
O zaman, sizin ofisinizdeki çalışma duzeninin nasıl olduğunu, diğer arkadaşlar gibi bu duzene uymasi gerektiğini, soru işareti olursa danisabilecwgini belirten bir gorusme yapabilirsiniz. Ne kadar gece kalırsa çalışma şekli kemiklesecek ve donusu zor olacak. Baska isyerlerinde kişinin çalıştığı formatta sorun olmadığı icinsizin şirkette de Aynısının surdurebilir ve bu çok normal.

Herkese merhaba
İfşa olmamak için yüzeysel anlatacağım. İşyerinde bir birimin sorumlusu oldum. Yanıma birini alacaklardı bana tanıdık olursa daha iyi olur dediler ben de işinden memnun olmayan ve hatta istifa etmek üzere olan bir tanıdığım olduğunu söyledim. İnsan olarak efendi ama çalışma şeklini ve bilgisini bilemem ona siz karar verin diyerek müdüre ve patrona attım topu. Görüşme olumlu geçti ve bu kişi işe başladı. Dolaylı olarak tanıdığım biri olduğu için daha önce çok sohbetim muhabbetim yoktu. Benden de yaşça büyük kendisi. Ben kefil olmayı sevmem. Sadece beklentisi uyabilecek iki tarafı biraraya getirdim diyelim
Neyse bu kişi bir süre önce başladı. Bilgisi orta düzeyde beklediğimden de iyi çıktı. Bu kişiye öğrenmek isterse kendi alanıyla ilgili iyi bir eğitim aldırmayı ve çok yönlü olmayı da teklif ettiler.
Aynı odadayız. Ve gözlemlediğim kadarıyla benim gözüme batan bir kaç detay oldu. Örneğin mola bittiğinde telefonla ilgilenmeye devam ediyor.Kafasını kaldırmıyor . İşi yoksa olabilir ama henüz ortamda yeni isen bu hareket bana fazla laubali geliyor. Namaz için asla firma sorun çıkarmıyor. Ama takip ediyorum günde 1 kez çıkıyor ve 45 dk falan sürüyor bu rutin. Diğer namaza giden insanların hiç bu kadar ortalıktan kaybolduğunu farketmemiştim mesela.
Fabrikada mola 2 ye bölünmüş vaziyette. Beyaz yaka 12-1 / mavi yaka 1-2 Cuma günleri 12 de bizimle molaya çıkıp, saat 2ye gelirken namazdan dönüyor. Yani ben namaza gidiyorum molamı mavi yaka ile bu şekilde kullanayım demiyor.
Bu eğitim aldırma planı olan konuda çalışan bir arkadaş hali hazırda var. İstese kesinlikle öğretir ve bir öğretmen gibi de anlatır. Fakat geçen gün gittiğimde o personelin yanına oturmuş telefonla oynuyordu. Belki o an böyle bir şeye denk geldim bilemiyorum bu da olabilir.
Ve çok ağır çalışıyor. İş bitiriciliği yok. Çok fazla çay, kahve molası veriyor.
Normalde toleranslı bir insanımdır. İşini yaptığı sürece telefonla (uzun olmayacak sürelerde ) oynanmasını mazur görürüm. Ama sanki biraz fazla gibi geldi bana .
Bir de bugün namaz vakti ortamdan ayrıldığında bi süre sonra resmen fabrikayı dolaştım nerede acaba diye. Göremedim. Günahını mı alıyorum yoksa diye.
Kesinlikle kötü niyetli biri olduğunu düşünmüyorum . İbadetini de yapmalı. Çay, kahve de içmeli. Bunaldığında alıp eline telefonu biraz kafa da dağıtabilmeli. Ama ben bunları zamanla kendini kabullendirdikten sonra olması gerektiğini düşünüyorum. Uyarmakta istemiyorum. Sevmiyorum yüz göz olmayı. İnsanları incitmekte istemiyorum.
Sizce ben abartıyor olabilir miyim ? Veya bu işe hiç mi bulaşmasaydım?
Yaşı 30.Evli ve çocuğu olan biri. O yüzden açıkçası bi el uzatmak istemiştim.
Eline verilen işleri vaktinde bitirip teslim ediyorsa gerisine kesinlikle müdahil olmayın derim. Kurumda personel takibi yapmak göreviniz değilse sizi hiç ilgilendirmeyen bir durum

Eğer sizin işinizi olumsuz etkilemiyorsa karışmayın. Samimiyetiniz varsa gözleminizi söyleyebilirsiniz (burada bunlar hoş karşılanmaz gibisinden) ama yoksa karışmayın derim.

Bana da sen ne dersen onu yapacak, sorumlusu sensin diyorlar üstlerim . Ben atik biriyim. Onun ağırdan aldığını görünce onun yapması gereken başka bir işi alıp ben yapıyorum. Zaten yetişemiyorum.
Bu durumda işleri önüne yığıp "şu saate bitmesi gerekiyor, bende onlarla şunu şunu yapacağım" derseniz belki sıkışır ve molaları kısa tutar

Benim yöntemim bu değil. Ben büyütüyor muyum onu öğrenmek istedim biraz da.
Ben biraz daha sorumluluk yükleyerek bu bilimci oluşturmaya çalışacağım.
Farzedin ki siz aracı olmadınız ve bu kişi sizin yanınıza verildi. Tarafsız gözle değerlendirin ve kriterlerinize uymuyorsa rapor edin. Çünkü sonuçta kefil olmadıysanız bile sizin referansınızla işe alınmış. Başkaları da fark ederse dönüp dolaşıp size sorulur hesabı. Niye uyarmıyorsunuz kendisini? "Yeni başladın, deneme süresindesin, tamam işi biliyorsun ama burada iş disiplinine çok önem verilir, mola sürelerine dikkat et göze batıyor" diyebilirsiniz.

Bizim milletin telefon sosyal medya bağımlılığı korkunç düzeyde. Pasaport polisi bile göz ucuyla telefona bakıyor. İş disiplini diye bir şey kalmamış. Herkes her an cep telefonuyla meşgul.

İşini iyi yapamıyorsun diyen herkese dalga geçer gibi cevap vermişsin de, aslında senin işini iyi yapamaman değil sorun. Her işini iyi yapan kişi iyi bir idareci olmuyor maalesef. Sorun senin iyi bir idareci olmaman, iyi bir idareci olsan durumu buraya taşımadan yerinde çözmüştün.

Ben o birimin sorumlusuyum. Kendisi yardımcım olarak işe alındı
şimdi güzel kardeşim, sen bu insanın üstü sayılıyorsun, değil mi?
o kişi olmasa başka biri olacaktı. tanımadığın birisi. bu hareketleri gördüğün zaman ne yapardın? uyarırdın.
onun yetiştiremediği işleri alıp senin yapman büyük hata.
ben yönetici değilim, kimseden sorumlu değilim dolayısı ile vereceğim tavsiyeyi mi uygular yöneticiler bilgim yok açıkçası ama gözlemlemek adına istersen onu iş konusunda biraz sıkıştır. şu işlerin şu zaman içinde bitmesi lazım de ve sonra kendi işine bak. böyle yapıldığı zaman da sallıyorsa ve yetiştiremiyorsa sağlam bir uyarı çekersin. yani şu an neden mola sürelerini uzun tutuyor ve neden devamlı telefonla oynuyor, boşluktan mı ona bakmak lazım.
gerçi insan boşta da olsa dikkat eder yani. ben şu anki işyerimde ilk başladığımda, daha çok yeniyken ilk 1-2 hafta pek benlik iş çıkmıyordu, sıkılıyordum. bana iş verin, boştayım diyordum. vermedikleri zaman da işimle alakalı bişeyler araştırıp en azından kendimi işle ilgili bişeyle meşgul ediyordum. bunlar kişinin disipliniyle de alakalı şeyler. ama eğer bu kişiden sorumluysan iyi gözlemlemeli ve gerekli hallerde uyarını yapmak durumundasın.

Ben çok iyi bilmiyorum . O yüzden soruyorum :)
Normal mi anlamıyorum çünkü
hiç de normal değil hayatim boyunca namaz kıldım. 45 dk ancak teravih kılmışimdir. hatimle kılınan teravih bile bir saat sürüyor. öğle ikindi 45 dk sürer mi yahu.

hiç de normal değil hayatim boyunca namaz kıldım. 45 dk ancak teravih kılmışimdir. hatimle kılınan teravih bile bir saat sürüyor. öğle ikindi 45 dk sürer mi yahu.
Belki abdest, lavabo ihtiyacı vs de oluyordur. 15 dk öyle gider.
Öğleyi son vakitte kılıp ikindiyi bekliyordur son dakikada kilamayacagina göre bir 10 dk kala kılsa ezan okunduktan sonra da ikindi namaziyla birlikte 15 dk daha gider. 40 dk eder toplamda. Bence normal birleştirince.
Ayrı ayrı da gitse daha çok olabilirdi cunku belki iki defa abdest alması gerekirdi.
3 bardak çay da çok gelmedi bana. Ancak is yetişmiyorsa uyarabilirsiniz amiriymişsiniz.

Belki abdest, lavabo ihtiyacı vs de oluyordur. 15 dk öyle gider.
Öğleyi son vakitte kılıp ikindiyi bekliyordur son dakikada kilamayacagina göre bir 10 dk kala kılsa ezan okunduktan sonra da ikindi namaziyla birlikte 15 dk daha gider. 40 dk eder toplamda. Bence normal birleştirince.
Ayrı ayrı da gitse daha çok olabilirdi cunku belki iki defa abdest alması gerekirdi.
3 bardak çay da çok gelmedi bana. Ancak is yetişmiyorsa uyarabilirsiniz amiriymişsiniz.
bana göre hala fazla. ben bir kadın olarak ki malumunuz bizim abdest almamız çok daha uzun sürüyor 50 dakikalik öğle arasında hem namaz kılıp hem yemek yiyip hem çay içebiliyorum. öğretmenim öyle gidip 45 dakikada bir dersi boşa çıkarma gibi bir durumum yok. insanlar durumlarına göre gayet de ayarlama yapabilirler.

İşini iyi yapamıyorsun diyen herkese dalga geçer gibi cevap vermişsin de, aslında senin işini iyi yapamaman değil sorun. Her işini iyi yapan kişi iyi bir idareci olmuyor maalesef. Sorun senin iyi bir idareci olmaman, iyi bir idareci olsan durumu buraya taşımadan yerinde çözmüştün.
Benim çalışmamı, iş dsiplinimi bilmeden bana böyle yorumlar yaparsanız dalga geçer gibi de cevap alırsınız.
Ayrıca olay henüz çok yeni. Ben abartıyor da olabilirdim. Çünkü insanlık hali. Başka insanların düşüncelerini de duymak, analiz etmek istedim.
Benim işimi doğru ve iyi yapmam belki beni iyi bir idareci yapmaz ama fevri davranmamak, bir süre incelemek beni iyi bir idareci yapmaya yardımcı olur.
Daha 1-2 haftalık bir durumu gözlemlemek mi başarısız yaptı şimdi beni? :)
Belki de çoğunluk aman yok normal böyle durumlar diyebilirdi benimle aynı kanıda olmak yerine. Bu da bir ihtimaldi.

Ben onun sorumlusu durumundayım şuan. Henüz çok yeni ve destek oluyorum. Ama biraz ağırkanlı olduğu için normalden daha fazla yoruluyorum gibi
Kibarca uyarın işin bitmesi gerektiğiyle ilgili.
Patronları öne sürerek mesai saatlerinde fazla telefonla ugrasilmasindan hoşlanmazlar deyin.
Namaz kılma süresi bana da fazla geldi 45 dakika en fazla 15 dakika sürer.

Back