çalışana hazırlamak görev mi

Ofis destek personeli diyince ve yumurtaya şaşirinca ben de mutfakla alakaniz yok sanmistim ne alaka yumurta filan diye dusundum ama ofis cayci desenize nerden cikiyor garip isimler. Sizin goreviniz degil ama zaten genel olarak mutfakta gorevli oldugunuz icin cogunlukla yapabilirsiniz diye dusunulmuş haliyle.

Son düzenleme:
Ofis destek personeli diyince ben de mutfakla alakaniz yok sanmistim ne alaka yumurta filan diye dusundum ama ofis cayci desenize nerden cikiyor garip isimler. Sizin goreviniz degil ama zaten genel olarak mutfakta gorevli oldugunuz icin cogunlukla yapabilirsiniz diye dusunulmuş haliyle.
Ya ben de yorumlarda herkes itiraz edince şaşırdım da, verilen işle görev arasında zaten uyum var. Çok nadirdir ki bir ofiste caya bakan eleman yoğun olsun, belki 7 8 yerde çalıştım hepsinde en az çalışan eleman budur zaten. Mutfağa çalışan sokmaktansa 2 dk haşlayıp tabi ki soymadan tabakla eline verilebilir. Zaten bizde genelde mutfağa başkası sokulmazdı kaza bir şey olur diye.

Yumurta soğuk yenir. Evde başlasın getirsin ne alaka. Siz yemek servisi yapmıyorsaniz gereksiz bir istek olmuş. Sizden doğrudan rica etse neyse. Araya birini sokarak gorev gibi yaptırması yanlis.

Ya ben de yorumlarda herkes itiraz edince şaşırdım da, verilen işle görev arasında zaten uyum var. Çok nadirdir ki bir ofiste caya bakan eleman yoğun olsun, belki 7 8 yerde çalıştım hepsinde en az çalışan eleman budur zaten. Mutfağa çalışan sokmaktansa 2 dk haşlayıp tabi ki soymadan tabakla eline verilebilir. Zaten bizde genelde mutfağa başkası sokulmazdı kaza bir şey olur diye.

Ben de mutfakla alakasi yok sandim iste basta. 😄

eski iş yerimde bir ofis ablamız vardı. tabi üstünden çok seneler geçti hatırladığım kadarıyla birimiz hasta masta olduğunda rica edersek nane limon, ıhlamur falan malzemesini bizim getirmemiz veya dolapta olması halinde yapardı
ama dediğim gibi hastalık gibi gayet geçici, belki bir seferlik, sık sık olmayan bi konu için
lakin hiç öyle birisinin diyeti için ekstra bir şey yaptığını görmedim
yapmak isteyen zaten abladan izin alarak ocağı, malzemeleri kullanıp kendine yapıyordu
böyle talimat vererek falanca kişinin diyeti için özel olarak yumurta haşla muhabbeti hiç hatırlamıyorum
olmaz da zaten
taviz verme, taviz tavizi doğurur. hiç gerek yok
bence bu gayet keyif bir durum yumurtasını ya evinden getirecek ya da mutfağa girip kendisi yapacak

Bilmiyorum hic çalıştınız mı hayatınızda ama altı üstü bakılan olayların gün sonunda görev tanımınız olduğu hatta bugün yumurta, yarın yumurta + domates, sonraki gün yumurta + domates + meyve şeklinde geleceği konusunda tecrübelerimi aktarmak isterim.
Görev tanımında olmayan hic bir isi yardım bahanesi altında sakın ustlenmeyin konu sahibi.
Tabii ki de çalıştım ve çalışıyorum da. Ama yumurta kaynatmaya gocunan bir çalışanı hoş görmem. Dediğim gibi gidip kahvaltı hazırlamasın ama yumurta kaynatmak bir fincan kahve yapmaktan daha zahmetsiz birsey. Konu sahibine yapma etme derken patron gözünden nasıl bir konuma geleceğini de düşünmek lazım bence. Ben 'ofis destek personeli' mden yumurta kaynatmam gorev tanımımda yok lafını duysam çok taviz vermem personelime karşı. En ufak bir ricayı bile geri cevirip işleri yokuşa süren birini çalıştırmak istemem..

konu basit bir yumurta değil yalnız
yumurta eline yapışacak değil. ama bugün ona yumurta, yarın falancaya özel salata, bilmem kime şunu yapıver ötekine bunu yapıver diye diye işler saçma noktalara gidebilir
kişiye özel hizmet kafası gibi olmuş konudaki durum
bir de düzenli isteniyor anladığım kadarıyla. hani öyle birinin acil ihtiyacı olur, sık olmamak kaydıyla bazen kişiye özel şeyler yapılabilir ufak tefek o neyse de.
kaç personel var onu bilmiyoruz 3-5 kişiyse hadi ona da eyvallah da 20-30 personel varsa her birinin kişiye özel istekleri bitmez
sonra falancaya yumurta yapıyorsun bana bi hıyar mı doğramıyorsun tripleri yer kızcağız :KK70:

Ofis destek personeli mutfaktan sorumluysa sizden isteyebilirler bu tarz şeyleri. Evet doğru demiyorum bakın,isteyebilirler,yapmak istemediğinizde de işten çıkarırlar. İş tanımınızda yumurta kaynatmak olamaz yani elbette,ama mutfaktan sorumlu olmak olabilir.

Arada kaldım, her yorumu haklı diyerek okuyorum.

Evde 2 yumurta haşlanmaz mı, haşla getir, o kısım çok saçma.
Ama görev tanımının dışına bu kadarcık da çıkılmayacaksa birkaç saat izin almanız gerekirse sizi idare etmek zorunda değiller o zaman.

Siz de ekstrem durumlarda anlayış beklemeyeceksiniz bu durumda.

Tabii ki de çalıştım ve çalışıyorum da. Ama yumurta kaynatmaya gocunan bir çalışanı hoş görmem. Dediğim gibi gidip kahvaltı hazırlamasın ama yumurta kaynatmak bir fincan kahve yapmaktan daha zahmetsiz birsey. Konu sahibine yapma etme derken patron gözünden nasıl bir konuma geleceğini de düşünmek lazım bence. Ben 'ofis destek personeli' mden yumurta kaynatmam gorev tanımımda yok lafını duysam çok taviz vermem personelime karşı. En ufak bir ricayı bile geri cevirip işleri yokuşa süren birini çalıştırmak istemem..

Maalesef çalışana yumurta kaynatmak yoksa is tanımında yoktur .

22 yıllık profesyonel is yaşantısı olan , patronların, başarıları sebebiyle yere göğe sigdiramadiklari , aldığı ödülleri -abartmıyorum- artık çalışma masasinda koyacak yer bulamayan , bir fiil 15 senesini aynı iş yerinde yaklaşık 5 firmanın finansina bakarak geçiren biri olarak işten cikarilmaya mecbur birakilmis , mecbur birakilis sebebi olarak da, sahit olunmayan durum icin sahitligi istenen ama hayır cevabı veren ve bu cevabina istinaden işten çıkarılmaya mecbur bırakılan biri olarak yorumumu dikkate almanızı rica ederim.(Allah'tan isten çıkmayı daha oncesinde kendim düşünmüştüm ama yaklaşık 6 ay sonrasi için planlamami yapmıştım bu sebeple beni maddi olarak bir kayba sureklemedi yasadigim bu durum , tüm haklarımi alarak çıktığım için kazançlı çıktım durumdan)

Ne yaparsanız yapın ne kadar taviz verirseniz verin emin olun gün sonunda patronlarin gözünde değeriniz yoktur.

konu basit bir yumurta değil yalnız
yumurta eline yapışacak değil. ama bugün ona yumurta, yarın falancaya özel salata, bilmem kime şunu yapıver ötekine bunu yapıver diye diye işler saçma noktalara gidebilir
kişiye özel hizmet kafası gibi olmuş konudaki durum
bir de düzenli isteniyor anladığım kadarıyla. hani öyle birinin acil ihtiyacı olur, sık olmamak kaydıyla bazen kişiye özel şeyler yapılabilir ufak tefek o neyse de.
kaç personel var onu bilmiyoruz 3-5 kişiyse hadi ona da eyvallah da 20-30 personel varsa her birinin kişiye özel istekleri bitmez
sonra falancaya yumurta yapıyorsun bana bi hıyar mı doğramıyorsun tripleri yer kızcağız :KK70:
Ya bu ofis destek elemanının ne olduğumu bilmesem hak vereyim de. Yaptığı günde olsun olsun 5 tane kargo almak o da imza atıp ilgili kişinin masasına koymak. Birkaç kere çay demlemek ve misafire dağıtmak, calisanlar genelde kendi alır, misafir bi baklava vs getirdiyse ki bizde her müşteri getirirdi 😍 onu ofis katına çıkarmak. Damacana biter sipariş edilir. Bu yani tüm gün gelenle gecenle sohbet eden elamandan da görev dışı tanım diye yine mutfak işi istenmiş. Bu kadar zorsa çalışmasın bence. Muhasebeye elaman alip da sen bi paspas çek densin demiyoruz ama bu kadar da değil bence.

gelen misafirleri karşılama kargo müdürlere çay ikramı mutfakta biriken bulaşıkları makineye koyuyorum vs bu şekilde bu kadar biraz önce ik ile görüştüm asla karşıyız siz yetkiliniz ile konuşun size iş görüşmesinde söylemedik böyle bir durumu dediler yetkili ile konuştum konu ile bilgisi olduğunu yumurta haşlamasını yapmak isteyen kişi ile görüşeceğini söyledi çok saçma arkadaşlar bu iyi niyeti su istimal etme genel müdüre de söylerim yapmam görevlerim arasında değil tamam arada bir olur vs kaynatmaktan ne çıkar ama görevlerim arasında değil
E tamam o zaman yumurta haslamanizda bir gariplik yok. Elbette is taniminda “yumurta haslamak” yoktur ama ihtiyac halinde her isi yapmaniz gerek diye dusunuyorum. Kaldi ki yumurta haslamak 10 dk lik bir is, bu kadar buyutup ik ile gorusmek falan bana cok garip geldi

X