çalışana hazırlamak görev mi

Mutfaktan sorumlu iseniz mantıklı geldi. Eşimin işindeki bayanlar çorba falan yapıyorlarmış. Mutfağa yabancı sokmak uygun olmuyor.

Ama o bayanın evde yumurta haşlayıp gelmesi daha mantıklı 🤭 diyet yaptığımda kendim hallettim

Ofis destek personeli ne iş yapar?

Ofis elemanı sorumlulukları telefonlara cevap vermeyi, evrakları dosyalamayı, randevuları planlamayı ve müşteri sorularını yanıtlamayı içerebilir.

O işyerinin aşçısı değilsen, ki öyle, yumurta haşlamak görevin değil, yapma.

Bugün yumurta haşlatan yarın kahvaltı hazırlatır. Yarın kahvaltı hazırlatan diğer gün yemek yaptırır.

Ya bu ofis destek elemanının ne olduğumu bilmesem hak vereyim de. Yaptığı günde olsun olsun 5 tane kargo almak o da imza atıp ilgili kişinin masasına koymak. Birkaç kere çay demlemek ve misafire dağıtmak, calisanlar genelde kendi alır, misafir bi baklava vs getirdiyse ki bizde her müşteri getirirdi 😍 onu ofis katına çıkarmak. Damacana biter sipariş edilir. Bu yani tüm gün gelenle gecenle sohbet eden elamandan da görev dışı tanım diye yine mutfak işi istenmiş. Bu kadar zorsa çalışmasın bence. Muhasebeye elaman alip da sen bi paspas çek densin demiyoruz ama bu kadar da değil bence.
ik ile görüşmüş ve ik kendisine hak vermiş yalnız
demek ki olmaması gereken bir şey istenmiş ki ik hak vermiş
spontane gelişen işlere ben de karşı değilim konu sahibinin pozisyonunda
ama bir düzen dahilinde kişiye özel bir şey yapmak hoş değil
eğer yapması gereken bir şey olsaydı çalışma koşullarında konuşulurdu
kadın şu an ileride herkesin kendine özel düzenli istek gelmesi durumunun önüne geçmek istemiş sadece
bence görev dışı kategorisine giren kısım yumurta haşlamanın mutfakla alakalı yani bir mutfak işi olmasından ziyade bir personele özel bir isteği düzenli biçimde yerine getirme talebi
yumurtacı personelden gören diğer personeller de sürekli bişeyler isteyecek düzenli olarak yapması şeklinde
burası türkiye, burada genelde böyle oluyor :KK53:

Arada kaldım, her yorumu haklı diyerek okuyorum.

Evde 2 yumurta haşlanmaz mı, haşla getir, o kısım çok saçma.
Ama görev tanımının dışına bu kadarcık da çıkılmayacaksa birkaç saat izin almanız gerekirse sizi idare etmek zorunda değiller o zaman.

Siz de ekstrem durumlarda anlayış beklemeyeceksiniz bu durumda.
Ben anlamıyorum yani herkesin görev tanımında her şey santim santim yazıyor mu sanki? Mutfakçının görev tanımına çay,kahve dediysek meyve suyu koyup getirmeyecek mi? Ya da her şeyi ayrı ayrı yazacak mıyız? O zaman hıyar soymak,domates doğramak,yumurta haşlamak ayrı ayrı mı yazmalı kafamda da deli sorular yani.

Ben anlamıyorum yani herkesin görev tanımında her şey santim santim yazıyor mu sanki? Mutfakçının görev tanımına çay,kahve dediysek meyve suyu koyup getirmeyecek mi? Ya da her şeyi ayrı ayrı yazacak mıyız? O zaman hıyar soymak,domates doğramak,yumurta haşlamak ayrı ayrı mı yazmalı kafamda da deli sorular yani.
Sonuna sadece bir madde daha ekleniyor, ve yapmak zorunda kalıyorlar.

Amirin verdiği diğer işleri de yapmak... 🤭

Bence herkes beyaz yakalı kafasıyla cevap veriyor soruya. Yoksa şu an nereye gitsen bu adına ofis destek elemanı dediğiniz kişiye şöyle bir şeyi zaten yaptirirsin. İlk günden buna bile itiraz eden elemanı da şu kadarcık iş için çalıştırmam ben. Türkiye gibi ülkelerin dışında bu tarz elemanlar bu yüzden yok, adamlar parasını sokağa atmıyor. Bu elemanın en güzel tasviri de Avrupa yakasında Şesu karakteridir. Hiçbir iş yapmaz doğru düzgün, yapmamak için kirk takla atar, her dedikodunun içinde bi de insana sürekli azar çeker 🫠 şöyle 2 3 sene aynı yerde çalışanların tamamına yakınını bu şekilde genelleyebilirim. Konuyu yazan üye daha çok yeni tabi onda böyle bir şey yok, farklı bir hassasiyeti olmuş ama ben gereksiz buldum.

Kendimizi ezdirmemeye çok takılmışız sanırım, ezdirmemeyi esnememek sanmak büyük yanılgı.

Birsüre işler karşılıklı anlayış çerçevesinde yürüyecek mi diye gözlem yapmakta fayda var.

Değer için çalışmıyoruz ki para için çalışıyoruz🤭 para verdiler mi tamam 🙃 devlette isyan ederiz de, özelde kapının önüne koyarlar...
Değer görmediğim bir yerde açıkçası ben para için çalışmam, geçen sene 50 bin maaşım vardı, ama gercekten de şahit olmadığım bir olay için beni degersizlestirmeye çalıştı ve ben de işten ayrıldım. Benim çalıştığım firmalardan biri de hizmet sektoruydu ve oradaki geri hizmette çalışan kişileri bir görseniz işe iade davası ile tekrar gelenler mi dersiniz , bir bölümde görevli çalışanı başka bir bölüme almak istemislerdi , kadin da hali hazirda çalıştığı yerde (ikram personeli) maas + prim alıyordu fakat gececegi yerde primi yoktu ve daha fazla is yükü vardi
Kadın gitmem dedi , aylarca surdu konu en sonunda mecbur kaldılar kadını aynı görev ve yerinde birakmaya.
Bu olay İstanbul da yaşandı geçen sene baska ucra bir koyde falan değil.

Kendim de dahil bir cok isi yaptığımız için yaparız ederiz gibi geliyor ama maalesef tecrübelerim bana ani gelişen gerçekten de yardım dışında baskaca hic bir ise el uzatmamayi öğretti

Son düzenleme:
Kendimizi ezdirmemeye çok takılmışız sanırım, ezdirmemeyi esnememek sanmak büyük yanılgı.

Birsüre işler karşılıklı anlayış çerçevesinde yürüyecek mi diye gözlem yapmakta fayda var.

O kişi sabah işe gelirken yolda olan kaza sonucu trafige takılmış ve ofise geldikten 15 dakika sonra girecegi bir toplantısı olmuş ve konu sahibinden yumurta kaynatmasini rica etmiş olsa evet haklısınız derdim size esneme konusunda . Ama bu her gün talep edilen bir durum olacaksa kusura bakmasın hiç kimse , konu sahibi bakıcılık yapmaya gitmiyor , kimsenin özel asistani da değil.
Bugün o kişiye yumurta kaynatti , yarin başka calisan da benim de öğlen yiyecegim salatami hazırlar misin derse o zaman ne olacak?
İkram personeli ise görevi bellidir , ihtiyac dahilinde tabi ki ufak yardımlar bakin sadece yardımlar olabilir ama kişiye özel muamele yapılamaz.

O da bir şey mi ?
Muhasebeciyim ve patronum benden utanmasa bozulan şeyleri bile tamir etmemi isteyecek.
Patronum kendisinin gece de calistigini, benim ozel hayatimdaki calkantilarin(bosandim 3 yasa yakin kizim var) gece calismama engel olmayacagini, calisan kadinlardan yemek temizlik gibi beklentilerin olmadigi icin rahat oldugumu, kendisinin kocasina yemek yapmak zorunda oldugunu soyledi ahshsh mesai bitti bide coluk cocugu birakip gece de caliscakmisim ajxhhx

arkadaşlar son durum genel müdür yumurta kaynatmamı ısrarla istedi neymiş spor yapıyormuş vs yumurta kaynatma cihazı bakalım dedi neymiş sabahları ben yapacakmışım başka arkadaşın yapmasını istemiyormuş izinli olursanız duruma göre bakarız dedi şimdi dilimin ucuna geldi lanet olsun senin işine yapmıyorum diyecektim ama zorundalıklar insanın belini büküyor zaten kıl kuyruk cins bir tip ne kadar devam ederim bilmiyorum motivasyonumu düşürmek istemiyorum aşırı derecede canım sıkkın aşırı

Arkadaşlar merhaba ben resmi bir şirkette yaklaşık 3 aydır çalışıyorum sorumlu olduğum müdür bugün yanına çağırım firmanın ara koridoru var ve orada oturma yeri var ara ara oturup sohbet ederiz temizlik işlerine bakan bir ablayla bunca ay bir şey olmadı ama bugün müdürün çağırıp ''çok ses geliyor ya kısık konuşun yada balkonda sohbetinizi''diye bir tuhaf şekilde söyledi açıkcası çok şaşırdım ki bir o kadar da sesimi dikkat ettiğim halde daha çok dikkat ederim de canımın sıkılması uyarması değil de işimi düzgün yapıp böyle şeylere maruz kalmak çok can sıkıcı sizlerle paylaşmak istedim.

Merhaba arkadaşlar 7,8 aydır iş arıyorum gidip geldim bir çok kez ama nasip olmadı yarın için bir firma görüşmeye çağırdı sizlere danışmak istedim gidip gitmeme konusunda bir an kararsız kaldım

Maaş : Asgari ücret + yol+yemek (sodexo)
Yapılacak iş sekreter+çay temizlik
Mesai saatlerl hafta içi 9-6 haftasonu tatil

Bir iş merkezi içerisinde bilişim firması burası

Hani kararsız kaldım acaba biraz daha mı beklesem yoksa görüşmeye gidip bir şansımı mı denesem? Ne dersiniz?

Merhaba arkadaşlar şükür uzun uzun uzunca bir süre sonra 1,5 yıl diyebiliriz sonrası iş buldum pazartesi başlayacağım uzun süredir evdeydim ister istemez hamlık var bir an acaba başlamasam mı dedim sonra içimden (hayır o kadar gittin geldin emek verdim evde kim durduk yere para verir) dedim sizce uzun süre ev hayatından sonra yeni iş yeni yer yazılım firmasında sekreter olarak görev yapacağım tavsiyeleriniz bekliyorum
arkadaşlar merhaba bu pazartesi günü yeni işe başladım uzun süre iş arama sonrası şükür bugün 3.cü günüm teknokentteyim ve idari işler destek görevlisi olarak başladım mutfakla ben ilgileniyorum(çay demleme misafirlere ikram) temizlik yok olanaklar

-asgari ücret
-1500 tl yol yardımı aylık
-5000 tl multinet yemek
- cumartesi pazar tatil

bunca işsizlik sürecinden sonra çok iyi geldi ancak üç gündür örnek multinet kartlarımız geldi içine yatıracağız ayın 1inde maaş günü 10 günlük kadar dediler yatırmadılar bir sorun çıkmış,yol parasını maaşda vericekler onda sorun yok 28 ekim öğleden sonra resmi tatil ancak burada henüz gelin gelmeyin diyen yok önceki işyerim çok iyiydi bu konuda sanki bir şeyler burada çok ağır ilerliyor 2 aylık deneme sürem var beğenmezsem çıkarım gibi lüksüm yok çok elzem durum olmadıkça çünkü iş yok piyasa eskisi gibi değil sizce ne yapayım
Kusura bakmayın da sizin çalışmaya gönlünüz yok. Kendi alanınızda iş bulamadığınız için bu hırçınlık ama çok da borcunuz varmış. Daha hiçbir sorun yokken bi aksilikle geciken multinet için bile 3 günlük işten çıksam mı diye sormussunuz. Auranız çalışmak istemiyorum diye haykırıyor. Ik ile konuştum haklı buldular demişsiniz ama o ik nin orda çalışması da o müdürlerin iki dudağı arasında, çok bel bağlamayın. Ya kendinizi biraz daha geliştirip kendi alaninizda iş ararsınız ya da borçlar bitene kadar biraz daha pozisyonunuza uygun şeyleri yaparsınız. Mudur bu sefer kibarca uyarmış, muhtemelen 2.si olmaz.

Bir kişiye yapılacaksa, sağlığı içinse ben olsam sadece haşlayıp vermekse yapardım sanırım. Doğrama, soyma asla yapmam. haşlanmış yumurta kokusundan iğrenirim. Yemiyorum, yanımda yenildiğinde sofradan kalkıyorum. Bundan sonra başka şeyler çıkarsa o zaman düşünürdüm. Yani sonuçta yemek servisi yapmıyorsun sen, hazırlamıyorsun. Mutfak onun için değil sanırım, yumurtanı al gel, sana haşlasın dediğine göre. Diğer gün başkası gelir domates doğrar mısın, kahvaltılk bir şey hazırlar mısın derse o zaman işler değişir.

Ben bir sınıf öğretmeniyim hergun çocukların beslenmelerine bakar eksigi olan varsa yada suyu unutan temin ederim. Hava yağışlı bazen çocuklar suya düşüyor yada yağmurda yürüyor tüm gün ıslak kıyafetle beklemezler annelerini ararım çalışan gelemeyecek durumda olan varsa kendim yedek kıyafet bulundurur üstlerini değiştiririm ayakkabılarını bağlarım. Daha önce köyde çalışırken sobayı yakardım. Sınıfı temizlerdim bunların hiç biri görev tanimimda yok ama herşey madde madde eklenemez zaten. Bu tarzdaki şeyler biraz da sizinle ilgilidir. Sürekli herşeye itiraz ederseniz sizinde birşey istemeye yüzünüz olmaz.iyi niyetiniz suistimal edilmediği sürece yapabilirsiniz devamı gelirse zaten itiraz edersiniz

Görev tanimım içinde olmayan o kadar çok şeyi yapmak zorundayım ki bana biraz komik geldi bunun için ik yla müdürle filan görüşmek 😅

X