• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çalışan kadının evdüzeni

perrin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
6
0
36
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evliyim. 1 yaşında kızım var. Çalışan birisiyim. 6 aydan bu yana kayınvalidemler vardı çocuğa bakıyorlardı. Şimdi gittiler artık evin düzenini ben yapacağım. Yemek, temizlik, çamaşır, bulaşık, ütü vs. Sizler nasıl yapıyorsunuz. Evimi ne kadar da temizlesem yinede kirli görünüyor. Acaba eşyaların renginden mi?Ferah bir ev olması için ne yapmam gerek. Günlük, haftalık, aylık planlarınız nasıl oluyor.:emir_bebek:

Son düzenleme:
canım ben çocuktan sonra hem pratiklik hem de güvenliği için evdeki fazla tüm eşyaları kaldırdım. sehpa puf biblo vs. gibi herşeyi kaldır. ne kadar az eşya o kadar az dağınıklık ve derli toplu görüntü oluyor. haftada birgün ince temizlik ütü yapıyorum. yemeklerimi bir gece önceden yapıyorum. işten gelince ısıtıyorum. genelde sarma, dolma,börek gibi şeyleri hazır alıp buzluğa atıyorum. hem misafire hemde yemeksiz günlerimde bize pratik oluyor. hamur işi kurabiye vs. fazla yapıp birazını buzluğa atarım hep ani durumda fırına atarım yumuşacık olur. evi toparlamadan asla yatmam birikince altından kalkılmıyor. genel olarak bu şekilde idare ediyoruz:) sana kolay gelsin çook öpt.

bende hem öğrenci hem de evliyim, gerçi mezun oluyorum bu hafta ama master yapıcam inş..

şunu anladım ki temizlik yapmakla değil temiz tutmakla oluyo..

biriktirmek herşeyi mahvediyo ne dakar azken halletsen okadar iyi..

akşamları evi toplayıp sabaha hazırlık yapmak gibisi yok sadece uykudan 30 dk feragat etmek gerek..

yemekler bi gece önceden yapılıo tabi, buzluk en büyük krutarıcı.. yap buzluğa at, hazır al at sonra da 2 dk da hazır...

ctesi dipten temzlik çmaşır ütü.. 6-8 haftada birde cam halı için yardımcı gelio...

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
bu sitede öğrendiklerim bana çok yaralı oldu. Ben de dondurucuya nohut, kuru fasülye, pişirilmiş taze fasülye ve patlıcan yemeği, doğranmış soğan, 1-2 günlük ekmekleri(köfte yapımı için) koydum. evi de yatmadan önce ya da işe gitmeden 1 saat önce uyanıp her tarafı topladım. bulaşıkları makinede yıkıyorum ve hemen yerlerine diziyorum. bir tek evleri süpüremedim, akşam ses olmasın diye . düzenimi yavaş yavaş yapıyorum galiba :)

Önerileriniz için çok teşekkür ederim.
bu sitede öğrendiklerim bana çok yaralı oldu. Ben de dondurucuya nohut, kuru fasülye, pişirilmiş taze fasülye ve patlıcan yemeği, doğranmış soğan, 1-2 günlük ekmekleri(köfte yapımı için) koydum. evi de yatmadan önce ya da işe gitmeden 1 saat önce uyanıp her tarafı topladım. bulaşıkları makinede yıkıyorum ve hemen yerlerine diziyorum. bir tek evleri süpüremedim, akşam ses olmasın diye . düzenimi yavaş yavaş yapıyorum galiba :)

oh ne güzel valla.. insanın evi temiz olunca aklıda rahat oluyo, kapıyı rahatca çekip gidio severek de açıp eve giriyo...

önemli olan bü düzenin devamını sağlayabilmek, insan bu rahatlıgı görünce devam ettiriyo..

ben şuan evdeyim, okul yok tabii.. ay diyorum bu ev hanımlarının işi ne kolaymış :D sabahtan akşama kadar ben bu evde neler yapmam ki :D

bende çalışıyorum ve 1 ay sonra evleneceğim sürekli kafamda bu tarz planlar yapıyorum neyi ne zaman yapabilirim diye:44::54:.en büyük dezavantajım sadece pazar günü çalışmıyor olmam yani işlerin çoğunu akşamları yapmam gerekiyor:25:

konu tam benlik bende çalışıyorum 5 senelik evliyim 1,5 yaşında kızım var bi kere evde vitrin falan toz alıncak ıvır zıvır varsa evden şutlaaa:)) evi ferahlat duvar rengini açık renk yap benim kumsal rengi eşyalarda beyaz ev ferah duruyor temizlğide ara ara hafta içi hafta sonu yapıyorum evim hep topludur dağınık olmasına izin vermem:))

konu tam benlik bende çalışıyorum 5 senelik evliyim 1,5 yaşında kızım var bi kere evde vitrin falan toz alıncak ıvır zıvır varsa evden şutlaaa:)) evi ferahlat duvar rengini açık renk yap benim kumsal rengi eşyalarda beyaz ev ferah duruyor temizlğide ara ara hafta içi hafta sonu yapıyorum evim hep topludur dağınık olmasına izin vermem:))

duvar rengini açık ren yap demişsin ya sonuna kadar haklısın. Çünkü benim oturma grubum kırmızı duvarı da toz pembe yapmıştık. perdelerde de kırmızı çiçekler var. ne kadar temizlik yapsam da yine de ferah durmuyor.

oh ne güzel valla.. insanın evi temiz olunca aklıda rahat oluyo, kapıyı rahatca çekip gidio severek de açıp eve giriyo...

önemli olan bü düzenin devamını sağlayabilmek, insan bu rahatlıgı görünce devam ettiriyo..

ben şuan evdeyim, okul yok tabii.. ay diyorum bu ev hanımlarının işi ne kolaymış :D sabahtan akşama kadar ben bu evde neler yapmam ki :D

valla çocuk yoksa hakılısın da. ben iyiki evde değilim diyorum. benim kücük tazmanya canavarımla hafta sonları uğraşamıyorum. toplayıp odadan çıkıyorum. abartısız 10 dk. sonra girdiğimde savaş alanı gibi. hele ki birşeyler yemeye kalkmasın masa, yerler, üstü başı ya da eline bir bisküvi alıp tüm evi dolaşıyor. durdurabilene aşkolsun "allahım diyorum dağına göre kar vermişsin ben bu çocukla evde kafayı yerdim."

Back
X