Çalışan kadın olmak ve bütçeler

B

Siz istediginiz zaman harcayabiliyorsaniz paranin ortak olmasinda bir sakinca yok bence.
Evet eşim karışmaz kredi kartım vardır ay sonu toplanıp ödenir nakitimde var azaldıkça takviye yapar bu normal değilmi kimiside paran senin hesabında kalsın neden veriyorsun diyor kafam karışıyor.

Merhabalar herkese , konunun ilk 2 sayfasını okuyabildim sadece de ben konuyu şöyle anladım : hanımefendi yaklaşık bi yıldır evli eşinin tarafı zırt pırt para istiyormuş . Son olarak bir 200 300 ₺ daha istemişler artık nasıl yapalım borcumuz var kendi borcumuzu ödeyemiyoruz onlara nasıl para yetiştirelim modunda yazmış ben öyle anladım . Ama herkes 200 300 ₺ nin lafını etmeyin yazmış . Benim de başımda böyle bir durum var. Benim anlamadığım nokta şu kendimi bayan yerine koyuyorum hamile halimle gece gündüz 6 yıldır bende eşimde afedersiniz eşşek gibi çalışıyoruz. Eşimin ailesine olsun kendi aileme olsun hertürlü hediyeler alıyoruz. Ama birgün olsun kimse bize bileye ihtiyacınız var mı diye sormadı. Tam aksine ev aldık , dediler ki bizim borcumuz var neden bizim evimizi almadınız. Biz onlara pramızı emanet ettik birikimimizi alıp harcadılar. Az bi prada değil yaklaşık 5.000€ . Gıdım gıdım birikimimiz. Yine herşeye rağmen eşim için asla ağzımı açmadım. Kredi çektiler ev almak için her ay kredinin 3 te birini biz ödüyoruz onlar rahat etsin diğe. Ama bakın ama diyorum ; kendime almadığım halıyı perdeyi gidip kendi evlerine alıyorlar. Evlerinde hiç bi eksik yok ama gidip tek bir perdeye 2000₺ para veriyorlar. İnsanın zoruna gidiyor. Çünkü ben kendimden kısıp yardım ediyorum diyorsunuz ama onların yaptığına bak diyorsunuz.
Acaba konuyu benmi yanlış anladım anlamadığım şeylermi var yoksa bendemi yanlışım . Biz anne babaya kendimizden kısıp vermemiz gerekiyor onlar da ayaklarını yorganlarına göre değilde paranın gelişine harcamaları mı gerekiyor. Dinen de yanlış . Müsriflik. Zor zamanlarında yardım etmemize rağmen bu şekilde davranmaları hoş değil anne babada olsa insan çocuğuna bu yükü vermez. Sabahın köründe kalkıp işe gidiyoruz onlarda genç yani 40 50 civarı anne baba . Yani kendileri çalışmayıp bizden bekliyorlar ve verdiğimizi beğenmeyip arkamızdan konuşuyorlar. Yetmiyormuş gibi emanet ettiğimiz parayı dahil harcıyorlar. Kim kabul eder ?

kaçırdığınız nokta şu
konu sahibine eşinin ailesi ev vermiş o evde oturuyorlar.

İyi de sizin elinizde ayrılacak bir para yok ki. Bütün para borçlara gidiyor işte.

200 örnekti 800 lirada lazım gönder vercem diyip vermediler. Sonra maaşı alıncada vermediler.
bu konularda haklısınız kim ne derse desin
eşinize sağlam bir şekilde konuşun
"ben bir senin ailede gördüm böyle para isteyip duran benim çalıştığıma güveniyorlar herhalde." diye söyleyin

Mutfağınıza erzağı bile annenize aldırıyorsanız biraz küçük çaplı bir düğün yapıp araba almasaydınız keşke. Geliriniz iyiymiş, insan gencecik yaşında neden sırf yatırım ve gösteriş uğruna en güzel yıllarını böyle borca bağlar hiç anlamıyorum. Yaşam kalitenizi kendi elinizle siz düşürmüşsünüz. Yoksa o gelirle eviniz de kira değil gül gibi geçinir giderdiniz.

Beni çok iyi anlamışsınız evet canım tamda böyle. İlerde daha kötü olur diye korktum. Eşim alışır diye. Verilen paraya laf etmek değildi amacım bu dönemde neden yeni dolap almaları için para verdik anlamıyorum mesela sizin dediğiniz gibi.

Evet bu konudada haklısınız

bu konularda haklısınız kim ne derse desin
eşinize sağlam bir şekilde konuşun
"ben bir senin ailede gördüm böyle para isteyip duran benim çalıştığıma güveniyorlar herhalde." diye söyleyin
Tam da bu evet. Alınırsada alınsın eşim napıyım 7 aydır yeni evliyim kendime yeni tek kıyafet almadım

Tam da bu evet. Alınırsada alınsın eşim napıyım 7 aydır yeni evliyim kendime yeni tek kıyafet almadım
tamam eşiniz iyi niyetli davranıyor hesaplarda ama ailesine de ihtiyaç yokken veriyor
o yüzden konuşma hakkına gayet sahipsiniz

bu arada anneniz neden market alışverişi yapıyor size? eşiniz ondan da şımarıyor

Annem kendi istiyor fasulye getiriyor soğan patates getiriyor anne karnı yavrum diyor getiriyor öyle.

Annem kendi istiyor fasulye getiriyor soğan patates getiriyor anne karnı yavrum diyor getiriyor öyle.
mutfak masrafınızı anneniz yapsın .siz de maaşınızı eşinize vermeyin biriktirin .eşiniz de 150 bin borcu 2 işte birden çalışarak öeder zaten

Ğparayı eşlerin birbirine göndermesini anlayamıyorum. Biriniz kredileri biriniz faturaları ödeyin gibi ayırın yeter.
Bana sorarsan
Ben kendi maaşımla üstüme olan kredimi kredi kartımı faturaları eşimin telefon faturasını ödeyip kredi kartını ödemesine yardımcı oluyorum.

maaş kartını eşine veren kadınlardan olma da kuzum.hayat müşterektir o konuda haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…