ben 2000 lik tv istedim eşim pahalı istedi. ben uygun mobilya istedim eşim pahalı istedi. öderim çalışırım dedim. 7 aydır kendime bi özel bişey almayıp toplamda ailesine 10 bine yakın harcama yapmışızAnneci bir insan olarak eşimin benim anneme 200 300 lira gibi bir parayı borç verdiğim düşüncesine ve bunu bu şekilde dile getirmesine çok kırılırdım. 200 300 lira anneye borç verilecek bir para değil,o kadar büyütmüş etmiş bir zahmet lazım olduğunda versin yani. Sizi haklı bulamadım.
Ayrıca bir sürü borcunuz varmış bu borçlar ortak yapıldığına göre neden kullanıldığını hissediyorsunuz anlamadım.
Erkeklerin güvenilmez olduğunu hepsinin birine kapılıp gidebileceğini düşünen kadin çalışır. Ev, araba alınırsa ortak olur. Ya da ev kadının araba adamın olur vs. Bankada ortak hesap oluyorsa orda birikir vs. Yani erkekler şöyle böyle diye düşünen çalışır gözünü acar vs. Ki hicbir şeyin garantisi yok onun için herkes kendini gecindirebilecek durumda olmalı bir şey olursa. Boşandıktan sonra çocuğa 1500 nafaka verse de yetmez...+Çoğu kadının bir de evladı var. Nafaka vermeyen baba mı ararsın,mal kaçıranını mı,verdiği 500 lira nafakayla çocuğun bütün ihtiyaçlarının karşılanıp kalanı da kadının yediğini(!) düşünenini mi
tek kasa eşinde toplanıyorsa maaşından sana ne kadar kalıyırParanın nereye gittiğini herkes biliyorsa, kimse kimseye cimrilik yapmıyor ortak karar alınıyorsa tek hesap her zaman iyidir. 12 yıldır evliyim bizde kasa eşimdir ama ben her kuruşu bilirim. Şimdiye kadar hiç sıkıntı da rahatsızlık da olmadı.
Eee zaten size kiraya çıkın dendi. Siz 5 ay bekleyip evlenirken kira öder gibi ev alırdım dediniz. Biz de bunu nasıl yapacaginizi merak ettim.Hayatım boyunca eşime verdikleri ev için laf yiyeceksem başıma kakılcaksa minnet ediceksem her istediklerine boyun eymemi isticeklerse çıkarım kiraya.
Moralim bozuluyor iyice. Millet kuş kadar maaşlarla neler yapıyor, biz karnımızı anca doyuruyoz. Vay be.Bir de 3bin maaş alıyormuş eşiniz yeni gördüm. P maaşla nasıl ev yaptı ailesine üstüne size 150binlik düğün. Yok artık matematiğim basmadı benim.
valla çevremde nice bekar insanlar var , bu konuda da yazmışlar hatta, maaşı aldığı gibi biriktirsin diye ailesine veren. Bence bekarken kendi para tasarrufu elinde olmayan ,planlı programli parasını tutmayan insanlar evlenince de booyle para hesabı yapmadan ortalıkta kalıyorlar.ayrıca ben de paramı kimseye vermem ama biz bekarız fakrındaysan.
Yine ucuza gittiğim yüzüme çarptı, ben de gidiyom.
Bence asla olmaz:) ailelerin çok fazla yardım ettiğini düşünüyorum. Burda söylenmiyor sadeve.Moralim bozuluyor iyice. Millet kuş kadar maaşlarla neler yapıyor, biz karnımızı anca doyuruyoz. Vay be.
Maşlarımızdan kalıyor. Benim özel bir param olması gerektiğini düşünmedim hiç. Kredi kartım elimde, lazım olanı alır, aldığımı da söylerim. O da aynı şeyi yapar. Cebimde de belli bir miktar nakitim her zaman vardır. Evlilikten sonra edinilmiş mallar zaten ortak. Banka hesaplarının dökümlerinden de nereye ne kadar gittiği paranın kimde toplandığı belli, allah korusun yarın boşanma durumu söz konusu olsa bütün bu akışlar göründüğü için onun hesabındaki paranın yarısı benim, ispatım da mevcut. Birikim konusunda herhangi bir tereddütünüz varsa ortak hesap açar birikimi orada yapar geleceğinizi garanti altına alırsınız.tek kasa eşinde toplanıyorsa maaşından sana ne kadar kalıyır
Daha bilinçli yaşayınca hiç öyle dertlerin olmuyor biliyor musun?
Mesela ev aldık çok şükür
Eşimi zorlasam 3-5 kuruşa geçinmeye zorlayıp biz de arabayı yükseltebilirdik
Ama arabanın modelini düşürüp antep fıstığı yemeyi tercih ettik
Öyle hem her şeyim tam olsun hem etrafa beddua edeyimle geçmiyor hayat yani
120 lira olmuş kilosuBen hala antep fıstığı yiyemiyorum.
Lanet olsun yine fakir kaldım
Geçen 100 TL ye aldım. 1 hafta evvel.120 lira olmuş kilosu
120 lira olmuş kilosu