- 26 Şubat 2025
- 105
- 67
- 13
- 30
- Konu Sahibi Hulyaozbk51
-
Kocasını en iyi kendi tanır. Öyle çözüm üretmesi lazım ki bu düzen bozulmali. Yani kadın için çok zor durum.Adam çalışan kadına destek olmazken işsiz kadına olur mu?
İyice adamın eline düşecek.
İşten ayrılmak yapılacak en büyük aptallık olur
Muhasebeci maaşlarını bilmiyorum ama çok yüksek değildir tahminimce. Zaten konu sahibi işini özelde bile olsaydı bırakamazdı.Bir de kadın işinden olacak, kazandığı paradan olacak. Bedava hizmetçi olmak için.
Babamda aynı, annemin sağlık sorunları olunca, artık oda ev işine yardım ediyor.Kocanız istisna değil.
Türkiye'de yaşıyorum.
Daha önce de yazdım, eşim de ben de ataerkil ailelerde yetiştik.
Babam 75 yaşında, 50sinden sonra ev süpürmeye başladı, elimde süpürge görse alır yaşına rağmen.
Babam da istisna değil.
Sistemler sizin düşündüğünüz kadar katı değil, yıkılır, ama 'aman ağzımızın tadı kaçmasın' demediğimiz sürece.
Ağzımızın tadı kaçsın, sadece benimki kaçacağına eşiminki de kaçsın.
Edit: Neden 50sinden sonra aldı, çünkü annem yapamıyorum dedi, belim.agriyor dedi, surat yaptı.
30 yaşında yapsaydı 30unda alırdı eline süpürgeyi.
Kendi düşünmedi, çalışıyor olmanın arkasına sığındı, zor bi iş olduğunu düşünmedi.
Kendi kendine fark eden bir adam değil, aynı eşim gibi.
11 yıllık memurluk varken neden yardımcı tutmuyorsun haftada 1 ? Seni aşırı rahatlatırBende gıcık oluyorum ne yapmalıyım sessizleştim çom kavgalar ettim sesimi çıkardım ama yoruldum ağlamak geliyor sık sık
Başınız sağ olsunÇok haklısınız çok teşekkür ederim kızımda bazen sorumsuz oluyor genelde sorumluluk alır robot var kurutma makinası var ama yardımcı yokhastanede satın almada çalışıyorum ve kafam şişiyor artık aşırı düzen takıntım var çok yoruldum mutsuzumm 18 yaşında evlendik 20 yaşında doğum yaptım annem ve babamı 8 yaşında kaybettim yalnızımda
Erkekler kadınlar kadar düzgün iş yapamaz mı? Her konuda aynı örneği yazıyorum ama yine yazacağım.burada adamlar yenidoğan servislerinde 2 kilo bebeklere damar yolu açıyor, besliyor, giydiriyor.kadın hemşireden çok erkek hemşire var hastanede.nasıl incelikli bir iş.dünyanın en iyi aşçıları da erkekler bildiğiniz üzere.hizmet, restoran sektörlerinde de daha çok erkekler çalışıyor.resim yapan, heykel yapan, sanat yapan erkekler var.bunlar bir kazak giydirmeyi mi beceremiyecek yani? tamamen işgüzarlık.Şunu yapsin bunu yapsın diyenler o iş öyle kolay olmuyor. 12 yıl yapmamış bu alışkanlığı bırakmak kolay mı? İnsanın içinden gelecek. Sen yoruldun ben el atayım diyecek. Bunu demeyen,yapmayan adam sihirli değnek gibi hemen değişecek mi? Hayır. Bu yorumlara katılmıyorum. Zaten dikkat ederseniz yorumum da eşin yapsin demedim. Yardımcı tutsun ya da işi birakacaksin dedim. Ben olsam öyle yapardım. Diyeceksin ki ben yoruldum. Götüreyimiyorum. Ya yardımcı tut ya da ben işi bırakıyorum de. O zaman rahata kavuşursun. Şunu yap bunu yap dersen tabii ki kavga çıkacak. Alismis kudurmuştan beterdir derler.
Yok mutfağı toplama vs. Bu saçma tavsiyelere ben inanmıyorum. İyi o zaman evi bok götürsün. Bir erkek bir kadın kadar düzgün iş yapamaz. Ama birçok şeyi yapabilir. Çocuk bakımı,gezdirmesi,sofra kurması vs vs.gibi ama bunları yapmayan birine de yaptiramazsin. Sorumluluklar çift taraflı ama ülkemizde bu bilinç yok. Ülkemizdeki bu gerçekliği yok sayıp ütopik tavsiyeler vermek saçma.
Benim kocam iki iş de çalışıyor ve çok yoruluyor. Ben bu adama nasıl diyeyim sofrayı topla. Ya da evi süpür. Ben çalışmıyorum. Çünkü kocamı tanıyorum. Çok çok iyi biri ama iş konusunda elini sürmez. Çünkü zaten yorgun. Bir isteğim olursa iş konusunda asla geri çevirmez. Bu benim için yeterli kriter. Ama adama kalkıp da evi süpür demem yani. Vakti yok ki nasil süpürecek. Ben zaten çalışmıyorum. Bu dengeden çok çok memnunum. Çünkü yorulmuyorum. Keyfime göre yaşıyorum. Ondan para beklemiyorum. Zaten benim var. İhtiyacımı söyleyince ikiletmez bile.
Ama şunu size söyleyeyim calissaydim zinhar sizin gibi olmazdım. Bunu onun yüzüne de söylüyorum. Ben efordan nefret eden biriyim. Her şey dengede olmalı. O da bu durumdan çok memnun. Çünkü ben evimin işlerini yapıyorum. Ne o karışır ne de ben ona. O yüzden görevler ayrılmalı. Bu sizi çok yıpratır. Böyle ömür mü biter allasen. Çözüm bul bu duruma. Her gün ağlarsın yoksa.
Eşinizin özür oranı yüzde kaç. baya ağır engelli gibi gözüküyor ha değilse asalak dır. daa eli ekmek tutan hele garanti memurluğu olan insanlar neden evcil yerine asalak besler hiç anlamıyorum. kendinize hiç mi saygını yok allah aşkınaç götüne salça tenekesi bağlayın cehennemin dibine kadar yolun var deyin. salın doğal ortamına. kızmayın bana. cocukların yükü varken birde başkasının doğurduğunun yükünü taşımayın. şöylelerini de allah aşkına koca baba yapmayınKızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Eee bu konuda adam hem iki işte çalışmıyor hem de kadın da çalışıyor.Şunu yapsin bunu yapsın diyenler o iş öyle kolay olmuyor. 12 yıl yapmamış bu alışkanlığı bırakmak kolay mı? İnsanın içinden gelecek. Sen yoruldun ben el atayım diyecek. Bunu demeyen,yapmayan adam sihirli değnek gibi hemen değişecek mi? Hayır. Bu yorumlara katılmıyorum. Zaten dikkat ederseniz yorumum da eşin yapsin demedim. Yardımcı tutsun ya da işi birakacaksin dedim. Ben olsam öyle yapardım. Diyeceksin ki ben yoruldum. Götüreyimiyorum. Ya yardımcı tut ya da ben işi bırakıyorum de. O zaman rahata kavuşursun. Şunu yap bunu yap dersen tabii ki kavga çıkacak. Alismis kudurmuştan beterdir derler.
Yok mutfağı toplama vs. Bu saçma tavsiyelere ben inanmıyorum. İyi o zaman evi bok götürsün. Bir erkek bir kadın kadar düzgün iş yapamaz. Ama birçok şeyi yapabilir. Çocuk bakımı,gezdirmesi,sofra kurması vs vs.gibi ama bunları yapmayan birine de yaptiramazsin. Sorumluluklar çift taraflı ama ülkemizde bu bilinç yok. Ülkemizdeki bu gerçekliği yok sayıp ütopik tavsiyeler vermek saçma.
Benim kocam iki iş de çalışıyor ve çok yoruluyor. Ben bu adama nasıl diyeyim sofrayı topla. Ya da evi süpür. Ben çalışmıyorum. Çünkü kocamı tanıyorum. Çok çok iyi biri ama iş konusunda elini sürmez. Çünkü zaten yorgun. Bir isteğim olursa iş konusunda asla geri çevirmez. Bu benim için yeterli kriter. Ama adama kalkıp da evi süpür demem yani. Vakti yok ki nasil süpürecek. Ben zaten çalışmıyorum. Bu dengeden çok çok memnunum. Çünkü yorulmuyorum. Keyfime göre yaşıyorum. Ondan para beklemiyorum. Zaten benim var. İhtiyacımı söyleyince ikiletmez bile.
Ama şunu size söyleyeyim calissaydim zinhar sizin gibi olmazdım. Bunu onun yüzüne de söylüyorum. Ben efordan nefret eden biriyim. Her şey dengede olmalı. O da bu durumdan çok memnun. Çünkü ben evimin işlerini yapıyorum. Ne o karışır ne de ben ona. O yüzden görevler ayrılmalı. Bu sizi çok yıpratır. Böyle ömür mü biter allasen. Çözüm bul bu duruma. Her gün ağlarsın yoksa.
Bu adamlar anne evinden direkt eş evine mi geçiyorlar ben de orasını anlamıyorum.dünya kadar üniversitede, iş hayatında yalnız yaşayan insan var.yalnız yaşama dönemlerinde de mi kimse alışmıyor bu işlere ?bence baştan çakallık peşinde oluyorlar.adam şansını deniyor ee bakıyor tutmuş.sonra da zaten öyle gidiyor.kocası tembel uykucu diye kadın niye memuriyetten ayrılıp iyice eve hizmetçi oluyor pardon?
Bu sefer zaten evdesin diyip iyice tepesine binsin diye mi?
Evet evi bok götürecek gerekirse, adam giyecek gömlek don bulamayınca eşşek gibi yardım edecek.
Şahsen ben evliliğin ilk zamanları fam olarak böyle alıştırdım eşimi.
Benimki de dur ben yardım edeyim demiyordu, ben öğrettim.
Yok çok şükür o kadar değilAa uyandıktan sonra bir de sizi bırakıp arkadaşlarıyla çıkıyor gibi anlamışım orayı iyice bilendim eşinize
Evey 18 de evlendikBu adamlar anne evinden direkt eş evine mi geçiyorlar ben de orasını anlamıyorum.dünya kadar üniversitede, iş hayatında yalnız yaşayan insan var.yalnız yaşama dönemlerinde de mi kimse alışmıyor bu işlere ?bence baştan çakallık peşinde oluyorlar.adam şansını deniyor ee bakıyor tutmuş.sonra da zaten öyle gidiyor.
Süper deneyeceğim teşekkür ederimBacimsu tut bir haftalık temizlikçi abla versinn parasını, acıma. Eşine de sorumluluk ver haftasonu ben x işi yaparken sen y işini hallet diye niye stres yapıyorsun ? Bırak 1 hafta bu düzeni boz bak nasıl tutuşuyor kocan.
Okaadar haklısınız kiHer şeyi üstlenirseniz siz ev, yemek, çocuk derken perişan olurken eşiniz uyumaya vakit bulur tabi. Alışverişe kadar neden siz yapıyorsunuz? Daha erken geldiğiniz için yemeyi siz yapabilirsiniz eşiniz de masayı hazırlar, sonrasında toplar mutfağı, çayı koyar. Dersler konusunda eşiniz de yardımcı olabilirim. Düzen takıntınız da olmayiversin. Genel bir temizlik yeter sizin için.
Eşiniz yapmıyorum derse de tartışmaktan çekinmeyin, sesiniz çıksın biraz, yapacak bir şey yok. Her şeyi mükemmel yapmasa da olur. Yaptığına tamam diyip, devam etmesi için ısrarcı olacaksınız. Dışarı işleriyle hiç ilgilenmeyin zaten. Planı da eşiniz yapsın. Erkekler sorumsuz olabiliyor evet ama kadınlar da her şeyi üzerine alma konusunda çok başarılı.
Gerçekten de öyleMuhasebeci maaşlarını bilmiyorum ama çok yüksek değildir tahminimce. Zaten konu sahibi işini özelde bile olsaydı bırakamazdı.
Yalnız kocasına acayip sinir oldum, kadın hem en az senin kadar maaş alsın hem de evde kesintisiz köle gibi herşeye koşsun...şu zamanda erkek olmak varmış. Bedavadan yaşayıp gidiyor çoğu
Çok fena kullanılıyorsun. Modern köle olmuşsun. İş paylaşımı yapmalısın. O, bu iş paylaşımına riayet etmezse sen de üzerine düşen işleri yapmazsın. Mecbur uyacak. Babasının uşağı mı var anlamadım.
Sen hem kadınnhem erkek hem anne olmuşsun o evde. Paşamız da yayıp durmuş. Ay yine çok sinirlendim yaa
Hahahahha oda olacak gibi yakındaBen cinnet geçirince ödevi babası ile yapmaya başladıoğlum da beni istiyordu. Bende ipler koptu. Konuş konuş çözdüm biraz ikisiyle konuştum.
Önerim cinnet geçirmenizbenimki istemsizce oldu
Dediğim gibi 18 yaşında evlendik 4 yış kızıma baktı sonra kreşe verdik o da bunalmıştı yatdımda ediyordu sonra bıçak gibi kesildi yani sonradan değişti ei ve baba oşdultan baya sonraEşinizin özür oranı yüzde kaç. baya ağır engelli gibi gözüküyor ha değilse asalak dır. daa eli ekmek tutan hele garanti memurluğu olan insanlar neden evcil yerine asalak besler hiç anlamıyorum. kendinize hiç mi saygını yok allah aşkınaç götüne salça tenekesi bağlayın cehennemin dibine kadar yolun var deyin. salın doğal ortamına. kızmayın bana. cocukların yükü varken birde başkasının doğurduğunun yükünü taşımayın. şöylelerini de allah aşkına koca baba yapmayın
Kesinlikle ama düzelecek düzelmesse zaten yalnız kalınca yaparErkekler kadınlar kadar düzgün iş yapamaz mı? Her konuda aynı örneği yazıyorum ama yine yazacağım.burada adamlar yenidoğan servislerinde 2 kilo bebeklere damar yolu açıyor, besliyor, giydiriyor.kadın hemşireden çok erkek hemşire var hastanede.nasıl incelikli bir iş.dünyanın en iyi aşçıları da erkekler bildiğiniz üzere.hizmet, restoran sektörlerinde de daha çok erkekler çalışıyor.resim yapan, heykel yapan, sanat yapan erkekler var.bunlar bir kazak giydirmeyi mi beceremiyecek yani? tamamen işgüzarlık.
Çok geç kaldım ama yapacağımBaşınız sağ olsun
Düzen takıntınız varmış bence bu huyunuzu törpüleyin gerekirse uzman desteği alın, kızınız çok da küçük değil, sofra kurma kaldırma bulaşıkları makineye dizme gibi sorumlulukları kızınıza verin, süpürme silme işlerinde de eşinizi görevlendirin, sürekli yemek yapacağım diye düşünmeyin, bugün yemek işi sizde deyip kızınızla eşinizi mutfağa sokun, haftasonları kendinize tek başına gezip nefes alacak zaman ayırmıyorsanız bir an önce kendinize özel zamanlar yaratmaya başlayın.
İster çalışın ister çalışmayın ama ev işleri çoluk çocuk sorumluluklarını asla tek başınıza üstlenmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?