Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
67
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Vala iyi hoş da Türkiye erkeklerini biliyorsunuz ne diyeyim. Hep baştan nasıl alistirirsa öyle gider. Bu altın bir kural

Not: Kocam istisnadır. Benim bir şikayetim yok :) Çünkü bizde denge oturmuş vaziyette.
Kocanız istisna değil.
Türkiye'de yaşıyorum.
Daha önce de yazdım, eşim de ben de ataerkil ailelerde yetiştik.
Babam 75 yaşında, 50sinden sonra ev süpürmeye başladı, elimde süpürge görse alır yaşına rağmen.
Babam da istisna değil.
Sistemler sizin düşündüğünüz kadar katı değil, yıkılır, ama 'aman ağzımızın tadı kaçmasın' demediğimiz sürece.

Ağzımızın tadı kaçsın, sadece benimki kaçacağına eşiminki de kaçsın.

Edit: Neden 50sinden sonra aldı, çünkü annem yapamıyorum dedi, belim.agriyor dedi, surat yaptı.
30 yaşında yapsaydı 30unda alırdı eline süpürgeyi.
Kendi düşünmedi, çalışıyor olmanın arkasına sığındı, zor bi iş olduğunu düşünmedi.
Kendi kendine fark eden bir adam değil, aynı eşim gibi.

Benim annem babam böyleydi. Eşimin ailesi tam tersi. Anne hizmet eder çocuklar - eşler yer kafasında. Ama benim eşim Allah’a şükür babasına benzememiş o konuda. Ben ev için kendimi strese sokmam. Bırakırım dağınık kalsın. O gün temizlik yapasım yok ama saçlarımı yapasım varsa saçlarımı yaparım. Kendime vakit ayırırım. Bu beni psikolojik açıdan rahatlatıyor çünkü.
Ben de bu kafadayim. Sen ben böyleyiz de her kadın böyle değil işte. Bazı kadınlar aşırı ev sorumluluğuna kapılıyor. Bunun çözümü zor işte. Kadın eve bağımlı adam bu bağımlılığın sefasinda. Kişinin kendini değiştirmesi de zor ki.

Hahahahaha benim ki de der titizdir dağınıklığı sevmez ama yaoan başkası olursa
Süs bitkisi gibi yaşayacağına kalksın temizlesin beyefendi, hem çalışscağım, hem de gelip evde hizmetçilik dadılık edeceğim. Yok böyle bir hayat, çıngar çıkarırım o evde, titizse kendi yapsın da görelim ne kadar titizmiş. Bugün de bu konuya sinirlendik, hadi bakakım 😤

Eşiniz ne güzel suya sabuna eline sürmüyor öyle 😇 hadi çalışmasanız evde olsanız neyse diyeceğim de hem çalış hem ev yükü yazık valla. Ben asla yetişemezdim. Eşiniz ya eşini yaşın altına koyacak ya da bir yardımcı alacaksınız böyle çok yıpranırsınız
Evet artık kararlıyım teşekkür ederim

Süs bitkisi gibi yaşayacağına kalksın temizlesin beyefendi, hem çalışscağım, hem de gelip evde hizmetçilik dadılık edeceğim. Yok böyle bir hayat, çıngar çıkarırım o evde, titizse kendi yapsın da görelim ne kadar titizmiş. Bugün de bu konuya sinirlendik, hadi bakakım 😤
Hemde nasıl sinirlendik

Vala iyi hoş da Türkiye erkeklerini biliyorsunuz ne diyeyim. Hep baştan nasıl alistirirsa öyle gider. Bu altın bir kural

Not: Kocam istisnadır. Benim bir şikayetim yok :) Çünkü bizde denge oturmuş vaziyette.

Kocaniz istisna diye baskalarina işten cikip evi daha cok temizle tavsiyesi vermek bana pek mantikli gelmiyor. Ben de calismiyordum simdiye kadar ve cokta rahattim eşim beni hoş tutuyor hizmetcilikte yapmiyordum calismiyorken de ama benim calişmama nedenim sadece kocaya güvenmek değildi. Kimseye de şartlarini bilmeden işten çik ev çok rahat demedim şu forumda.

Turkiyenin erkeklerinin genelini dusunerek işten cık hiç denmez özellikle. Kadin calisiyorken bu kadar acimasiz olan biri calismiyorken kiymet verir mi? Bu sefer de hem hizmetcilik yapip hem parasiz kalacak.

Evet niye yıprattım ki piskolog aklımda ikna olmassa tehdit edeceğim kızı ile ilgileniyor gidilevek yerlerw götürüyor betabe gidiyoruz bunları söylüyor bende dedim ki senin bu dediğini taksici abide yapıyor

Bacım ben eşim bana yardımcı olmasına rağmen tükendim. Senin tükenmemen mümkün mü? Hemen hemen aynı şartlar. 12 yıldır çalışıyorum, 10 yıldır memurum. İki çocuğum var, büyüğü geçen sene 1. Sınıftı. Evde annem ve eşim de vardı. Ona rağmen geçen sene beni ezdi geçti valla. Eve geldik mi ikisi de bir köşeye çekilip çocukları bana bırakıyorlardı. Onların yemeği, evin toplanması, büyüğün okuma yazma süreci, küçüğün huysuzluğu falan derken artık son aylarda öfkeden kendimi kaybedeceğimi düşünüyordum. Çünkü bu bana yapılan büyük bir haksızlıktı. Gündüz işte gece evde çalışmak zorunda kalıyordum. Öğlen geliyordum küçüğe yemek yapıyordum falan. İşkence gibiydi. Kendime ayırdığım en ufak bir an yoktu… sen bunu 12 yıldır devam ettiriyorsun. Tabii ki mutsuz olursun. Maaşını eve mi harcıyorsun? Yoksa her şeyi tamamen eşin mi karşılıyor? Eğer her şeyi eşin karşılıyorsa sen de eve yardımcı bir abla ayarla, her gün yarım gün gelsin. Her işi o yapsın, temizlik de yapsın, çamaşır da yıkasın, yemek de yapsın. Benim bir arkadaşım öyle yapıyor. Akşama ona çocuklarla oyun oynamak kalıyor. Mis gibi. Benim çocuklarla bırak oyun oynama zamanını iki öpüp koklama zamanım olmuyordu. Ya uğraşıyordum ya da mutsuzluktan ve yorgunluktan koltukta baygın baygın yatıyordum.

Ben de bu kafadayim. Sen ben böyleyiz de her kadın böyle değil işte. Bazı kadınlar aşırı ev sorumluluğuna kapılıyor. Bunun çözümü zor işte. Kadın eve bağımlı adam bu bağımlılığın sefasinda. Kişinin kendini değiştirmesi de zor ki.
Zor ama başaracağım inşallah

Ben eşimle bu konuda konuştuğumda eşimin kolaya kaçma şekli yardımcı tut demesi ben de diyorum ki günlük işler de var her şeyi yardımcı yapamaz zaten gelse gelse en fazla 2 haftada bir gelir. Bizim durum o kadar da iyi değil yani.
Şimdi ben ücretsiz izindeyim 1.5 yaş bebeğim var. çalıştığım zaman ne olacak diyorum.
En azından bazı basit şeylere ikna etmeye başladım. Yemek tabağını masadan alıp suya tutuyor mesela bu da bi başarı 😏 ama sevmeyince sevmiyor temizliği sevmiyorum diyor. Çok nadiren ayda iki ayda bir ev süpürür.
bir de sabah bebeğim erken kalkıyor 7 de 7.30 a kadar ona veriyorum işe hazırlanmadan önce.
İşte en azından bazı basit şeyleri alamaz mı hiç sevmediği bir işi değil de biraz daha yapabileceği bir iş.
Çok büyük değişim olacağını sanmam ben de bebek doğduğundan beri 20 kere konuştum ama biraz önemsediğini görürsem ona şükrediyorum artık. Çok fazla konuşmak da etkisini yitiriyor ayrıca bir kere konuşulacak etkili olacak yoksa olmuyor
Çok konuştum demeyşe yapıyor bazen bende kadın alacağım ve demeyle de olsa yardım isteyeveğim sinirlenmeden

Bacım ben eşim bana yardımcı olmasına rağmen tükendim. Senin tükenmemen mümkün mü? Hemen hemen aynı şartlar. 12 yıldır çalışıyorum, 10 yıldır memurum. İki çocuğum var, büyüğü geçen sene 1. Sınıftı. Evde annem ve eşim de vardı. Ona rağmen geçen sene beni ezdi geçti valla. Eve geldik mi ikisi de bir köşeye çekilip çocukları bana bırakıyorlardı. Onların yemeği, evin toplanması, büyüğün okuma yazma süreci, küçüğün huysuzluğu falan derken artık son aylarda öfkeden kendimi kaybedeceğimi düşünüyordum. Çünkü bu bana yapılan büyük bir haksızlıktı. Gündüz işte gece evde çalışmak zorunda kalıyordum. Öğlen geliyordum küçüğe yemek yapıyordum falan. İşkence gibiydi. Kendime ayırdığım en ufak bir an yoktu… sen bunu 12 yıldır devam ettiriyorsun. Tabii ki mutsuz olursun. Maaşını eve mi harcıyorsun? Yoksa her şeyi tamamen eşin mi karşılıyor? Eğer her şeyi eşin karşılıyorsa sen de eve yardımcı bir abla ayarla, her gün yarım gün gelsin. Her işi o yapsın, temizlik de yapsın, çamaşır da yıkasın, yemek de yapsın. Benim bir arkadaşım öyle yapıyor. Akşama ona çocuklarla oyun oynamak kalıyor. Mis gibi. Benim çocuklarla bırak oyun oynama zamanını iki öpüp koklama zamanım olmuyordu. Ya uğraşıyordum ya da mutsuzluktan ve yorgunluktan koltukta baygın baygın yatıyordum.
Maaşı eve giderler e harcıyorum senin işinde zormuş allah yardımcın olsun

Yoo oyle gitmez. Rahmetli kayinpederim cok kucuk yasta evden ayrilmis ev isi aile hayati gormemis o zamanlar kayinvalidemin beklentisi de yokmus ama yillarca evinde duzenli yardimcisi olmus. Seneler sonra pandemi de yanliz kalip hastaliklar yasayinca neler yapti ne ilaclar buldu getirdi tarifle yemekler yapti disaridan aldi ev supurdu topladi camasir yikadi asti ise giderken kahvaltisini suyunu hazir edip gitti o yasta hala calisiyordu esine mis gibi bakti. Kocam hep ben babam gibi olmak istemedim derdi adam herkesi sasirtti ben varim gozunuz arkada kalmasin dedi.
Bir noktaya kadar ev isi yapmamasi tartisilir ama yetiskin saglikli bir bireyin sofra toplamamasi birlikte yasanilan evden bu kdr kopuk olmasi tuhaf olan
Simdi sagliklisiniz, huzur kacmasin aman kabul. Ama ihtiyac duydugunuzda yapmadiginda denge fln kalmayacak emin olun o zaman caniniz cok yanar

Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim
Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Psikolojik olarak çok yıprandığınızı, tükenmiş hissettiğinizden bahsedin. Kısa süreli de olsa çok benzer bir süreçten geçtim. Evlendiğim zamanlar çok yardımcı bir eşim varken bir süre sonra bir baktım ki çoğu şey bende.. Çocuk doğunca işle beraber artık yetemiyordum. Eşim ilgili bir baba oturur oynar vs ama evin dağınıklığından da şikayet etmeye başlayınca yeter dedim. Benden bu kadar. Beğenmiyorsan birini tutarsın. Şimdi çok şükür bir yardımcı bulduk. Eğer böyle bir çözüm bulamasaydım herşey çıkılmaz bir hal alacaktı ve sevgim azalıyordu gitgide. Yardımcının parasını da kendi ödüyor. Tabiki her evliliğin dinamiği başka sizde benzer bir yöntem işe yarar mı bilmiyorum ama kendinizi lütfen çok tüketmeyin. Sonrası daha zor oluyor…

Yoo oyle gitmez. Rahmetli kayinpederim cok kucuk yasta evden ayrilmis ev isi aile hayati gormemis o zamanlar kayinvalidemin beklentisi de yokmus ama yillarca evinde duzenli yardimcisi olmus. Seneler sonra pandemi de yanliz kalip hastaliklar yasayinca neler yapti ne ilaclar buldu getirdi tarifle yemekler yapti disaridan aldi ev supurdu topladi camasir yikadi asti ise giderken kahvaltisini suyunu hazir edip gitti o yasta hala calisiyordu esine mis gibi bakti. Kocam hep ben babam gibi olmak istemedim derdi adam herkesi sasirtti ben varim gozunuz arkada kalmasin dedi.
Bir noktaya kadar ev isi yapmamasi tartisilir ama yetiskin saglikli bir bireyin sofra toplamamasi birlikte yasanilan evden bu kdr kopuk olmasi tuhaf olan
Simdi sagliklisiniz, huzur kacmasin aman kabul. Ama ihtiyac duydugunuzda yapmadiginda denge fln kalmayacak emin olun o zaman caniniz cok yanar
Çok haklısınız yapacak başka çaresi yok inanın bıktım yaşlılık var bide

Eşinizle ciddi ciddi konuşun. Psikolojik olarak çok yıprandığınızı, tükenmiş hissettiğinizden bahsedin. Kısa süreli de olsa çok benzer bir süreçten geçtim. Evlendiğim zamanlar çok yardımcı bir eşim varken bir süre sonra bir baktım ki çoğu şey bende.. Çocuk doğunca işle beraber artık yetemiyordum. Eşim ilgili bir baba oturur oynar vs ama evin dağınıklığından da şikayet etmeye başlayınca yeter dedim. Benden bu kadar. Beğenmiyorsan birini tutarsın. Şimdi çok şükür bir yardımcı bulduk. Eğer böyle bir çözüm bulamasaydım herşey çıkılmaz bir hal alacaktı ve sevgim azalıyordu gitgide. Yardımcının parasını da kendi ödüyor. Tabiki her evliliğin dinamiği başka sizde benzer bir yöntem işe yarar mı bilmiyorum ama kendinizi lütfen çok tüketmeyin. Sonrası daha zor oluyor…
İşe yarar yaramak zorunda çok teşekkür ederim

İşe yarar yaramak zorunda çok t
Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa? Bir müddet sonra o evde nasıl durulacak? O evi bu adam temizleyecek mi? Huzursuzluktan başka bir şey değil. Zamanında alistiracakti adamı ev işlerine.
Ya alışacak yada çözüm bulacak

Çok haklısınız yapacak başka çaresi yok inanın bıktım yaşlılık var bide

Bakin gun olur bardak kaldirmaz insan, cani cekilir yasta hastadir aylar surer
Ama ayni evde hep bir tarafta yuk olmaz. Bazi seyler ztn tartismaya bile acik olmamali ya sofra kurmak kaldirmak isten nasil sayilabilir ayni evde yasaniyor birlikte oturulacak o sofraya.

Kadın iş hayatından olduktan sonra boşansın evet çok mantıklı.
Neden güzel işi varken evi daha çok temizlemek için işten ayrılsın.
İşten ayrılmak bir seçenek dahi olamaz.
Ne dediğinizin farkında değilsiniz bence.
Beraber dağılan evi toplamak, beraber yenecek yemeği yapmak için kadın kariyerinden neden olsun. O ev işleri o evde yaşayan herkesin işi. Bunu üstüne almak için neden adamın eline bakmaya başlasın.
Daha saçma bir öneri duymamıştım şahsen.
Sakın konu sahibi işi bırakayım demeyin. Ya iş yapsın ya yardımcı tutun ama asla işi bırakacağınızı söylemeyin.
Bunu öneren arkadaş özeldeyim sanmış çıkmam ama yardımcı şart konuşacağım teşekkür ederim

Back