Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
67
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Sizin hiç canınızın kıymeti yok muydu???

Ben ev hanımı halimle bu kadar yükü sırtıma yüklemem. Ne münasebet yaşıyorsa yapacak eve sadece para getirmek değil. Öyle bile olsa sizde getiriyorsunuz.

Gerçekten bu kadar sene kendinize neler yapmışsınız? Gülseren B. gibi konuştum ama bu yani.
Ben hatayı adamda bulamıcam kusura bakmayın bunu yapan bizzat sizsiniz. Bunca zaman söylemez yaptırmazsanız bu saatten sonra hiç yaptıramazsınız. Yapamıyor, uğraştırıyor aman iki dakikada kendim hallederimle bu yük birikiyor,birikiyor. Biz hepimiz anamızın karnında öğrenmedik o yapamayanlar da zamanla yapıyorlar oysaki.

Eşim yemek yapamıyordu e bende 18 yaşımdan beri çalışan biri olarak yapamıyordum. Şimdi ben tek başıma yapmayı öğrenseydim tümü bana kalacaktı
. Yapmayı bilsem zaten net bana kalacaktı çünkü malesef eski düzen bu. Ama naptım beraber yaptım,yaptırdım güzel olmasada harika olmuş ama bir sonrakine şöyle yapalım şunu ekleyelim bunu çıkartalım dedim. Ev süpürttüm,sildirdim hep yardım istedim. Yarım yapsada umursamadım. Ve birlikte yaşamayı öğrendik. Olması gereken bu bana yardım etmiyordu benimle yaşıyordu.

Annelerimizden gördüğümüzü uygulamışsınız ama şunu atlamışsınız annelerimizin çoğu ev hanımıydı ve gerçekten eski zamanda çalışan annelerimizde hiç kendi değerlerini bilmiyorlardı. Artık öyle değil ve olmamalı.

Lütfen konuşun üstünüzdeki yükleri biraz biraz ona aktarın ki böyle altında kalmayasınız.
Valla konuşacağım kavga ise kavga kadınsa kadın artıl yetti hepinizden aldığıö destekle fırlıyorum

Çok geç kaldım ama yapacağım
😀 Teşekkür ederim
Hiçbir şey için geç değil😊 canınızın kıymetini bilin, eşiniz evladınız dahi olsa saçınızı bu kadar süpürge etmeyin, yıllarca yaparsınız yaparsınız gün gelir sizin için neler yaptım ne fedakarlıklarda bulundum dersiniz, alacağınız cevap yapmasaydın olur.
Kendinizi sevin kendinize zaman ayırın.

Birde arkadaşlar burada bazı söylemler çok ağdalı ve iğneli.
Arkadaş birşey danışmış "kızar tarzda" ifadeler ile öğüt mü veriyorsunuz, tavsiyede mi bulunuyorsunuz, dövüyormusunuz belli değil.
Sakin.
Karşı taraf zaten olayın içinde olduğundan dışarıdan bakamıyor. Birde sizböyle yaparsanız buraya kimse birşey yazmaz🙏
Çol teşekkür ederim hepsi beni düşünüp üzüldü sanırım ki haklılar da ince düşüncelisiniz

Hiçbir şey için geç değil😊 canınızın kıymetini bilin, eşiniz evladınız dahi olsa saçınızı bu kadar süpürge etmeyin, yıllarca yaparsınız yaparsınız gün gelir sizin için neler yaptım ne fedakarlıklarda bulundum dersiniz, alacağınız cevap yapmasaydın olur.
😀 ❤️ İnşallah

Valla konuşacağım kavga ise kavga kadınsa kadın artıl yetti hepinizden aldığıö destekle fırlıyorum

Biraz kavga, biraz gözyaşı bence çözersiniz bir mesajınızda eskiden böyle değildi çocuktan sonra oldu demişsiniz. Bence boşanmadan çözülebilecek birşey sizin durumunuz sadece birazcık istek gerekli. Ama bu istek tek taraflı değil iki taraflı olmalı.

Biraz kavga, biraz gözyaşı bence çözersiniz bir mesajınızda eskiden böyle değildi çocuktan sonra oldu demişsiniz. Bence boşanmadan çözülebilecek birşey sizin durumunuz sadece birazcık istek gerekli. Ama bu istek tek taraflı değil iki taraflı olmalı.
Buda bir formül tamamdır teşekkür ederim

Ablam hiç şaşmaz bu gerçekten. Son düzlükte hep yapmasaydın kelimesiyle başbaşa kalınıyor.
Kendinden başka kimseye emek vermemeyi 35 yaşında öğrendim keşke bu kadar geç kalmasaydım diyorum hep.

Ablam hiç şaşmaz bu gerçekten. Son düzlükte hep yapmasaydın kelimesiyle başbaşa kalınıyor.
Kendinden başka kimseye emek vermemeyi 35 yaşında öğrendim keşke bu kadar geç kalmasaydım diyorum hep.
Acı ama maalesef gerçek, kadınlar çok fedakar canlılar, ailesi için fedakarlık yapar, eş için evlat için, kadın sabırlıdır da aynı zamanda, yıllarca çabalar emek verir, bir gün bir nedenle yılların hesabı ortaya dökülünce yapmasaydın denir, yaptığın hiçbir şey göze gözükmez de yapmadıkların için hesaba çekilirsin bir de.

Madem yapsan da yapmasan da bir kıymeti yok, yapmayacaksın en azından kendini yıpratacak tüketecek kadar yapmamak lazım.
Azıcık bencil olmak kendini düşünmek kadınların da hakkı.

Çay koyma,ütü yapma,kirlilerini de yıkama,evide toplama.Bak nasıl tutuşuyor.Laftan anlamayana pasif direniş.Hic acıma parayada temizlik için haftada bir kadın al,ara arada dışarıdan yemek getirtip, buzluğa da ev yemekleri hazırlayan yerlerden köfte börek vs yaptır

Bir kaç yere haber bile yolladım bugün artık ip koptu
İp kopana kadar canınızın kıymetini bilseniz ah. Yani bizim ataerkil bilinçli adamlar çalışan kadını daha tam kavrayamadı. Sanırım bi 15 seneleri daha var. Siz kendinizi düşüneceksiniz bu durumda

Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
Yapmasın sizde yapmayın
Siz yapmadığınızda ne olduğunu bi görsün
Yemeksiz akşam olsun mesela
Temiz gömleği kalmasın
Dağınık ve kirli ev olsun
Görsün yani dünyanın sonu değil ki
Alışık olduğu o düzen bi değişsin

Erkekler kadınlar kadar düzgün iş yapamaz mı? Her konuda aynı örneği yazıyorum ama yine yazacağım.burada adamlar yenidoğan servislerinde 2 kilo bebeklere damar yolu açıyor, besliyor, giydiriyor.kadın hemşireden çok erkek hemşire var hastanede.nasıl incelikli bir iş.dünyanın en iyi aşçıları da erkekler bildiğiniz üzere.hizmet, restoran sektörlerinde de daha çok erkekler çalışıyor.resim yapan, heykel yapan, sanat yapan erkekler var.bunlar bir kazak giydirmeyi mi beceremiyecek yani? tamamen işgüzarlık.
Yazdığımı bir daha oku. Dön bir daha oku. Döne döne oku ok :))) Ev temizliğinden bahsettim düzgün yapamaz diye. Yazdıklarımı bir daha yazmak istemiyorum.

Eee bu konuda adam hem iki işte çalışmıyor hem de kadın da çalışıyor.
Ya huu benimki sadece bir örnek. Yani böyle durumda zaten adamın iş yapması normal değil demek istedim. Zaten konu sahibine de yardımcı tutmasını söyledim. Verilen örnekler bagdaşım yapsın diye veriliyor. Kıyas yapsın diye. Başında taşısın diye değil :)

Eee bu konuda adam hem iki işte çalışmıyor hem de kadın da çalışıyor.
Ya huu benimki sadece bir örnek. Yani böyle durumda zaten adamın iş yapması normal değil demek istedim. Zaten konu sahibine de yardımcı tutmasını söyledim. Verilen örnekler bagdaşım yapsın diye veriliyor. Kıyas yapsın diye. Başında taşısın diye değil :)
Bir arkadasim gunduz oturmasina gidiyordu komsusuna
Aksam da eve gelip isten gelen kocasina ben tokum valla orda yedim diyordu 😀
Bizde erken kalkiyoruz daha aksam yemegi yapcaz diye🥲
Gunun sonunda ben tokum diyenler kazaniyor🥳
Haklı olmakla birlikte bu da adamına göre değişir ya. Bu kadının yaptığı da doğru değil ki. Yine Mune'nin dediği gibi çok verici olmamak gerek. Denge iyidir.
Ama bizim kadınlarımız sevgi pıtırcığı :))

Back