Çalışan kadın eş ve anne olmak bıktım

Hulyaozbk51

Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
105
67
13
30
Kızlar ben 12 yıllık evli 11 yıldır memur 11 yıldır 1 çocuk annesiyim. Eşimle severek evlendik 31 yaşındayım oda aynı kendisi özel sektörde muhasebeci. Benim sıkıntım şu ki ben evde herşeyi tel başıma yapıyorum. İşten 4 de çıkıyorum 4 30 dan önce evdeyim o sırada kızım okuldan gelmiş oluyor evde oluyor o ödev dinlenme yaparken ben yemek sabahın bulaşığı ev toplama makina boşaltma sonra eşim geliyor 6 da yemek yemek bulaşıkları toplama çay koyma dizi film yada dışarı çıkma çamaşır bulaşık günlük ev temizliği genelde hafta sonu olur çocuğun sınavı market manav kırtasiye kıyafet ihtiyaçlarını düşünmek gidilecek yer planlama gelecek biri varsa planlama bende kızımın sınav zamanı ders çalıştırma hepsi bende aklınıza ne geliyorsa bende eşim işten geliyor yemek yiyor 1 saat uyuyor sonra tv yada gezme işi oluyor sonra o gece yatıyor ben toparlıyorum yatıyorum sabah kalkıp kahvaltı hazırlıyorum evleri topluyorum hazırlanıyoruz eşim saçını yapıyor üstünü giyiyor kahvaltı edip çıkıyoruz olay bu ve ben aşırı yoruldum aşırı sitresliyim 12 yıl birikti sanırım çokta kolay hayatım olmadı eşimin ailesi ve kendi akrabalarım ve bekarlık hayatım pok gibiydi herşey şuan iyi gibi görünüyor ama ruhsal çöküntüdeyim boşanmalımıyım sizce aşırı yorgunum mutsuzum ve konuşmayı yüzlerce kez denedim

Son düzenleme:
Sizde maddi destek oluyorsunuz eve. Akşama kadar evde yatıyor değilsiniz. Eşinizde akşam gelince elini bir işe atsın bir zahmet. Şöyle bencil adamlara gıcık oluyorum

Sizde maddi destek oluyorsunuz eve. Akşama kadar evde yatıyor değilsiniz. Eşinizde akşam gelince elini bir işe atsın bir zahmet. Şöyle bencil adamlara gıcık oluyorum
Bende gıcık oluyorum ne yapmalıyım sessizleştim çom kavgalar ettim sesimi çıkardım ama yoruldum ağlamak geliyor sık sık

İş bölümü yapın eşinizde, sizin en sevmediğimiz işleri şunlar senin sorumlulukların artık diyerek tamamen ona bırakın. Hayat müşterek
Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş

Evet niye yıprattım ki piskolog aklımda ikna olmassa tehdit edeceğim kızı ile ilgileniyor gidilevek yerlerw götürüyor betabe gidiyoruz bunları söylüyor bende dedim ki senin bu dediğini taksici abide yapıyor

Eğer bir kadın çalışıyorsa evdeki adam da ona yardım etmek zorunda. Çalışmıyorsa evi ve çocuğu kadın üstlenebilir. Sizin ki modern kölelik. Kusura bakmayın da çalışırsam bu şekilde yaşamı ben asla kabul etmem. Ben görevlerin tam olarak ayrılmasını destekleyen ve savunan biriyim. Kadınlarımız bu yüzden mutsuz. Para kazansa da mutsuz. Çünkü tüm yük omuzlarında.
Sonuçta siz de çalışıyorsunuz eve katkı sağlıyorsunuz neden tüm iş sizin omuzunuzda? 12 yıl olmuş. Tükenmesin de insan ne yapsın yani. Boşanmak için bir sebep değil ama radikal kararlar almak için büyük bir sebep. İşi birakacaksiniz. Ya da o size ciddi yardım edecek ya da yardımcı alacak.Baska oluru yok.

Yaparmı ki bir iki gün dikkat ediyor sonra yine aynı uyku nedir mesela ben herkez yatmadan uyuyamıyorum biz ders çalışmaya gidiyoruz uada mutfak toplamaya gidiyorum bakmışım ki uyumuş
alıştırmışsınız maalesef
evliliğin ilk yılları bende sizin gibiydim zamanla alıştırdım
ya yapacak ya da eve verdiğiniz parayı keseceksiniz haftada 1 kadın alacaksınız

tam böyle söyleyeceksiniz eşinize
bu deveyi güdecek mecbur

kızınıza da verin sorumluluk mümkün oldukça alışsın
ben büyük kızım konusunda yapamadım inşallah siz yaparsınız :)

Niye eşinizi prensesler gibi yetiştiriyorsunuz?
Evde sizin gibi çalışan biri olsa bırakın 2. günü 2. saatte elime telefonu alır uzanırım, sıcak sudan soğuk suya sokmam elimi ayağımı.

İş bölümü yapın,boşanacak bir durum yok,boşansaniz da bunları yapacaksınız iyi bir planlama yapın her gün çamaşır olmaz, bulaşıkları akşamdan atın makineye eşiniz de bir işin ucundan tutsun

Hata. O kim ki ömrünü ona adadın? Önce bunu düşün.

Ben ev hanımıyım. Çalışmıyorum. Evde senin kadar yıpranmıyorum. Çalışsam kesinlikle senin gibi kendimi yıpratmam.

Uşak mısın hizmetçi mi önce bunu düşün. Yaşın çok genç. İnan ki hata yapmışsın. Kimse için böyle yıpranma. Kimse kıymet bilmez.

Çalış. Kazan. Paşalar gibi kendin ye. Bu kötülüğü kendine yapma bak. İlerde başını taşlara vurursun. Ömrüm çürüdü dersin iş işten geçer. En güzel yaşların. Aklını kullan. Bencil ol.

Uyuyacağına sofrayı toplasın, kalksın evi süpürsün.
Evde her işi üstlenirseniz kimse bir şey yapmaz.
Çocuğun dersleriyle o ilgilensin.

Ona yapışıp kalan işler olsun, elinizi sürmeyin.

Mutfağı zinhar toplamayın mesela, kendi toplamazsa günlerce el sürmeyeceğinizi bilsin.

Ayrılmaktansa işleri ayırın, gerekirse öğrenci evi mantığına geçin, nöbet usulü yapın.

Evet haklısınız 4 yıl yardım etti hatta bakıcı sıkıntımız oldu işi bıraktı 4 yıl o baktı kızımıza sonra tam anlamıyla bıraktı haklısınız kölelik gerçekten

Acikcasi bu sekilde her seyi otomatige baglamis gibi sizin yapmaniz kim olsa tukenir sizide tuketmis. Her seyi her an yapmayin bu kadar cabalamayin birakin yardim eden yoksa eksik kalsin. Mesela esinize ben su isle ugrasiyorum cocuga yardim et deseniz ya da ne becerebiliyorsa camasiri topla, as gibi basit gorevleri olsun verseniz karsi mi cikar. Hadi su an kalk ve yap deseniz. Baktiniz olmuyor dedigim gibi birakin eksik kalsin. Pasazade en sevdigi pantolununu bulamayinca yardim etseydin dersiniz. Ayrica kazanciniz varmis en azindan kendi yasam kaliteniz icin haftada sadece 1 kez genel isleri yapsaniz ve o arada da bi yardimci gelse, ne bileyim basit isler icin hayat kolaylastiran esyalar alsaniz bi robot supurgedir, kurutma makinesidir yoksa eger. Yemek deseniz daha basit alternatifler olabilir.mesela sabah bulasik cikarmak yerine sandviçler hazirlayip gecseniz aksamdan, sabah alip cikarsiniz direk. aksam yemeginde anladigim kadariyla hep tek kaliyorsunuz esiniz gec cikiyor isten cunku. Ben olsam bi yemegi en az 2 gun yiyecek kadar cok pisirirdim bir gun yapar bir gun yapmazdim bu sekilde arada da disaridan falan alirdim. Ayrica esinize baska zamanlarda yardim et diyip , is yaparken ses cikarmazsaniz bunu yapmaz. O an is aninda kaldirip yaptirmaniz lazim, ne kitlerseniz kâr. Ayrica cocugunuza da evde sorumluluk vermeniz gerek onun gelisimi icinde aile duzeni icinde. Basit ve guvenli isler mesela siz topladiktan sonra sepetteki camasiri katlamak, yerlestirmek, sofra kurmak kaldirmak.. yani yapabilecegi bir cok guvenli is. Boyle kucuk seyler hayatinizi degistirir. Mumkunse durumunuz el veriyorsa bir arada tatile cikin dinlenin iyice.

Dinlermi olaylar büyürmü kavga çıkarmı ki

Dinlermi olaylar büyürmü kavga çıkarmı ki
Kavgadan korkuyorsanız geçmiş olsun.

Haklı olduğunuz konularda kavga çıkarsa çıksın derdim ama eşinizin huyu suyu ne, şiddete meyilli mi bilmiyorum.

İş bölümü yapmak yerine kavga eden insan kötüdür ayrıca, merhametsizdir.

Çok haklısınız çok teşekkür ederim kızımda bazen sorumsuz oluyor genelde sorumluluk alır robot var kurutma makinası var ama yardımcı yok hastanede satın almada çalışıyorum ve kafam şişiyor artık aşırı düzen takıntım var çok yoruldum mutsuzumm 18 yaşında evlendik 20 yaşında doğum yaptım annem ve babamı 8 yaşında kaybettim yalnızımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…