Çalışan Kadın Bankamatik mi?

cok güzel bir yazı, kımın emeği gecmıssı allah razı olsun,cok haklısınız calısan anne yarım es yarım kadın,yarım anne durumuna geldı..

Ev hanımı bi komşu var, yemek yapmayı ya svemiyo ya da bilmiyo her neyse artık
Çocukları okuldan gelince balkondan bağırıyo ' Oğlum, bakkaldan salam ekmek yaptır kendine ' diye
Ve hep böyle hazır bişeyler yiyo çocuklar

Bakın bu da ev hanımı, sizce tam anne mi yani ?

Fakat ben bi kişi böyle diye tüm ev hanımları yarım diyemem
Siz de tüm çalışan anneleri yarım anne olarak itham etmeyin, hepsini tanımıyorsunuz sonuçta

( Henüz anne bile değilim ama çalışan bir kadınım )

"Alkislayan olmus bu ne ya?!" diyenler olmus. Evet, bir taneside benim.

Eski toprak dedigimiz erkeklerden eser yok, adam gibi adamlar kalmadi.
"Pazarda limon satarim ama yinede esime, cocuklarima kimseye muhtac etmem" diyen erkek kalmadi.
"Esim evde cocuklarla butun gun yoruluyor, yardim edeyim, sonra cikip gezelim hava almis olur" diyen erkek kalmadi.

Simdiki "erkekler", hayat musterek diyerek kadinin kesinlikle calismasini istiyorlar.
Kadin calissin, eve gitsin: yemek, temizlik vs... ile ilgilensin.
O yetmiyormus gibi, esinin maasi iyi olmasina ragmen, eve katkida bulunuyor.
Bazilari degil katkida bulunmak, evi resmen gecindiriyorlar.
Hamile kaliyor, ucretsiz izin istiyor haliyle ama yokkk olmaz "nasil yapariz????" der esi, kadinda minicik bebegini birakip mecburen ise donmek zorunda kaliyor.
Kadin boylece eziliyor.

Tam tersi.
Kadin ev hanimi, herseye yetisiyor.
Cesit cesit yemekler, ev tertemiz, cocuklara bol bol ilgilenmek, dinlenmek, hobiler icin vakit.
Cok hos degilmi? Degil.
Maas yok, harclik var ve bu yuzden istedigi herseyi alamiyor, ekonomi ozgurlugu yok.
Kadin aldigi harcliktan bir miktar ayiriyor esinden gizli "Ne olur ne olmaz" diyerek cunki baska hic bir guvencesi yok.
Kadin boylece eziliyor.

Su anki yasadigimiz kapitalist dunyaya lanet olsun.
Calissan bir dert, calismazsan bin dert iste...

Esitlik, ozgurluk ve evlilik buysa ben hic almayayim.
Kimsenin kahrini cekmez, yalniz ve keyfime gore yasarim.

Bence kadın istiyosa çalışmalı, istemiyosa çalışmamalı
Eşi veya bi başkası istiyo diye değil

Ben kendi adıma çalışmayı seviyorum ve çalışıyorum
Ama tüm çalışanlar şöyle böyle söylemlerini doğru bulmuyorum
Her çalışan kadın kendini kullandırmıyo yani, yaşam standartını yükseltmek isteyen de var kariyer yapmak isteyen de var
Çocuklarına yatırım yapmak isteyen de ..

Bende tüm evde oturanla şöyle böyle diyemem
Bu bi tercih

haklısın canım...

hayır şunu anlamıyorum çekcim çalışma kardeşim otur evinde bize ne ama bizim çalışmamız niye bu kadar alakadar ediyor seni? nedir yani çalışan kadınlara bu yersiz saçma hakaretler ne istiyorsunuz işlerimizi mi bırakaılm? kadınlar üstünde feci bi baskı var artık annelikleriyle vurulmaya başladılar.ayıp ya.

sen nasıl çalışan annelerin anneliğini yagılarsın ne hadle ?!

Madem çalışan anne yarım anne, çalışmayan anne tam anne ise bu teze göre doğru orantılı olarak çalışmayan baba da tam baba oluyor, çalışan yarım baba.
Vay be... İyiymiş.
Ben annem tam anne, babam yarım baba ise ben ne oluyorum bu durumda? 0.75 evlat mı?
Hayat hikayelerini bilmeden, duygularını anlayamadan; çalıştı yarım çalışmadı tam diye yaftalamak bir insana ne kazandırır meraktayım...

Son düzenleyen: Moderatör:

Bilip bilmeden konuşmamak lazım, en çok yapılan hata bu aslında
Kimse kimsenin durumunu ve düşüncesini bilemez

Kişi aynı kişi, çalışınca aklı yerinden uçmuyo
Kullanılsa anlar dimi
Ve dediğim gibi evde de olsa çocuğuyla ilgilenmeyen ilgilenmiyo yani
Ben ne çalışan anneler biliyorum oğlumun ateşi var diye hop oturup hop kalkan, evi defalarca arayıp kendi annesine soran

Şimdi evde olup dışardan yemek yediren mi tam anne
İşte olup izin alamadığından içi içini yiyen ateşli oğlunu merak eden mi tam anne

Hepsi böyle diyemem ama bu genellemenin yersiz olduğunu vurgulamam istiyorum.
Anne annedir, nerede olursa olsun

kadın erkek eşittir safsatası kısmından sonrası koptu bende, kendisi görmemiş olabilir ama evet bebeğinin altını değiştiren erkekler var bana haftalardır eşim bakıyo mesela, öyle basit yemekler falanda yapmıyo düdüklüde falan pişirir, hayatın müşterek olduğunun bilincinde çünkü, şu an hamilelik sıkıntıları yaşıyorum öncesinde hiçbi problemim yokkende ne yemeği ne temizliği sadece kendime görev bildim, ağam paşam diye erkeği tepesine çıkaran hiçbi kadın kocasından iş beklemesin bu bir, ikincisi benim dikkat ettiğim ikinci nokta eskisi gibi ev hanımlığı kavramı yok, yani annelerimiz gibi, maşallah ev hanımları artık çatır çatır netlerde ellerinde fırıncı küreği gibi telefonlar sanırsın şirket yönetiyolar zaten bulaşıktır çamaşırdır makina işi, daha yazılacak çok şey var bu yazı üzerine ama ban yerim

sadece annelikmi,yarım kadın yarım eş te kullanılan kelimeler arasında

Bence hayat müşterek
Evet bende çalışırım, erkekler gibi
O vakit erkekler de gelsin benim gibi ev temizlesin isterim

Müşterek hayat böyle oluyo yani
Kadın hem çalışıp, hem erim paşam diye o uzanırken evi aklayıp paklamıyo

işleyen demir paslanmazmış..

Allah kimseyi kullanabileceği tam aklı varken yarısını kullanmakla sınamasın.

kendi kendine engel koyan insanları da görüyoruz...

evde oturup da tam sayılma sistemi mi var..

çalışan hemcinsine yarım diyen tam hemcinslerime diyorum ki :" eşinin eline bakman kolay mı? onlar bizi bankamatik görüyormuş ya.. siz de eşlerinizi heralde banker kastel sandınız... wc de bile basıyorlar "

Hayır anlamıyorum
Hastalık var ölüm var ayrılık var

Eşin hastalandı diyelim , sen çalışırda evi geçindirirsen yarım kadın mı olacaksın destekçi mi
Öldü diyelim Allah korusun, sen çocuklarına bakınca yarım annemi olacaksın güçlü anne mi
Ayrılık var, boşanınca sadece nafaka ile mi geçinmek istersin çalışıp daha iyi standartlara sahip olmak mı

valla eskisi gibi kadın eskisi gibi erkek kalmadı işine girersek ohooo eskisi gibi insanlar kalmadı demicem azaldı, kadınlarda da çok var yozlaşma 10 gündür raporluyum evdeyim maşallah 19-20 yaşında kızlar evlilik programlarında okuyayım bi işe yarayayım yok azcık güzel ee evi olsun arabası olsun 25 yaşından büyük olmasın, yahu kadın Türkiye şartlarında hangi erkeğin 25 yaşında evi arabası var babadan atadan bişey kalmadıysa işte boşanırsamda evin arabanın yarısını alırım sonra başka kocaya giderim diye düşünüyolar heralde, ben bebeğim doğunca 2 sene çalışmıcam eşimde ille çalış demiyo yani, biliyorumki çalışmasamda bebek içinde ev içinde yardım edecek bana, insan çünkü

sadece annelikmi,yarım kadın yarım eş te kullanılan kelimeler arasında

ben bu cahide denilen kişiyi ciddiye almıyorum hatta gülüyorum yazdıklarına ama hala evet öyle kadın haklı diyenlere kızıyorum.ben nasıl evdesin diye sana bir şey demiyorsam sende çalışyıorum diye bana bir şey diyemezsin.

karşı komşu çalışmıyo ve çocuğu 2 yaşından beri kreşte.kadın hergün süslenip püslenip gezmeye gidiyor evde yok.bende okuldan eve gelip hemen yemek temizliğe girişiyorum.çocuklarım kreşten gelince ne yapacağımı şaşırıyorum günde iki kez kreşi arıyorum bilgi alıyorum.akşam hamile halimle onlarla oyunlar oynuyorum.gezmelerimi hep onlara göre ayarlıyorum.eşim de öyle ve gayet mutluyuz,birbirimize yardımcıyız her konuda.

yarım eş yarım kadın yarım anneyim öyle mi? hadi ordan derler adama ama !

Son düzenleme:

yani ? çalışmayıp evde oturursak cam silmeyip bulaşık yıkamayıp çocuğumuzun altını temizlemeyecek miyiz ? Kocamın elime vereceği yada sabah işe giderken koyacağı üç kuruşla mı mutlu olacağımve kendimi bankamatik gibi değil , teşhir edilen kadın gibi değil namuslu evinde kocamın parasını yiyen bi kadın gibi mi hissedeceğim .? O nasıl bir hissiyattır ki rabbim yaşatmasın.. Babamın bile verdiği para belli bir yaştan sonra ağırıma giderken ??? çalışmak demek teşhir mi olmak mı demek ??? Yada bunu yazan kişinin etrafındakiler hep öyle çalışmış yada bu zihniyetin aklında ne fesatlıklar dönüyor ki direk teşhir denmiş ? çalışıyorum hemde mühendisim.. Yeri geliyor şantiyede baretimi çizmemi çekip çalışıyorum yeri geliyor ofiste son derece şık.. Aynı zamanda uzmanlığa hazırlanıyor, dil kursuma gidiyor, yüksek lisans yapıyorum.. çocuğum yok ama sonuçta evim herzaman tertemiz yemeğimde her akşam mutlaka pişer.. Köle mi oldum hayır ? Teşhir mi oldum .....ha bu zihniyette olup işe yaramaz her kadını yargılayan banka maaş kartını karısından alan ata erkil yetiştik biz naraları atan bir yobazla evlenilirse evet bunlar olur... Zaten kapı kapı annesine çalışan kız arayan erkekle evlenilirse , kafa yapısı bozuk bi erkekle evlenmişse bankamatik değil daha kötü olmayı da haketmiştir bir kadın... O bahsedilen dr bayana da acıyorum bunun farkında ve ne kadar aciz ki boşanmak yerine kocam böyle diyebiliyor....

aynen nemişşşşcim,
eklemek istedğim bir diğer konuda

etrafımdaki ev hanımlarının çoğu çalışan bayanlardan daha aktifler, vakitleri bol tabii, istekleride bitmiyro nerde annelerimizin zamanındaki gibi olsun, çalıştığım halde dikkat etmek zorunda olduğumun bilinciydeyim çünkü kolay kazanmıyorum.!

daha bakımlı olmalarını saymıyorum bilee
çalışan kadın zamanla yarışıyor bi bakıma.

kEşke şu topiği okumasaydım çok gerildim ya eğer devam edersem ağır şeyler yazıp banlanıcam en iyisi gideyim çocuklarmı kreşten alayım yarım anneliğimi yapayım .

İsteyen çalışsın istemeyen çalışmasın ama
Birbirine böyle ağır ithamda bulunmaya kimsenin hakkı yok

İnsanların durumlarını, düşüncelerini, yaşayışlarını bilemezsiniz
Durduk yerde insanların asabını bozmayın

Kadesa, hamilesin zaten her yazılanı ciddiye alma lütfen

Bi de herkesin yapısı farklıdır, ben eşimin verdiği 100 TL dense kendim kazandığım 10 TL ile mutlu olan bi insanım
Kime ne yani

Bilseydim yıllarca okumaz, milletin ağız kokusu cekmez, zengin bir koca bulur, evde yemek yapar blogtan ahkam keserdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…