onu geçmişe yollayıp harem hayatında yaşamasını istedim bir an. savunduğu şeylerin ne kadar ibretlik olduğunu anlar diye.Bu yazı ve söylenenler ne kadar da manidar...
Cahide Hanım... Kendisini yemek tarifleri sayesinde tanıdım...
Kadını aşağılayan ne kadar düşünce varsa tasvip eder, her fırsatta o güzel klavyesine Atatürk'ü dolayarak Yeni Akit gibi gazete yerine bile koyamadığım gazetelerin yalan yanlış makale ve iftira tarzı haberlerini koyar.
Cumhuriyeti yerden yere vurarak her seferinde monarşiyi savunur.
Milli Bayramları kabul etmez, benim tek kabul ettiğim bayram Kurban ve Ramazan Bayramı der... Sanki birisi ona tercih yap dedi de
Kendisi dini bütün bir müslümandır sorarsanız ama başkalarını hakir görmenin günah olduğunu sanırım kabul etmek istemez...
Herkesin giyimini diline dolar sayfalarca yazar yazar yazar... Hatta o giyimlerini tasvip etmediği insanların uyarılması gerektiğini savunur.
Oğlunun lisede sakal kesmeme için verdiği savaşı destekler, sonuçta onun dediğine göre bu sünnettir, son derece mantıklıdır yapılan.
Enteresan bir insan gerçekten kendisi bu düşüncesinde olduğu gibi bütün fikirlerinde enteresan...
Yemek tariflerine diyecek tek kelimem dahi yok çok başarılı bir kadın ama araştırmaktan aciz maalesef, en basitinden yağlı kağıdın domuz yağından yapıldığına inanıp kullanmıyor ve sayfasında sürekli olarak bunu beyan edip insanları kullanmamaya teşvik ediyordu.
Sonra gıda mühendisi bir kadın okuyucu gelip çok güzel örneklerle her şeyi dine çekmemesi gerektiğini o kağıtlarda da domuz yağı bulunmadığını ispat etmişti de susuvermişti Cahide Hanım...
Neyse...
arkadaşım haklısın o tür eşler çok fazla eşini çalşıştığını saymayıp evde otuyormuş gibi hizmet bekleyen ama . ozmaan şöyle bişi yapmalısınız ki eşiniz sizi değil siz eşinizi seçmelisiniz körü körüne evlenip sonra şikayetçi olmakda saçma..kimse tanımadan etmeden evlenmiyo artık ..sizi sevip saymayan anlamayan sırf çalıştığınız için değil bir eş olarak sizden kendine özel hizmet bekleyen bir eşi seçip seçmemek elinizde olmalı sanırım.Konu nereden nerelere çekilmiş yaa.. Evet bazı kısımları yanlış anlaşılmaya musaıt ama yazı sahıbı farklı bırseyı anlatmaya çalışmış.. Yazı sahıbının amacı es,gelın ararken calısan bayan arayanları elestırmek.bır erkegın es ararken çalışan bayan tercıh etmesını bana kım acıklayabılır ? Yada evet sorumlu,sosyal bır es ısteyıp çalışan bayan arayabılır pekı bir erkek evlendikten sonra bu sosyal esi ne kadar sahıplenır? Istısnalar dısında evinde esine yemek yapıp,en azından kendi ütüsünü kendi yapan kac erkek var???
Çalışan bır bayan olarak sunu belirtmek ısterım kı evet çalışmak özgürlüktür ama evdekı her ıs sana bakıyorsa,esın suyunu bıle senden ıstıyorsa,ıs dönüşü çocuklarla esın değil sen ilgileniyorsan ve ustelık cocuklarınla yeteri kadar ilgilenemediğini düşünüyorsan. bunun neresi özgürlük. Hee eşiniz benim esim gibi paylasımcıysa,temizliği beraber yapıyorsanız,cocukların üzerinde bir görev paylaşımınız varsa dibine kadar ÖZGÜRSÜNÜZ
Ayrıca hükumeti eleştirenler olmuş bununla ilgili bir yerde bir yazı okudum son zamanlardaki teşvik paketleriyle ilgili hükumet karşıtlarının acayip tepkisi var.neden bu kadar kadına teşvik var önce işsiz gezen erkekleri is sahibi yapsın,kadınlar yüzünden biz iş bulamıyoruz gibi tepkiler var.ben anlayamadım şimdi kim haklı kim haksız.yoksa amac sadece eleştirmek mi???
ne kadar kesin ve net konuşuyorsunuz. diyecek çok şey varda. susma hakkımı kullanıyorum.cok güzel bir yazı, kımın emeği gecmıssı allah razı olsun,cok haklısınız calısan anne yarım es yarım kadın,yarım anne durumuna geldı..
çok haklısın arkadaşım. günümün bir kısmı oğluma en organik ürünü nerden bulabilirim diye geçiyor.
valla araştırıp araştırıp nasıl daha faydalı lezzetli yiyecekler yaparım diye düşünüyorum
az kalsın salçamı dahi evde yapacaktım :)
nerem eksik ev hanımlarından. fazlam var eksiğim yok
arkadaşım haklısın o tür eşler çok fazla eşini çalşıştığını saymayıp evde otuyormuş gibi hizmet bekleyen ama . ozmaan şöyle bişi yapmalısınız ki eşiniz sizi değil siz eşinizi seçmelisiniz körü körüne evlenip sonra şikayetçi olmakda saçma..kimse tanımadan etmeden evlenmiyo artık ..sizi sevip saymayan anlamayan sırf çalıştığınız için değil bir eş olarak sizden kendine özel hizmet bekleyen bir eşi seçip seçmemek elinizde olmalı sanırım.
benim eşimle ilgili çok şükür hiçbir problemim yok,ben problemi olanlardan bahsediyorum. maalesef ki tanıdığını zannedip evlendikten sonra eşinin gerçek yüzünü gören insanlar var. Burada ve çevremde neler duyuyorum. Kadın dr eşi mühendis ama kadın ne drluğunu ne kadınlığını anlıyor,eşi tarafından itilip kakılmaktan bıkmış.. Bilmiyorum yaa kimsenin karşısına böyle erkekler çıkmasın...
Anne öğretmen beni oğlanın tekinin yanına oturtmak istiyor” dedi kızım. ”Ben bir erkeğin yanına oturmam” dedim öğretmene. Öğretmen “Kız erkek ne farkeder, hepiniz kardeşsiniz” diyor. Hem “halk oyunlarına da katılmam” dedim. “Bir erkeğin elini tutamam ben. Annem de izin vermez zaten”, “Oofff sende!” demiş öğretmen, “annen de hiçbir şeye izin vermiyor. Ne olur bir erkeğin elini tutsan sanki?”
Çok çağdaşmış yeni öğretmeni. 10. yıl marşını çok severmiş. Kızlar ve erkeklerin kaynaşmasını istermiş hep. Ama öğretmen hiç öğrenememiş hayatı yazık. En yakını olan erkekten zarar gören çocuklara hiç rastlamamış demek ki. Komşunun oğlu, genç bir kızın hayatını nasıl karartmış bilememiş hiç… Gözyaşı dökmemiş bir kadının sönen umutları için… Yitik bir ömrün ızdırabı dokunmamış yüreğine… Hayat boyu korkuyla, endişeyle yaşamak nasıl bir şey, hissetmemiş…Yaratanın kullarını zarif ayetleriyle nasıl korumaya çalıştığını hiç anlayamamış…
buyrun hayat görüşünü cahide nin.
ha 10 yıl marşını araya sokuşturmanın ne alakası var şimdi.
amaç bellide aslında
cok güzel bir yazı, kımın emeği gecmıssı allah razı olsun,cok haklısınız calısan anne yarım es yarım kadın,yarım anne durumuna geldı..