• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Çalışan hanımlar mı yoksa ev hanımları mı daha çok yorulur ?

çalışan hanımlarmı yoksa ev hanımlarımı daha çok yorulur

• çalışan hanımlar

OY: 85 73,9%
  • ev hanımları

OY: 30 26,1%

• Ankete Katılan
    115
aslında bende çalışan hanımlar dedim ama işten eve gelip şöyle bi kanepeye uzandığımda kendime geliyorum sonra yemek yapmak evimle ilgilenmek işin sitresini üstümden atıyor akşam sevdiğim diziyi seyredip yatıyorum değmeyin keyfime ama sabah erken kalmak olmasa benneyaptımki gerçi 1 seneliğine işime ara verdim :teytey::sm_cool::kahve:

kesinlikle ev hanımlıgı daha zor çocuk yokken zor olunca dahada zor olacak afacanlardan.aslında ev hanımlarıda maaşa baglansa hiç fena olmazzz.

biri bedenen yorulur diğeri kafa olarak... ama çalışanların daha çok yoruldugunu düşünüorum. sonucta ew hanımının ütü yemek bulasık camasır fix işler. sonra bitti otur tw basına :) ama çalışan bayanların işi zor hele de ewde yardımcıları yoksa zaten kafaları dolu bırde bedenende yoruluolar ew işleri yüzünden...

bence ev hanımının işi daha zor bekarken 7sene calıstım bu kadar yoruldugumu bılmem ama hem calısıp hem ev işi dıyıp bırlestırısenız konuyu o zaman tabıkı hem ev hanımlıgı hem calısmak zor oluyor ama burda ıkısını bırlestırmeden soruyor ?

İkisi birleşmeden nasıl olacak. Biz çalışıyoruz diye işler evde kendi kendine yapılmıyor. Her çalışan kadın mecburen aynı zamanda ev işlerini yapıyor. Türkiye'de nüfusun kaçta kaçı evine yardımcı alabiliyor?

ikiside!
sonuçta ikiside kadın ve ikiside çalışıyor...
gerek ev hanımı evinde, gerek çalışan dışarıda.. ama hem çalışıp hem eve gelip yemek yap,ortalık topla ,eş hizmet,çocuğa hizmet işte o kadın ağır işçi gözümde...

hanımlar .en başta kabul etmeliyiz ki kadınlık zor zanaat. hele bir de anneyseniz. ben ev hanımıyım. çalışan bayanların görüşlerine sonuna kadar katılıyorum. ama ben bir ev hanımıyım diye öyle saatlerce uyuyabildiğimi hiç bilmem. dön dön aynı şeyler, senden daha fazla şeyler bekleyen ev halkı, dar bir sosyal alan ( ben yarım gün spor salonuna giderek bu açığımı kapattım ) nefes bile alamıyorsunuz yani. çocuk bakımı konusu çalışan anneler için daha zor. bunu kabul ediyorum...
KADINLAR ÇEKER YÜKÜ, KİMSENİN BİLESİ YOK.....[/COLOR]

Haklısınız ama ben spor salonuna ne zaman gidebiliyorum biliyor musunuz? 8 saat çalıp 1 saatlik yoldan sonra eve geliyorum. Yemek yapıyorum, yemek pişerken evi topluyorum, tam yemek olduğu sırada eşim geliyor. Daha tabaklar sofradayken spor salonuna gidiyoruz, spordan geliyoruz, kalan sofrayı topluyoruz. Bulaşıkları yerleştiriyoruz. Evi biraz toparlayıp yatıyoruz. Sabah saat 6.30da kalkıyoruz. Bu tabi en sade günün seyri. Bir de ütü filan yapılması gerekiyorsa...

hem calisip hemde ev hanimligi yapan daha cok yorulur tabiki bencede, hele birde cocuk varsakafamçokkarıştı

Ev hanimi olunca erkenden kalkmak gerekmiyor (Kendimi örnek veriyorum) 06:30 gibi, gerekiyorsa bile ev halki ciktiktan sonra geri uykuna dönüp sabah uykunu aliyosun en azindan.. istedigin isi istedigin zaman yapiyorsun, nezaman istersen bi fincan cay alip mola ver, ac tv yi uzat ayaklari dinlen, ayda birde köklü temizlik yap, benim ev hanimligi anlayisim bu, annem benim tam tersim, sürekli bulurdu yapacak biseyler temizlenecek köseler.. ama temizlik icin bukadar harab etmeye degmez kendini bence:smiley-cool: Suanda bel agrilari hep kalkistigi buyuk temizliklerden, üstelik her gün..

ev hanimları birtek evde yoruluosa Çalışan hanımlarda genelde evdede işlerini yapio birde işdede çalışıo ben anliom onları yoruluoz ya he işde hem evde :(

tabiki çalışan hanımlar daha çok yoruluyolar

çalışan kadın hem ev hanımı görevini yapıyor ve de hem çalışma para kazanma görevini,ev hanımlar ise haftada 2 gün o da en fazla temizlik sonrada gezmeye çıkıyorlar evlere gidip gün yapıyorlar sonra işimiz hiç bitmiyo diyorlar nasıl oluyorsa.zavalllı çalışan kadınlar hele bi de koca yardım etmiyorsa allah yardımcıları olsun,hem iş yerinde çalışıp evine para getirken sağlık versin hem de evde işlerini yaparken

tartışmasız tabiki çalışan kadın çünkü çalışan kadına aman sen çalıştın yemek yapmayıver evi toplamayıver denmiyor hepsini eve gelip yine yapıyor yazık bize :(( ve bu arada gezmeye alışkın ev hanımları bir sana gelemedik diye sitem ediyorlar ben sizi ofise alsam olurmu diyeceğim az kaldı :))

1.5 ay öncesine kadar ev hanımlığı bana okadar zor geliyorduki anlatamam
şimdi çalışıyorum ve cidden perişan oluryorum mirmirmirmir
işim zaten çok yorucu ve hırpalayıcı birde evin işleri bindimi üstüne cidden pestilim çıkıyor
bugün 6 ya kadar işdeydim ayaklarım her yanım yorgunlukdan ağrıyordu eve geldim saat 18:30
hopp hiç oturmadan yemek hazırladım
sonra sofrayı kur kocişi yedir ondan sonra topla sofrayı
bulaşıkları yerleştir duş al :1ninca:
sabah kalk kahvaltı hazırla
kocişi yedir içir hazırla kendin hazırlan vs. vs.
cidden çalışmak yorucuymuş
evde olduğum günleri kimi zaman özlüyorum
şu bir gerçek evde de belli süre sonra kafayı yiyiyorum-tatlicadiarzu-
çocuk olursa ne yaparım hiç bilmiyorum :CüvCüv:

çalışan kadınlar diyorum ben ve annemi yazmak istiyorum
sabah 7 de uyan, duş al, kahvaltıyı hazırla, köpeği gezdir, kediye yemek ver, kızına bi ton laf söyle (en

yorucusu bu olsa gerek) işe koştur bütün gün çalış, akşam 6 da eve gel, köpeği gezdir, kediye yemek

ver, kumunu temizle, kediyi kucakla oyun oyna, 3 çeşit yeni yemek yap, dünden kalanları huysuz

çocuklarla koca yemez, aynı anda çayı koy, kocan gelsin ne var işyerinde ne gidiyon otur evinde

emekli ol bilmemne zırıltı dinle, kaynana ararsın onun dertlerini dinle, saat oldu 10 bu arada bulaşık

çamaşır da halledildi. yukarı çık ütü yap, ortalığı toparla, kediyi azarla, kızına git odanı topla de, kediyi

azarla, saat oldu 12 yatağa yat kızın gelsin her gece anne forumda gördüm yüzüne bebak acı badem

sütü sürecem, anne bugün şu kremi denicem, anne bugün şunu yapcam desin onunla uğraş, en

sonunda saat 1 gibi uyu, saat 3 te kedinin yüzünden uyan, miyavlıyo sıkılmış odada, onu odadan at,

saat 4 gibi koca gelsin yatağa, onun ah vahından uyuyama, sırtım ağrıyo belim ağrıyo bilmemne, saat

oldu 7 alarm çalsın erteleye bas saat olsun 8, servisi kaçır, koşa koşa hazırlan dolmuşa yetiş... böyle

uzar gider.

Evliliğimde yaklaşık 7 aylık bir çalışmama sürecim oldu, çok rahattım valla, sabah erkenden kalkıp yemeği yapınca haftada bir kerede dip bucak geri kalan zamanı kendine ayırabilirsin diye düşünüyorum ben, çalışınca her şeyi tam yapmak için baya bi efor lazım

Evlendim evleneli ki cok zaman olmadi, evdeyim...ev isi olunca sadece iyi oluyor...ama 1 aydir sabahlari disardayim saat 2 de geliyorum ve zor oluyor...ev temizligi, bulasik, yemek yapmak....zor. ki henüz cocuk düsünmüyoruz, olsa kimbilir ne hale gelirim cünkü cok yoruluyorum...erken kalkinca!!!
Ev hanimi olmak daha kolaydir, ama düzensiz bir hayatin olur cünkü istedigin zaman kalkiyorsun, yatiyorsun belirsiz saatlerde falan filan....
Is kadini olmak cok cok zor, ev isleri birde disardaki isin olunca dinlenmexye zaman yok malesef!!!!!

Kişinin işine ve yaşam şekline göre değişir. Evde oturan bayanlar rahat gibi bi ön yargı var ama bence onlarda akşama kadar ev işleriyle, yemekle, çocuklarla o kadar çok yoruluyorlarki. Onların yemek yok bi pizza söyleyelim deme şanslarıda olmuyo çoğu zaman çünkü hani evdelerya yapsalardı akşama kadar denebiliyo. Bende çalışıyorum ama ev hanımlarının daha çok yorulduklarını düşünüyorum :CüvCüv:

kesinlikle çalışan bayanlar daha çok yoruluyor.ev hanımlığıda zor ama hem çalışıp hem ev işi yapmak gerçekten zor....

ev hanımlarının düzensiz bır hayatı var bolca vakıtlerı ve hıc bı işi tamamlayamayacakda rahat hallerı var o yuzden onalra sorsan calısan hanımlar daha rahat ama onların ıslerının yanısıra dısardada calısırız ne kadar tembel olduklarını hesap etmezler

Duruma göre degisir.Bazi kadinlar masabasi is yapiyorlar, onlarin pek de yorulduklarini sanmiyorum.Diger taraftan bazi ev kadinlari da bütün gün evde koltuga yayilip TV izliyor, onlarindan da yoruldugunu sanmiyorum.Dedigim gibi kisiye ve yapilan ise ve evin nufusuna göre degisen bir durum.

Back