• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Çalışan hanımlar mı yoksa ev hanımları mı daha çok yorulur ?

çalışan hanımlarmı yoksa ev hanımlarımı daha çok yorulur

• çalışan hanımlar

OY: 85 73,9%
  • ev hanımları

OY: 30 26,1%

• Ankete Katılan
    115
bence ev hanımının işi daha zor bekarken 7sene calıstım bu kadar yoruldugumu bılmem ama hem calısıp hem ev işi dıyıp bırlestırısenız konuyu o zaman tabıkı hem ev hanımlıgı hem calısmak zor oluyor ama burda ıkısını bırlestırmeden soruyor ?

bende calistim ,sua evdeyim.evde daha rahatsiniz,calisirken zor oluyor ,gözüm hep koltuktaydi,nezaman uzanacagim oturacagim diye,birde calisirken insan daha muntazam derli toplu oluyor.calismayinca evdeyim sonra yaparim yarin yaparim diyebiliyorsunuz,en azinda öyle bir lüksünüz var.....

canım bence çalışan bayanlar daha çok yoruluyor neden?Çünkü kendi evinde insanın çalışması daha iyi yorulduğunda oturabilir rahatsızken yatabilir bir gün sonra yapabilir ama biz öyle değiliz bu imkanlar yok elimizde

her ikisini birden yapanların daha zor.(öyleyim diye yazdım:)))

aslında kadn olmak çok zor ,o yüzden evde de kalsan , çalışsan da emekçisin kardeşim...

tabikii hiç şüphesiz çalışanlar bayanlar daha çok yoruluyooo( yani ben)
hem işte çalışıyolar
sonrada eve gelir gelmez evdeeee....

Ben bu konuda kadınlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum..İş yerinde stres yorgunluk derken eve giden bazı kadınların kocaları yine herşeyi dört dörtlük bekliyor..Madem hayat müşterek öyleyse iki taraflı olmalı değil mi..Hepsi böyle değildir tabi ama eminim yardım edenler de türünün son örneğidir.Nerede öyle eşim de çalışıyo ben de ona ev işlerin de yardımcı olayım bari diyen erkek..Çok üzgünüm çoook

Son düzenleme:
valla net olarak şu diyemicem çünkü, nasıl bir ev hanımı yada nasıl çalıştığınıza çok bağlı..
ev hanımı olupta gün boyu tv karşısında yayılıp, keyif yapıyorsanız yorulmazsınız ama bide titiz olup kendini hasta edecek kadar temizlik yapıyorsanız yorulursunuz, düzeni seviyorsanızda yorulurunuz
sonra çalışma hayatınızın yoğunluğu, çalışma saatleriniz, çalışma ortamınız vs vs bit mez yani bunlara göre ya yorulursunuz yada yorulmazsınız yani aynı kefeye koyup karşılaştırmak bana çok zor ve mantıksız geliyo..
he bazen bende bu kadar inca düşünmeyip hangisinde yorulduysam onun en zor meslek olduğunu söylüyorum...a.s.

Ben bu konuda kadınlara haksızlık yapıldığını düşünüyorum..İş yerinde stres yorgunluk derken eve giden bazı kadınların kocaları yine herşeyi dört dörtlük bekliyor..Madem hayat müşterek öyleyse iki taraflı olmalı değil mi..Hepsi böyle değildir tabi ama eminim yardım edenler de türünün son örneğidir.Nerede öyle eşim de çalışıyo ben de ona ev işlerin de yardımcı olayım bari diyen erkek..Çok üzgünüm çoook

benim eşşşşşiiiiimsırnaşık şeysırnaşık şeysırnaşık şey

valla net olarak şu diyemicem çünkü, nasıl bir ev hanımı yada nasıl çalıştığınıza çok bağlı..
ev hanımı olupta gün boyu tv karşısında yayılıp, keyif yapıyorsanız yorulmazsınız ama bide titiz olup kendini hasta edecek kadar temizlik yapıyorsanız yorulursunuz, düzeni seviyorsanızda yorulurunuz
sonra çalışma hayatınızın yoğunluğu, çalışma saatleriniz, çalışma ortamınız vs vs bit mez yani bunlara göre ya yorulursunuz yada yorulmazsınız yani aynı kefeye koyup karşılaştırmak bana çok zor ve mantıksız geliyo..
he bazen bende bu kadar inca düşünmeyip hangisinde yorulduysam onun en zor meslek olduğunu söylüyorum...a.s.
olaya genel olarak bakarsan pekia.s

bence çalışan bayanlar daha çok yoruluyor çünkü çalışmak çok zorrr

bekarken çalışıyordum ve evliliğimdeki kadar yorulmuyordum asıl biz ev hanımlarını yoran nedir biliyormusun evin içinde yaptığımız rutinlikler her gün aynı şeyleri yaptığımız için biz zaman sonra yerden çöpü bile kaldırmak zor geliyor ama çalışırken öyle değil hep birileriyle ve farklı kişilerle meşgulsün evdeyken öylemi aynı koca aynı çocuk aynı komşu sıkıldığımız için yaptığımız iş zamanla çok zor geliyor ve haliyle bunada yorgunluk diyoruz

çok uyuduğun için malaklaşıyo olmıyasın:mymeka:
ŞenizŞenizŞeniz

sabah 9 da işe gidiyorum 10'a kadar çalışıyorum.eve geliyorum.yemek,çamaşır,bulaşık,sabah giyceklerimizi ütüle,etrafı temizle derken saat oluyo 2.
televizyon izlemek bile lüx yani.
tek istediyim 2 gün boyunca hiç uyanmadan,UYUMAAAAAAK

hanımlar .en başta kabul etmeliyiz ki kadınlık zor zanaat. hele bir de anneyseniz. ben ev hanımıyım. çalışan bayanların görüşlerine sonuna kadar katılıyorum. ama ben bir ev hanımıyım diye öyle saatlerce uyuyabildiğimi hiç bilmem. dön dön aynı şeyler, senden daha fazla şeyler bekleyen ev halkı, dar bir sosyal alan ( ben yarım gün spor salonuna giderek bu açığımı kapattım ) nefes bile alamıyorsunuz yani. çocuk bakımı konusu çalışan anneler için daha zor. bunu kabul ediyorum...
KADINLAR ÇEKER YÜKÜ, KİMSENİN BİLESİ YOK.....[/COLOR]

benim esimde yapiyor vallahiiiiiiii ....cak esraxe(elini ver)

bence her ikiside yoruluyor evde oluncada iş bitmiyor mesai mesai hiç öğle molasıymış pazar tatilmi yok ev hanımlarınada yatana kadar çalış çalış habire çalış

kıyaslama yapılacak kulvarlar değil ki:sm_confused:
çünkü çalışanlar hem ev hanımı hemde çalışan bir bayan
ikisini birden yaptığına göre daha çok yorulur tabi
:kahve:

benim esimde yapiyor vallahiiiiiiii ....cak esraxe(elini ver)

:mymeka:çaktım,
şaka şaka,eşlerine yardımcı olan bütün kocaları seninki ve benimkide dahil tebrik ediyorum:nazar::nazar:

valla kadın olmak yorucu başlı başına
öyle cok rol yüklenmişki size siz dogmadan
anne evhanımı eş calışıyorsan iş kadını fedakar........böyle uzayıp gidiyor liste
ama tabi calışan kadın destekte görmüyor ise işi cok daha zor

Tabiki çalışan bayanlar..Hem işte hem evde birde çocuk varsa eyvah denecek boyutta işler...
Allah tüm bayanlara kolaylık versin. Kadın olmak zor..Herşey bizde bitiyor.

Back