Çalışan Bayanların Doğum İzni

canım onu ancak izin sürenin bitiminde alıyorsun......raporun o tarihlerde hazırlandığı için izin dünüşü alacaksın paranı...yani muhtemelen işe başlama evresi ile aynı ana denk gelecek

Rumelili canım çok teşekkür ederim. Ama herhalde ben işten ayrılacağım için almam mümkün olmaya bilir. Nasıl bir prosedür var hiç bilmiyorum. :uhm:

Rumelili canım çok teşekkür ederim. Ama herhalde ben işten ayrılacağım için almam mümkün olmaya bilir. Nasıl bir prosedür var hiç bilmiyorum. :uhm:

canım eğer işinden kendi isteğinde ayrılırsan istifa etmiş olursun ve tazminatını alamazsın.....eğer en az 6 aydır çalışıyorsan kanuni hakların var...diyelim hamilesin ve doğuma 2 ay kala işten ayrılıyorsun o zaman 2 aylık doğum paranı alırsın..

Anladım canım bende zaten Allah izin verir de bir aksilik çıkmazsa son iki aya kadar çalışmayı düşünüyorum. Çok teşekkür ederim.

canım ya ilk evlendiğim zaman birini aramaya başlamışlardı yanıma sonra bulamadılar tam anlamıyla istediğimiz tarz birini işte acelesi yok ama sen hamile filan kalırsan açıkta kalırız bulsak iyi olur filan denmişti yani ben hamile kaldıktan sonra dönmem diyemi düşünüyorlar bilmiyorumki aman ya vallahi keşke memur olsaydım ya çalışmadan yapamamda şimdi ben bebekten sonra uşak'ta küçük bir yer zaten iş alanları kısıtlı bakalım ne yapacağım fisfisfis allahım hepimize yardım etsin artık.

ben bu konuda bir avukatla konuştum, kendisi aynı zamanda çalıştığım şirketin avukatı. bana söylediğine göre 2 ay doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra yani toplam 4 ay ücretli, bundan sonraki 6 ay da ücretsiz iznimiz varmış. bu bizim kanuni hakkımız. eğer ki bu süre içinde işten çıkarılırsak, tazminat alma hakkımız var. lütfen herkes bu konuda tavrını koysun.esnek olduğumuz zaman kendi hemcinslerimize kötülük yapmış oluruz.

keşke canım memur olsaydık..ne kadar iyi ve rahat olurdu bizim için...doğumdan sonra eşim çalışma diyor bana.ama bunu kabul etmeyeceğimi biliyor..memur olsan böyle bir teklifte bile bulunmazlar....her anlamda güzel memurluk:teselli:

hem sen kafanı takma canım...ufak yerlerde iş bulmak zordur bilirim...unutma her bebek kısmetiyle gelirmiş belki doğumdan sonra daha güzel bir iş bulursun bebiş şanslı gelir mesela...ben öyle düşünüyorum...çalışmak istedikten sonra buluruz ......:roflol:

Muhtemelen doğumdan sonra bende ayrılmak zorunda kalacağım. Hem bebeğimi bırakabileceğim kimse yok, hem de yerime bakabilecek biri yok. Dolayısı ile çıkaracaklardır beni. Ama tüm yasal haklarımı alacağım. Eğer bir sorun yaşamazsam
son aya kadar gelmek istiyorum işe...Sonra 4 ay doğum paramı alırım, sonrada çıkarırlar zaten...

ssk lı olupta bütün doğum izinlerini kullanan bir sürü arkadaşım var..bitanem sen muhasebede çok önemli bir konumdasın tahmin ediyorum ve senin gibi kalifiye bir elemanı çıkaracaklarını sanmıyorum ama olaki çıkarırlarsa kullanmadığın izin parana kadar bütün haklarını al ama ilişkilerini iyi tutarsan belkide seni idare ederler...şuan bunları düşünme,,sadece kendine iyi bak...bütün olumsuzlukları kafandan sil ve bebeğini düşün..
sevgiyle kal bitanem...Şeniz

evet canım ya memurluk gibisi varmı ben doğumdan bir ay sonra dönmeye razıyım etrafımdaki memur tanıdıklar abartısız 1,5 yaşına kadar büyüttüler bebeklerini ya haksızlık resmen klava: ne yapalım allah bir yoluna koymuştur elbet işin kötü yanı işimide çok seviyorum sevmesem arkama bile bakmam çeker giderim neyse bakalım dediğin gibi inşallah bebişlerimiz kısmetiyle gelir bu sıkıntılarımız yersiz kalır:içelim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…