- 22 Ocak 2008
- 170
- 2
-
- Konu Sahibi masal perisi
canım onu ancak izin sürenin bitiminde alıyorsun......raporun o tarihlerde hazırlandığı için izin dünüşü alacaksın paranı...yani muhtemelen işe başlama evresi ile aynı ana denk gelecek
Rumelili canım çok teşekkür ederim. Ama herhalde ben işten ayrılacağım için almam mümkün olmaya bilir. Nasıl bir prosedür var hiç bilmiyorum. :uhm:
canım eğer işinden kendi isteğinde ayrılırsan istifa etmiş olursun ve tazminatını alamazsın.....eğer en az 6 aydır çalışıyorsan kanuni hakların var...diyelim hamilesin ve doğuma 2 ay kala işten ayrılıyorsun o zaman 2 aylık doğum paranı alırsın..
çiçek sende çalıştığın işyerini bir yoklasan.....hamile kalmana ne derler.....yanına şimdiden yardımcı alırsın...işi biraz öğretirsin....sen gidip gelincede beraber devam edersiniz......patronların ne düşünür acaba hamile kalsan..merak ettim???
canım ya ilk evlendiğim zaman birini aramaya başlamışlardı yanıma sonra bulamadılar tam anlamıyla istediğimiz tarz birini işte acelesi yok ama sen hamile filan kalırsan açıkta kalırız bulsak iyi olur filan denmişti yani ben hamile kaldıktan sonra dönmem diyemi düşünüyorlar bilmiyorumki aman ya vallahi keşke memur olsaydım ya çalışmadan yapamamda şimdi ben bebekten sonra uşak'ta küçük bir yer zaten iş alanları kısıtlı bakalım ne yapacağım fisfisfis allahım hepimize yardım etsin artık.
Muhtemelen doğumdan sonra bende ayrılmak zorunda kalacağım. Hem bebeğimi bırakabileceğim kimse yok, hem de yerime bakabilecek biri yok. Dolayısı ile çıkaracaklardır beni. Ama tüm yasal haklarımı alacağım. Eğer bir sorun yaşamazsam
son aya kadar gelmek istiyorum işe...Sonra 4 ay doğum paramı alırım, sonrada çıkarırlar zaten...
keşke canım memur olsaydık..ne kadar iyi ve rahat olurdu bizim için...doğumdan sonra eşim çalışma diyor bana.ama bunu kabul etmeyeceğimi biliyor..memur olsan böyle bir teklifte bile bulunmazlar....her anlamda güzel memurluk:teselli:
hem sen kafanı takma canım...ufak yerlerde iş bulmak zordur bilirim...unutma her bebek kısmetiyle gelirmiş belki doğumdan sonra daha güzel bir iş bulursun bebiş şanslı gelir mesela...ben öyle düşünüyorum...çalışmak istedikten sonra buluruz ......:roflol: