Çalışan Bayanların Doğum İzni

masal perisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2008
405
4
Doğumdan önce 2 ay doğumdan sonra 2 ay olmak üzere toplam 4 ay izin süremiz var arkadaşlar....Peki bu dönemde işten çıkartılanlar oldumu...? Çok kötü bir durum olsa gerek.Paylaşalımmı?

evet masal perisi doğum izni 4 ay hatta doğumdan önce rahatsa hamileleğin son 1ay kala çıkıp doğumdan sonra 3ayda kullanabilirsin ama bence bu izni doyasıya yaşayanlar memurlar olur. Mesela ben özel bir şirkette tasarımcı olarak çalışıyorum ve benimle aynı işi yapan başka biri yok ben gidersem doğum iznine filan mutlaka yerime birini almak zorundalar e,e öyle olunca doğum izninden sonra hadi ben geldi diğer arkadaşı çıkarın diyemeyeceğime göre doğum yapmak çoğu özel şirket çalışanı bayan için iş sonu oluyor bende bu yüzden bebeği erteliyorum ama nereye kadar

ben devlet sektöründeyim 1.5 yıla kadar dercem artıcak ve başımdaki adamla aynı konuma gelicem ancak o zaman düşünücem yani devlettede rahat değil kızlar ameliyat oldum raporluydum telefon açıp gel dediler mecbur hasta halimle sonra baktım devam ediyo eve getirttim işleri maille yolladım hiçde raht değil o yuzden gerlip üzülüp sorunlu bir hamilelik geçirmektense erteliyorum bebeğimşn ve ailemin sağlığı için ama şu 1.5 yıl geçsin rahat edicem biliyorum o zaman 4 aya kadar bebeğimle olabiliirm ama kayınvalşdem asla ücretsiz izin alma kızım dedi ben aldım çok zor oluyo hem maddi açıdan emde işten soguyor insan dedi haklı sanırım zaten ben üxretsiz alursam gecinemeyiz

sana katılıyorum çiçek...
ama belki şu an çalıştığın yerde uzun zamandır bulunuyorsan sana saygı göstermek zorundalar diye düşünüyorum...yeni girdiğin bir iş yeri kabul etmez......bence biran önce bebek düşün ....zaman geçmeden sonra işten çıkartırlarsa bile yeni bir iş bulursun..ama 30 yaşını geçince iş bulmakta zorlaşıyor.tatlicadiarzu

Çalıştığım holdingte daha önce hamile kalan arkadaşlara tepki gösterilirdi genelde patronlar tarafından..
Ama benim evlendiğim 2 yıl oldu ve patronum geçen gün çocuk yapmıyor musunuz daha diye sordu bana:uhm:
Sanırım bende sorun olmayacak.. İnşallah tabii..

3,5-4 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum memnunum ancak bilmiyorum bebek dönemlerinde ne olur dediğim gibi beni 4 ay idare edecek kimse yok arkamda yani mecburen çıkmak zorunda olurum gibi geliyor. 1 yıldırda evliyim bende bir yıl daha idare edelim sonra artık bebek yapalım çıkarsamda bebeğime bir müddet bakar sonra tekrar işe girerim diye düşünüyorum bakalım kısmet

inşallah istediğin gibi olur herşey umarım sorun yaşamazsın.
benim patronumda bana yapın artık bebek çok güzel birşey bak sonra pişman olursun neden önce yapmadım ki dersin dedi yerimseniben umarım sorun yaşatmaz hamile kalıncada ve inşallah özellikle tüm çalışan bayanların hamilelikleri çok iyi çok rahat geçerde iş yerinde sıkıntı yaşamayız.a.s

sengözlerimebaksanabbende aynı iş yerinde 5 yıldır çalışıyorum.şu an hamileliği düşünüyorum.patronlarım sorun çıkartmaz...ama işlerimiz kötü gidiyor ve maaşlarımızı almakta zorluk çekiyoruz...bende yeni bir iş arayışına girdim..ama yeni bir işe girer ve hamile kalırsam hiç şansım yokmuş gibi geliyor..kesin kapıya koyarlar..jeyyar
bende hazır burdayken bebişi aradan çıkarayım diyorum.....ama para alamamakta insanın psikolojisini bozuyor.

evet bencede sen yeni bir işe başlamadan bebeği çıkar aradan ama maaşını da alamıyorsan neden çekesinki o sıkıntıyı madem parada gelmeyecek oraya gidip gelmek yerine evde yata yata stressiz geçirirsin en azından hamileliğini bence sen işte ayrıl başka bir yere geçmeden bebek yap sonra yeni iş ara en mantıklısı bu olur.

Ama kendinde çıkmak istemezsin dimi 5 yıl az değil tazminat almak var işin sonunda az parada değil nereden baksan 3-4 milyar tutar herhaldeyerimseniben

bende 4 senelik elemanım her ne kadar çıkmaz densede muhakkak sorun çıkar çünkü patronlara göre uzun bi süre haliyle aksamalar oluyo...ama ne olursa olsun bende çocuk düşünüyorum..hele bide yakınlarındakileri öyle bebekli görünce..mutlaka annelik duygusunu bende tatmalıyım...o herşeye değer..bu yüzden planlarınızı erteleyin bence hem çocuk işini erteleyince sorun çıkabiliyo..

canım gerçekten stres yapıyor insan.....ama senin dediğin gibi iş değiştirmek riskli olur şu an..elbet paramı alıcam diyorum ne yapayım..tabii tazminatıma yazık olmasın...CADIARZU
arsızlık yapmak lazım :sm_cool:...bebiş aradan çıksın hemen yeni bir işe geçerim o zaman...daha az stres yapar biraz daha sabrederim artıK..

çiçek sende çalıştığın işyerini bir yoklasan.....hamile kalmana ne derler.....yanına şimdiden yardımcı alırsın...işi biraz öğretirsin....sen gidip gelincede beraber devam edersiniz......patronların ne düşünür acaba hamile kalsan..merak ettim???

bir kere kanuni hakkınızı kullanıyorsunuz..bunun için sizi işten çıkarmak gibi lüksler yok...ama ilişkileriniz çok iyidir doğum sonrası süt izninizi de rahatlıkla kullanabilirsiniz...tabi 657 sayılı memurlar kadar rahat olmanız mümkün değil çünkü onlarda izin biter,yıllık izin kullanılır,o biter normal 20 günlük raporlar devreye girer,o biter heyet raporları devreye gire,o biter durumu iyiyse birde ücretsiz izin patlatır olur çocuk 1-1,5 yaşında..dolayısıyla kanunun size verdiği bütün hakları kullanın ve iş vereninizle aranızı iyi tutun ki dediğim gibi öğleden sonraki süt izinlerinizi kullanmanızda faydası olur...allah yardımcınız olsun...
sevgiler...

evet ya zaten çevremdeki herkes de bana aynı şeyi söylüyor çocuğu ertelemeyin sorun çıkar allah korusun diyor ama işte hemen pat diye insanda korkuyor bebek yapmaya iş ne olur çıkarsak sıkıntı yaşarmıyız bir doktor muayenesi bile 80 ytl bakalım artık kısmet

Kızlar valla şu anda benim en büyük derdim bu. Bende 5 haftalık hamileyim ve 1 ay bile idare edilebilecek bir alternatif durumum yok. Yani mutlaka ben çıkınca hatta benim çıkmamama yakın birisini almak zorunda kalıcaklar. İşimi de çok seviyorum ama yapacak bir şeyim yok. :1no2: Benim merak ettiğim işten çıkarsam 4 aylık izin dönemi için devletin ödediği küçük bir maaş varmış onu alabilir miyim?

çalıştığım şirket türkiye nın enbuyuk 500 sanayı kurulusu ıcıne gırmıs bır sırket.y.içi satıs departmanı olarak 12 kişi çalısıyoruz sadece odaada 2 bayanız.yanımdakı arkadasım 6 yıllık evlı 2. cocugunu gectıgımız sene kasım ayında dunyaya getırdı.mudurlerımız kıza yapmadıklarını bırakmadılar kız ızne cıkmasına 2 ay kala hep aglamaya basladı.istedı hep onlar benı cıkartsın tazmınatımı alayım gıdeyım.bızımkılerde uyanık o gıtsın tazmınatsız dıye ugrastılar.neyse kız 4 ay ıznını kullandı geldı ama hala sorunlar yasıyor.<mudurler sanırım çok yakın zamanda 2 cocuk pespese yapmasına kızdılar.ama yınede hakları yok ki.müdür arkadasın hamıle kaldıgını ılk duydugunda ilk sözüde şu olmuştu "bi şeyinize sahip çıkamadınız" gerisini siz düşünün.arkadasım kavga dövüş iznini bitirdi geldi.suan süt ızınlerını ekım sonuna kadar haftada bir gune topladı cuma gunlere gelmıyor.mudur daha bugun bıle soylendı.o inek (emzirdiği için diyor) bugun oğlunumu emziriyor o yuzden ızın verdık dımı dedı. bende evet her annenın yaptıgı gıbı oglunu emzırıyor dedım.ya ınsanlar ne kadar bencıl acımasız vede haksız olmuslar. sankı kendı karısı 2 tane doğurmamıs gıbı. bu arada mudurumuz 68 yasında.benle yasıt kızı var. en buyuk kızı 35 yasında oda bekar.bakalım bızde mayıs sonu ıtıbarı ıle çalısmalara başladık eşimle bakalım benım hamıle oldugumu duyunca ne tepki verecekler. ama hıc umrumda degıl bu şirkette 7 senedır calısıyorum yaklasık 2 yıllık evlıyım. artık bende annelık duygusunu tatmak istiyorum.bana arkadasım gıbı yapacaklarına ihtimal vermıyorum ama yınede hamıle kalmam pek hoslarına gıtmıyecektır emınım.cunku 4 ay ortadan kaybolucam ısler bır kısının uzerıne kalacak sıkıntı yasayacaklar. ama ınanın yeterki anne olayım dıyorum.gerısı hiiiççççç önemli degıla.s.

canım onu ancak izin sürenin bitiminde alıyorsun......raporun o tarihlerde hazırlandığı için izin dünüşü alacaksın paranı...yani muhtemelen işe başlama evresi ile aynı ana denk gelecek

allah bildiği gibi yapsın o çok bilmiş erkekleri bizde de var öle tipler karıları hamile kalıp dogorunca hiç bişi olmuyo ama ben raporluyken yapmadıklarını bırakmadılar kazara hamşle kalırsam ve buna benzer seyler yapılırsa hakkkımı savunururm kanuni hakkım bu benim

ne kadar şeyle mücadele ediyoruz...eşlerimiz kıymette bilmiyor..çalışıyoruz kendimiz için ama eve de katkımız oluyor tabii......aslına bakarsanız herşey sorungibi gözüküyor.....ben hala kararsızım..burada kalıp parasız (belki birgün alırım ) çalışsammı...ki çalışmak istiyorum evde oturamam hamileleik döneminde;zaten insanın psikoloji bozuk oluyor..iyice tembelleşirim....yoksa yeni bir iş mi bulsam öylemi doğumyapsam..öfff öfff:uhm::uhm::uhm:

sezonluk insanlar alınıyor işlere.yada dönemsel mi deniyor.4 ay o senin yerine bakacak..
o kadar çok böyle ilan görüyorum ki.o kişi de 4 ay sonra gidecek.bunu bilerek gelecek o kişi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…