- 2 Mayıs 2008
- 405
- 4
-
- Konu Sahibi masal perisi
sana katılıyorum çiçek...
ama belki şu an çalıştığın yerde uzun zamandır bulunuyorsan sana saygı göstermek zorundalar diye düşünüyorum...yeni girdiğin bir iş yeri kabul etmez......bence biran önce bebek düşün ....zaman geçmeden sonra işten çıkartırlarsa bile yeni bir iş bulursun..ama 30 yaşını geçince iş bulmakta zorlaşıyor.tatlicadiarzu
sana katılıyorum çiçek...
ama belki şu an çalıştığın yerde uzun zamandır bulunuyorsan sana saygı göstermek zorundalar diye düşünüyorum...yeni girdiğin bir iş yeri kabul etmez......bence biran önce bebek düşün ....zaman geçmeden sonra işten çıkartırlarsa bile yeni bir iş bulursun..ama 30 yaşını geçince iş bulmakta zorlaşıyor.tatlicadiarzu
Çalıştığım holdingte daha önce hamile kalan arkadaşlara tepki gösterilirdi genelde patronlar tarafından..
Ama benim evlendiğim 2 yıl oldu ve patronum geçen gün çocuk yapmıyor musunuz daha diye sordu bana:uhm:
Sanırım bende sorun olmayacak.. İnşallah tabii..
sengözlerimebaksanabbende aynı iş yerinde 5 yıldır çalışıyorum.şu an hamileliği düşünüyorum.patronlarım sorun çıkartmaz...ama işlerimiz kötü gidiyor ve maaşlarımızı almakta zorluk çekiyoruz...bende yeni bir iş arayışına girdim..ama yeni bir işe girer ve hamile kalırsam hiç şansım yokmuş gibi geliyor..kesin kapıya koyarlar..jeyyar
bende hazır burdayken bebişi aradan çıkarayım diyorum.....ama para alamamakta insanın psikolojisini bozuyor.
bende 4 senelik elemanım her ne kadar çıkmaz densede muhakkak sorun çıkar çünkü patronlara göre uzun bi süre haliyle aksamalar oluyo...ama ne olursa olsun bende çocuk düşünüyorum..hele bide yakınlarındakileri öyle bebekli görünce..mutlaka annelik duygusunu bende tatmalıyım...o herşeye değer..bu yüzden planlarınızı erteleyin bence hem çocuk işini erteleyince sorun çıkabiliyo..
Kızlar valla şu anda benim en büyük derdim bu. Bende 5 haftalık hamileyim ve 1 ay bile idare edilebilecek bir alternatif durumum yok. Yani mutlaka ben çıkınca hatta benim çıkmamama yakın birisini almak zorunda kalıcaklar. İşimi de çok seviyorum ama yapacak bir şeyim yok. :1no2: Benim merak ettiğim işten çıkarsam 4 aylık izin dönemi için devletin ödediği küçük bir maaş varmış onu alabilir miyim?
çalıştığım şirket türkiye nın enbuyuk 500 sanayı kurulusu ıcıne gırmıs bır sırket.y.içi satıs departmanı olarak 12 kişi çalısıyoruz sadece odaada 2 bayanız.yanımdakı arkadasım 6 yıllık evlı 2. cocugunu gectıgımız sene kasım ayında dunyaya getırdı.mudurlerımız kıza yapmadıklarını bırakmadılar kız ızne cıkmasına 2 ay kala hep aglamaya basladı.istedı hep onlar benı cıkartsın tazmınatımı alayım gıdeyım.bızımkılerde uyanık o gıtsın tazmınatsız dıye ugrastılar.neyse kız 4 ay ıznını kullandı geldı ama hala sorunlar yasıyor.<mudurler sanırım çok yakın zamanda 2 cocuk pespese yapmasına kızdılar.ama yınede hakları yok ki.müdür arkadasın hamıle kaldıgını ılk duydugunda ilk sözüde şu olmuştu "bi şeyinize sahip çıkamadınız" gerisini siz düşünün.arkadasım kavga dövüş iznini bitirdi geldi.suan süt ızınlerını ekım sonuna kadar haftada bir gune topladı cuma gunlere gelmıyor.mudur daha bugun bıle soylendı.o inek (emzirdiği için diyor) bugun oğlunumu emziriyor o yuzden ızın verdık dımı dedı. bende evet her annenın yaptıgı gıbı oglunu emzırıyor dedım.ya ınsanlar ne kadar bencıl acımasız vede haksız olmuslar. sankı kendı karısı 2 tane doğurmamıs gıbı. bu arada mudurumuz 68 yasında.benle yasıt kızı var. en buyuk kızı 35 yasında oda bekar.bakalım bızde mayıs sonu ıtıbarı ıle çalısmalara başladık eşimle bakalım benım hamıle oldugumu duyunca ne tepki verecekler. ama hıc umrumda degıl bu şirkette 7 senedır calısıyorum yaklasık 2 yıllık evlıyım. artık bende annelık duygusunu tatmak istiyorum.bana arkadasım gıbı yapacaklarına ihtimal vermıyorum ama yınede hamıle kalmam pek hoslarına gıtmıyecektır emınım.cunku 4 ay ortadan kaybolucam ısler bır kısının uzerıne kalacak sıkıntı yasayacaklar. ama ınanın yeterki anne olayım dıyorum.gerısı hiiiççççç önemli degıla.s.