Çalışan bayan ve ev işlerine yardım etmeyen eş :(

dün akşam eşimle bu konuda mini bi tartışma yaşamıştık tam of puf ediyordum bugün bi aradaş bu konuyu açmış sagolsun.:KK69: aynı benim eşimi anlatmış..:KK53: bişi sölersin" hadi hayatım şunu yaparmıs ?" yarım saat olmuş yerinden kalkmamış olur. bişi istersin mesela "aşkım çamaşırı asarmısın .." ay benim tansiyonum düşüyo galiba der başını tutar " gider uzanır koltuga. sanki kız olan o nazlı olan o ne iş anlamadım çok canı tatlıı.:KK53: yok canım onun ki can benimki patlıcan işten aynı saatte çıkıyoruz o on dk sonra evde ben sabah akşam birer saatlik mesafeyi katediyorum ama yine eve gelince totşimi koyamadan koltuga mutfaktayım. bi iş buyursan şakayla karışık " iş yapcaksam ben seni niye aldım ?" bende diyorum ki kirayı ben ödiceksem her akşam eve gelip bide ev işi göreceksem ben neden evlendim ?" yani bunu söyletiyor bana yüzgöz ediyor kendisi ile bide iş yaparken off puff diye söylenmesi yokmu kaynanadan beter ya:KK53::KK53:

Mükemmeliyetçi bir yapın var. Ne kadar yorulsanda evinin işinden ödün vermiyorsun. Eşin de bu düzene alışmış, söylenir sonra geçer diye düşünüyordur. Sonuç olarak da bu konuda yakınsan da evinin işi tıkır tıkır işliyor. Zorlandığını belli etmelisin artık. Mesela gömleğinin pantolunun ütüsünü yetiştiremiyorum deyip sıyrıl kendi yapar o zaman, işe öyle gidemeyeceğine göre... Yemek işini de savsakla biraz. Önüne masayı tam teşekkül donatma eksik olan bir şeyler olsun. Yetişemiyorum dersin yine. Belki o zaman bir işin ucundan tutar. Onun rahatını bozacak işlerde yavaşlatma eylemi uygularsan ancak kalkıp yardım eder gibi geliyor bana. Konuşmakla olmuyor yoruluyorum yetmez yetişemediğini göstermen gerekiyor...

evet maalesef böyle bir yapım var
yani ev herdaim temiz ve düzenli olmalı, yemek mutlaka olmalı gibi
evlendiğim günden beri bunu çok yaşadım
çok temiz ve düzenli bir şekilde büyütüldüğüm için kendi eviminde öyle olması için kendimi paralıyorum
aslında haklısın ev dağınık olsa , pis olsa ne olurrrrrrr
çoğu kişiye göre hiçbirşey ama bana göre can sıkıcı bişey
yani iki kişi yaşıyoruz, çalışıyoruz diye pislik içinde mi yaşalım
temizlikçi tutamıyoruz diye kendimiz de yapmayalım mı diyorum
veeee kendimi tekrar iş yaparken buluyorum, sonrasında da eşime patlıyorum
ama artık yeter demenin zamanı gelmiş de geçiyor bile
olmazsa bi temizlikçiyle anlaşıp, her hafta gelmesini söyleyeceğim
bana da sadece yemek yapmak kalır onu da seve seve yaparım zaten

arkadaşım bizde erkek yok,ama annem kız kardeşimle özellikle bulaşık yüzünden kapışırız.

bi ara günde neredeyse 3 öğün bulaşı yıkıyordum.ikrah gelmişti artık.kardeşim hanfendi elini bile sürmüyordu.annemde çalışıyordu ve kardeşime toz kondurmuyor ev işi yapmadığında ses çıkarmıyordu.ben diyordumki onlara elinizde çay kaşığı var madem pis, bulaşıklığa atıp birikmesin temiz su varken yıkayın diye.nasılsa ben varım diye umarsızdılar.

bende sen gibi titiz ve mükemmeliyetçiyim ama zurnanın zırt dediği bir yer var.kendimi enayi gibi hissediyordum.bende ha öylemi dedim.elimi hiç birşeye sürmedim.evde tezgah neredeyse 3 gün pis kaldı.annem gözüme bakıyordu ama umrum olmadı resmen yığıldılar sonra annem iş çıkışı yorgun argın geldi bir gün paşa paşa yıkadı geçen günde yeter dedi kardeşimin ağzına etti afedersin.

elinde değil nereye kadar sabrın kalmıyor bir süre sonra.sende umursama..

ben o olayı çözdüm kızlar ya..

benimle aynı işi yapan, iş yerinin eve mesafesi bile aynı olan, buna rağmen eve gelince kumandayla kanal değiştirmek dışında fiziksel bir efor sarfetmeyen bir adamla evli, düzeni ve temizliği seven bir kadın olarak, her işi kendim yapıyorum.. hiiiiçç de bi tarafıma sallamıyorum onun hayal dünyasını.. o hımbıl hımbıl yatsın totoşunu büyütsün.. yakında 3 haneli rakamlara ulaşacak kilosu.. ben sıfır beden dolaşıyorum.. memnunum gayet hareket etmekten.. :21:

ben o olayı çözdüm kızlar ya..

benimle aynı işi yapan, iş yerinin eve mesafesi bile aynı olan, buna rağmen eve gelince kumandayla kanal değiştirmek dışında fiziksel bir efor sarfetmeyen bir adamla evli, düzeni ve temizliği seven bir kadın olarak, her işi kendim yapıyorum.. hiiiiçç de bi tarafıma sallamıyorum onun hayal dünyasını.. o hımbıl hımbıl yatsın totoşunu büyütsün.. yakında 3 haneli rakamlara ulaşacak kilosu.. ben sıfır beden dolaşıyorum.. memnunum gayet hareket etmekten.. :21:

Sen olayı çözmemişsin ki kabullenmişsin...

evet maalesef böyle bir yapım var
yani ev herdaim temiz ve düzenli olmalı, yemek mutlaka olmalı gibi
evlendiğim günden beri bunu çok yaşadım
çok temiz ve düzenli bir şekilde büyütüldüğüm için kendi eviminde öyle olması için kendimi paralıyorum
aslında haklısın ev dağınık olsa , pis olsa ne olurrrrrrr
çoğu kişiye göre hiçbirşey ama bana göre can sıkıcı bişey
yani iki kişi yaşıyoruz, çalışıyoruz diye pislik içinde mi yaşalım
temizlikçi tutamıyoruz diye kendimiz de yapmayalım mı diyorum
veeee kendimi tekrar iş yaparken buluyorum, sonrasında da eşime patlıyorum
ama artık yeter demenin zamanı gelmiş de geçiyor bile
olmazsa bi temizlikçiyle anlaşıp, her hafta gelmesini söyleyeceğim
bana da sadece yemek yapmak kalır onu da seve seve yaparım zaten

Pislik içinde yaşa demedim ki...
Mesela özellikle eşinin rahatını kaçıracak şeylerde yapacaksın bunu bak örnek de verdim sana. Yanlış anlamışsın galiba yazımı...

esinize ait olan seylere dokunmayin... camasirini yikamayin, ütüsünü yapmayin, onun sevmedigi ama sizin cok sevdiginiz yemekleri yapin... bunlari yaparken de gayet umursamaz bir havaya bürünün.. ona nispet degil de yeni karariniz ve kendinizi yormayacaginiza dair bir karar oldugunu belirtin sorarsa...

1 gün 3 gün 5 gün sonunda o da el atacaktir birseylere....

kabullenmek de bir çözümdür dünya güzeli, kelime oyununa kasma, kişisel yorumumu yaptım sadece..

arkadaşım yanlış anlama kötü niyetli değil yaklaşımımız ama banada öyle geldi.burdan bakınca sen uğraşmaktan sıkılıp ne hali varsa görsün moduna girmişsin gib..

esinize ait olan seylere dokunmayin... camasirini yikamayin, ütüsünü yapmayin, onun sevmedigi ama sizin cok sevdiginiz yemekleri yapin... bunlari yaparken de gayet umursamaz bir havaya bürünün.. ona nispet degil de yeni karariniz ve kendinizi yormayacaginiza dair bir karar oldugunu belirtin sorarsa...

1 gün 3 gün 5 gün sonunda o da el atacaktir birseylere....

eşimin sevmediği hiçbir yemek yok maşallah, kahvaltı bile olsa seve seve yiyiyor
eşyalarına hiç dokunmayayım diyorum ama o da aileyi sarsar diye düşünüyorum
eşimle son konuşmam ya haftada bir temizlikçi gelecek, yada ev işlerine yardım edilecek

bence al eşini karşına "ben çok yoruluyorum, hiçbişeye yetişemiyorum. ya bana yardım et ya da bi yardımcı bulalım." çok etkisi olacağına inanıyorum, biçok erkek yardımcıya para vermemek için elinden geldiğince yardım ediyo.

Aynısından bir adette ben de var. 18 aylık oğlum var. Doğduğundan beri gece en az 10 kere kalkıyor. ve ben sabah kalkıp işe gidiyorum. işten gelip yemek temizlik çamaşır Allah ne verdiyse girişiyorum. Bir de belimde sorun var kayıyor sürekli. Eşim işten gelip oğlanla 2 agucuk bugucuk yapıp tv karşısına geçiyor. O kadar yorgun ve uykusuzum ki anlatamam... Artık yorgunluktan ağlıyorum bazen. Evi temizlemiyim diyorum kalsın öyle. Bu sefer annem ben işteyken yapıyor oğlandan kalan vakitte. ona kıyamayıp yapıyorum herşeyi. Ama tek sende yok kardeşim. Allah bu erkeklere vicdan merhamet versin.

arkadaşlar ben çalışan bir bayanım
her çalışan bayanın olduğu gibi inanılmaz yoruluyorum
yani işten eve gelip, şöyle ayaklarımı uzatamıyorum yada keyfim ne istiyorsa onu yapamıyorum
çünkü hergün mutlaka bir iş yapmam gerekiyor, özellikle şimdi ramazan ve bu beni daha fazla yoruyor
yok ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, etrafı düzeltmek vs. hakikaten çok yoruluyorum
buna karşılık işten eve gelince; uzanan, gazetesini okuyan, canı ne istiyorsa onu yapan bir eşe sahibim
ne yemekten anlar, ne temizlikten ne de düzenden
ben evde harıl harıl ev işi yaparken, eşimin yan gelip yatması ondan ciddi anlamda soğumama neden oluyor
ister istemez, gergin oluyorum ve sonuçta ona patlıyorum, neden yardım etmiyorsun diye
tepki olarak ya hiç birşey yapmıyor, ya sonra yaparım deyip yapmıyor, yada bir hışımla sinirli sinirli, gürültü çıkarta çıkarta iş yapıyor
özellikle son yaşadığım olay beni çıldırtmaya yetti
dün akşam işten eve geldim, eşim benden önce gelmiş ve yatağa uzanmış, uyumuş
ben önce çamaşırları makineye attım, elde yıkanacak çamaşarımı yıkadım, süpürgeyi açtım, epilasyon yaptım
eşimi çağırdım, hadi uyan en azından sofrayı hazırlamama yardım et dedim, 4. çağırmama bi zahmet kalktı
zaten o sırada ben sofrayı hazırlamıştım, bi sinirli hareketler görmeniz lazım
geldi, yemeği yedik ve çamaşırları astım, sinirimden gidip yattım
sahura kalktığımda mutfağı olduğu gibi bırakmış, tezgah üstündeki salata çöpleri, kirli bulaşıklar, iğrenç pis bi görüntü
muhtemelen benim temizleyeceğimi düşünmüş ve kendisi yatana kadar tv ve internet karşısında keyfine bakmış :KK43:
bu durumda nasıl davranmam gerekiyor? fikirlerinize ihtiyacım var
Böyle erkeklerden nefret ediyorum sogumamak elde değil zaten boylelerinin hepsini bı torbaya koyup çöpe atasm var 😑😑 çalışmaya ikinzde çalışıyorsunz ev işlerinden sadece kadın anlamak yapmak zorundayms gibi bı bardak suyunu ayağına götüren erkek analarinin gözlerinden öpüyorum burdan😣

Aynısından bir adette ben de var. 18 aylık oğlum var. Doğduğundan beri gece en az 10 kere kalkıyor. ve ben sabah kalkıp işe gidiyorum. işten gelip yemek temizlik çamaşır Allah ne verdiyse girişiyorum. Bir de belimde sorun var kayıyor sürekli. Eşim işten gelip oğlanla 2 agucuk bugucuk yapıp tv karşısına geçiyor. O kadar yorgun ve uykusuzum ki anlatamam... Artık yorgunluktan ağlıyorum bazen. Evi temizlemiyim diyorum kalsın öyle. Bu sefer annem ben işteyken yapıyor oğlandan kalan vakitte. ona kıyamayıp yapıyorum herşeyi. Ama tek sende yok kardeşim. Allah bu erkeklere vicdan merhamet versin.
Eşinizin çamaşırlarını yıkamayın , ütüsünü yapmayın , yemek seçen bir eşiniz varsa devamlı onun sevmediği yemekleri yapın , çok sinir oluyorum böyle insanlara gerçekten

Başlık altındaki kadınlar toplaşıp bi manifesto yazalım, mecliste yasa önergesi filan verelim.. Bu düzen böyle gitmez:))

Ah keske degisse de maalesef bu duzen boyle geldi boyle gidiyor 😞 olmuyor konussan da adamin icinden gelecek ben soylemeden hiç bir sey yapmiyor umurlarinda degiliz maalesef ne kadar yorulsak da , hem eve para harcayip hem de tum isi yapsak da yani modern köle olsak da aman ne hale dusuyosun ben de sunlari yapayim bundan sonra diyen İNSAN OGLU yok..

Ben bu tür konuları anlamıyorum. Yapmayın yemek o zaman. Ütü yapmayın çamaşır yıkamayın. Nasıl aile hayatınız bozulacak yüzsüzlük yapıp bağıracak mi birde. Ayrıca sizin evde hizmetçi olmanız aile huzurunuzu bozmuyor mu. Biri bana sürekli iş yap dese ama o herşeyi dört dörtlük yapsa ben de iş yapmam. Allah böyle erkekleri kızlarımızdan uzak tutsun

yani işten eve gelip, şöyle ayaklarımı uzatamıyorum yada keyfim ne istiyorsa onu yapamıyorum
çünkü hergün mutlaka bir iş yapmam gerekiyor, özellikle şimdi ramazan ve bu beni daha fazla yoruyor
yok ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, etrafı düzeltmek vs. hakikaten çok yoruluyorum
buna karşılık işten eve gelince; uzanan, gazetesini okuyan, canı ne istiyorsa onu yapan bir eşe sahibim
ben evde harıl harıl ev işi yaparken, eşimin yan gelip yatması ondan ciddi anlamda soğumama neden oluyor
ister istemez, gergin oluyorum ve sonuçta ona patlıyorum, neden yardım etmiyorsun diye
tepki olarak ya hiç birşey yapmıyor, ya sonra yaparım deyip yapmıyor, yada bir hışımla sinirli sinirli, gürültü çıkarta çıkarta iş yapıyor
ben önce çamaşırları makineye attım, elde yıkanacak çamaşarımı yıkadım, süpürgeyi açtım, epilasyon yaptım
eşimi çağırdım, hadi uyan en azından sofrayı hazırlamama yardım et dedim, 4. çağırmama bi zahmet kalktı
sahura kalktığımda mutfağı olduğu gibi bırakmış, tezgah üstündeki salata çöpleri, kirli bulaşıklar, iğrenç pis bi görüntü
muhtemelen benim temizleyeceğimi düşünmüş ve kendisi yatana kadar tv ve internet karşısında keyfine bakmış :KK43:

Böyle anlayışsız adamları siz alıştırıyorsunuz. İkiniz de çalışıyor ve yoruluyorsunuz tabi ki de işe yardım etmeli. Öncelikle bu durumu eşinize anlatın. Yorulduğunuzu ve bu konuda yardıma ihtiyaç duyduğunuzu belirtin. Mesela yemeği yaptınız bulaşıkları o yerleştirsin, ya da ufak tefek işlerle başlatın. Haa baktınız yok ben yapamam felan diyor siz de verin parayı 2 güne bir temizlikçi çağırın. Bakın bakalım onun parası cepten çıkınca nasıl başlayacak yardımcı olmaya. Ha siz kıyamazsanız paraya o zaman her şeyi yapmaya devam edin....

Birakirim ev batsin, hic bir isi ellemem, yemek de yapmam

X