Çalışan bayan ve ev işlerine yardım etmeyen eş :(

Ya ben yeni konu sandım ta ki diz söyleyene kadar,Allah iyiliğinizi versin nasıl farkettiniz, bu arada öküzler 8 sene önce de öküzmüs 😂
Fakat ben şunu farkettim,kadınlar o zaman daha bir kabulleniyormuş,şimdi daha farklı bence.
En azından farkındalık gelişmiş.
Biz bekar erkek kardeşimle tarif alışverişi yaparız,onun icatlarına bayılırım.
Ama neden yapıyor,babam da yapardı.
Annem de elinden almadı hiçbir zaman.
Çocuklarımı da öyle alıştıracağım,çünki eşim yemeği ısıtabildiyse koltukları kabarır,ona benzemesinler :)

Eve temizlik için düzenli yardımcı alın.
Çalışan kadınlar için bu destek şart bence.
Her hafta yarım gün gelsin yardımcı hanım,
dipköşe süpürsün,silsin.
Eşinizle önce güzellikle konuşup evdeki işleri paylaşmanız gerektiğini anlatın.
Eğer sen üzerine düşeni yapmayacaksan temizliği zaten yardımcı yapacak,
günlük düzende de herkes kendi işini yapsın,
kendi dağıttığını toplasın deyin.
Baktınız anlamamakta ısrar ediyor grev yapın.
Yine mi anlamıyor,;
'ben hem evde hem işte çok yoruluyorum,
daha fazla dayanamayacağım,işten ayrılıyorum' deyin.
Bunun işe yarayacağından emin olabilirsiniz.
İlk söylediğinizde efeliği elden bırakmayıp,
'Sen bilirsin' diyebilir,siz sakin olun.
İçten içe paçaları tutuşur,ertesi gün işlerin ucundan tutmaya başlar.

Valla sırf şuna yorum yapmak için üye oldum. Maalesef boyle durumlarda karsinizdaki laftan anlamayan, işine geldiği gibi davranan biriyse güzellikle söylemek falan çare olmuyor, hayatı zindan edeceksiniz. Ben 2 buçuk yıldır erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum, annesi sağolsun 3 erkek evladının üçüne de hic bir işin ucundan tutturmamis. İlk başlarda hic biseye elini surmezdi çoraplarıni bile zorla kirliye attirirdim baktım güzellikle konuşarak olmayacak ben de ona bi işi yaptirana kadar bağırmaya başladım "ben senin hizmetçin değilim ayağına hizmet istiyorsan annenin evine gidiceksin" diye, her seferinde de susmadim üstelik ben çalışmayan bi kadınım. Ya evden kaçarsa soğursa diye de hic korkmadim bana hizmetçi muamelesi yapacağına çıksın gitsin daha iyi. Gerekirse o isi yapana kadar başında bekliyodum ve o yapana kadar kesinlikle ben yapmiyodum bi hafta beklese bile. Şimdi şimdi daha iyiyiz yemeği ben yapıyorum sofrayi kurmak bende kaldırmak makineye dizmek onda örneğin. Yapicam deyip yapmazsa uykusundan uyandirip yaptiriyorum. Huzurlari kalmayınca yapayım da bi huzur versin diye is yapmaya basliyolar. Biliyorum fazlasıyla kati bi yöntem benimki ama kimse bana kadınım diye hizmetçi muamelesi yapamaz, koca koca gibi davranicak, çocuk büyütmek istesem direkt çocuk yaparım zaten, koca adamla çocuk gibi neden ugrasayim

X