• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çalışan bayan ve ev işlerine yardım etmeyen eş :(

benim sevgili eşimde uzun süre aileden ayrı bekar hayatında yaşamış, tabii bu süre zarfında öğrenmiş yemeği, çamaşırını yıkmasını, ama bir bayan gibi özenli yapmasını bilmiyor yemekleri lezzetlidir fakat mutfagı toplamayıda bizim gibi beceremez, 1 yılı aşkın süredir evliyim karnı burnunda bir hamileyim, hamile kalana kadar özenle her gün hizmet ettim eşime çamaşırından evin temizliğine kadar her şey kusursuzdu, kısa süreli bir çalışma hayatım olduğu için bende ses etmedim ne de olsa evde idim, hamile kalana kadar bir kez grip dahi olmadım yani benim çaresiz hasta halimide hiç yaşamdık, ama bir hamile kaldım hayat zindan oldu, sürekli kusmalar hastalıklar, hastanede sabahlamalar serumlar tedaviler, ben mide bulantısından mutfagın kapısın önünden dahi geçemedim, çok çaresizdim, eşim birden hizmet kesilince şaskına döndü önce geçer diye bekledi idare etmeye çalıştı ama olmadı her akşam işten gelip önce yemek yapıyordu bi şekilde karnımı doturmaya çalışıyordu,(çünkü kimsem yakında yok bütün gün halsiz ve aç kocamı bekliyodum karnımın doyması için öyle bitap yatıyordum) yada dışlardan yiyorduk, ben çaresizce hergün yattım hamileliğim çok çok problemli idi, şimdi son üç aylık dönem içindeyim ama yine çok hastayım yine kusma nöbetlerim oluyor doğum yaklaştıkça kasılmalarım artıyor ugunup ağlayıp kalıyorum, bu kadar hasta ve çaresiz oldugumu görünce kalkıp mecburen karnınına doyuruyor bulaşıkları makineye rastgele olsun atıyor, bazen gerçekten iş başa düşünce yapma mecburiyetinde kalıyorlar sizi anlıyor acıyorlar.

ne yani çalışıyorsun diye bayanlığıda mı unutacaksın
tabiki de sen yapacaksın bu işleri yatarken bir zahmöet eşine deseydin yardım ette ,işleri halledelim diye bu tutumla gidersen çok canın yanar seninde gelirsin buraalara konu açmaya el oğlu acımaz adama çeker çeker bırakıverir

bu zihniyetteki bayanların yetiştirdiği erkekler böyle çıkıyor zaten.

tatlı dille söyleye söyleye aklına sok yardım etmesi gerektiğini.bir kere söyledin yapmadımı yılma bir daha söyle emin ol sonunda anlayacaktır.
ben 1 buçuk aylık evliyim inan eşim annesinin evinde bir bardak kaldırmış insan değil.ama ben nişanlıyken o kadar çok söyledim ki sağolsun şimdi çok yardım ediyor.biz cumartesi de çalışan insanlarız bir tek pazarımız var yani.pazar sabahı kahvaltıdan sonra hadi kocacım işbölümüyle bir çırpıda halledelim işlerimizi sonra kendimize vakit kalır birlikte birşeyler yaparız diyorum.başlıyoruz birlikte ve 2 saate bitiyor.banyo,tuvalet,balkonlar ve vileda onun süpürge ,toz almak ve çamaşır bende.hafta içi çok bişey yaptırmıyorum çünkü yazık benden çok çok geç çıkıyor yaz aylarında o gelene kadar ben halletmiş oluyorum.ama hafta sonu olan desteği bile yetiyor birbirimize vaktimiz kalıyor...:66:

Konu sahibine hak vermeyen arkadaşlar eleştiriye maruz kalmış ama kimse kusura bakmasın bende hak vermiyorum...

Bir erkeği eğitmek dünyanın en zor işi..annesinden yada ailesinden ne görüyorsa bunu uyguluyor kendi evliliğinde..okadar çalışan bayan tanıyorum hem ev işi hem annelik.hem kendi iş hayatı tek başına kalkıyolar bu işin altından..yani öyle yardım eden eş olayı malesef yüzde yirmilerde..yapılan yorumlarada bakıyorum çoğunuzun eşi yardım etmiyor ama sanki türkiyedeki ekeklerin çoğu eşlerine yardım ediyor gibi benimki niye yardım etmiyor diye zırvalıyoruz...

Bende isterim yardım etmesini mesela , ama eğitiliyormu bu erkekler eğitilmiyor işte...

Kavga etmek yerine bence teşvik edilmeli.....sen yaparsın sen düzenlisin sen bana kıyamazsın gibi....

Kavga edip tartışınca dahada bir kaçıyorlar...

valla ben çok sinirleriniyorum böyle adamlara ya, kadın dediğin zaten fiziksel gücü sınırlı bi varlık, hem erkeğiniz güçlüyüz kaslıyız derler hem bi işin ucundan tutmazlar, ha tuttular mı hemen vay be ne iyi kocayım tripleri oflamalar ve tripler eşliğinde tabii
anası yok valla evde, karı-koca çalışılıyosa ev işleri ortak yapılcak, yapmıcaksa, gündelikçi tutabilecek kadar maddi güce sahip olmanın yollarına bakcak

kadınlar işe koşsun para kazansın, mükemmel anne olsun, yok efendim bakımlı sexi olsun, harika yemek yapsın, erkekler napsın otursun totosunu büyütsün, ne ala memleket

sonra kadınlarda uykusuzluktan tutta kansere kadar bin çeşit hastalık için, doktorlar çıkar açıklama yaparlar "en çok kadınlarda görülür", en çok kadınlarda görülür tabii gayet normal

Son düzenleme:
valla ben çok sinirleriniyorum böyle adamlara ya, kadın dediğin zaten fiziksel gücü sınırlı bi varlık, hem erkeğiniz güçlüyüz kaslıyız derler hem bi işin ucundan tutmazlar, ha tuttular mı hemen vay be ne iyi kocayım tripleri oflamalar ve tripler eşliğinde tabii
anası yok valla evde, karı-koca çalışılıyosa ev işleri ortak yapılcak, yapmıcaksa, gündelikçi tutabilecek kadar maddi güce sahip olmanın yollarına bakcak

kadınlar işe koşsun para kazansın, mükemmel anne olsun, yok efendim bakımlı sexi olsun, harika yemek yapsın, erkekler napsın otursun totosunu büyütsün, ne ala memleket

sonra kadınlarda uykusuzluktan tutta kansere kadar bin çeşit hastalık için, doktorlar çıkar açıklama yaparlar "en çok kadınlarda görülür", en çok kadınlarda görülür tabii gayet normal

aynen yazdığınız gibi, gerçekten 27 yaşında genç bir bayan olmama rağmen kendimi çok yorgun hissediyorum
eve gidince resmen saniyelerle yarışıyorum
neymiş herşey dört dörtlük olsun

2 yıllık evliyim. eşim ilk evlendiğimiz hafta sonu 1 kere kahvaltı hazırladı, bi kaç kere de çay demlemiştir. onun dışında hiç yardımı dokunmaz. evlenmeden önce işimden ayrılmıştım düğün izni konusu problem oldu evlendikten sonra tekrar başlarım diyodum. ama baktım adam rahata alışmış. konuştuk ve anlaştık ben evdeyim ve çalışmıcam. Sağ olsun maddi konuda hiç problemimiz yok.
Öte yandan birde ablamın eşi var 1 yıllık evliler. ablam hamile ve çalışıyo. yemek dışında herşeyi eşi yapar. hatta geçen onlardayız oturuyoz baktım enişte kayboldu ortadan, nerde dedim, tuvaleti, banyoyu temizliyo dedi. toz almaktan bahsediyoduk, enişte diyo ben önce ıslak mendille alıyom sonra siliyom :)

Son düzenleme:
arkadaşlar iyilikle söyledim, tamam bundan sonra yardım edeceğim dedi, olmadı
hadi birlikte yapalım, ben mutfağı toparlayana kadar sende evi toparla dedim. tamam dedi benim mutfaktaki işim bitmiş, beyfendi hala yattığı yerden kalkmamış
ee ne oluyor o zaman evi toparlayan da ben oluyorum
kötülükle söylüyorum, ev işi için bana dırdır yapıyorsun, huzurumuzu bozuyorsun diyor daha da kötü oluyoruz
vallahi ne yapacağımı hiç bilmiyorum
ayrıca birçok çalışan ev hanımı gibi bende, hem mutfakta hem de ev işlerinde çok çok hızlı ve becerikliyim
böyle bi durumda eşimden dünyayı uçurması gibi zor bişey beklemiyorum
ne yemek yap, ne de camları sil diyorum
yalnız çalışan bir eşe sahip olan bir erkek olarak da tabiki yapması gereken işler var
en azından gazetelerini toplasa, çamaşırları yıkayıp assa, yada ben koştur koştur iş yaparken birazcık vicdan azabı duyup ona göre davransa öpüp başıma koyacağım

kadınsın herşeyi yapacaksın diyen hemcinslerimi de gerçekten anlamıyorum
sanıyorum onlar herşeye hiç şikayet etmeden yetişen nadir insanlar
hem çalışıp, hem çocuk bakan, hem yemek yapan, hem ev işlerini eşinden dahi yardım almadan kusursuzca yapan ve sonrasında halinden hiç şikayet etmeden hanımları tebrik ediyorum

Size yazık değil mi ?! Ben olsam asla onun arkasını toplamam,ayıp artık,erkek diye elini bir şeye sürmeyecek mi?Anneleri nasıl yetiştiriyor anlamıyorum.Oğlum olsa asla ve asla öyle yetiştirmeyeceğim.Kadını köle gören,kadın yapacak tabi erkek mi yapacak işleri ,diyen zihniyete sahip kadın ya da erkekten nefret ediyorum.Kadınlar artık kendilerini bu konuda ezdirmemeli.Madem erkeğin görevi eve para getirmekse!!! getirsin o zaman karısını pamuklara sarsın sarmalasın,elini sıcak sudan soğuk suya sokturmasın...O zaman hayat müşterek olur ama kanımca erkekler için. :D Öyle kocaya öyle muamele...Ellemeyin hiçbir şeyi...

ahh ah çok muzdarip oldugum bir konu:43: haftanın 6 günü çalışıyorum ve hiç bir işe yardım etmez eşim. sadece bir örnek vereyim. pazar günü iftara misafirim vardı. sabahtan kalktım uğrastım ettim. beyimiz zaten öğlen kalktı. öğleden sonra bir ara mutfaga ugradıklarında bana yardım eder misin dedim. ayy bende bi acayiplik var biraz dinleneyim dedi gitti:84: sinirimden oturup ağlayacaktım. ve akşama kadar ben didindim durdum, bir çatal bile taşımadı:84:

ahh ah çok muzdarip oldugum bir konu:43: haftanın 6 günü çalışıyorum ve hiç bir işe yardım etmez eşim. sadece bir örnek vereyim. pazar günü iftara misafirim vardı. sabahtan kalktım uğrastım ettim. beyimiz zaten öğlen kalktı. öğleden sonra bir ara mutfaga ugradıklarında bana yardım eder misin dedim. ayy bende bi acayiplik var biraz dinleneyim dedi gitti:84: sinirimden oturup ağlayacaktım. ve akşama kadar ben didindim durdum, bir çatal bile taşımadı:84:
benim de cmt. günü misafirim vardı, neyse hazırladım,kurdum sofrayı kaldırırken sanki evin misafiri gibi sofradan kalkıp, koltuğa oturdu. takiii misafirleri yolcu edene kadar :47:

aynen yazdığınız gibi, gerçekten 27 yaşında genç bir bayan olmama rağmen kendimi çok yorgun hissediyorum
eve gidince resmen saniyelerle yarışıyorum
neymiş herşey dört dörtlük olsun

Mükemmeliyetçi bir yapın var. Ne kadar yorulsanda evinin işinden ödün vermiyorsun. Eşin de bu düzene alışmış, söylenir sonra geçer diye düşünüyordur. Sonuç olarak da bu konuda yakınsan da evinin işi tıkır tıkır işliyor. Zorlandığını belli etmelisin artık. Mesela gömleğinin pantolunun ütüsünü yetiştiremiyorum deyip sıyrıl kendi yapar o zaman, işe öyle gidemeyeceğine göre... Yemek işini de savsakla biraz. Önüne masayı tam teşekkül donatma eksik olan bir şeyler olsun. Yetişemiyorum dersin yine. Belki o zaman bir işin ucundan tutar. Onun rahatını bozacak işlerde yavaşlatma eylemi uygularsan ancak kalkıp yardım eder gibi geliyor bana. Konuşmakla olmuyor yoruluyorum yetmez yetişemediğini göstermen gerekiyor...

Son düzenleme:
annelerde de problem var. benim eşim sağolsun bana yardım eder. etmesini de isterim açıkçası ve söylerim bazen. mesela cam silme konusunda silmek için bişey alacağını ve yardıme deceğinş söyledi. annesi bana diyor ki öyle olmaz sen şöyle şöyle yaparsın kolay olur bilmem ne. sanane yaa.. aslında işi becersin yada beceremesin bana destek olduğunu hissetmek bana zevk veriyor. boş boş oturduğu zamanlar kendimi hizmetçi gibi hissediyorum ve ben bu hisle yaşayamam. ona nasıl ailesi el bebek gül bebek baktıysa benimkiler de öyle büyüttü beni.

bir de annesi börek yapmış getiriyor. x sever yer, fırında ısıt diyor. insan öyle mi der ya.. deseki size börek yaptım fırında ısıtırsınız güzel oluyor dese allah razı olsun diyeceğim. ama diğer tarzda konuşunca sanki ben oğlunun dadısıyım.

Mükemmeliyetçi bir yapın var. Ne kadar yorulsanda evinin işinden ödün vermiyorsun. Eşin de bu düzene alışmış, söylenir sonra geçer diye düşünüyordur. Sonuç olarak da bu konuda yakınsan da evinin işi tıkır tıkır işliyor. Zorlandığını belli etmelisin artık. Mesela gömleğinin pantolunun ütüsünü yetiştiremiyorum deyip sıyrıl kendi yapar o zaman, işe öyle gidemeyeceğine göre... Yemek işini de savsakla biraz. Önüne masayı tam teşekkül donatma eksik olan bir şeyler olsun. Yetişemiyorum dersin yine. Belki o zaman bir işin ucundan tutar. Onun rahatını bozacak işlerde yavaşlatma eylemi uygularsan ancak kalkıp yardım eder gibi geliyor bana. Konuşmakla olmuyor yoruluyorum yetmez yetişemediğini göstermen gerekiyor...

benim ki bana yardım ediyor etmez dersem yalan olur ama akşamları çay koyarım bardağı boşalsa da kalkıp almaz illa ben dolduracağım. tatlı illa ben getireceğm. ben de dün akşam bulaşıkları yerleştirdikten sonra baktım o tv izliyor ben de uzandım diğer koltuğa.zaten uyuklamışım ne çay yaptım ne tatlı getirdim. inanın canı istediği halde o da yemedi. ama benden de isteyemedi.

2 yıllık evliyim. eşim ilk evlendiğimiz hafta sonu 1 kere kahvaltı hazırladı, bi kaç kere de çay demlemiştir. onun dışında hiç yardımı dokunmaz. evlenmeden önce işimden ayrılmıştım düğün izni konusu problem oldu evlendikten sonra tekrar başlarım diyodum. ama baktım adam rahata alışmış. konuştuk ve anlaştık ben evdeyim ve çalışmıcam. Sağ olsun maddi konuda hiç problemimiz yok.
Öte yandan birde ablamın eşi var 1 yıllık evliler. ablam hamile ve çalışıyo. yemek dışında herşeyi eşi yapar. hatta geçen onlardayız oturuyoz baktım enişte kayboldu ortadan, nerde dedim, tuvaleti, banyoyu temizliyo dedi. toz almaktan bahsediyoduk, enişte diyo ben önce ıslak mendille alıyom sonra siliyom :)

bnmde halamın eşini sizin enişte gibi... halamın yaptıgı ütüyü beğenmiyomuş şimdi:)) halı bile silmişliği vardır adamcağızn:52:

sorun kadınlarda. ogullarını aga gibi yetistiren bizleriz. kızları da sanki ev isine yardım etmesi gereken gibi yetistiren gene bizleriz. oglan gelir yemekler onune ısıtılır konur. kız gelir hadi yavrum ısıt yemegini ye denir.

neyse

yapacagın sey cok basit. alıp karsına konusacaksın.

benden bu kadar. eve geldigimde gercekten yoruluyorum. sen de yoruluyorsun belli ki bir ise elini surmuyorsun. bundan sonra her hafta eve temizlik ve utu camasır icin birini alacagım. borcsa borc. ikimizin borcu. ama sadece ben fedakarlık yapıyorum. ben caba sarfederken sen yan gelip yatıyorsun.

bu kadardı bitti. konustum anlamadın.
................

bu arada arkadasım sen kendine ne kadar deger verirsen karsıdaki de ancak bu kadar deger verir. sen kendini kole olarak konumlandırmıssın. karsıdaki de oyle goruyor.

annelerde de problem var. benim eşim sağolsun bana yardım eder. etmesini de isterim açıkçası ve söylerim bazen. mesela cam silme konusunda silmek için bişey alacağını ve yardıme deceğinş söyledi. annesi bana diyor ki öyle olmaz sen şöyle şöyle yaparsın kolay olur bilmem ne. sanane yaa.. aslında işi becersin yada beceremesin bana destek olduğunu hissetmek bana zevk veriyor. boş boş oturduğu zamanlar kendimi hizmetçi gibi hissediyorum ve ben bu hisle yaşayamam. ona nasıl ailesi el bebek gül bebek baktıysa benimkiler de öyle büyüttü beni.

bir de annesi börek yapmış getiriyor. x sever yer, fırında ısıt diyor. insan öyle mi der ya.. deseki size börek yaptım fırında ısıtırsınız güzel oluyor dese allah razı olsun diyeceğim. ama diğer tarzda konuşunca sanki ben oğlunun dadısıyım.

eee canım bazı kaynanalara göre öyle, oğullarını ne zorluklarla büyütmüşlerdir, ne acılar çekmişlerdir vıdı vıdı

sanki kızlar ağaç kovundan yetişkin olarak doğuverdi, oğullarıyla evleniverdi

benim kaynanam halen yılda bir gittimizde bile eşime evin tüm işini yaptırır, boya badana, musluk vs..evde işsiz bekar kaynım olmasına rağmen

ama eşim bizim evde bi iş yapacak olsa, mükemmel bulunmaz bi koca bulmuş olurum ben, sanırsınki ben smeagol ım, eşim gondor kralı
:27::27:

Son düzenleme:
Back