Çalışan bayan ve ev işlerine yardım etmeyen eş :(

sirines

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
417
233
arkadaşlar ben çalışan bir bayanım
her çalışan bayanın olduğu gibi inanılmaz yoruluyorum
yani işten eve gelip, şöyle ayaklarımı uzatamıyorum yada keyfim ne istiyorsa onu yapamıyorum
çünkü hergün mutlaka bir iş yapmam gerekiyor, özellikle şimdi ramazan ve bu beni daha fazla yoruyor
yok ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, etrafı düzeltmek vs. hakikaten çok yoruluyorum
buna karşılık işten eve gelince; uzanan, gazetesini okuyan, canı ne istiyorsa onu yapan bir eşe sahibim
ne yemekten anlar, ne temizlikten ne de düzenden
ben evde harıl harıl ev işi yaparken, eşimin yan gelip yatması ondan ciddi anlamda soğumama neden oluyor
ister istemez, gergin oluyorum ve sonuçta ona patlıyorum, neden yardım etmiyorsun diye
tepki olarak ya hiç birşey yapmıyor, ya sonra yaparım deyip yapmıyor, yada bir hışımla sinirli sinirli, gürültü çıkarta çıkarta iş yapıyor
özellikle son yaşadığım olay beni çıldırtmaya yetti
dün akşam işten eve geldim, eşim benden önce gelmiş ve yatağa uzanmış, uyumuş
ben önce çamaşırları makineye attım, elde yıkanacak çamaşarımı yıkadım, süpürgeyi açtım, epilasyon yaptım
eşimi çağırdım, hadi uyan en azından sofrayı hazırlamama yardım et dedim, 4. çağırmama bi zahmet kalktı
zaten o sırada ben sofrayı hazırlamıştım, bi sinirli hareketler görmeniz lazım
geldi, yemeği yedik ve çamaşırları astım, sinirimden gidip yattım
sahura kalktığımda mutfağı olduğu gibi bırakmış, tezgah üstündeki salata çöpleri, kirli bulaşıklar, iğrenç pis bi görüntü
muhtemelen benim temizleyeceğimi düşünmüş ve kendisi yatana kadar tv ve internet karşısında keyfine bakmış :KK43:
bu durumda nasıl davranmam gerekiyor? fikirlerinize ihtiyacım var

canım eşimde aynı hiç bi işten anlamaz bişey yapacak olsa yarım yamalak yapar tepsiyi filan tezgahın üstüne bırakır benim yapacağımı düşünüyo sanırım meyve suyu içer pardaklar tezgahta başına karıncalar üşüşmüş ve kaç defa söyledim yeni kayboldu karıncalar temiz tutuyorum çünkü ben tezgahı ama o tatlı ne varsa koyar elinde bi plesteyşın onu oynar ben işten gelirim daha üstümü çıkarmadan yemeği yapar önüne koyarım ,o içerde ben hazırlayana kadar uzanır bana yardım et dediğim de offfff yine başladın çok yorgunum filan der ama ben ondan 30 dk daha fazla çalışmama rağmen hemen mutfağa sarılıyorum diyorumki mantı yapıcam ben gelene kadar suyu koy kaynasın diyorum sağolsun onu yapıyo gidincede yapıyorum sonunda da diyoki bide hiç bişey yapmadı dersin mantıyı ben yaptım diyo :KK52: bide yalan söylüyo yüzüme baka baka

arkadaşlar ben çalışan bir bayanım
her çalışan bayanın olduğu gibi inanılmaz yoruluyorum
yani işten eve gelip, şöyle ayaklarımı uzatamıyorum yada keyfim ne istiyorsa onu yapamıyorum
çünkü hergün mutlaka bir iş yapmam gerekiyor, özellikle şimdi ramazan ve bu beni daha fazla yoruyor
yok ütü, çamaşır, bulaşık, yemek, temizlik, etrafı düzeltmek vs. hakikaten çok yoruluyorum
buna karşılık işten eve gelince; uzanan, gazetesini okuyan, canı ne istiyorsa onu yapan bir eşe sahibim
ne yemekten anlar, ne temizlikten ne de düzenden
ben evde harıl harıl ev işi yaparken, eşimin yan gelip yatması ondan ciddi anlamda soğumama neden oluyor
ister istemez, gergin oluyorum ve sonuçta ona patlıyorum, neden yardım etmiyorsun diye
tepki olarak ya hiç birşey yapmıyor, ya sonra yaparım deyip yapmıyor, yada bir hışımla sinirli sinirli, gürültü çıkarta çıkarta iş yapıyor
özellikle son yaşadığım olay beni çıldırtmaya yetti
dün akşam işten eve geldim, eşim benden önce gelmiş ve yatağa uzanmış, uyumuş
ben önce çamaşırları makineye attım, elde yıkanacak çamaşarımı yıkadım, süpürgeyi açtım, epilasyon yaptım
eşimi çağırdım, hadi uyan en azından sofrayı hazırlamama yardım et dedim, 4. çağırmama bi zahmet kalktı
zaten o sırada ben sofrayı hazırlamıştım, bi sinirli hareketler görmeniz lazım
geldi, yemeği yedik ve çamaşırları astım, sinirimden gidip yattım
sahura kalktığımda mutfağı olduğu gibi bırakmış, tezgah üstündeki salata çöpleri, kirli bulaşıklar, iğrenç pis bi görüntü
muhtemelen benim temizleyeceğimi düşünmüş ve kendisi yatana kadar tv ve internet karşısında keyfine bakmış :KK43:
bu durumda nasıl davranmam gerekiyor? fikirlerinize ihtiyacım var

davranmak değil de karşınıza alıp sakin sakin derdinizi anlatmanızda fayda var. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Çalışan bir bayan olarak onun yükünü sırtlıyorsunuz, o da sizinkini sırtlamak durumunda. Elbette çamaşır yıka, bulaşık yıka denmez ama hiç olmazsa sofraya bir iki tabak götürebilir, ne bileyim çöpü atabilir. İlla istemiyorsa size bir yardımcı tutsun :63:

2,5 yıllık evliyim ve eşim evlenmeden önce 9 yıl ailesinden ayrı yaşamış bir adam
dolayısıyla ütüden de çok iyi anlar, çamaşırdan, düzenden de
ama evlendik evleneli maşallah evde ağa hayatı yaşıyor
düzgünce konuştum, sakin sakin anlattım, hatta geçtiğimiz cuma günü konuştum
haklısın diyor, sonuç sıfır
kredi borcumuz olduğu için temizlikçi tutamıyoruz, aslında başka şeylerden kısıp bunun için bütçe ayırabiliriz ama beyfendi yanaşmıyor, nasıl olsa camlar,pencereler pırıl pırıl
sanıyorum en etkili ilaç işten çıkmam yönünden tehdit etmem ama onun da ömrü ne kadar sürecek bilemiyorum
kendimi kullanılmış gibi hissediyorum

• Beğen
Reactions: Cac
bende de aynı sorun var hatta ben geçen sene ilçeye giderdim ( 2 saat git 2 saat gel ) ona rağmen yardım etmezdi yoruldum deyip uzanırdı kanepeye.. arkadaşın dediği gibi oturdum konuştum şimdi biraz daha iyi, arada yardım ediyo.. ama şunu unutmamak lazım erkekten çok da bir şey beklemeyeceksin yapacağı en fazla sofraya yardım çay v.s buna da şükür napalım...

bende çalışan biriyim ve üstelik 11 aylık bebeğim var düşünün artık kaç parçaya bölünüyorum
benim eşimde aynı şekilde pek yardım ettiği söylenemez
2 dk. çocuğu tutsa seni istiyo der geri verir

napalım erkek milleti yapmıyolar işte
hergün sorun olmasındansa sesimi çıkartmıyorum

ama yeri geliyo güzelce konuşup birlikte yapalım diyorum iyi tarafına denk gelirse yapıyo

bence o yapmayınca sende yapma o uyuyosa sende uyu elbette ev pislenecek ama biraz göze al sonrasında bi kereligine bi emizlikçi tutar yaptırırsın .. bakalım düzelme olacakmı eğer olmazsa işten çıkma tehdidini kullan..baktın buda olmuyo arada bir hizmetçi tut parasını eşine ödet belki harçlıksız kalırsa aklı başına gelir ..

arkadaşlar bizim henüz çocuğumuz yok ve ben bu şartlarda çocukk sahibi olmayı da düşünmüyorum
ona rağmen herşeyi tek başıma yaptığım için yoruluyorum
erkektir çok bişey bekleme düşüncesine de kesinlikle katılmıyorum
ne demek, sonuçta bir bayan olarak hem çalışıp, hemde evde her işi yapmak kendimi kullanılmış olarak hissettmeme neden oluyor
tamam dedim bende yapmayacağım eee o zamanda evi b.k götürüyor
adamın yine umrunda değil

Ben eşimle zamanında baya sert konuştum. Sert derken genel fikrimi söylüyor gibi aslında alttan alttan tehdit ettim adamı =) Şimdi inceden korkuyor. sırf evlendik diye tapumun onda olmadığını biliyor. Bence evlilik kadınların hayatını çekilecek çile haline getirmemeli. Erkeklerin çoğunun tatlı dilden de anladığını sanmıyorum. Bir yardım eder iki yardım eder. Sonra baktın sen iyi niyetli, ılımlı insansın ya eskiye döner. Bence sert ve kendinden emin konuşmalısın. Sert derken kavga etmek demiyorum. Fakat ifaden kararlı ve sert olmalı.

arkadaşlar bizim henüz çocuğumuz yok ve ben bu şartlarda çocukk sahibi olmayı da düşünmüyorum
ona rağmen herşeyi tek başıma yaptığım için yoruluyorum
erkektir çok bişey bekleme düşüncesine de kesinlikle katılmıyorum
ne demek, sonuçta bir bayan olarak hem çalışıp, hemde evde her işi yapmak kendimi kullanılmış olarak hissettmeme neden oluyor
tamam dedim bende yapmayacağım eee o zamanda evi b.k götürüyor
adamın yine umrunda değil

Kullanılmış hissetmeniz çok doğal . Evliliğimizin ilk günlerinde ben bu tehlikeyi sezdim. İşten gelip sofralar kuruyordum beyimiz uzanıp dizi seyrediyordu. Bu durumdan ancak kocanızı eğiterek kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum :) en azından ben öyle yapıyorum :) tatlı dille ufak ufak başladım ben. "hayatım elim dolu şu çöpü atar mısın ? hayatım giderken bunu da götürür müsün ? hayatım ekmeği dilimler misin" vs.. her dediğimi yaptığında da öpüp teşekkür edip mutlu olduğumu belirttim. olumlu sonuç aldığımı söylemeliyim. Eşim hayatında yumurta kırmamış bir insandı -annesi mangalı bile kendi yakar eşinin ve çocuğunun işlerine koşar hiç el sürdürmez - şimdi sofralar kuruluyor, toparlanıyor. Tahtaya vurmalıyım sanırım.
inanın gerginlikle yaptığınızda ters tepecektir, çünkü egosuna dokunuyor. :KK66:

ne yani çalışıyorsun diye bayanlığıda mı unutacaksın
tabiki de sen yapacaksın bu işleri yatarken bir zahmöet eşine deseydin yardım ette ,işleri halledelim diye bu tutumla gidersen çok canın yanar seninde gelirsin buraalara konu açmaya el oğlu acımaz adama çeker çeker bırakıverir

:KK53::KK53:evlilik anlayışınız bu mudur?
siz erkek felan mısınız?
evlilik tek taraflı bir kurum mu?kadın hem çalışacak hem ev işi yapacak...
ama adam sadece çalışacak..ne anladım ben bundan..kadın çalışmasa anlayabilirim evet yapmasını ev işini...ama iki tarafta çalışıyorsa ev işinde de iş bölümü olmalı o kadar..

Nuus ile uslanmayanı etmeli tekdiiir derler...:))
Benim eşim de hiç yardım etmezdi canım canım...
En büyük problem çorapların ortalıklarda olmasıydı...Kirlilerinin de, ki evimizde renkli beyaz kirli ayrı sepete atılır...
Dedim ki canım kocacım çoraplarını çıkar sepete at dedim...dinlemedi...2-3-5 aa yine dinlemedi...
Aldım karşıma...bak canım dedim...Bundan sonra ortalıkta gördüğüm her çorabını çöpe atacam bilesin...Ciddiye almadı kanımca....
Taaa ki bir sabah çekmecesinde bir çift bile çorap olmayana dek:KK51:
Sonra anladı anyayı konyayı...Önce kendine bolca çorap aldı sonra çoraplarını kirliye atmayı öğrendi...
Klozeti temiz kullanmıyordu, uyardım dinlemedi...dinlersin ya da o pis klozeti tek başına kullanırsın deyip diğerini kullanmaya başladım...
Şimdi klozet terrrtemiz...
Her yiğidin yoğurt yeyişi ayrı işte...

:KK53::KK53:evlilik anlayışınız bu mudur?
siz erkek felan mısınız?
evlilik tek taraflı bir kurum mu?kadın hem çalışacak hem ev işi yapacak...
ama adam sadece çalışacak..ne anladım ben bundan..kadın çalışmasa anlayabilirim evet yapmasını ev işini...ama iki tarafta çalışıyorsa ev işinde de iş bölümü olmalı o kadar..

cnm bu arkadsasa neden cevap yazdını anlayamadım kendisinin yazılarını okursan nasıl biri oldunu anlarsın anca bu sekilde yazıyor yani senin anlayacağın bir bayan değil. cevap verme.

sana gelincede cnm düzgün sinirlenmeden konus inan değişecektir.

tabiki de sen yapacaksın bu işleri yatarken bir zahmöet eşine deseydin yardım ette ,işleri halledelim diye bu tutumla gidersen çok canın yanar seninde gelirsin buraalara konu açmaya el oğlu acımaz adama çeker çeker bırakıverir

size bir yorum yazardımda kesin banlanırım yazmıyorummm

eskiden kadınlar evde oturur çocukarına bakar evin işini yaparlarmış.bunlar kadına vazife olarak öğretilmiş.tabii erkeğin vazifeside evin geçimini sağlamakmış..tabii bu noktada problem yok..erkek dışarıda akşama kadar evinin nafakasını temin için çalışıyor ve yoruluyor..eve gelince dinlensin..:KK31::KK31:
ama şimdi erkekler evin geçimini tek başlarına sağlayamıyorlar..ve bizde onlara destek olmak için evimizi varsa çocuklarımızı bırakıyor akşama kadar eşlerimiz gibi çalışıyoruz..:95::95:akşam eve gelindiğinde de biz nasıl ki çalışarak eşlerimizin ev dışındaki sorumluluğunu paylaşıyorsak onlarda yapılması gereken ev işlerinde bize destek olmalılar..ne demek biz işten gelelim yemek yapalım çocuklarla ilgilenelim evi temizleyelim.:KK4::KK4:.eşlerimiz bacaklarını uzatıp dinlensinler malum onlar erkek..ev işleri kadının :KK45::KK45:
eee peki biz neden çalışıyoruz??bize büyüklerimizin öğrettiği evi erkek geçindirirdi..sorumluluklar paylaşılacaksa her alanda paylaşılmalı..:KK12:
biz eşimle sabah kalktığımızda kızımı annme bırakmaya gidiyoruz..sonra ben işe gidiyorum..eşim eve gidip uyuyor..öğleye doğru uyandırıyorum..kalkıyor yatağı topluyor..yerleşecek çamaşır varsa yerleştiriyor..makinada çamaşır varsa asıyor..giyinip öyle çıkıyor.bazende evi süpürüyor..aslında istese evin tüm işini yapabiliyor da o kdar da sıkmıyorum çünkü akşam ben eve gelince o çocuklara bakıyor ben yemek ve temizliğin geri kalanını yapıyorum.:21:.
ne yani yapmasın mı diyorsunuz..kadın evin işini yapmak zorunda değildir..bu diinmizce de böyledir..eş eğer evin işlerini yapıyorsa teşekkür edin denilmektedir..bayan olduğumuz zaten unutturuluyor bize..akşama kadar kimlerle muhatap oluyoruz..erkeklerden farkımız mı kalıyor..eşin evde bulaşık yıkaması ayıp oluyor ama kadının eşi çalışırken evini çocuklarını bırakıp başkalarının bulaşığını yıkaması ayıp olmuyor..innnsafff...:KK47:
dipnot:son kurduğum cümle erkeğin ev işi yapmasına karşı çıkan zihniyetteki insanlara ithafendir..:KK68:

Bende çalışıyorum birde bebeğim var... Neyse yoruluyorum haliyle... Eşimi çok rahata alıştırmış olmamdan kaynaklanıyor iş yapmaması 8,5 aylık hamileyken bile çalışıyordum eve gelip bütün işlerimi kendim yapıyordum.. Ama artık bende yetişemiyorum vee yazık çocuğumu akşamları 2 saat görebiliyorum uyuyor çünkü, ondanda yemek bulaşık etrafı topla çok üzülüyorum... Temizlikçi de alamıyorum yetiremiyoruz yani.
Ve geçen cuma bizde tartıştık eşimle ağzıma ne geliyorsa söyledim... Ben çalışıp senin yükünü hafifletirken sen neden biraz bana ev işlerinde yardım edip yükümü hafifletmiyorsun!!! bunu geçtim ben oraya buraya koşturuken üzülmüyorsun bile yorulduğum için, manevi destek bile vermiyorsun! ve ilk defa 4 yıllık evliliğimde madem hep yanlızım annemin evinde kalıcam 1 ay, akşama kadar düşün, toparlan BIKTIM artık dedim :)) vee sonuç akşam eve geldiğimde yemeğim hazır... Sen git dinlen diyen bir adam... ve o günden beri az da olsa hep bana yardım eden bir adam... Çok sürmez ama idare edicez artık... :KK53:

Yaa ben bu erkeklerden nefret ediyorum....aynısı hatta daha da beteri bendede var.kurtulmak istiyorum kurtulamıyorummmm.
Dünya kendi etrafında dönüyor zannederler. Sen ise onun ihtiyaçlarını karşılayan hizmetçisin...

ALLAH kolaylık versin..en azından ütü ve detay temizlik için kadın çağır bence ....eşin pek bişi yapacağa benzemiyor...şehir dışına fln çıkmıyormusun hiç ozman ne yapıyor????

X