Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Arkadaşlar ben de haftaya perşembe başlıyorum. Çok stresliyim oğlumu bırakacağım için bana dua edin olur mu en kısa sürede adapte olayım:84:
Sakın strese girme. 1. kural bu. Sen stresli olursan bebeğin bunu mutlaka hisseder. Bunun normal ve doğal olduğunu sen hissetmezsen bebeğine de hissettiremezsin.
2. kural da asla bebeğini ağlamasın diye kaçarak bırakma. Hergün vedalaşarak evden ayrıl, zile basarak eve gir. Bebeğin seni kapıdan uğurlasın, kağıda karşılasın.
3.sü de bazı rutinler oluşturun. Her akşam gelince belli bir oyunu oynayın, hergün yapın bunu. Ve o oyunda kullandığınız nesneyi, aracı siz yokken de görebileceği dokunabileceği bir yerde bırakın. Bu onun devamlılık hissini oluşturmaya yardımcı olacak ve anneyi göremediği zaman da annenin yok olmadığını hissettirecek. Aynı şekilde ce-e oyunu da nesne devamlılığını geliştiren bir oyun.
Bir de akşam eve gidince en azından ilk yarım saat hiçbir iş yapmadan sadece bebeğinize zaman ayırın ve o zaman diliminde sizi kimseyle ve hiçbir ev işiyle paylaşmasın.
Benim oğlum da 6 aylık, 3 hafta önce başladım işe. Herşey yolunda çok şükür. Arkamdan ağlamıyor, gün içinde neşeli. Akşam eve gidince bir süre bana yapışık yaşamak istiyor ama o da benim işime geliyor. Ben de özlemiş oluyorum bebeğimi. Benim annem bakıyor bebeğime o bakımdan da içim rahat ama bakıcı da olsa anneanne babaanne de olsa en önemlisi bu durumu doğal karşılamak ve bebğinize de bunu kavratmak.
Sabiha Paktuna Keskin'in Anne İşte kitabını kesinlikle önerimim. Daha önce de bildiğim şeylerdi yukarıda yazdıklarım ama o kitabı okyuunca nedenlerini de öğrenerek iyice pekiştirmiş oldum.
Sevgiler bütün çalışan annelere.
cnm ne kadar güzel yazmışsın zaman ayırıp. Evet ben de o kitabı okudum.Ama insan duygularına yeniliyor sanırım. Arkadaşımda 2 hafta oldu işe başlayalı şimdi tamamen düzeldim diyor. HAyırlısı ile bir başlasa gerisi gelir diye düşünüyorum ama oğlumdan ayrılma düşüncesi gelip yüreğime oturdumu içim sıkışıyor![]()
E o kadarlık olacak. Anneliğin şanındandır. Ben hala oğlumun eldivenlerini cebimde taşıyorum, çok özlüyorum ama ona yansıtmamaya ve sağlıklı ilişki kurmaya çalışıyorum oğlumla. Bir süre sonra birazcık daha aklı erince sabah ben çıkarken ağlamay başlayacağını hissediyorum ama o da b ir dönem olacak ve biz onu da atlatacağız.
Sen de endişelenme hiç, çok çabuk adapte olacaksınız eminim.
yerçekimlikaranfil arkadaşım, gerçekten çok güzel açıklamışsın teşekkür ediyorum...
yazdıklarını kendim de uygulamıştım gerçekten de vedalaşarak ayrılınca o da rahat ben de rahat oluyorum. benim kızım çeşitli sebeplerden (eşimin tayin durumları) 3 sene içinde 5 ev 4 bakıcı değiştirdiği için ilk zamanlar ağlama sorunları yaşamıştım ama onlar da en fazla 1 hafta sürmüştü. şu anda tek sorunum öğlen eve yemeğe gittiğimizde kızım daha kapıdayken "anne okulda işin bitti mi?" diye soruyor ardından bacaklarıma yapışıyor ve en az 5 dakika benimle yapışık vaziyette kalıyor :) bu yüzden öğlenleri eve gelmeyi sevmiyorum ama eşim dışarıda yedikleri midesine dokunduğu için mecbur öğlenleri geliyorum ama şimdi daha rahatız hatta bana "anne çalış ta bana bonibon al" diyor cadı :))
çalışan anne olmak gerçekten zor ama çocuklarımızla doğru iletişimi kurabilirsek karşılaşılabilecek sorunları en aza indirebileceğimizi düşünüyorum....
çok sağol cnm. ilk günü atlattım gerisi gelir herhalde![]()
Hadi hayırlısı, gelir gerisi merak etme. Benim 4. haftam bitecek, şaka gibi.