Çalışan Anneler 😟

Ben ciddi ihmale uğramayan hiçbir çocuğun annesinden daha çok başkasıyla bağ kuracağını sanmıyorum.
Çocuklar rahat oldukları yere yönelirler veya bize bazı sebeplerle tepki koyarlar.
Ben bunların kalıcı olduğunu hiç düşünmedim.

Oğlum bir dönem beni hep ağlayarak karşıladı, çünkü hep başkasını bekliyordu ve beni görünce hayal kırıklığına uğruyordu.
Beni görüp boynuma atlamaz, sevindiği anlaşılmaz.
Ama beni yeterince sevmediğine ihtimal vermem.
Yanlış düşünüyorum dimi yerimi hiç bişey almaz.

Toplam da 63 saat çalışıyorum bende ama bebe olunca burada çalışamam.
Böyle yetmiyor zaman diğer türlü huniyi kafaya geçirir, gezerim herhalde.
Borcunuz mu var :KK43:
Evet baya var yoksa onunla daha fazla vakit geçirmek için kısa sürede çalışırdım

Merhaba hanımlar.

Sabah 8:00 akşam 19:00 çalışma saatim.
Kızıma kayınvalidem bakıyor pandemi nedeniyle kreş vs yollayamadım 4 yaşında.
Sorun şu ki kızım babaannesine çok bağlanmaya başladı bu güzel bişey bende severim kv yi aramız iyi çok şükür 🙏
Ama kızıma yanlış olan bişeyi izah ediyorum tepki veriyor öyle Bağırıp çağırmıyorum yanlış yaptığında Her anne gibi kızıyorum Bu kez de babaannemin kızı olurum, senin kızın olmam, onun yanında uyumak istiyor gece de 😟
Çok özlüyorum gün içinde kokusunu bile sesimi dahi yükseltemiyorum beni sevmez diye uzaklaşır diye, hatta bazen belki sevmiyor diyorum ağlıyorum bu yüzden o uyurken 😟😟
Güzel bir hayatı, geleceği olsun diye çalışıyorum iyi bir eğitim alsın diye. Aktivite yaparım, zaman ayırırım çok zoruma gidiyor sürekli babaannesi dilinde olması kadın o senln annen desede bağımlı olmuş ona. Dediğim gibi kv çok iyi ama hayat şartları, borç keyfim için çalışmıyorum ki..
Çalışan Anneler sizde durumlar nasıl ben çok mutsuzum bu yönden..
6 7 yasına gelince istediği kadar kv ile zamn geçirsin vs sevse etsede size döner en çok sizi sever sizi özler takmayın kafanıza geçici bir süreç kucuk daha suan o yuzden benim yegenimde oyleydı sımdı 8 yasında annesi hala çalışıyor ama annesi geldiği an eve herkesle işi bitiyor varsa yoksa anne 🤩

Merhaba hanımlar.

Sorun şu ki kızım babaannesine çok bağlanmaya başladı bu güzel bişey bende severim kv yi aramız iyi çok şükür 🙏
Ama kızıma yanlış olan bişeyi izah ediyorum tepki veriyor öyle Bağırıp çağırmıyorum yanlış yaptığında Her anne gibi kızıyorum Bu kez de babaannemin kızı olurum, senin kızın olmam, onun yanında uyumak istiyor gece de 😟
Çok özlüyorum gün içinde kokusunu bile sesimi dahi yükseltemiyorum beni sevmez diye uzaklaşır diye, hatta bazen belki sevmiyor diyorum ağlıyorum bu yüzden o uyurken 😟😟
Güzel bir hayatı, geleceği olsun diye çalışıyorum iyi bir eğitim alsın diye. Aktivite yaparım, zaman ayırırım çok zoruma gidiyor sürekli babaannesi dilinde olması kadın o senln annen desede bağımlı olmuş ona. Dediğim gibi kv çok iyi ama hayat şartları, borç keyfim için çalışmıyorum ki..
Aah ah, benimki de anneme böyle yapardı, hatta ben gelince neden geldin diye ağlardı.. annem olmasına rağmen ben de üzülür çok ağlardım.. sürekli oyuncak alırdım sanki beni daha çok tercih etsin diye..

Sonra kardeş yaptım:) ikisi de bana düşkün şimdi :) bakıcımız var annem de yoruldu biraz uzaklaştı.. şimdi iyiyiz..

Zamanla herşey düzeliyor merak etmeyin. Onun annesi sizsiniz ve hiçbir şey bunu değiştiremez. Şu an istediğini söylesin, siz onun ilk aşkısınız:)

Üzülmekte haklısınız. Çocuk bakımını yapan kimse ona bağlanır ama bütün çalışan anneler aynı şeyi yaşıyor emin olun. Siz gelince veya hafta sonları kayın valideye göndermeyin. Beraber zaman geçirin. Bunun dışında ne yapılabilir bilmiyorum.calisma saatlerimiz fazlaymış gerçekten. Neyse ki güvenilir biri bakıyor kızınıza

Benimkilere de ben online dersteyken babanne bakiyor hatta haftanin 5 gunu bizle beraber.Ne zaman yalniz baksam ozellikle bir tanesi bana dusuyor ama ne zaman kv bizle kalsa beni gordugu yok.Arada bu durumu kafama takiyorum ama konu sahibi dediginiz gibi olsa cidden bende uzulurdum.

Benimkilere de ben online dersteyken babanne bakiyor hatta haftanin 5 gunu bizle beraber.Ne zaman yalniz baksam ozellikle bir tanesi bana dusuyor ama ne zaman kv bizle kalsa beni gordugu yok.Arada bu durumu kafama takiyorum ama konu sahibi dediginiz gibi olsa cidden bende uzulurdum.
Çok üzülüyorum hemde çok 😟 benim doğumum riskliydi ölümü seçtim çocuğum dedim yarı baygın halde 😟

Bu konulara genelde ayni yorumu yapiyorum , cocugunuzla aranizdaki bagi irdeleyin , bag kurmada problem olabilir

Bende calisan anneyim , bu tarz sorunlar yasamadim , sizin anne kiz olarak aranizdaki bagi iyi kurmaniz lazim

Bir kadin anne olunca calismaktan vazgecmemeli zaten , calismak gocunacak bir durum degil ya da kotu anne oldugunuzu gostermiyor , icinizdeki vicdan azabini azaltip yok ederseniz bu durum kizinizla iliskinize de yansir , siz kendinizi sucluyorsunuz calistiginiz icin o yuzden kiziniz da sizin caninizi acitiyor , oncelikle dogal olanin her insanin kadin erkek fark etmez calismasi gerektigini kabullenmeniz

Çalışma saatleri çok uzun çocuk bütün gün kv ile kalıyor. Çoğu şeye de izin veriyorsa sizin izin vermediğiniz şeylerde çocuğun böyle tepki vermesi çok normal. Maddi açıdan mecbursan yapacak bir şey yok. Büyüyünce çocukta anlayacaktır sonuçta annesi sensin. Elbette seni seviyor şuan sadece istediklerine hayır dendiği için babaannesine gidip onda kalmak istiyor

19da çıkıyorsunuz. En iyi ihtimalle 19.30da eve gelseniz, kiyafet değiştir lavabo el yuz yika. 20de aksam yemegi desek, 21de çocuk uyusa 😔 birbirinize hic zaman kalmıyor.
Sabah da gorusebildiginizi sanmıyorum.
Cok üzücü bir durum malesef.
Babannesine duskun olmasa da cok üzücü.
Daha 4 yasinda anne kuzusu.
Siz kiziniz icin calisiyorsunuz ama o belki pahali oyuncaklar yerine, yaninda annesini istiyor olabilir.
Calisma mecburiyetinizi bi degerlendirin isterseniz. Cok şart degilse çalışmayın.

Oglum 3 yasında. Abimin esini ve cocuklarini cok seviyor. Ne zaman oraya gitsek, ben gelmicem burda kalicam diye ağlıyor kendini yerlere atiyor 🤣 ama calismiyorum 24 saat beraberim. Birlikte oldugumuz sureci de iyi ve dogru degerlendirdigimizi düşünüyorum bu yuzden icim rahat

Beni anneannem büyüttü. İlkokulda bir kaç sene onda kaldım, okulum onun evine daha yakındı. Yeri hep ayrıdır. Rahmetli oldu hala özlerim, düşününce burnum sızlar. Ama annem değil anneannem. Ki ben bir dönem anne derdm anneanneme annem mutlaka üzüldü. Ama o annem, kimse annem olamaz. Yeri ayrı. Böyle düşünmeyin lütfen

Merhaba hanımlar.

Büyüdüğünde anne anneanne babaanne ayrımını yapacak olgunlukta olacak ve size yine düşkün olacak bir kızım babaanneye diğeri anneanneye düşkündü şimdi beni çook sevdiklerini fazlasıyla hissettiriyorlar. Küçük kızım hala annemle uyur ama konuşma esnasında çekirdek ailesini sayarken anneannesini saymaz bunu kelimelerle de ifade eder

Beni anneannem büyüttü. İlkokulda bir kaç sene onda kaldım, okulum onun evine daha yakındı. Yeri hep ayrıdır. Rahmetli oldu hala özlerim, düşününce burnum sızlar. Ama annem değil anneannem. Ki ben bir dönem anne derdm anneanneme annem mutlaka üzüldü. Ama o annem, kimse annem olamaz. Yeri ayrı. Böyle düşünmeyin lütfen
Peki ilkokul cağındaki bir çocuğun, devamli olarak anneannesinde kalmasini dogru ve sağlıklı buluyor musunuz?
Yani cocukken bunun üzüntüsünü yaşamadınız mı?

Peki ilkokul cağındaki bir çocuğun, devamli olarak anneannesinde kalmasini dogru ve sağlıklı buluyor musunuz?
Yani cocukken bunun üzüntüsünü yaşamadınız mı?
Ben kendim tercih ediyordum zaten. Ya babam beni sabah bir saat erken kaldıracaktı okula bırakacaktı, ya anneannem okula beş dk bırakacaktı. Ki o zaman bekar teyzem de vardı evde, daha konforlu gelirdi. Kendi evimizde abimle ablalarımın ders çalış zulmünden kaçıyordum biraz da😄😄
Gayet de mutluydum yani. Cuma akşam babam alırdı radyoda şarkı söyleyerek dönerdim. Ailecek haftasonunu geçirirdik pazartesi babam okula bırakırdı. Haftaiçi yine kalırdım anneanneciğimde. Nur içinde yatsın. Annem ve babamla da hala oldukça sık görüşürüz. Öyle travmatik şeyler yol.

Back